Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Γράφω Video στο MI3 (τραβάει 720p 1080p@30fps, HDR mp4 απ' όσο γνωρίζω), και το περνάω στο Pinnacle να κάνω τα κόλπα μου, και όποτε να 'ναι χάνει το Sync του. Δεν έχει να κάνει μονάχα με το MI3, ούτε με το Pinnacle. Με όλα τα Smartphone που βγάζουν MP4, και όλα τα προγράμματα επεξεργασίας. Είδα στο Web τι θέμα είναι, αλλά πουθενά δεν καταλήγουν σε λύση. Δοκίμασα 1-2 πράγματα, εκτός από το να κάτσω να τα βάζω με το χέρι..ΔΕ μου φτάνουν τα εφέ και τα captions που θέλω να έχουν τα Video μου, σιγά μην λύνω-δένω τώρα για να τα ταιριάζω..Εάν κάποιος έχει βρει άκρη, ας δώσει τα φώτα του γιατί είναι αδιέξοδο. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2014 από Koritsi_Gia_PC
parsifal Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Μήπως τα videos σου είναι VFR (Variable Frame Rate); 1
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Είναι.Εσένα ήθελα να γράψω στο τέλος, αλλά δεν θέλω να δείξω πως υποχρεώνω. Εσύ είσαι η μάνα σε αυτά.Μάναμ, είμαι όλη αφτιά.Υ.Γ: Έβαζα στο timeline FPS, δοκίμασα τα πάντα.. π.χ. και 30i / 30p που πρέπει να είναι 30p το κινητό. Επίσης το δοκίμασα μετά από RR του προγράμματος, νέο project, πάλι άλλη ρύθμιση FPS για το timeline.
parsifal Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Μπορείς να τα κάνεις encode σε ενδιάμεσα CFR αρχεία με το Handbrake και να δουλέψεις με αυτά στην εφαρμογή video editing που έχεις. Παραθέτω ενδεικτικές ρυθμίσεις Handbrake για καλό συμβιβασμό μεταξύ απώλειας ποιότητας (που αναπόφευκτα προκαλεί το encoding σε ενδιάμεσο αρχείο), μεγέθους και χρόνου encoding: http://i.imgur.com/6KwfeUH.png http://i.imgur.com/G5zGE42.png http://i.imgur.com/7oVvUyt.png Με αυτές τις ρυθμίσεις, σε ένα δικό μου test βιντεάκι τραβηγμένο με Xiaomi Redmi 1S (1920x1080, VFR, περίπου 29,97 average FPS): 1. Το ενδιάμεσο αρχείο ήταν 3,5 φορές μεγαλύτερο του αρχικού 2. Το rendering γινόταν με ταχύτητα περίπου 42fps σε Athlon II X3 450. YMMV 3. Το ενδιάμεσο αρχείο έβγαινε CFR 29,97fps, επομένως θα πρέπει να παίζει σωστά σε Pinnacle Studio, Adobe Premiere και ΣΙΑ 4. Με γυμνό μάτι δεν ήταν ορατή τυχόν υποβάθμιση ποιότητας Υπάρχει και 2ος τρόπος για μετατροπή VFR-->CFR on-the-fly με τη βοήθεια του Avisynth που δεν απαιτεί reencoding σε ενδιάμεσο αρχείο, άρα είναι θεωρητικά πιο γρήγορος και χωρίς απώλεια ποιότητας, αλλά είναι πολύ μανίκι στην υλοποίηση και δεν τον προτείνω. 1
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Α ρε πάρσι.. είσαι τρελό προνόμιο που υπάρχεις ανάμεσά μας ρε φίλε..Τα έκανα όλα και το δοκίμασα να το περάσω από Pinnacle και λειτουργεί μια χαρά, το μόνο που έβαλα με δική μου πρωτ/λία είναι το 23ρι στο Quallity. Όχι μόνο μου έμαθες το πρόγραμμα με το μίνι γκάιντ που έκατσες και έφτιαξες και ένιωσα λίγο πολύ το που κινούμε, αλλά μου συμπίεσες και όλο το μέλλον μου κατά 2/5 χωρίς τη παραμικρή εμφανή διαφορά. Για upload προορίζονται, και κάθε πτώση των 100mb μετράει αφάνταστα!Είχα φτάσει να κατεβάσω το HandBrake χθες, χωρίς να αλλάξω τίποτα πέρα του Resolution, έκανα ένα τεμπέλικο Convert FPS και μου βγήκε χάλια ποιότητα και το παράτησα εκεί. Του έβαλες λουκέτο.
parsifal Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 ...το μόνο που έβαλα με δική μου πρωτ/λία είναι το 23ρι στο Quallity... Λάθος κίνηση νομίζω. Εξηγώ: 1. Καταρχάς, δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά στο συγκεκριμένο slider η λογική είναι ανάποδη: όσο μεγαλύτερο το CRF value, τόσο περισσότερη ποιότητα εικόνας χάνεις σε σχέση με το original αλλά και μειώνεις περισσότερο το τελικό μέγεθος αρχείου. Αντίστοιχα, όσο μικρότερο το CRF value, τόσο μεγαλύτερο ποσοστό ποιότητας διατηρείς σε σχέση με το original video αλλά και αυξάνεται το τελικό μέγεθος αρχείου 2. Κανονικά, οι ωφέλιμες τιμές CRF που προτείνονται στο Handbrake είναι από 16-26 (κατ' άλλους: 18-22). Αλλά η δική σου περίπτωση είναι ιδιαίτερη: το video που θα σου βγάλει το Handbrake δεν είναι αυτό που θα κρατήσεις τελικά, αλλά θα το χρησιμοποιήσεις ως ενδιάμεσο για να παρακάμψεις το πρόβλημα του VFR και να το εισάγεις στο Pinnacle (όπου θα φάει editing και το τελικό encode). Άρα, είναι σκόπιμο να βάλεις στο Handbrake ρυθμίσεις που θα σου δώσουν σχετικά γρήγορα ένα ενδιάμεσο αρχείο με ποιότητα όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και κοντά στο original video. Το μέγεθός του δε θα πρέπει να σε νοιάζει, γιατί είναι ενδιάμεσο/προσωρινό αρχείο και μετά θα το σβήσεις. Αυτός είναι ο λόγος που σου πρότεινα πολύ χαμηλό CRF value (= ποιότητα πάρα πολύ κοντινή στο original video). Όχι μόνο μου έμαθες το πρόγραμμα με το μίνι γκάιντ που έκατσες και έφτιαξες και ένιωσα λίγο πολύ το που κινούμε, αλλά μου συμπίεσες και όλο το μέλλον μου κατά 2/5 χωρίς τη παραμικρή εμφανή διαφορά. Για upload προορίζονται, και κάθε πτώση των 100mb μετράει αφάνταστα! Για να καταλάβω: σκοπεύεις να συμπιέσεις μία φορά το video με το Handbrake, μία ακόμη φορά με το Pinnacle και μετά μία τρίτη φορά ξανά με το Handbrake, για να το ανεβάσεις κάπου (π.χ. YT, Vimeo κλπ), όπου πιθανόν να φάει κι ένα τέταρτο reencoding;
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Όχι.Τσάμπα σε έβαλα σε σκέψεις. Τώρα είδα πως το δεύτερο encoding στο Pinnacle το ξανατροφάντεψε. (':Στο μισό γίγα κατέληξα, για MPEG-4 HD. Απ' όσο ξέρω είναι το καλύτερο..;
parsifal Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 «Μισό γίγα» από μόνο του δε λέει τίποτα. Πόσα λεπτά playtime; Άλλο πράγμα 0,5GB για ένα 3λεπτο video κι άλλο πράγμα 0,5GB για ένα 20λεπτο video...
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 ΣΟΡΡΥ, από 280mb που βγήκε από το Handbrake. νόμιζα πως το έγραψα.Δε με καίει τόσο αυτό. Αν είναι να μην το περνάω από MPEG4 και να βάζω άλλον, ξέρασέ μου τα όλα.Διαφορετικά άψογα είμαι, με έχεις υπερκαλύψει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα