Προς το περιεχόμενο

CentOS minimal desktop run from ram

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές!

Σύντομα θα περάσω από τα windows 7 σε centos. Έχω μικρή εμπειρία στο linux αλλά δε με φοβίζει. Εξάλλου ένας λόγος της μετάβασης είναι για να μάθω νέα πράματα.

Σκέφτομαι να ξεκινήσω με minimal installation και να το χτίσω. Κυρίως χρησιμοποιώ τον υπολογιστή για πλοήγηση στο διαδίκτυο. Αναρωτιέμαι αν γίνεται να φτιάξω ένα μικρό "σύνολο" που θα φορτώνει και θα τρέχει από τη ram για καλύτερη απόκριση και στο σβήσιμο θα γράφει τις αλλαγές στον δίσκο. Ο υπολογιστής μου είναι c2d με 8 giga ram.

Τώρα με τα 7αρια και τον Firefox ακούω τον δίσκο να δουλεύει συνέχεια. Εγκατέστησα το supercache, (αν δε κάνω λάθος το όνομα) που χρησιμοποιεί τη ram και κάθε πέντε λεπτά γράφει τις αλλαγές στο δίσκο, και είδα καλύτερη απόκριση στο σύστημα. Οπότε αναρωτιέμαι αν μπορώ να κάνω κάτι παρόμοιο και στο linux.

Δημοσ.

βασικα δοκιμασε το fedora αμα θες οπωσδηποτε rpm distro

βασικα, jemadux, δεν αλλαζεις avatar γιατι καθε φορα που το βλεπω νομιζω οτι γραφει ο jim_p?

• Like 1
Δημοσ.

Άσχετα με την διανομή αν είναι server ή όχι, αυτό που ρώτησα στην αρχή πώς γίνεται; Τι πρέπει να διαβάσω; ramfs ramdisk tmpfs;

Θα μπορούσα να στραφώ σε κάποια διανομή όπως το puppy; θα προτιμούσα να την στήσω από την αρχή ώστε να μάθω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχω 2 servers με centos 6.4 και 6.5 για διαφορετικες εργασιες ο καθενας.

Σε desktop εχει γινει δοκιμη με απολυτη επιτυχια : video - εφαρμογες - minigames - γραφειο - γραφικα, σε ενα core2 7500

με 4gb μνημη. Τυπικη εγκατασταση και μετα βαζεις εσυ τι θελεις.

Δεν το εχω δοκιμασει σαν RAMFS / TMPFS αλλα λιγο που το εψαξα γινετε χωρις ιδιαιτερο κοπο και χρονο.

Δεν εχει το support απο την τεραστια κοινοτητα των αλλων ( ubuntu - debian - mint ) αλλα οτι ψαξεις, θα το βρεις.

Ασε που ειναι βραχος, αμα το στησεις σωστα!!!

Οτι χρειαστεις σε βοηθεια, κανε μου ενα μυνημα.

Δημοσ.

Άσχετα με την διανομή αν είναι server ή όχι, αυτό που ρώτησα στην αρχή πώς γίνεται; Τι πρέπει να διαβάσω; ramfs ramdisk tmpfs;

Θα μπορούσα να στραφώ σε κάποια διανομή όπως το puppy; θα προτιμούσα να την στήσω από την αρχή ώστε να μάθω.

Αυτό που ζητάς αυτή την στιγμή δεν γίνεται διότι δεν τον έχει υλοποιήσει κανένας. Το έχω δει μονο στο Ubuntu με ένα script που τρέχεις και μετατρέπει το σύστημα να φορτώνει όλο στην RAM και πριν τερματίσεις το PC τα γράφει αυτόματα στον δίσκο http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1594694

Αν έχεις όρεξη να το μεταφέρεις σε CentOS, το script είναι ελέφθερο.

Δημοσ.

Πέρασαν οι διακοπές και έβαλα τελικά το CentOS 7. Επίσης πήρα modem-router με OpenWRT και σήκωσα και ένα VPS στο GRNet.

Ο σκοπός όλων αυτών είναι να μεταβώ σε Linux μετά από 10++ χρόνια με windows. Ακόμα και επαγγελματικά θα ήθελα να στραφώ προς Red Hat σιγά σιγά.

Στα windows χρησιμοποιούσα το PrimoCache το οποίο χρησιμοποιεί τη ram προσωρινά αντί για τον σκληρό και γράφει τις αλλαγές κάθε όποτε του έχεις ορίσει. Μια διαφορά την ένιωθα, ειδικά όταν κάνω browsing με 10+ tabs ανοικτά στο firefox. Για αυτό και αναρωτιόμουν αν μπορώ να κάνω κάτι αντίστοιχο στο CentOS ώστε να έχω καλύτερη απόκριση. Πληροφοριακά έχω c2d με 8gb ddr2 και μηχανικό δίσκο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...