Προς το περιεχόμενο

Multi monitor setup. Game launch.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρες και καλές γιορτές

Προσπαθώ να κάνω το pc main gaming platform αλλα μερικές μικρές μλκίτσες με κρατάνε πίσω.

Έχω ξεμπερδέψει με αναλύσεις, ήχους, overscan κτλ και πλέον είμαι στις QoL λεπτομέρειες.

Θέλω να βρώ κάποιον πρακτικό τρόπο να αλλάζω το που θα παίζει κάποιο game όταν το τρέχω και επίσης να βρώ και κάποιον αντίστοιχα πρακτικό τρόπο να αλλάζω το sound output.

Αυτή τη στιγμή έχω μια Dell p2314h με dvi πάνω στην r9 280x και swappάρω σαν δευτερεύουσες είτε μια παλιά lg με dvi είτε την tv του σαλονιού με hdmi.

Σαν primary έχω την Dell και απο κει και πέρα θέλω να μπορώ να επιλέγω σε ποιά οθόνη θα τρέξει το εκάστοτε application. Με εφαρμογές οκ δεν είναι θέμα τις κάνω drag and drop, αλλα με τα games μου βγάζει την παναγία.

Θα μπορούσα να κάνω απλα duplicate την οθόνη και να τελεώνω αλλα είναι σχεδόν 2015 και φαντάζομαι πρέπει να υπάρχουν καλύτερες λύσεις... Σε κάποια games καταφέρνω να τα μεταφέρω με το windows key + shift + βελάκια αλλα σε άλλα δε δουλεύει κάτι τέτοιο, ακόμα και αν τα βάλω προσωρινά σε windowed moded.

Είχα βρεί ένα προγραμματάκι που υποτίθεται έκανε αυτή τη δουλειά (έκανες drag and drop το application στην οθόνη που ήθελες και το έτρεχε εκεί) αλλα τα έκανε χειρότερα.

Οπότε λοιπόν.. ιδέες; Κάποια εντολή στο shortcut? Κάποιο δοκιμασμένο application? Κάποιος άλλος μαγικός τρόπος; To να αλλάζω primary οθόνες απο το display management κάθε φορά είναι impractical και μου γαμεί και το desktop arrangement. Θέλω κάτι πιο επίσημο.

Το βάζω στο games section γιατί το πρόβλημα μου αφορά καθαρά την εκκίνηση των games.

Επίσης αν κάποιος έχει μπεί στον κόπο και έχει βρει αν γίνεται να ανοίγεις/κλείνεις το pc με xbox controller, είμαι όλος αυτιά. Κυρίως να κλείνεις.

Δημοσ.

εγω φιλε επειδη κανω την ιδια "δουλεια", οταν θελω να παιξω καποιο racing ή sports game , θελω να το παιζω στην μεγαλη οθονη, οποτε απλα την κανω main screen μεχρι να τελειωσω το gaming session. απο τις επιλογες. απλα παω στην επιλογη screen resolution , διαλεγω την οθονη που θελω και τικαρω το use this screen as my main.

αν καποιο παιδι εχει βρει εναν αλλο πιο λειτουργικο τροπο με χαρα περιμενω κ εγω!

Δημοσ.

Και γω αυτό κάνω τώρα. Ή duplicate.

Αν είχα "standard" setup δε θα είχα μεγάλο πρόβλημα αλλα επειδή πολλές φορές κάνω hotswap την δεύτερη οθόνη του υπολογιστή με την τηλεόραση, κάπου εκεί τα πίνει η όλη κατάσταση.

Μετά αρχίζω να έχω και θέματα γιατί δε στέλνει απευθείας ήχο το hdmi και θέλει αλλαγή απο τα properties και γενικά είναι μια διαδικασία που θα ήθελα να αυτοματοποιήσω είτε με κάποιο πρόγραμμα ή έστω με ένα macro σε hotkey.

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρον θέμα που με απασχολεί και μένα. Αν κάποιος έχει βρει κάποιον πιο αποτελεσματικό τρόπο από αυτόν του omghi2u ας ενημερώσει.

Δημοσ.

Η απλη λυση ειναι να αλλαζεις monitor με το Win+P και playback device με καποιο προγραμματακι οπως το SoundSwitch. Δηλαδη να ενεργοποιεις μονο την οθονη που θες οταν ειναι να παιξεις παιχνιδι και στην συνεχεια να το αλλαζεις παλι σε extend. Απο οσο εχω δει τα icons γυρνανε στην αρχικη τους θεση οταν το γυρισεις πισω σε extend (αν αυτο εννοεις με desktop arragement).

Τωρα η πιο advanced λυση θα ηταν να κατσεις να γραψεις ενα AutoHotKey script με το οποιο μπορεις να κανεις τα παντα αυτοματα αλλα θελει ψαξιμο. Δες για παραδειγμα εδω

edit: Δες και αυτο, απο οτι φαινεται μπορεις ευκολα να κανεις save δυο configurations και να αλλαζεις μεταξυ τους με 1 click. Φανταζομαι δηλαδη θα μπορεις να κανεις save 2 ξεχωριστα cfg, στο ενα να εχεις primary το ενα monitor και στο αλλο το αλλο και να εναλλασεις με καποιο shortcut

• Like 1
Δημοσ.

εγω με τον ηχο δεν εχω προβλημα. αναλογα το game παλι απλα αλλαζω απο ακουστηκα στο 7.1 τα οποια ειναι ολα συνδεδεμενα με το pc. εσυ με τον ηχο εχεις το μεγαλυτερο προβλημα klain?

Δημοσ.

Άψογο το edit inexhale. Κάτι τέτοιο σε πιο automated ήθελα αλλα και με αυτό θα κάνω δουλειά με 2-3 config σε hotkey στο πληκτρολόγιο.

Θα δω τι παίζει όταν πάω σπίτι και θα δώσω τα files για όποιον ενδιαφέρεται.

Δημοσ.

Ωραίο το Win+P δεν το ξέρα. Έτσι μάλιστα! Ευχαριστούμε inexhale!

Δοκίμασε και με win + shift + αριστερά/δεξιά.

Λειτουργεί πολύ καλά με τις περισσότερες εφαρμογές και ακόμα και με windowed games.

Δημοσ.

Δοκίμασε και με win + shift + αριστερά/δεξιά.

Λειτουργεί πολύ καλά με τις περισσότερες εφαρμογές και ακόμα και με windowed games.

Αυτό δεν είναι σαν το Alt Tab για να αλλάζεις εφαρμογές? Τα βελάκια πάντως δεν κάνουν κάτι...

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρον θέμα που με απασχολεί και μένα. Αν κάποιος έχει βρει κάποιον πιο αποτελεσματικό τρόπο από αυτόν του omghi2u ας ενημερώσει.

Εγώ τελικά κατέληξα στη τηλεόραση να κάνω replace και όχι duplicate για δύο λόγους

Όταν έχω τη κάρτα να στέλνει εικόνα και στις δύο οθόνες ακόμα και αν στέλνει το ίδιο πράγμα idle έχω 500mhz και 50 βαθμούς κελσίου. Αυτό πανω κάτω γίνεται με ολες τις κάρτες, δεν είναι κάτι το φοβερό, το βρίσκω όμως περιττό.

Επίσης με δύο οθόνες στη κάρτα παρατήρησα tearing μόνο στη τηλεόραση, δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει για αυτό, αλλά όταν βάζω να στέλνω εικόνα μόνο στη τηλεόραση η εικόνα είναι τέλεια.

Οπότε δίνε εικόνα μόνο σε μια οθόνη τη φορά και θα είσαι αρχηγός. Είναι μερικά επιπλέον κλικ τη φορά αλλά δεν ειναι τόσο τραγικό.

Ήχο έχω βάλει να πηγαίνει μόνο στα 5.1 ηχεία μου που είναι σίγουρα καλύτερα απο της τηλεόρασης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό δεν είναι σαν το Alt Tab για να αλλάζεις εφαρμογές? Τα βελάκια πάντως δεν κάνουν κάτι...

Όχι, αλλάζει θέση στα windows απο την μία στην άλλη οθόνη. Δοκίμασε το στον browser όπως είσαι τώρα.

Γενικά παίζουν διάφορες μαγκιές με το win key. Win + δεξιά στοιχίζει το παράθυρο δεξιά, win + πανω το κάνει full screen, κάτω το ελαχιστοποιεί κτλ. Handy little fker.

Επίσης με δύο οθόνες στη κάρτα παρατήρησα tearing μόνο στη τηλεόραση, δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει για αυτό, αλλά όταν βάζω να στέλνω εικόνα μόνο στη τηλεόραση η εικόνα είναι τέλεια.

Έχω και εγώ θέμα με tearing όταν είμαι με 2 οθόνες. Δεν είναι μόνο στο gaming though. Ακόμα και στο browsing ή όταν ανοίγω μια εφαρμογή στη μία οθόνη φαίνεται οτι τα πίνει στιγμιαία η άλλη. "Features" των ati είναι αυτά. Έχω ανεβάσει τα idle και 2d clocks απο το config και έχει μειωθεί αισθητά αυτό though.

Τώρα για το tearing μόνο στο gaming θα το δοκιμάσω γιατί ορισμένες φορές είναι extreme και νόμιζα οτι φταίει το εκάστοτε κωλοπαίχνιδο.

Στο θέμα βρήκα κάποια dual monitor tools που υποτίθεται οτι κάνουν αυτό που ζητάω αλλα προς το παρόν δεν έχω δεί το αποτέλεσμα που θέλω. Θα ενημερώσω αν και όταν.

Τώρα ψάχνω και ένα τρόπο να ανοίγω/κλείνω και να κάνω τα βασικά στο pc remote (μάλλον μέσω κινητού).

edit:

Το soundswitch Που προτείνει ο inexhale παραπάνω είναι απλά perfect. Επιλέγεις στα settings τις 1-2 πηγές που θέλεις. Βάζεις άμεσα ένα hotkey μέσα απο το πρόγραμμα και αλλάζει πηγές ήχου on the fly. Απλά τέλειο.

Επεξ/σία από klainmaingr
Δημοσ.

Αν δίνω εικόνα μόνο στη τηλεόραση δεν έχω tearing και το έχω τσεκαρει με δύο τηλεοράσεις, αλλά μόνο έτσι

Δημοσ.

Παρατηρώ και tearing αλλά και low fps όταν είμαι σε extended, στην τηλεόραση μόνο. Duplicate ίσως έχει tearing δεν θυμάμαι, αλλά όταν βάζω μόνο τηλεόραση είμαι μια χαρά.

Δημοσ.

ε για να το έχει και η amd και η nvdia ίσως τελικά είναι και θέμα της τηλεορασής μας

αλλά αφού φεύγει όταν χρησιμοποιούμε μόνο τη tv λίγο το κακό εγώ έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να σβήσω το monitor δε γίνεται να τα έχω και τα 2 ανοικτά γιατί θα τα βλέπω ταυτόχρονα

έτσι τα έχω βάλει 

DSC_0151_zps7vyr9hgl.jpg 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...