mdxx Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Καλημέρα, καλές γιορτές και καλή χρονιά να έχουμε.Λοιπόν, έχω ένα Pc εδώ και 1,5 χρόνο που έχει δουλέψει μπόλικα. Μόνο το τροφοδοτικό είναι δεκαετίας.Από χτές άρχισε να επανεκκινεί και να σταματάει στην αρχική οθόνη με το μενού για να μπεις στα BIOS για το αν θέλεις να επιλέξεις συσκευή για boot κτλ. Σκέφτηκα τρία πράγματα:1)Μητρική2)Θερμοκρασίες3)Τροφοδορικό1)Η μητρική δεν έχει κάποιον φουσκωμένο πυκνωτή και αν είχε κάποιο θέμα δεν θα μου εκκινούσε το pc έτσι δεν είναι?2)Οι θερμοκρασίες εχτές ήταν τούμπανες αλλά σήμερα είναι κομπλέ αλλά και πάλι μου κρασσάρει χωρίς να επανεκκινήσει ( εκτός από πριν λίγο που χωρίς να κρασσάρει η να το καταλάβω εγώ ότι κράσσαρε, επανεκκίνησε). Καθάρισα σήμερα το ανεμιστηράκι της cpu και την ψύκτρα αλλά δεν είχα πάστα.Ανεβάζω 2 φώτο... μία από χτες και μία από σήμερα.3) Το τροφοδοτικό έκανε κάποιο γουργουριτό τον τελευταίο καιρό. και είναι δεκαετίας όπως είπα. Σήμερα που το άνοιξα είδα ένα καφέ σαν την σκουριά, υγρό να ρέει από τους πυκνωτές στο πρωτεύων του μετασχηματιστή και να έχει καλύψει την μισή αντίσταση ανάμεσά τους....Είμαι τελειόφοιτος ηλεκτρολόγος μηχανικός αλλά δεν εχω ασχοληθεί με τις επισκευές υπολογιστών οπότε αν μπορείτε να βοηθήσετε.... θα ήταν ευχάριστω για μένα!!! Υ.Σ. τώρα που πήγα να κοιτάξω ξανά για τις θερμοκρασίες κτλ.... άνοιξε είναι στην οθόνη που σου λέει πάτα del Για τα Bios , Fx για την τάδε ενέργεια και πάει να Bootάρει τα Windows και ξανάπίσω.....τι μπορεί να σημαίνει???
mdxx Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Δημήτρη να σε ρωτήσω και κάτι ακόμη..... Έγινε ένα σκηνικό και τον άνοιξα πριν λίγο..... κράσαρε ενώ ήμουν στα Windows.... και ταυτόχρονα είχε αυτό το γουργουριτό.... και στην συνέχεια το χτύπησα λίγο από πίσω και ηρέμησε....αλλά έκλεισε και δνε άνοιγε... έβγαλα την RAM για να δοκιμάσω την μητρική αν κάνει τα μπιπ... οκ η μητρική... ξανά έβαλα την RAM και άνοιξα το πισι.... μετά από ώρα.... άνοιξε.... προχώρησε στην οθόνη που μου λέει για την ασφλαή λειτουργία κτλ.... και κράσαρε.... το έκλεισα και το ξανάνοιξα...και ήταν στην οθόνη με το μενού που λέει πάτα del για τα BIOS πάτα Fx για την τάδε λειτουργία κτλ.... και μετά πήγε να μπει στα Windows αλλά ξαναεπανήλθε σε εκείνη την οθόνη.... έχεις καμιά ιδέα???
coolerman Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Τον σκληρό δίσκο τον έχεις τεστάρει οτι είναι οκ;;
driftingcris Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 τσεκαρε σκληρο οπως λεει το παλικαρι με hdd sentinel αν ειναι κομπλε, πας για τροφοδοτικο οπως λεει ο αλλος με τους πολλους πυρηνες(κατι το οποιο επρεπε να ειχες κανει εδω και πολυ καιρο)
robin54 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 ..... 3) Το τροφοδοτικό έκανε κάποιο γουργουριτό τον τελευταίο καιρό. και είναι δεκαετίας όπως είπα. Σήμερα που το άνοιξα είδα ένα καφέ σαν την σκουριά, υγρό να ρέει από τους πυκνωτές στο πρωτεύων του μετασχηματιστή και να έχει καλύψει την μισή αντίσταση ανάμεσά τους.... μηπως πρεπει να βιαστείς να αλλάξεις τροφοδοτικό πρωτα και μετα βλέπουμε? Ποιο ειναι το τροφοδοτικο σου? Καμια φωτο ισως βοηθουσε!
mdxx Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Λοιπόν, άλλαξα τροφοδοτικό και σκληρό και πάστα και καθάρισα το pc..... Πριν αλλάξω τον σκληρό, είχα βάλει έναν παλιό του λάποτοπ και για κανα δύο μέρες έτρεχα εκεί τα Win. και μου κράσαρε μία φορά εχτές το βράδυ.... από το πρωί τρέχω το πισι με τον καινούριο δίσκο. Έχει κρασσάρει 3 φορές. Δηλαδή παγώνει η οθόνη και σταματά να δουλεύει το πισι και θέλει χειροκίνητο reset. Μητρική: AsRock 880GM LE-FX Επεξεργαστής AMD FX 4300 Γραφικών με chip Radeon HD 7700 Series είναι της MSI αλλά δεν θυμάμαι το μοντέλο (1GB-->DDR5) Σκληρός WDC WD10EZRX-00D8PB0 Θερμοκρασίες σε browsing με το CPUID HWMonitoring CPUTIN 60-70 SYSTIN 30 AUXTIN 70-73 και με ένα utility Της AsRock θερμοκρασίες πυρίνων (4) max 26 Μπορείτε να σκεφτείτε τι μπορεί να παίζει??? Αν θέλετε κάτι άλλο να σας πω πείτε μου
driftingcris Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Για τρέξε ένα memtest86 και πες μας.
mdxx Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παλίκαρε και χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε.... Λοιπόν, μόλις τέλειωσε και μου είπε: Pass complete no errors Α και η θερμοκρασία τώρα ανέβηκε γενικότερα στ browsing 70-78 Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2014 από mdxx
driftingcris Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 70-78? Για δώσε ένα screenshot από hw monitor. Το memtest πόση ώρα το έτρεξες? Επίσης φίλε και καλή χρονιά να έχουμε
mdxx Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Το memtest έτρεξε ένα 25άλεπτο Τώρα τρέχει εν τω μεταξύ και το malware για αυτό ανέβηκε ως τα 80
driftingcris Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Καλές είναι οι θερμοκρασίες σου. Άραξε.
mdxx Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 κομπλέ... ωραία.... από κει και πέρα, για τα κρασσαρίσματα.... τι μπορεί να φταίει???
driftingcris Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δοκιμασες να κάνεις ένα clear cmos? Για να το κάνεις, βγάλτε από το ρεύμα. Μετά βγάλε την μπαταρία της μητρικής και άστο λίγα λεπτά. Μετά ξαναβάλω η και άναψε το. Ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να είναι κάποια ρύθμιση στο bios
mdxx Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 το έχω κάνει ναι..... σκεφτόμουν τις θερμοκρασίες αλλά.... μπα..... σκεφτόμουν τον δίσκο αλλά είναι χτεσινός ακόμη... είναι κομπλέ.... στο memtest τα αποτελέσματα βγήκαν κομπλέ..... σκεφτόμουν μήπως πάει παραπάνω ρεύμα στην μητρική.... και "σκάει" αλλά τότε δεν θα έπρεπε να ανεβούν οι θερμοκρασίες της??? Εδώ λέει είναι κομπλέ.... ή έστω να φανεί κάτι σε οπτικό επίπεδο.... οπότε λογικά και η μητρική είναι κομπλέ....τώρα για τον επεξεργαστή να πω πολλά δεν ξέρω..... οι θερμοκρασίες των πυρίνων του είναι καλές.... οι τάσεις είναι κομπλε μέχρι 1,300 V τα Hz είναι κομπλέ....σε κάποια φάση ίσως ξεπεράσουν τα 3800 αλλά κομπλέ.... Οπότε..... :/ Τέλειωσε το Malware, μου βρήκε δύο σκηνικά.... τα έβαλα στην καραντίνα..... και τώρα τρέχω και το AVG 2015 αλλά να ήταν από κει?? Δεν ξέρω... δεν νομίζω... :/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα