kostasb82 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Γεια σας και χρονια πολλα ειπα και εγω να μεταβω σε λινουξ στο λαπτοπ και παρατηρησα το εξης μετα απο format και εγκατασταση του xubuntu trusty tahr: μετα απο ξυπνημα του λαπτοπ αφου εχω κατεβασει το καπακι, οταν το ξανανοιγω αντι να βρω την logon screen βγαινει μια μαυρη οθονη και μετα αναγκαστικα πρεπει να κανω επανεκκινηση. μπορειτε να με βοηθησετε? εχω ελαχιστες γνωσεις απο λινουξ και εψαξα στα φορουμ αλλα δεν καταφερα ποτε να το λυσω το θεμα με τις προτεινομενες λυσεις - μηπως φταιει η διανομη? - παρατηρησα οτι το ιδιο προβλημα παιζει σε ολες τις διανομες -buntu. απλα χρησιμοποιω ενα προγραμμα cad to draftsight που εχει ετοιμο πακετο μονο για ubuntu διανομες και δεν ξερω να κανω compile[?] apo tar.gz αρχεια.... μετα απο αυτο αναγκαστηκα και εβαλα windows ξανα για να κανω δουλεια αλλα θα προτιμουσα να εχω το xubuntu η καποια διανομη λινουξ γιατι μου αρεσει η ιδεα του FOSS... αν εχει σημασια εχω ενα λαπτοπ lenovo g500 με dual graphics intel hd 4000 και amd radeon 8570 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Λογικά κάτι με την κάρτα γραφικών παίζει. Αν θες μπορείς να δοκιμάσεις με κάποια άλλη διανομή (πχ mint). To draftsight δεν παίζει μόνο σε *buntu. Παίζει και σε άλλες διανομές. ΥΓ. Αν είσαι μηχανικός και κάνεις σχέδια, πολύ δύσκολα θα μπορέσεις να δουλέψεις χωρίς windows/Autocad. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 yeap καποιο module (driver) στην κανει (που πιθανοτατα εχει σχεση με τα γραφικα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasb82 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 ευχαριστω παιδια μαλλον δεν τα γλιτωνω τα windows.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Οταν βλέπεις την μαύρη οθόνη για πάτα alt+ctrl+f6 να δεις θα σε βγάλει σε γραμμή εντολών? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasb82 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 συγνωμη αλλα πλεον εχω βαλει τα windows στο λαπτοπ, δεν εχω μπροστα μου το xubuntu για να απαντησω απλα αναρωτιομουν αν υπαρχει λυση σε αυτο το προβλημα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Στο linux πάντα υπάρχουν λύσεις για όλα τα προβλήματα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 αν εχει σημασια εχω ενα λαπτοπ lenovo g500 με dual graphics intel hd 4000 και amd radeon 8570 Για αυτο το λογο και επειδη θελεις σοβαρο προγραμμα για σοβαρη δουλεια, το οποιο θα κανει σοβαρο 3d με σοβαρο driver, βαζεις windows. Αν και δεν εχει σημασια, το draftsight βλεπω πως δινεται και σε .deb για ubuntu. http://dl-ak.solidworks.com/nonsecure/draftsight/V1R6.0/draftSight.debΚαι μπραβο στην εταιρια που το βγαζει σε native 64αρι! $ file DraftSight DraftSight: ELF 64-bit LSB executable, x86-64, version 1 (GNU/Linux), dynamically linked (uses shared libs), for GNU/Linux 2.6.24, BuildID[sha1]=1d85563717059754909c18ebd6364aa6df2a7fff, not stripped Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα