Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Έχω ένα εσωτερικό δίσκο SATA Western Digital καμιάς πενταετίας. Είναι ο δίσκος όπου βρίσκεται το λειτουργικό ©. Έχω win 8.1. Πολλές φορές ο Η/Υ 'κολλάει', η χρήση του δίσκου φαίνεται στο 100% και ίσα που μπορώ να ρυθμίσω να γίνει check disk στην επόμενη εκίνηση.

Μετά την επανεκίνηση και την εκτέλεση του check disk - που παίρνει καμιά ώρα - ο Η/Υ ανοίγει κανονικά και λειτουργεί τέλεια για πολλές ώρες. Αν όμως κλείσω τον Η/Υ και τον ξανανοίξω έρχεται πάλι στην πρότερη κατάσταση όπου όλα κολλάνε. Έτσι πρέπει να κάνω συνεχώς check disk κάθε φορά.

:shock:

Έχω δοκιμάσει τα διαγνωστικά της WD, δυστυχώς όμωε είναι όλα ...διαγνωστικά, απλά μου λένε 'too many bad sectors'. Για το δίσκο μου βρήκα το windows diagnostics, dos diagnostics και acronis true image WD edition που δεν κάνουν και καμιά εργασία επισκευής, απλά έλεγχο, back up, recovery κτλ.

Να προσθέσω απλά ότι έχω ένα πρόβλημα στο motherboard, πρέπει να έχει χαλάσει η μπαταρία (?) και κάθε φορά που ξεκινάει ο Η/Υ μου βγάζει διαφορα μηνύματα για τη CPU που δεν ισχύουν ή ο Η/Υ δεν διατηρεί τις ρυθμίσεις του BIOS, τις αλλαγές. π.χ. ρυθμίζω να ξεκινήσει απο CD, αποθηκεύω, κάνω επανεκίνηση και η αλλαγή χάνεται.

:fear:

Σκέφτηκα αναβάθμιση του firmware του δίσκου αλλά μου φάνηκε επικίνδυνο.

Τέλος, δε γνωρίζω αν ο δίσκος είναι χαλασμένος ή παίζει κάτι άλλο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

B)

Δημοσ.

Ο δίσκος σου είναι στα τελευταία του. Αφού στο λένε ξεκάθαρα τα διαγνωστικά: "too many bad sectors". Κάποια στιγμή σύντομα, θα σταματήσει να δουλεύει οριστικά.

To motherboard θέλει καινούργια μπαταρία για αυτό δεν σου κρατά τις ρυθμίσεις.

Με firmware update δεν θα αλλάξει τίποτα. Πάρε άμεσα backup ότι αρχεία είναι σημαντικά. ΤΩΡΑ!

Δημοσ.

Βλέπω όλοι λέτε το ίδιο οπότε bye bye :blink:

Ευτυχώς έχω κρατήσει image αλλά μου κένει εντύπωση πως διορθώνοντας το δίσκο λειτουργεί τέλεια, μήπως δεν αποθηκεύει σωστά ...κάτι; :wacko:

Δημοσ.

Εχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με έναν εξωτερικό που χρησιμοποιοώ στο λαπτοπ .

Το sentinel μου βγάζει υγεία 16% μόνο!

Να φανταστώ ότι είναι για πέταμα?

Επανέρχεται?

Δημοσ.

κατω απο 30-40% ειναι για πεταμα. 

παρε αρχεια και ψησου να τον χαρισεις στο αντιστοιχο thread μπορει να τον θελουν για την πλακετα του . 

θεωρητικα μπορεις να του ανεβασεις την υγεια λιγο αν καποια weak sectors εχουν ερμηνευτει ως bad.αλλα δεν τον σωνεις αν ειναι στο 16%

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...