Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα στο φορουμ...!!Mπαινω κατευθειαν στο θεμα..Προσφτα πηρα εναν ssd στον οποιο θελω να περασω τα windows..Και αφου θα περασω εκει τα windows θελω να τα διαγραψω απο το παλιο hdd χωρις ομως να χασω τα αρχεια μου δηλαδη να κανω format...Yπαρχει καποιο τροπος-προγραμμα για να μπορεσω να το κανω..?Ευχαριστω...!!(Τα windows που θελω να περασω ειναι τα 8.1) 

Δημοσ.

Κάνε καθαρή εγκατάσταση των 8.1 στον ssd και μετά μπορείς να πάρεις με clone τα αρχεία που θέλεις από τον hdd.

Δημοσ.

Kαλησπερα στο φορουμ...!!Mπαινω κατευθειαν στο θεμα..Προσφτα πηρα εναν ssd στον οποιο θελω να περασω τα windows..Και αφου θα περασω εκει τα windows θελω να τα διαγραψω απο το παλιο hdd χωρις ομως να χασω τα αρχεια μου δηλαδη να κανω format...Yπαρχει καποιο τροπος-προγραμμα για να μπορεσω να το κανω..?Ευχαριστω...!!(Τα windows που θελω να περασω ειναι τα 8.1) 

Δεν κατάλαβα αν θες να κάνεις καθαρη εγκατάσταση των win στον ssd ή αν θες να μεταφέρεις την «παλιά» εγκατάσταση (μαζί με τα αρχεία) από τον παλιό δίσκο στον καινούργιο. Αν θες το δευτερο τοτε χρειάζεσαι κάποιο πρόγραμμα cloning, το οποίο θα περάσεις σε cd ή boot στικάκι, θα κάνεις boot απο εκεί και θα κάνεις clone.

Ενδεικτικά προγράμματα που το κάνουν (η λίστα ειναι μεγάλη)

clonezilla (δωρεαν)

Paragon Backup & Recovery Free Edition  (δωρεαν)

acronis true image

norton ghost

Αν δεν ειναι αυτό που θες, εξηγησε τι θες

• Like 1
Δημοσ.

Θελω να κανω καθαρη εγκατασταση τα windows στον ssd...!!Και να διαγραψω MONO τα windows παλι απο τον hdd...Xωρις να χρειαστει φορματ...Στον hdd εχω κυριως εγκατεστημενα προγραμματα και παιχνιδια που βαριεμαι να ξαναπερναω...!!

Δημοσ.

Τώρα ήσουν ξεκάθαρος. Αυτό που ζητάς δεν γίνεται. Αυτό γιατί τα εγκατεστημένα παιχνίδια/προγράμματα, οι ρυθμίσεις τους και οι καταχωρήσεις τους στη registry θα βρίσκονται στην εγκατάσταση των windows στον hdd. Αυτό σημαίνει οτι ΔΕΝ θα βρίσκονται στην εγκατάσταση των windows στον ssd, άρα τα παιχνίδα απο τον hdd ΔΕΝ θα παίζουν στην εγκατάσταση των windows στον ssd

Λύσεις:

• Είτε θα εγκαταστήσεις εκ νεου τα παιχνίδια
  • Είτε να κάνεις clone τον hdd στον ssd. Αν βέβαια εκείνη η εγκατάσταση εχει προβλήματα (ιους, κακες ρυθμίσεις, κλπ), τα προβλήματα θα μεταφερθουν και στον καινουργιο. 
  • Like 1
Δημοσ.

δεν υπαρχει βαριεμαι να ξαναπερνω . οταν κανεις εγκατασταση σε νεο δισκο καλο ειναι να γινεται CLEAN INSTALL . οποτε με υπομονη θα τα περασεις ενα ενα .

Δημοσ.

αν κατάλαβα καλά ....μπορείς να κανεις clone τόν σκληρό σου δίσκο με το acronis true image και να τα περάσεις oλλα όπως είναι στον ssd

Δημοσ.

Εγώ θα σου έλεγα πάλι αφου πρόκειται για καινούργιο δίσκο να κάνεις μια καθαρή εγκατάσταση των windows να βάλεις τον αλλο δίσκο σαν 2ο και μετα απλα σβήνεις τον φάκελο των windows κτλπ και έχεις και ολα τα αρχεία σου

Δημοσ.

Εγώ θα σου έλεγα πάλι αφου πρόκειται για καινούργιο δίσκο να κάνεις μια καθαρή εγκατάσταση των windows να βάλεις τον αλλο δίσκο σαν 2ο και μετα απλα σβήνεις τον φάκελο των windows κτλπ και έχεις και ολα τα αρχεία σου

Γινεται κατι τετοιο...?Θα σβηστουν ομως τελειως τα windows...?

Δημοσ.

Θα σβηστούν οι φάκελοι που θα σβήσεις. Μετά από αυτή τη διαδικασία, δε θα μπορείς να μπουτάρεις από τον δίσκο αφού θα έχεις διαγράψει τα directories του λειτουργικού. Προφανώς αφήνεις απείραχτα όλα τα αρχεία που χρειάζεσαι και θέλεις.

• Like 1
  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μια ερωτηση-διευκρινιση για παρομοιο ζητημα ωστε να μην ανοιγω νεο θεμα. Μου εδωσαν εναν υπολογιστη και απο τον παλιο μου εχω τον σκληρο δισκο που εχω μεσα ολα μου τα αρχεια. Δεν με ενδιαφερουν τα προγραμματα που ειναι εγκατεστημενα, αυτα τα ξαναπερναω, μονο τα υπολοιπα αρχεια (μουσικη, βιντεο, φωτο). Μπορω να τον βαλω στον νεο υπολογιστη χωρις να δημιουργηθει προβλημα και μετα να διαγραψω απο μεσα τα windows?

Δημοσ.

Θεωρητικά ναι (*) αρκεί να φροντίσεις να μην κάνει boot από αυτόν, δηλαδή να το βάλεις σε μεγαλύτερο νουμερο sata ή ως secondary ide (αναλογα την τεχνολογία). Αν το κάνεις ετσι, ο δίσκος θα φαίνεται σαν δευτερος δισκος στο συστημα, και τα περιεχομενα του θα ειναι σαν αρχεία. Κρατάς οτι θες και σβήνεις οτι θες. 

(*) θεωρητικά αναλογα με το τι τεχνολογία υποστηρίζει ο νεος υπολογιστής. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...