Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι στιγμής για όλα τα projects μου χρησιμοποιούσα vim και έκανα source tracking με το git. Δηλαδή δημιουργούσα όλα τα αρχεία μόνος μου, τα πρόσθετα στο git έφτιαχνα και makefiles και οδηγίες για μεταγλώττιση εάν χρειάζονταν, τα ανέβαζα κάπου και όλα καλά.

Αναγκάστηκα τώρα λόγο μιας εργασίας στη σχολή να φτιάξω μια εφαρμογή χρησιμοποιώντας το netbeans. Το netbeans όπως και τα περισσότερα IDEs δημιουργούν από μόνα τους διάφορα αρχεία και ένα δικό τους directory structure.

Έστω ότι εγώ θέλω να χρησιμοποιήσω κάποιο cvs στο project μου και θέλω να κάνω και public το repository μου ώστε να συνεισφέρουν και άλλοι στην ανάπτυξη.

Ποια αρχεία πρέπει να δηλώσω στο cvs; Μόνο τα sources; Μου φαίνεται κάπως να κάνω track όλο το project καθώς άλλοι developers που θέλουν να συμμετέχουν πιθανόν να θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα IDE της επιλογής τους και όχι αυτό που διάλεξα εγώ εξ' αρχής.

Ποια είναι η κοινή πρακτική σε τέτοιες περιπτώσεις;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Μόνο τα sources (ή γενικότερα και άλλα πράγματα που δεν είναι μεν sources αλλά έχουν 100% να κάνουν με την ουσία του project), σίγουρα όπως λες δε θα κάνεις track όλο το project.

Η μόνη περίπτωση που έχω δει να συμπεριλαμβάνεται κάτι σχετικό με IDE είναι το project file του VS, αλλά αυτό επίσης λειτουργεί και ως makefile για το toolchain της Microsoft. Οπότε αν το βάλεις στην κατηγορία των makefiles τίποτα απολύτως που είναι ειδικά για IDE.

Δημοσ.

Μάλιστα. Άρα μετά μαντεύω ότι προσθέτει ο καθένας στο .gitignore (ή κάποιο αντίστοιχτο file) τα generated απ' το IDE του αρχεία και έτσι δουλεύει ο καθένας όπως θέλει.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Σε java projects, παίζει πολύ και το εξής.

Το project να οργανώνεται με κάποιο ανεξάρτητο project automation tool / build automation tool όπως maven και gradle και ο κάθε developer χρησιμοποιεί όποιο IDE θέλει (τα περισσότερα ide υποστηρίζουν το import project maven και gradle).

Commit στο git γίνεται μόνο ο κώδικας και το αρχείο / τα αρχεία του tool (maven/gradle...) και όχι οτιδήποτε αφορά το ID

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...