Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίο σκορ, τα 3.43 στο 11.5 και 312cb στο 15 του ταπεινού μου apu δεν πιάνουν μία μπροστά στον 6300  :-D .

Επεξ/σία από Mult1C0r3Cpu
Δημοσ.

aint nobody got time for that

κατσε σταθερος δεν ξερω εαν ειναι, ακομα παλευω να τον κανω να μην πεφτει οταν στρεσαρετε αν και δεν νομιζω να καταλήξω καπου

παντος εκατσα και επαιξα μια ωρα, εκανα και record για 20 λεπτα και ηταν οκ.

1.392v, απο μονο του δίνει τοσα, στο auto (εχω δοκιμάσει να βαλω και εγω αλλα δεν ειχε καποια διαφορα)

και πέφτει 0.948v οταν παιζει x7 ο multiplier σε idle κατασταση

θα κανω ενα 5ορο stress test κάποια στιγμή :mellow:

Δημοσ.

Από όσα σκαμπάζω, μάλλον έχεις θέματα είτε με το ρεύμα (αν και θα είχες ενδεχομένως κ πιο σοβαρή αστάθεια), είτε με ασυμβατότητα μητρικής/επεξεργαστή (αλλά όχι τόσο σημαντική ώστε να μη λειτουργεί τπτ).

Το LLC (CPU), άσε το Enabled. Cool n Quiet=On, C1/C6=off, Spread Spectrum=off, Turbo=off.

Δες λίγο αν μπορείς αυτό το "OC Tuner Utility" να το κλείσεις και να βάλεις ρυθμίσεις χειροκίνητα.

Επίσης, "GPU Booster"=disabled, μη μπλέκεις.

CPU offset voltage: Εδώ θα φανεί τί μπορεί να κάνεις. Αν σε αφήνει να το ορίσεις εσύ, ξεκίνα από 1.25-1.35 και ανέβαινε, με δοκιμές ξανά και ξανά.

Αν σου επιτρέπει δε, να δίνεις εσύ το πόσο + θα πηγαίνει (αντί για auto, δλδ το βάζεις στο manual, και λογικά σου ανοίγει νέες επιλογές. Δες στη 2η φωτό στο spoiler εδώ http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-τι-πώς-και-γιατί/?p=53128219, για να δεις πως το ορίζεις), τότε μπορείς με σχετική ασφάλεια και αρκετές δοκιμές να δεις ποιά είναι η ελάχιστη τάση με την οποία είσαι σταθερός.

Τελευταίο: Μην παίζεις ταυτόχρονα με multiplier και bus speed.Βάζεις διαφορετικούς παράγοντες που μεταβάλονται την ίδια στιγμή και κάνεις πιο δύσκολο να βρεθεί τί είναι αυτό που δημιουργεί το θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

OC Tuner Utility το πατας και κανει oc, δεν εχει καποιες επιλογες ή να το κλεισεις, το πατας και κανει restart το pc με αυτοματο oc.

gpu booster ξεχασα να κλεισω μετα απο bios update (ειναι για την onboard gpu by the way)

αυτο το να μην παιζω ταυτοχρονα με multiplier και bus δεν τοξερα.

αυτην την στιγμη ειμαι ετσι http://valid.x86.fr/6k4yar

cool and quite on και c6 on (c1? μονο ενα c1e εχω) και εβαλα - στο volt offset οσο πιο χαμηλα παει, παιζει στα 4ghz αλλα το προβλημα παραμενει.

αλλα οπως ειπα εμφανιζεται μονο σε benchmarks-stress test, στο the crew που ο cpu ηταν 50-70% για μια ωρα ηταν σταθερα στο x20

ειχα βαλει και 1.4v και το ειχα παει στα 4.4ghz αλλα συνέχιζε να ρυχνει τον πολλαπλασιαστη..

εχω δοκιμασει πολλες διαφορετικες ρυθμισεις μονο εαν τον βαλω x15 και ανεβασω το bus speed καθετε σταθερα..

παω να κλεισω c6 Και το gpu boost

Δημοσ.

τα εκανα και αυτα και τιποτα,

το καλύτερο που εχω βρει ειναι 235 bus speed με 18.5 Multiplier στα 1.344v

οι ρυθμισεις που μου δωσανε πιο πριν 516 σκορ στο cinebench 15 (σταθερος ο multiplier)

στο 200 x 22 που βγαινανε τα ιδια ghz μου εδεινε 470 σκορ επιδη πέφτανε συνέχεια στα 3ghz οι πυρήνες..

αυτο βέβαια και παλι δεν εκανε μεγαλη διαφορα στο prime95, αν και ο τροπος-μοτιβο που πέφτει ο multiplier αλλαξε

μητρική θελω, το ξερω :fear:

Δημοσ.

Αν δε βαριέσαι, μια δοκιμη:

Με πολλαπλασιαστή μόνο, στα 4GHz (x20, δλδ), με τάση κάπου στο 1.4...υπερβολικά υψηλή για αυτή τη συχνότητα δλδ.

Turbo κλπ, κλειστά, όπως γράφω παραπάνω.

Δες πλέον αν έχει την ίδια συμπεριφορά ο επεξεργαστής (προσέχωντας μην σε κόβουν οι θερμοκρασίες, ταυτόχρονα, αφού throttling θα έχεις και λόγω ζέστης).

Αν το θέμα διορθώθηκε, απλά είναι ζήτημα να βρεις τη σωστή τάση (από τροφοδοτικό, πώς πας?), αν φυσικά η μητρική δεν έχει και αυτή θέματα στο κύκλωμα τροφοδοσίας.

Αν συνεχίζει η ίδια συμπεριφορά, τότε το συμμαζεύεις όπως μπορείς και σε 1η ευκαιρία αλλάζεις μητρική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε μια ωρα θα το δοκιμάσω γιατι ανεβαζω ενα βιντεακι τωρα,

τροφοδοτικό εχω ενα chieftec gps 500ab a

οχι τα ιδια εκανε :fear:

αμεσως δεν προλαβε να ζεσταθεί

Επεξ/σία από hackerW32
  • Like 1
Δημοσ.

τα εκανα και αυτα και τιποτα,

το καλύτερο που εχω βρει ειναι 235 bus speed με 18.5 Multiplier στα 1.344v

οι ρυθμισεις που μου δωσανε πιο πριν 516 σκορ στο cinebench 15 (σταθερος ο multiplier)

στο 200 x 22 που βγαινανε τα ιδια ghz μου εδεινε 470 σκορ επιδη πέφτανε συνέχεια στα 3ghz οι πυρήνες..

αυτο βέβαια και παλι δεν εκανε μεγαλη διαφορα στο prime95, αν και ο τροπος-μοτιβο που πέφτει ο multiplier αλλαξε

μητρική θελω, το ξερω :fear:

http://www.skroutz.gr/s/4046503/Gigabyte-970A-UD3P.html?keyphrase=GA+970A+UD3P

το μονο σιγουρο...!!  

οσο και να σπασεις το κεφαλι σου...., αν δεν βρεις BIOS που να υποστηριζει τους FX, θα εχεις αυτες τις "ασταθειες".  κι αυτο ειναι φυσιολογικο, αφου η μητρικη δεν μπορει να συνεργαστει 100% με τον επεξεργαστη. 

παντως βγαζει καλα σκορ στα cinebech. αυτο σημαινει οτι εχει καλη αποδοση..! 

τα δικα μου στο HTPC βγαινουν αρκετα χαμηλοτερα..!! 

post-121902-0-59509200-1420307874_thumb.jpg

post-121902-0-87754200-1420307876_thumb.jpg

Δημοσ.

ναι παει..!!  παλιοτερα τον ειχα ανεβασει σε χ4, μεχρι 3,4ghz..!!  χωρις πολυ ψαξιμο..!

τωρα που ειναι και σε καλυτερη μητρικη, μπορει να πηγαινει και παραπανω, αλλα δεν τον ζοριζω, αφου με υπερκαλυπτει..!! 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...