Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την καταπληκτική κοινότητα του insomnia

εχω την http://www.asus.com/Motherboards/M4A89GTD_PRO/

οπως θα δειτε εδω http://www.asus.com/Motherboards/M4A89GTD_PRO/HelpDesk_CPU/δεν υπαρχουν οι Piledriver στην λιστα, μονο buldozers. πριν απο σχεδον δυο χρονια παρολα αυτα υπυρχε μεχρι 8350 αλλα τα αφαίρεσαν.

εαν εχετε την παραπανω μητρηκη και σκεφτεστε να βαλετε καποιον fx, εχω διαβασει πως ο 6300 παιζει καλα σε αυτην την μητρηκη, απλα δεν παιζει το turbo και τα κολπα που εχει για να ρυχνει την κατανάλωση.

παρολα αυτα εχω διαβασει επισης οτι εχει θεμα μονο με τους 8core.

δευτερα - τριτη θα τον εχω τον 6300 και θα τον δοκιμάσω, αν χτύπα ξυλο δεν παιξει δεν πειράζει, υγεια και αλλαγη μητρικής.

οποτε οποιος εχει την παραπανω μητρηκη

(ειμαι κατα 99% σίγουρος πως θα παιξει και η ASUS M4A89GTD PRO/usb3 με την μονη διαφορα τους να ειναι στο τσιπακι του usb3 το οποιο εμενα μου λυπει)

θα μπορει να ξερει μεχρι τι επεξεργαστη μπορει να παρει. γιατι ο μονος τροπος για να το μαθει καποιος αυτην την στιγμη ειναι απο φορουμς μιας και στο support list δεν υπαρχει πια.

θα τους κανανε τιποτα μηνύσεις πιστευω επιδη δεν γραφουν οτι καποια features δεν παιζουν..

σοβαρά τώρα, εχει place holder για το usb3 τσιπακι και ταυτόχρονα ειχανε κανει λαθος και ειχανε βαψει δυο θυρες Usb πισω μπλε, ασχετο.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

να πω την αμαρτία μου απο το να έκανα πειράματα με τον 6300 θα προτιμούσα εναν phenom ii x6 1090-1100 που θα ήξερα οτι δουλεύει σίγουρα, και παίζει να είναι και καλύτερος, αλλά παρόλα αυτά ευ όσων δούλευε με το τελευταίο bios αν δεν κάνω λάθος τους bulldozer λογικά θα τρέχει και piledriver. το σύστημα όμως θα είναι σταθερό? 

Δημοσ.

με τους 83χχ λενε οτι δεν ειναι σταθερη η Mobo μου, ρίχνει συχνότητες σε καποιους πυρηνες. αυτο βεβαια θα μπορει να συμβαινει απο υπερθερμανση του chipset, μπορει αυτοι να μην εχουν το airflow στο κουτι που εχω εγω..

εψαξα για 1090-1100, δεν θελω να δώσω ενα 100αρι για παλιο cpu και μεταχειρισμένο, καλύτερα λιγο πιο καινουριο και καινουριο.

+ την κατανάλωση σε ρευμα που ειναι ελαφρώς καλύτερη

και ας μην παιζει, στην χειροτερη τον αφηνω στην ακρη και παιρνω πιο μετα μια καλη Mobo, ετσι και αλιως αυτη εδω ειναι στα τελευταία της με αυτα που της εχω κανει, ειναι θαυμα πως μπουταρει ακομα.

Δημοσ.

καλησπερα, μηπωσ δεν εχουν ενημερωση τη σελιδα η asus?η δεν εχουν βγαλει καπιο bios? 

παντοσ η μητρικη εχει 8+2 phase power ειναι μια χαρα για υπερχρονισμο .. λογικα πρεπει να δεχονται και την σειρα 83χχ.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θυμαμαι καλα ειχαν βγαλει BETA BIOS για καποιες μητρικες στις οποιες περιλαμβανεται και η M4A89GTD PRO, και υποστηριζε μεχρι τον 8150

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.

http://valid.x86.fr/zrx6tg

it's working muahahahha

πρεπει να πειραξω τιποτα αλλο στο bios? στο auto πηγαίνει ο cpu 3.8ghz οταν ειμαι idle, εβαλα multiplier 18 για να παιζει στα 3.6 και παλι ειναι σα να ειναι στο auto..

• Like 2
Δημοσ.

Να τρέξεις ένα prime95 να δεις αν είναι σταθερός με τον 6300 σε αυτή την μητρική παρόλο που υποστηρίζει επεξεργαστές μέχρι 140w TDP. Πιο πολύ προληπτικά, αν και δεν νομίζω να σου παρουσιάσει throttling αφού έχει 10φασική τροφοδοσία ρεύματος η οποία φθάνει και για 8core. Επίσης είναι και asus, δεν νιώθει  :-D.

Δημοσ.

το οτι το bus speed απο 200 πηγαίνει 202 και το ht link 2022 στο ακυρο αλλα συχνα ειναι normal? θυμάμαι μου τα εκανε αυτα και στον 635

Δημοσ.

Δυσχτυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω εγώ προσωπικά σε αυτό που ρωτάς καθώς δεν γνωρίζω την αιτία που προκαλεί τις διακυμάνσεις στο bus speed και στο ht link. Οι γνώστες πάνω στο θέμα θα απαντήσουν στο ερώτημά σου. Να σε ρωτήσω κάτι hackerW32, πόσο βγάζεις με τον x4 635 στα 3.5GHz  στο cinebench 11.5 single core και multi core? Θέλω να δω την διαφορά του τότε athlon με τον δικό μου, πόσο χαοτική είναι η διαφορά μεταξύ τεσσάρων κανονικών πυρήνων και τεσσάρων αδυνάμων αποτελούμενων από 2 διπύρινα modules. Ο δικός μου με turbo ανοιχτό βγάζει 3.43 (3.9-4.2) και με κλειστό 3.33. Single core με turbo είναι 1.05 και χωρίς 1.02.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για καποιον λογο οταν ηταν ενεργο το turbo απο την μητρηκη κατεβαζε την ταχητητα και ειχε ως turbo την ταχυτητα που εβαζα, το εκανα disable και ειναι οκ.

εχουμε και λεμε, εκλεισα το turbo core, και ετσι οπως ηταν το πηγα 4ghz

ετρεξα prime 95 και μεσα σε λιγοτερο απο ενα λεπτο σταματησε ο 6ος worker με error

και σε ολη την διαρκεια υπαρχει αυτο το ανεβοκατεβασμα

Frequency
3056.22 MHz (15 * 203.75 MHz)
Voltage
1.164 Volts

Frequency
4074.95 MHz (20 * 202.24 MHz)

Voltage
1.248 Volts

οταν ειναι idle δίνει 1.296v

το πηγα 3.5ghz και παλι πεφτει στα 3.0..

reading..

για καποιον λογο, οταν στρεσαρετε ρυχνει τους πυρηνες σε x15 multiplier, τωρα τον εχω 17.5 με 233bus speed και παει 3.5 ghz - ~4.1ghz

for some reason cpu-z is saying my mulitiplier is jumping from x15 to x21 during stress test
αυτο ακριβως, more reading..
Επεξ/σία από hackerW32
Δημοσ.

γτ το παιδευεις τοσο;;;

η μητρικη δεν εχει τα πραγματα στο bios που χριαζεται να δουλεψει τον 6300.

κανε το καλο και σε εσενα και στο pc και παρε μια μητρικη με 970 τσισετ που υπαρχουν πολυ καλες μεχρι 100 ευρο και δωσε παλιο cpu μητρικη για να μείωσης το κοστος αγωρας της νεας μητρικης.

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις Cool n Quiet ανοικτό?

Πιθανότατα να σου δημιουργεί θέματα, αφού είναι "παλαιότερης" έκδοσης από αυτή που είναι πλήρως συμβατή με τον επεξεργαστή.

Επίσης (και κυρίως), θερμοκρασίες παρακολουθείς καθόλου?

Στις τάσεις που είσαι, δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα, αν και σε 2η ανάγνωση μάλλον οι τάσεις καθεαυτές είναι το θέμα.

Δίνει σε idle, παραπάνω από ότι σε stress@4GHz? Κάτι δεν κατάλαβα καλά εγώ?

Ίσως πρέπει να δώσεις παραπάνω. Δες σε fora γύρω-τριγύρω μήπως βρεις ενδεικτικές τάσεις για λειτουργία στα αντίστοιχα Hz και πειραματίσου λίγο.

Το 890, κανονικά, θα έπρεπε να είναι ηλεκτρικά "συμβατό" είτε με 81χχ είτε με 6/83χχ κι απλά κάποια χαρακτηριστικά να μην είναι διαθέσιμα (το turbo νομίζω πως είναι ένα από αυτά -αφού πας για overclocking, άχρηστο σου είναι έτσι κι αλλιώς).

Με μια γρήγορη ματιά: https://www.google.com/search?q=fx+6300+4ghz+voltage&ie=utf-8&oe=utf-8

Κυρίως: http://www.overclock.net/t/1501296/fx-6300-4ghz-gigabyte-990fxa-ud3-questionsκαι http://www.overclockers.com/forums/showthread.php/740462-FX-6300-OC-Clock-Voltage-Results

Βλέπω κι εδώ το "κουλό" να δίνουν οι μητρικές παραπάνω ρεύμα σε idle από ότι σε load.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...