Προς το περιεχόμενο

Router ZXHN H108L

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δοκιμάζω πάντα στην ίδια σελίδα και τα δύο, wireless. Η διαφορά είναι περίπου 10-15 ms τώρα.

Είμαι ο μοναδικός στο κανάλι μου, όπως βλέπω με ένα προγραμματάκι που έχω.

Πάντως μου αποσυνδέεται και το νέο router, και χάνει το σήμα συχνά όταν ακούω ράδιο από το Internet.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ok κομπλε το τομσον, συγχρονισε οπου κλειδωνε και το zte βεβαια. Μου βγαζει αρκετα λάθη ομως :confused:

μην ανησυχεις για τα errors.δεν ειναι τιποτα το σοβαρο.δεν ειναι κατι το τρελλο.δες μετα απο καμια ωρα πως ειναι και κανε παλι ενα print screen.γιατι δυσκολο γενικοτερα με αυτην την γραμμη να εχεις προβλημα .και συγχρονιζεις στα 20 και εχεις μεγαλο attainable και εχεις και πολυ μικρο attenuation και εχεις και 10 margin.και δεν βλεπω και errors στο down.

αν τα errors ειναι παρα πολλα και δημιουργουν προβλημα θα το καταλαβεις απο πολλα πραγματα.

α.αποσυνδεσεις,

β.δεν θα μπορεις να κατεβασεις τερμα δηλαδη θα εχεις μειωμενο download ή δεν θα μπορεις να ανεβασεις τερμα(μειωμενο upload)

β1.θα βλεπεις σκαμπανεβασματα(spikes) στην γραμμη ειτε σε ping ειτε σε κατεβασματα/ανεβασματα.

γ.μπορει να δεις corrupted downloads,

δ.θα βλεπεις το margin να πεφτει χαμηλα στο down συνηθως παρα στο Up.

ε.θα βλεπεις errors σε στυλ εκατομμυριων :P και να ανεβαινουν με γρηγορο ρυθμο ακομα και αν δεν κατεβαζεις κατι.

Σε καποιες περιπτωσεις θα δεις καποιο bug που εχει το Thomson μερικες φορες να βγαζει οτι εχεις κατι δισεκατομμυρια fec ,hec,crc.

Aγνοησε το αμα δεις κανα νουμερο του στυλ x.xxx.xxx.xxx( δισεκατομμυρια errors).αν ειχες τετοιο νουμερο θα ειχες 100 αποσυνδεσεις και δεν θα επαιζε τιποτα.αν δεις αποσυνδεσεις θα το δεις επισης απο το loss of signal στην σελιδα που ανεβασες.οποτε απο εκει βλεπεις τις αποσυνδεσεις.

Δοκιμάζω πάντα στην ίδια σελίδα και τα δύο, wireless. Η διαφορά είναι περίπου 10-15 ms τώρα.

Είμαι ο μοναδικός στο κανάλι μου, όπως βλέπω με ένα προγραμματάκι που έχω.

Πάντως μου αποσυνδέεται και το νέο router, και χάνει το σήμα συχνά όταν ακούω ράδιο από το Internet.

δοκιμασε αλλο καναλι αλλα δοκιμασε και με καλωδιο ethernet.

αν αποσυνδεοταν και το zte και το technicolor ζητα απο 6 margin να σε βαλουν σε 8 για να εισαι πιο σταθερος.ισως καλυτερευσει και το ping ετσι διοτι αμα το margin πεφτει χαμηλα θα σηκωνει errors οποτε υπαρχει περιπτωση να βλεπεις spikes στην γραμμη οπως και στο ping .Συν αποσυνδεσεις.

Εχεις και 40 attenuation γαμωτο.σχεδον 3+ km μεχρι το αστικο κεντρο.Οχι οτι καλυτερο.

8,5 mbit Με 41 attenuation τουλαχιστον με το zte που εγραψες ειναι πολυ καλα για την αποσταση που εισαι.

Με 8 margin θα χασεις λιγο σε ταχυτητα αλλα θα κερδισεις σε σταθεροτητα.Γραψε και τα χαρακτηριστικα της γραμμης με το technicolor να δουμε τι λεει διοτι το zte δεν το εμπιστευομαι τοσο στα χαρακτηριστικα.εχω δει να γραφει αλλα ντι αλλων με σχεση αλλα ρουτερ.βεβαια θα μπορουσαν οι αποσυνδεσεις να ειναι και θεμα εσωτερικης καλωδιωσης ή καποιου συναγερμου/συσκευης χωρις φιλτρο .Αλλα για να το δεις αυτο θελει δοκιμες ειτε χωρις τηλεφωνα/σπλιττερ/φιλτρα επανω στην γραμμη μεχρι ανοιγμα το κεντρικο πριζακι και να απομονωσεις την οριζοντια καλωδιωση ειτε ακομα καλυτερα να κανεις δοκιμη κατω στην χωνευτη/κατανεμητη.Αλλα μπορει να ειναι και θεμα γραμμης οτε που εκει μην περιμενεις να γινει τιποτα και ουτε μπορεις να κανεις εσυ κατι.

Εκτος αν δεν εχεις αποσυνδεση στο ιντερνετ και απλα κανει αποσυνδεση στο wireless.αν πεφτει το Internet θα σβηνει το λαμπακι του dsl και του  internet ή θα σβηνει μονο του ιντερνετ.επισης μεσα στο broadband connection ---> dsl connection εχει ενα Timer που σου λεει ποση ωρα ειναι Up το dsl οπως και στα details σου λεει loss of signal που σημαινει αν εχει κανει αποσυνδεση και ποσες φορες.

επισης στο broadband connection ---->internet services εκει εχει αλλο ενα timer που μετραει ποση ωρα ειναι up το internet οποτε και απο εκει μπορεις να δεις αν επεσε το ιντερνετ σε περιπτωση που δεν κανει αποσυγχρονισμο.Υπαρχει και Timer μεχρι ποση ωρα ειναι Up το router οποτε και Reboot να γινει το ρουτερ θα δεις το timer να εχει μηδενισει.

Οτι εισαι μονος στο καναλι δεν σημαινει οτι δεν μπορει να υπαρχει καποιο προβλημα ή καποια παρεμβολη απο κατι αλλο σε αυτο το καναλι ή γενικα κατι να δημιουργει προβλημα.

Αλλα για αρχη δοκιμασε με ethernet για να δουμε.

• Like 1
Δημοσ.

2873b5w.jpg

Όταν παίρνω τηλέφωνα τον τεχνικό του παρόχου μου λέει ότι αυξομειώνει την ταχύτητα για να το δοκιμάσει άρα λογικά θα πειράζει και το margin. Και ναι έχω συναγερμό στο σπίτι, θα πάρω τηλ. τον τύπο που τον έβαλε να τον ρωτήσω :)

Δημοσ.

2873b5w.jpg

Όταν παίρνω τηλέφωνα τον τεχνικό του παρόχου μου λέει ότι αυξομειώνει την ταχύτητα για να το δοκιμάσει άρα λογικά θα πειράζει και το margin. Και ναι έχω συναγερμό στο σπίτι, θα πάρω τηλ. τον τύπο που τον έβαλε να τον ρωτήσω :)

α.ο παροχος δεν πειραζει την ταχυτητα αλλα πειραζει το margin.τωρα παντως βλεπω 6 margin οποτε ειναι το default.οποτε

α.παρε τηλεφωνο τον τεχνικο του συναγερμου να σου πει αν εχει βαλει φιλτρο.

β.αν πιανουν τα χερια σου μπορεις να ανοιξεις το καπακι του συναγερμου και να δεις μεσα αν υπαρχει φιλτρο.θα φαινεται δεν γινεται να κρυφτει:P.

θα δεις ενα κανονικο φιλτρο.η μυτη του φιλτρου (line) θα πρεπει να κοιταει το καλωδιο το τηλεφωνικο που βγαινει απο τον τοιχο(utp ή ραζιμ μπλε-κοκκινο).η θυλυκη πλευρα(phone) θα πρεπει να κοιταει τα καλωδια που πανε στο συναγερμο.το λεω μηπως εχει βαλει φιλτρο μεν αλλα το εχει βαλει αναποδα.

γ.αν εχει φιλτρο τοτε παρε τηλεφωνο την forthnet και ζητα να σου βαλουν 8 margin για να δεις πως παιζει.τωρα να το ειχαν βαλει και να μετα να το εβγαλαν λιγο δυσκολο.διοτι εσυ θα πρεπε να τους παρεις για να το βγαλουν .μονοι τους να το εκαναν δυσκολο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει φίλτρο στον συναγερμό, την Δευτέρα το πρωί βάζω κατευθείαν :) Λες να είναι ο λόγος των αποσυνδέσεων τελικά ;

* Έχω φίλτρο στο φαξ, στο σταθερό και θα βάλω και στον συναγερμό. Χρειάζεται και κάπου αλλού, π.χ. εκεί που μπαίνει το router ;

** Και μιας και το έφερε η κουβέντα το ping που θα με βοηθήσει χοντρικά ;

Edit : Κάθε φορά που αποσυνδέεται, στην συνέχεια μου βγάζει την σελίδα για να κάνω set up  to router.

Να ακολουθήσω τον οδηγό και να το κάνω μήπως χρειάζεται κάτι που δεν έχω κάνει ή να το αποφύγω ;

Επεξ/σία από giannis_papaioa
Δημοσ.

Δεν υπάρχει φίλτρο στον συναγερμό, την Δευτέρα το πρωί βάζω κατευθείαν :) Λες να είναι ο λόγος των αποσυνδέσεων τελικά ;

* Έχω φίλτρο στο φαξ, στο σταθερό και θα βάλω και στον συναγερμό. Χρειάζεται και κάπου αλλού, π.χ. εκεί που μπαίνει το router ;

** Και μιας και το έφερε η κουβέντα το ping που θα με βοηθήσει χοντρικά ;

Edit : Κάθε φορά που αποσυνδέεται, στην συνέχεια μου βγάζει την σελίδα για να κάνω set up  to router.

Να ακολουθήσω τον οδηγό και να το κάνω μήπως χρειάζεται κάτι που δεν έχω κάνει ή να το αποφύγω ;

οχι δεν πειραζεις κατι στον οδηγο.αυτο το κανει καπως αυτοματα το thomson οταν αποσυνδεθει .δηλαδη αυτοματα ενοοω οτι σου λεει να πας στον wizard κτλ.αν δεν εχεις φιλτρο στο συναγερμο σιγουρα μα σιγουρα κανει προβλημα.οχι στο ρουτερ δεν βαζεις τιποτα.στα τηλεφωνα μονο και να ειναι σωστα μην ειναι αναποδα γιατι εγω δει  διαφορες αλχημειες.επισης αποφευγεις μεγαλα τηλεφωνικα ,δεν βαζεις πολλες σταθερες συσκευες πανω.μαξ 2 σταθερες.δεν θελουμε πριζακι του οτε γιατι εχουν πυκνωτη οπως και δεν θελουμε αντικεραυνικα πριζακια.

αυτο με το συναγερμο το εχω δει απειρες φορες.να βλεπουν αποσυνδεσεις και τετοια σκαμπανεβασματα και ο τεχνικος του συναγερμου να μην εχει βαλει φιλτρο.οπως εχω δει τεχνικο συναγερμου να λεει.ο συναγερμος δεν θελει φιλτρο στελνει κανονικα τα σηματα.μου ρχοταν να παρω το ροπαλο να βαραω.το φιλτρο δεν το βαζεις μονο για να στελνει ο συναγερμος τα σηματα σωστα.αυτο ειναι η μιση δουλεια.η αλλη μιση ειναι να μην κανει προβληματα στο ιντερνετ.

• Like 1
Δημοσ.

Ποιό εννοείς πριζάκι του ΟΤΕ ;

πριζακι τηλεφωνικο που γραφει πανω οτε ή να το πω καλυτερο εχει χαραγμενο πανω ενα κυκλακι που μεσα γραφει ΟΤΕ.αυτα εχουν ενα πυκνωτη και μια αντισταση μεσα που κανουν προβληματα σε τηλεφωνα και ιντερνετ.

Δημοσ.

επισης το μικροτερο ping πιο πολυ κανει διαφορα για αυτους που παιζουν παιχνιδια.τωρα η 65 εχεις η 80 δεν θα δεις διαφορα In real life παρα μονο σε παιχνιδια που μπορει να φανει πιο ομαλη η κινηση ή σε καποια εφαρμογη που μπορει να παιζει καλυτερα με μικροτερο ping.σε browsing ,youtube κτλ στην πραξη η διαφορα ειναι αμελητεα.αν καποιος γενικοτερα θελει καλυτερο ping ζηταει fast path αλλα χανεις σε ταχυτητα και κανεις και την γραμμη ενα κλικ πιο ευπαθης στο να κανει αποσυνδεση χωρις να σημαινει οτι θα εχεις προβλημα υποχρεωτικα.το ενα προβλημα τωρα ειναι το φιλτρο στο συναγερμο που δεν υπαρχει οπως λες.

εκτος αν δεν εχει μπει φιλτρο επειδη ο συναγερμος δεν ειναι συνδεδεμενος με τα καλωδια του τηλεφωνου οποτε και δεν στελνει και σημα σε σενα ή στην εταιρεια οταν γινει κατι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπήκε και το φιλτράκι στον συναγερμό, δεν έχω κάποια αποσύνδεση μέχρι στιγμής. Έχω όμως ακόμα το άλλο σοβαρό πρόβλημα : Όταν ακούω ράδιο από το Internet, χάνεται το σήμα κάθε λεπτό ακόμα και στην χειρότερη ποιότητα. Κυρίως το χάνει συχνά στο iPad αλλά και στον iMac, πολύ πιο σπάνια εκεί. Πώς να βεβαιωθώ τι φταίει ; Το ράδιο, το router, ο πάροχος, κάτι άλλο ;

* Αν κάνω disable το firewall του router, θα βοηθούσε ;

Edit : Δεν βοηθάει το disable τελικά.

Γίνεται με κάποιο τρόπο να βάλω την σελίδα του ράδιο σαν trusted site στο router ; Υπάρχει κάτι τέτοιο ; Δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω.

Θα μπω και στο δίκτυο της γειτόνισσας (μου έχει δώσει τον κωδικό-είναι σε άλλο πάροχο), να δω τι φταίει τελικά.

Να πω και τι παρατήρησα μετά από ώρα δοκιμών :

Μόλις παίζουν και οι 2 συσκευές η μία εκ των 2, συνήθως το iPad, αποσυνδέεται.

Όταν παίζει είτε ο iMac είτε το iPad λειτουργεί καλά το ράδιο. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Καμιά ιδέα ; Θέμα router ή όχι ;

Update :

Τελικά μπορώ να μπαίνω είτε από την μία συσκευή στο ράδιο είτε από την άλλη λόγω του ότι μπαίνω από τον ίδιο λογαριασμό και δημιουργείται θέμα buffering όπως μου είπαν επίσημα από την εταιρεία του ράδιο.

Μόλις είναι σε sleep mode ο iMac χάνει για miliseconds το σήμα σπάνια, αλλά δεν με ανησυχεί και τόσο αυτό, ωστόσο αν έχετε κάποια ιδέα θα ήθελα να την ακούσω.

Μπορώ αν πάρω τηλέφωνο τον πάροχο να μου αλλάξουν το band από 2.4 GHz σε 5 GHz ;

Update 2 : 

Έχει πρόβλημα ο Server της εταιρείας ράδιο, μου το είπαν επισήμα. Να σε ευχαριστήσω poulinos πάρα πολύ για όλα και ελπίζω να φτιάξει σύντομα :)

Επεξ/σία από giannis_papaioa
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Πάντως πολύ προβληματικό το wireless του router. Το ps3 δεν συνδέεται ασύρματα,και το xbox θέλει να βγάλεις το upnp αλλιώς χάνει την σύνδεση....

Δημοσ.

Και εγω έχω ενα zte του Οτε και κάνει αποσύνδεσης το WiFi του ρουτερ όχι η γραμμή

ωρα να παρεις και εσυ τιποτε αλλο.:)

Πάντως πολύ προβληματικό το wireless του router. Το ps3 δεν συνδέεται ασύρματα,και το xbox θέλει να βγάλεις το upnp αλλιώς χάνει την σύνδεση....

το πρωτο παραπονο που θα δεις για τα zte ειναι θεμα εμβελειας wifi και αποσυνδεσεων στο wifi.

Μπήκε και το φιλτράκι στον συναγερμό, δεν έχω κάποια αποσύνδεση μέχρι στιγμής. Έχω όμως ακόμα το άλλο σοβαρό πρόβλημα : Όταν ακούω ράδιο από το Internet, χάνεται το σήμα κάθε λεπτό ακόμα και στην χειρότερη ποιότητα. Κυρίως το χάνει συχνά στο iPad αλλά και στον iMac, πολύ πιο σπάνια εκεί. Πώς να βεβαιωθώ τι φταίει ; Το ράδιο, το router, ο πάροχος, κάτι άλλο ;

* Αν κάνω disable το firewall του router, θα βοηθούσε ;

Edit : Δεν βοηθάει το disable τελικά.

Γίνεται με κάποιο τρόπο να βάλω την σελίδα του ράδιο σαν trusted site στο router ; Υπάρχει κάτι τέτοιο ; Δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω.

Θα μπω και στο δίκτυο της γειτόνισσας (μου έχει δώσει τον κωδικό-είναι σε άλλο πάροχο), να δω τι φταίει τελικά.

Να πω και τι παρατήρησα μετά από ώρα δοκιμών :

Μόλις παίζουν και οι 2 συσκευές η μία εκ των 2, συνήθως το iPad, αποσυνδέεται.

Όταν παίζει είτε ο iMac είτε το iPad λειτουργεί καλά το ράδιο. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Καμιά ιδέα ; Θέμα router ή όχι ;

Update :

Τελικά μπορώ να μπαίνω είτε από την μία συσκευή στο ράδιο είτε από την άλλη λόγω του ότι μπαίνω από τον ίδιο λογαριασμό και δημιουργείται θέμα buffering όπως μου είπαν επίσημα από την εταιρεία του ράδιο.

Μόλις είναι σε sleep mode ο iMac χάνει για miliseconds το σήμα σπάνια, αλλά δεν με ανησυχεί και τόσο αυτό, ωστόσο αν έχετε κάποια ιδέα θα ήθελα να την ακούσω.

Μπορώ αν πάρω τηλέφωνο τον πάροχο να μου αλλάξουν το band από 2.4 GHz σε 5 GHz ;

Update 2 : 

Έχει πρόβλημα ο Server της εταιρείας ράδιο, μου το είπαν επισήμα. Να σε ευχαριστήσω poulinos πάρα πολύ για όλα και ελπίζω να φτιάξει σύντομα :)

το band συ το αλλαζεις στο ρουτερ απο 2,4 σε 5.σε καποια ρουτερ παιζει ειτε το ενα ειτε το αλλοο ενω σε αλλα ρουτερ παιζουν και τα 2 ταυτοχρονα.αν παιζουν και τα 2 ταυτοχρονα μετα αναλογως που ειναι ρυθμισμενη η συσκευη σου θα παιξει στα 2,4 ή στα 5.λογικα θα εχει και τα 2 και ισως να ειναι σαν προτεραιοτητα τα 5 ghz.σαν trusted στο ρουτερ δεν υπαρχει.σαν trusted στον browser υπαρχει αλλα δεν θα αλλαξει κατι.το ποιο πιθανο ειναι να μην αλλαξει και κατι ακομα και αν κλεισεις το firewall.εγω το εχω μονιμα κλειστο.το θεωρω useless.το ιδιο και με το Upnp θα μπορουσες να παιζες με on/off αλλα παλι δεν νομιζω να αλλαξει κατι.

Δημοσ.

αυτο με το μπριζακι του ote που εχει πυκνωτη προκαλει αποσυνδεσεις σε μια γραμμη σπιτι εχω ενα τετοιο μπριζακι και εχω forthnet

Δημοσ.

αυτο με το μπριζακι του ote που εχει πυκνωτη προκαλει αποσυνδεσεις σε μια γραμμη σπιτι εχω ενα τετοιο μπριζακι και εχω forthnet

ειτε κοβεις τον πυκνωτη ειτε αλλαζεις πριζακι.δεν θες τετοιο πριζακι και για θεματα Internet αλλα και για θεμα τηλεφωνιας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...