Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aκινδυνα δεν ξερουμε αν ειναι .Μια πολυ μικρη πιθανοτητα υπαρχει να ειναι το tagan πιο επικινδυνο απο τα αλλα δυο,λογω βλαβης,αλλα κανεις δεν μας λεει οτι μετα την επισκευη θα ειναι αψογο.

Δεν μπορουμε να συγκρινουμε σε καμμια περιπτωση κοστος επισκευης 5€ ενος tagan με το να δωσουμε 25€ να παρουμε ενα σαπακι ή αλλιως (board killer).

Μου χαλαει ενα bmw 325 και αγοραζω ενα citroen c3,τι σχεση εχει το ενα με το αλλο?

αυτο ακριβως. καλα για να καψω τιποτα δεν με νοιαζει γτ εχω παλιο σετ που χρησιμοποιω για τετοιες δουλειες

Μάν αλλαξέ το καλύτερα..

ή αν δεν το αλλάξεις

τουλάχιστον ψάξε για καλούς πυκνωτές!

Υπάρχουν στην αγορά! :-D

εννοειται, απλα το θεμα ειναι οτι δεν ξερω πως να ζητησω τους καλους.. καποια μαρκα και ετσι? με βαση τα υλικα?

Έχεις δίκαιο εν’μέρει  αλλά δεν είναι τόσο πολύ τραγικά έχω δοκιμάσει διάφορα τέτοια τροφοδοτικά και υπάρχουν και χειρότερα τα συγκεκριμένα που πρότεινα είναι μια χαρά για απλές δουλειές... εννοείτε πως αν μπορείς καλύτερα να δώσεις ποιο πολλά να πάρεις κάτι καλύτερο

εχω δει και εγω πολλες φορες τετοια εν δραση και μπορω να πω οτι δεν ειναι και τοσο σαπια οντως. ειναι αλλα οχι και τοσο. 

πανω στο ΠΑΑΦ δεν εχω δει ειναι η αληθεια :P

παιδες το ξαναεβλεπα σημερα και εντοπισα και εναν καμενο αντιστατη(οι αντιστατες δεν εχουν και χρωματιστες γραμμες για να ξεχωριζεις τα ohm? τουτο δεν ειχε χρωμα στις γραμμες). να το πεταξω λετε καλυτερα και να βαλω καμια μλκια για αρχη/προχειρα?

Δημοσ.

Ναι οι αντιστάσεις έχουν χρωματιστές λωρίδες για να υπολογίζεις τη τιμή και την ευαισθησία τους. Μήπως το χρώμα έφυγε μαζί με το κάψιμο της αντίστασης; Προσωπικά πάντως, δε θα ασχολιόμουν παραπάνω. Το μόνο χρήσιμο που έχεις να κρατήσεις είναι το ανεμιστηράκι του psu :)

Δημοσ.

λες ε?

καλα αυτο το εχω εναν χρονο τωρα στο pc μου :P

κοιτα και εγω δεν το ειχα στο μυαλο μου σιγουρα να το φτιαξω. απλα επειδη μου φανηκε να ειναι ποιοτηκο το σκεφτηκα(ρωτησα αν ξερει κανεις τι φαση, αλλα δεν μου ειπε κανεις. αρα υποθετω οτι ειμαι μαπα)

Δημοσ.

Δε γνωρίζω κατά πόσο είναι ποιοτικό αλλά προσωπικά δεν έχω ακουστά την μάρκα.
Κοίτα, μάκαρι να το κάνεις και να δουλεύει μια ζωή  :)
Αλλά ας το πάρουμε αλλιώς, πες πως κάθεσαι παιδεύεσαι, ξοδεύεις χρόνο και πιθανότατα χαραμίζεις την ψυχική σου ηρεμία με την τρόμπα και το καλάι, και τελικά το κάνεις. Μέτα άντε να βγάλεις το φανάκι από τον υπολογιστή σου και να το κουμπώσεις εκεί από όπου το πήρες αρχικά. Κάνε και παραγγελία νέο φανάκι για να αντικαταστήσεις το πάλιο που χρησιμοποιούσες ένα χρόνο στον δικό σου υπολογιστή...
Και όταν θα ανοιγείς τον νέο υπολογιστή, θα σκεφτεσαι ότι το τροφοδοτικό πιθανότατα είχε φάει τα ψωμιά του και του έδωσες μια παράταση με αλλαγή πυκνωτών και πως ανα πάσα στιγμή ενδέχεται να προκύψει κάτι άλλο (που μπορεί να γίνει ακόμα και με το πιο καλό τροφοδοτικό/σύστημα έτσι)..
Θέλω να καταλήξω πως καλύτερα να πάρεις ένα νέο τροφοδοτικό, έστω και φθηνό όσο αντέχει και βαστάει η τσέπη σου παρά να κάθεσαι και να παιδεύεσαι με αυτό. Εκτός και αν έχεις και το μεράκι με πλακέτες και κολλήσεις πυκνωτών/αντιστάσεων κοκ οπότε εκεί πάω πάσο :)

Δημοσ.

δικαιο εχεις δεν μπορω να πω..

μερακι δεν εχω ακριβως αλλα θελω να προπονηθω και λιγο. θα μου πεις καν το και μην το δουλευεις, αλλα τι αξια εχει κατι που φτιαχνεις αν δεν το χαιρεσε? ασε που αν το φτιαξω δεν παιζει να παρω αλλο :P παντως αν το φτιαξω θα γινουν πρωτα πολυωρες δοκιμες σε παλιο σετ, μιας και σε 3 βδομαδες παω να υπηρετησω την πατριδα(και αν καει ξανα, ας ψαχνετε η αδερφη μου. εγω θα πω εκανα τοσο κοπο. δεν φταιω  :P)

λοιπον για να ανακεφαλαιωνουμε, τους ξυλωνω. παω και λεω, θελω αυτους του πυκνωτες σε οτι καλυτερο εχεις?

θελω καποιο συγκεκριμενο ειδος καλαι? ή ολα ιδια ειναι? εχω τωρα αλλα δεν εχω ιδεα τι ακριβως ειναι.

εξασκηση ειχα κανει πριν λιγο και σε παλια πλακετα απο tv, απο την οποια ξυλωσα σχεδον οτι ειχε και το ξαναεβαλα, αρα πιστευω οτι θα τα καταφερω.

Δημοσ.

Ωραία λοιπόν αφού το αποφάσισες μπορείς να το ξεκινήσεις όταν θα είσαι έτοιμος από τα ανταλλακτικά και ό,τι γίνει. Μη παραλείψεις σε καμία περίπτωση τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να πάρεις κατά τις δοκιμές και την όλη διαδικασία. Πάρε τους πυκνωτές που θα σου προτείνουν, η ποιότητα από το καλάι δεν έχει και τόσο σημασία σε τέτοια κυκλώματα. Το σημαντικό, από την εμπειρία μου σε παρόμοιες προσπάθειες επισκευής, είναι να έχεις καθαρές καλές μύτες στο κολλητήρι σου για να είσαι ήρεμος την ώρα της κόλλησης και να μη βρίζεις ότι σου κατέβει :)
Κάτι τελευταίο, την καμμένη αντίσταση που βρήκες (και στην οποία δε μπορούσες να διακρίνεις τις λωρίδες για να μάθεις την τιμή της, όπως είπες πιο πάνω) με αντίσταση τι τιμής θα την αλλάξεις;

Δημοσ.

ωχ καλα που μου τα θυμησες αυτα!

1) να παρω και μυτη( :P)

2) την αντισταση... καταρχην για δες την φωτο μια. αντισταση δεν ειναι?

σ ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου :)

post-200597-0-47489000-1419543635_thumb.jpg

Δημοσ.

Προφανώς και είναι αντίσταση που έχει καεί.
Όπως βλεπεις, δε μπορείς να δεις το χρώμα των λωρίδων από το κάψιμο που προήλθε.
Δοκίμασε  να βγάλεις την αντίσταση και να καθαρίσεις με λίγο οινόπνευμα την περιοχή που κάηκε μήπως μπορείς να διακρίνεις το χρώμα των δύο λωρίδων. Ενδεχομένως στη πλακέτα κάτω από την αντίσταση, να έχει τυπωμένη τη τιμή της.
Ακόμα, μπορείς να ψάξεις για το manual του τροφοδοτικού μήπως βρεις κανένα σχηματικό του κυκλώματος (λέω τώρα :)) και δεις την τιμή της R34  ή στη τελική επικοινωνήσε με την εταιρεία και ρώτα τους.

Δημοσ.

ωχ ωχ ωχ. αν ειναι να με τρελαινει απο τωρα...

ειπα να αρχισω να ξυλωνω...

παω να βγαλω την πλακετα απο μεσα. βγαζω τις 4 βιδες που ηταν στις γωνιες. βλεπω δεν βγαινει. ψαχνω και δεν βρισκω βιδα. ειδα απο κατω μερια οτι εχει μια στην μεση, οπου εκεινο το σημειο ειναι κατω απο πυκνωτη  :blink:  wtf

Δημοσ.

Σε 3 βδομάδες μπαίνεις στο κέντρο.
Tip: Κάτσε να χαρείς τη ζωή στις Σέρρες πριν ντυθείς στο χακί και πάρε ένα νέο απλό τροφοδοτικό :)

• Like 1
Δημοσ.

Δε κοιτάς σε κάνα Google μήπως βρεις σχηματικό; Να καταλάβεις τις τιμές των κατεστραμμένων στοιχείων είναι λιγάκι δύσκολο.

PS. Θα σε ταλαιπωρήσει πολύ περισσότερο απ' όσο έχεις στο μυαλό σου. Πάρε άλλο.

• Like 1
Δημοσ.

σωστο και αυτο :P

απλα με παρακαλεσε να της στησω pc για να μην τρεχει στα νετ(ειναι λιγο μακρυα) και δεν με παει καρδια να μην ασχοληθω καν. 

με ενα κατοσταρικο budget και hardware που υπαρχει να εχω σκληρο και case, δεν κανω και πολλα. ετσι προσπαθω να κανω οτι καλυτερο, με τα λιγοτερα φραγκα. αλλα μαλλον δεν θα το γλυτωσω το psu...

στην τελικη τωρα που το σκεφτομαι, ας ξεκοψει και λιγο. καλο θα της κανει

haldor@ λες ε? 

στην τελικη αν στησω θα παρω μια μλκια για αρχη και βλεπουμε

ευχαριστω παρα πολυ οσους ασχοληθηκαν, και καλες γιορτες παιδια!

Δημοσ.

Βερνικι της πλακετας που εχει ζεσταθει φαινεται να εχει η αντισταση επανω,δεν φαινεται να εχει καει με μια οπτικη ματια.

Θελει σηκωμα στον αερα και μετρηση.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα νομίζω ότι είναι ασύμφορο να το επισκευάσεις γιατί θέλουν όλοι οι ηλεκτρολυτικοί άλλαγμα κι ας μην φαίνονται σκασμένοι πολλές αντιστάσεις άλλα και στην φωτογραφία φαίνεται να είναι καμένα και άλλα πράγματα.  

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...