Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παλικάρια και καλά Χριστούγεννα.

Έχω εδώ ένα καμένο τροφοδοτικό από παλιό pc φιλου (tagan 580 modular.btw καλά είναι αυτά? Φαίνεται ποιοτικό)

Λέω να στήσω ένα pc για την αδερφή μου, έτσι ώστε να παίζει λολ αξιοπρεπώς. Απλά το budget είναι πολυυυυυυυ στενό.

Ανοίγοντας το εντόπισα 3 σκασμένους πυκνωτές.

Οι ερωτήσεις μου είναι αυτές,

1) λέτε αν τους αλλάξω να δουλέψει, και αν ναι θα είναι επικίνδυνο?

2) θα βρω λέτε τέτοιους πυκνωτές στην αγορά?

Ξέρω ότι δεν συμφέρει τον κόπο αλλά δεν παίζει μια :P

Παρακάτω μια φώτο από το τροφοδοτικό.

Ευχαριστώ και χρόνια πολλά.

post-200597-0-23054400-1419481820_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλημέρα,

κοίτα συνήθως οι πυκνωτές είναι το πρόβλημα όταν είναι ηλεκτρολυτικοί καμιά φορά υπερθερμαίνονται με αποτέλεσμα να υπάρχουν οι όποιες επιπτώσεις, αν όχι είναι ταλαιπωρία να βρεις γιατί κάτι δε δουλεύει.

Στη δική σου περίπτωση είναι σίγουρα οι πυκνωτές αλλά μπορεί και κάτι άλλο να έχουν πάρει παραμάζωμα.

Κανονικά η επιφάνεια ενός πυκνωτή πρέπει να είναι τελείως επίπεδη και καθαρή.

Όταν χαλάει κάποιος φαίνεται από τα υγρά που έχουν φύγει είτε στο πάτο του είτε στη "ταράτσα". Με μια πρόχειρη ματιά στη φωτογραφία σου οι 2 του κέντρου και κέντρο δεξιά είναι σίγουρα καμμένοι.

Επίσης χαλασμένοι είναι και όσοι έχουν καμπύλη στο μέρος αυτό.

Δε χάνεις κάτι αν δοκιμάσεις βέβαια και κανείς δε μπορεί να σε παροτρύνει να μη το κάνεις αλλά 90% των περιπτώσεων δεν αξίζει ιδίως αν δε ξέρεις.

Υπάρχουν στο εμπόριο σε καταστήματα μικροηλεκτρονικών για αγορά αυτά που ψάχνεις. Θα χρειαστείς να αφαιρέσεις τα παλιά και να κολλήσεις τα άλλα πάνω. Για την αλλαγή τους να έχεις υπόψιν ότι αυτοί αναφέρουν επάνω 2 πράγματα, 1.uF (μικροFarad) 2.Volt (τάση)

το 1 είναι το σημαντικό και πρέπει να πάρεις ίδιους με αυτό το νούμερο, η τάση αναφέρεται στο μέχρι πια τάση ο συγκεκριμένος μπορεί να σηκώσει, άρα αν υπάρχουν στα ίδια uF θέλεις ίδια ή μεγαλύτερη τάση για να είναι εντάξει (μπορεί να μη χωράει μετά όμως... μιας και θα είναι λίγο μεγαλύτεροι)

• Like 1
Δημοσ.

αν εχουν βραχυκυκλωσει οι πυκνωτες θα εχει καεί πιθανοτατα και το  mosfet που ειναι δεξια στο δευτερευον του μετασχηματιστη αυτο με τη βιδουλα και την ψυκτρουλα.

Σε καθε περιπτωση αν δεν δουλεψει μετα την αλλαγη πυκνωτη κυριος υπευθυνος μπορει να ειναι αυτο.

Αν οταν χαλασαν απλα σταματησαν να λειτουργουν τοτε δε θα εχει γινει περαιτερω ζημια.

Οι πυκνωτες που βλεπω ειναι φθηνοι και η αλλαγη τους σε μια πλακετα τροφοδοτικου που ειναι ενος επιπεδου χαλκου συνηθως, δεν εχει πολλες δυσκολιες. Ισως η μονη δυσκολια που βλεπω ειναι οτι ειναι πολυ στενοχωρα και θα χρειαστει να αδειασεις τις τρυπες απο το καλαι (με τρομπα) γιατι δε θα περναει ο καινουργιος πυκνωτης.

Αλλαξε και τους 5-6 πυκνωτες της εικονας γιατι δε μου αρεσει καθολου η οψη τους. Μπορει να μην εχουν πεταξει ζουμια καπιοι αλλα μπορει να εχουν αναπτυξει τετοια υψηλα ESR που μπλοκαρουν το κυκλωμα.

Δημοσ.

Του λετε να τους αλλαξει ετσι απλα χωρις να του πει κανεις να χει αποφορτισει πρωτα την πλακετα.Αν οι 2 μεγαλοι πυκνωτες των 250V στο πρωτευων ειναι φορτισμενοι εχει να φαει γερο τιναγμα!

• Like 1
Δημοσ.

Άραξε φίλε 1 χρόνο κάθεται. Δεν νομίζω να έχει φορτίο.

Κατά τα άλλα παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, και να είστε καλά. Άρα θα κάνω μια δοκιμή και αν δουλέψει.

Σχετικά με τις κολλήσεις είδα ότι είναι εύκολες και για αυτό το σκέφτομαι.

Αν έχω κάποιο πρόβλημα θα το ποσταρω

Και πάλι ευχαριστώ και καλές γιορτές

Δημοσ.

Aν το τροφοδοτικο καθεται ενα χρονο και εβαλες για παραδειγμα χτες το ρευμα να δεις αν δουλευει,ακομα και δεκα δευτερολεπτα να το αφησες,οι μεγαλοι πυκνωτες φορτισαν.

Σε προειδοποιουν γιατι ενα τροφοδοτικο για οποιον δεν ξερει εσωτερικα μπορει να γινει πολυ επικινδυνο.

Σε τετοιες περιπτωσεις καλο ειναι να αλλαζονται ολοι,αφου γινεται που γινεται η εγχειρηση.Στην περιπτωση σου ,περα απο τους τρεις που φαινονται προβληματικοι,και εκεινοι αριστερα δειχνουν φουσκωμενοι.Το δυσκολο στα τροφοδοτικα ειναι οτι ενοχλουν τα καλωδια για να μπορεσεις να κανεις σωστη αφαιρεση ολων των πυκνωτων.

Μ'αρεσει που συζηταμε πολλες φορες για ποιοτικα τροφοδοτικα δοκιμασμενα με πολλα tests και προστασιες,και παρολαυτα ενα τροφοδοτικο tagan που ειχα ανοιξει,ειχε πυκνωτες asia-x,οτι πιο τελευταιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ προσωπικά θα σου έλεγα μη το επιχειρήσεις γιατί μπορεί να πάρει μαζί του και το μηχάνημα που θα στήσεις και είναι και επικίνδυνο μπορείς να βρεις αρκετά αξιόλογα τροφοδοτικά με 30-35 ευρώ. Μπορείς να δεις και στα μεταχειρισμένα έχει κάνα δυο φθηνά και καλά

http://www.skroutz.gr/s/2661215/Be-Quiet-System-Power-7-300W.html

http://www.skroutz.gr/s/302056/Xilence-RedWing-Series-SPS-XP350.html

http://www.skroutz.gr/s/310826/Inter-Tech-SL-500A.html

http://www.skroutz.gr/s/3048662/CoolerMaster-Elite-500W.html

Επεξ/σία από mafiozoskotsos
Δημοσ.

Ναι,δεν αποκλειεται.

Παντα μετα απο επισκευη,θα πρεπει να μετρηθουν οι τασεις ή ακομα να τραβηξει φορτιο απο ενα 12v λαμπακι,χωρις να συνδεθει σε pc.

Δημοσ.

Aκινδυνα δεν ξερουμε αν ειναι .Μια πολυ μικρη πιθανοτητα υπαρχει να ειναι το tagan πιο επικινδυνο απο τα αλλα δυο,λογω βλαβης,αλλα κανεις δεν μας λεει οτι μετα την επισκευη θα ειναι αψογο.

Δεν μπορουμε να συγκρινουμε σε καμμια περιπτωση κοστος επισκευης 5€ ενος tagan με το να δωσουμε 25€ να παρουμε ενα σαπακι ή αλλιως (board killer).

Μου χαλαει ενα bmw 325 και αγοραζω ενα citroen c3,τι σχεση εχει το ενα με το αλλο?

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα παλικάρια και καλά Χριστούγεννα.

Έχω εδώ ένα καμένο τροφοδοτικό από παλιό pc φιλου (tagan 580 modular.btw καλά είναι αυτά? Φαίνεται ποιοτικό)

Λέω να στήσω ένα pc για την αδερφή μου, έτσι ώστε να παίζει λολ αξιοπρεπώς. Απλά το budget είναι πολυυυυυυυ στενό.

Ανοίγοντας το εντόπισα 3 σκασμένους πυκνωτές.

Οι ερωτήσεις μου είναι αυτές,

1) λέτε αν τους αλλάξω να δουλέψει, και αν ναι θα είναι επικίνδυνο?

2) θα βρω λέτε τέτοιους πυκνωτές στην αγορά?

Ξέρω ότι δεν συμφέρει τον κόπο αλλά δεν παίζει μια :P

Παρακάτω μια φώτο από το τροφοδοτικό.

Ευχαριστώ και χρόνια πολλά.

Μάν αλλαξέ το καλύτερα..

ή αν δεν το αλλάξεις

τουλάχιστον ψάξε για καλούς πυκνωτές!

Υπάρχουν στην αγορά! :-D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις δίκαιο εν’μέρει  αλλά δεν είναι τόσο πολύ τραγικά έχω δοκιμάσει διάφορα τέτοια τροφοδοτικά και υπάρχουν και χειρότερα τα συγκεκριμένα που πρότεινα είναι μια χαρά για απλές δουλειές... εννοείτε πως αν μπορείς καλύτερα να δώσεις ποιο πολλά να πάρεις κάτι καλύτερο

Επεξ/σία από mafiozoskotsos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...