Προς το περιεχόμενο

Router ZXHN H108L

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, απ' ότι είδα γίνεται χαμός με αυτό το router, είμαι κι εγώ ένας από τους άτυχους που το δοκιμάζουν τώρα.

Έχω επικοινωνήσει 7-8 φορές με την Forthhnet αλλά μου λένε είναι φυσιολογικές οι αποσυνδέσεις, οι επανεκκινήσεις, το χαμηλό σήμα όταν είσαι κάπως μακριά κτλ !!!

Όπως διαβάζω το συγκεκριμένο είναι κοινώς για πέταμα. Αναρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω για να έχω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα και σταθερό σήμα, χωρίς αποσυνδέσεις και από απόσταση.

Αν πρέπει να πληρώσω για Modem / Router προτείνετε κανένα καλό. Με ενδιαφέρει το Internet και όχι τόσο το τοπικό δίκτυο. Δεν είμαι Αθήνα και πιάνω 5-6 Mbps.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

οπως ειδες στα 100 θεματα για το zte σε ολους λεμε αλλαξτε ρουτερ.δεν σημαινει οτι θα διορθωθουν ολα τα προβληματα διοτι μπορει να οφειλονται και αλλου αλλα τουλαχιστον θα λυσεις τα περισσοτερα.

επισης θα βρεις και κοντα στα 100 θεματα για αγορα νεου ρουτερ ειτε κατι φτηνο πχ tp link 8970- 8980 ή και το λιγο πιο φτηνο 8968 ή αν θες να πας σε κατι πιο καλο και για μελλοντικη χρηση σε vdsl υπαρχει το draytek 2760 Που ειναι vdsl/adsl.υπαρχει και tp lino 9980 Που ειναι adsl/vdsl

γραψε μας και τα χαρακτηριστικα της γραμμης να δουμε πως παιζεις .επισης πολυ καλο και σταθερο ρουτερ σε χαλια γραμμες ειναι και το thomson v8 αν βρεις κανα μεταχειρισμενο.γενικα τα thomson/technicolor ειναι αρκετα σταθερα σε χαλια γραμμες.καλυτερο wifi απο το zte.γενικα τα περισσοτερα ρουτερ ειναι καλυτερα απο τα zte.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή κάτι σαν και αυτό δεν μου κάνει αν θέλω VDSL μελλοντικά.

(Έχω πολλές συσκευές και σε απόσταση μεταξύ τους γι' αυτό ψάχνω κάτι καλό)

Όταν λες χαρακτηριστικά της γραμμής τι να γράψω ακριβώς και πού θα τα βρω ;

Δημοσ.

δεν ειναι vdsl αυτο οπως βλεπεις απο τα χαρακτηριστικα που γραφει.ειναι adsl2+ απλα με ac wireless

τα χαρακτηριστικα της γραμμης ειναι σε καποια καρτελλα στο ρουτερ.ή θα γραφει status ή dsl connection κατι θα λεει.

για vdsl αξιζει το draytek 2760 delight

για netgear vdsl

http://www.amazon.co.uk/NETGEAR-Wireless-Gigabit-Modem-Route/dp/B007H8NLPY

Δημοσ.

Προσανατολίζομαι προς Netgear διότι είχα και στο παρελθόν και έμεινα ευχαριστημένος (δεν έχω δοκιμάσει το Draytek βέβαια).

Δοκίμασα να "αγοράσω" (έβαλα στο καλάθι απλώς) από το Amazon αυτό που μου έστειλες αλλά ως συνήθως μου γράφει δεν έρχεται στην επιλεγμένη διεύθυνση.

316xoht.jpg

Δημοσ.

Προσανατολίζομαι προς Netgear διότι είχα και στο παρελθόν και έμεινα ευχαριστημένος (δεν έχω δοκιμάσει το Draytek βέβαια).

Δοκίμασα να "αγοράσω" (έβαλα στο καλάθι απλώς) από το Amazon αυτό που μου έστειλες αλλά ως συνήθως μου γράφει δεν έρχεται στην επιλεγμένη διεύθυνση.

316xoht.jpg

για μενα δεν θα παιρνα netgear αν ειχα την επιλογη για draytek.τα draytek ειναι χιλιομετρα μπροστα.ναι εισαι στα 3 Km απο τον οτε σχεδον οποτε ναι οτι παιζεις 8 mbit ειναι super.σε εταιρειες ή βλεπω cisco ή draytek.ειναι λιγο ακριβα για αυτο δεν τα προτιμαει πολυς κοσμος αλλα ειναι κορυφη

Δημοσ.

Το Draytek 2760n πρέπει να είναι το delight που μου είπες. Παρατηρώ ότι δεν υποστηρίζει το πρότυπο ac, αν δεν κάνω λάθος βέβαια. Έχουν καλό UI γενικά αυτά ;

Δημοσ.

Το Draytek 2760n πρέπει να είναι το delight που μου είπες. Παρατηρώ ότι δεν υποστηρίζει το πρότυπο ac, αν δεν κάνω λάθος βέβαια. Έχουν καλό UI γενικά αυτά ;

ναι ειναι n δεν ειναι ac.αν ηταν ac θα ηταν ακομα πιο ακριβο,το ui μπορεις να το δεις και απο την σελιδα της draytek.αλλα ναι αμα δεις και το manual δινει απειρα πραγματα αλλα ναι δεν δινει ac.δινει gigabit.

• Like 1
Δημοσ.

Θα κανω εδω την ερωτηση μου μιας και εχετε ανεφερει και τα δυο τα ρουτερακια που με αφορουν.

Πριν κανω την αναβαθμιση(Ote) σε adsl24 και πριν στησουν το νεο Κν(το οποιο ειναι και μινιdslam) κοντα στο σπιτι μου χρησιμοποιουσα το thomson 585v8, οταν εγινε η αναθαθμιση μου εστειλαν το zte h108ns(απο το οποιο προς το παρον ειμαι αρκετα ευχαριστημενος). Δοκιμασα να συνδεσω το τομσον αλλα αδυνατει να συγχρονισει. Παιζει να ειναι θεμα ασυμβατοτητας chipset του μινιDslam;

Δημοσ.

thomson και να μην συγχρονιζει πολυ παραξενο.εσενα αντι να σου δωσουν vdsl απο το kv σου δωσαν adsl? ποιο firmware εχει πανω το v8?πρεπει να εισαι πολυ ατυχος για να πετυχεις ασυμβατοτητα με Thomson.το τελευταιο generic firmware για thomson ειναι το 8.2.7.8 το οποιο θα το βρεις εδω.

http://download.modem-help.co.uk/mfcs-A/Alcatel/Modems/TG585/v8/Firmware/r8-2-7/Generic/

kai κατεβαζεις και τον wizard απο το ιδιο site ή απο το cd του ρουτερ ειτε απο το site Της forthnet.Ο wizard δεν εχει σημασια.και κανε και ενα Hard reset το ρουτερ μετα το Update.σκεφτομαι κατι αλλα ξεκινα με το firmware.σκεφτομαι οτι το thomson απο default ειναι multimode και μπορει να θελει καμια αλλαγη σε adsl2+ για να παιξει.επισης το zte το βλεπεις να συγχρονιζει σε annex_a ή σε annex_m αν το γραφει καπου (εκει που ειναι και τα χαρακτηριστικα της γραμμης(margin,attenuation,data rate))???

Δημοσ.

thomson και να μην συγχρονιζει πολυ παραξενο.εσενα αντι να σου δωσουν vdsl απο το kv σου δωσαν adsl? ποιο firmware εχει πανω το v8?πρεπει να εισαι πολυ ατυχος για να πετυχεις ασυμβατοτητα με Thomson.το τελευταιο generic firmware για thomson ειναι το 8.2.7.8 το οποιο θα το βρεις εδω.

http://download.modem-help.co.uk/mfcs-A/Alcatel/Modems/TG585/v8/Firmware/r8-2-7/Generic/

kai κατεβαζεις και τον wizard απο το ιδιο site ή απο το cd του ρουτερ ειτε απο το site Της forthnet.Ο wizard δεν εχει σημασια.και κανε και ενα Hard reset το ρουτερ μετα το Update.σκεφτομαι κατι αλλα ξεκινα με το firmware.σκεφτομαι οτι το thomson απο default ειναι multimode και μπορει να θελει καμια αλλαγη σε adsl2+ για να παιξει.επισης το zte το βλεπεις να συγχρονιζει σε annex_a ή σε annex_m αν το γραφει καπου (εκει που ειναι και τα χαρακτηριστικα της γραμμης(margin,attenuation,data rate))???

Το kv(δεν πουλανε ακομα vdsl) το εστησαν γιατι χρονια η περιοχη μου υπεφερε οσον αφορα το ιντερνετ, 45-50att το χαμηλοτερο.Ναι το ν8 εχει.Αν θυμασαι εσυ μου ειχες πει να βαλω το generic γιατι του ειχα φορεσει firmware to v8 απο την plusnet. Τωρα που ειπες multimode απο οσο θυμαμαι το thomson συγχρονιζε σαν G.992.3 και χωρις να εχω τη δυνατοτητα να επιλεξω εγω modulation type. To zte επαιζα και κλειδωνε σε οτι annex mode και να του εβαζα (Α,J,L,K,M) :P Το εχω Α φυσικα.

http://www.insomnia.gr/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=771939

Δημοσ.

Το kv(δεν πουλανε ακομα vdsl) το εστησαν γιατι χρονια η περιοχη μου υπεφερε οσον αφορα το ιντερνετ, 45-50att το χαμηλοτερο.Ναι το ν8 εχει.Αν θυμασαι εσυ μου ειχες πει να βαλω το generic γιατι του ειχα φορεσει firmware to v8 απο την plusnet. Τωρα που ειπες multimode απο οσο θυμαμαι το thomson συγχρονιζε σαν G.992.3 και χωρις να εχω τη δυνατοτητα να επιλεξω εγω modulation type. To zte επαιζα και κλειδωνε σε οτι annex mode και να του εβαζα (Α,J,L,K,M) :P Το εχω Α φυσικα.

http://www.insomnia.gr/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=771939

οποτε ναι ισως εβαλαν απλα Mini dslam χωρις vdsl support.45-50 attenuation ναι μαυρα χαλια.ναι τωρα θυμηθηκα που ειπες για plus net.εφοσον εχεις generic μπορεις να μπεις μεσα απο cli interface και να βαλεις καρφωτα adsl2+ αντι για multimode.Μπορεις να δοκιμασεις ειτε annex_a ειτε annex_m γιατι ο οτε κανει κατι κουφα με το annex m.δυστυχως δεν μπορεις να διαλεξεις το Multimode απο web interface.αν και δεν ειναι τιποτα δυσκολο να γινει απο το cli.αν πας

telnet 192.168.1.254

username Administrator

password τιποτα( εκτος αν τα εχει αλλαξει ) μπαινεις στο cli

μετα γραφεις menu και βγαινει ενα menu .εκει πας στο adsl η μπορει να το εχει και σαν xdsl.παιζεις με βελακια και enter.μετα πας στο debug και μετα στο multimode.κανεις enter και μετα βελακια κατω διαλεγεις αυτο που θελεις και πατας enter για να το παρει.μετα με tab Πας στο ok μεχρι να βγεις στο αρχικο μενου που πατας cancel για να σε βγαλει εκτος menu

εκει γραφεις saveall και το εχεις σωσει αν δεις οτι εχει συγχρονισει.αν δεν εχει συγχρονισει με αυτο που θες δεν χρειαζεται να κανεις saveall αλλα οπως εισαι μεσα στο menu δοκιμαζεις με αλλο mode.και αφου συγχρονισει τοτε κανεις saveall.Οπου κολλησεις μου λες.

Δημοσ.

Μόλις πήρα στα χέρια μου το Technicolor TD5136v2. Το έχει κανείς, είναι καλό σε σχέση με το ZTE ;

Επίσης θέλει αναβάθμιση το firmware και αν ναι πού θα την βρω ; Στην σελίδα του παρόχου δεν βλέπω κάτι.

*Βλέπω το ping στα 65 ms, είναι αργό σε σχέση με το άλλο που μου έβγαζε γύρω στα 35-45 ms.

Δημοσ.

Μόλις πήρα στα χέρια μου το Technicolor TD5136v2. Το έχει κανείς, είναι καλό σε σχέση με το ZTE ;

Επίσης θέλει αναβάθμιση το firmware και αν ναι πού θα την βρω ; Στην σελίδα του παρόχου δεν βλέπω κάτι.

*Βλέπω το ping στα 65 ms, είναι αργό σε σχέση με το άλλο που μου έβγαζε γύρω στα 35-45 ms.

πολυ καλυτερο απο το zte σε ολα.και σε wireless και σε σταθεροτητα και σε hardware.οχι δεν εχει πιο νεο firmware update απο την forthnet AKOMA τουλαχιστον(custom firmware).ειδα και στο modem help co uk και δεν εχει ουτε εκει ουτε για το v1 ουτε για το v2 που  ειναι αυτο που δινει η forthnet.

να εχεις τοσο μεγαλη διαφορα στο Ping το θεωρω λιγο δυσκολο εκτος

α.αν πριν ειχες fast path και τωρα σε εβαλαν σε interleave(θα πρεπει ειτε να το ζητησες ειτε να ειπες οτι εχεις αποσυνδεσεις και να σε αλλαξαν)

β.αν απλα ετυχε

γ.αν δοκιμασες ping σε αλλη σελιδα απο οτι ειχες δοκιμασει με το zte.

αν θες γενικοτερα καλυτερο Ping ζητας fast path απλα θα χασεις λιγο σε ταχυτητα.επισης προτιμουμε το ethernet για καλυτερο Ping παντα γιατι στο wifi μπορει να υπαρχει μεγαλυτερο Ping για πολλους λογους.λαθος καναλι,παλιοι drivers στην καρτα δικτυου,χαμηλο σημα κτλ.Εκτος αν εκανες δοκιμη wireless και τρως τιποτα παρεμβολες απο κανα γειτονικο ρουτερ οποτε για αυτο και σου βγαλε 65ms.εκει δοκιμασε ειτε με καλωδιο για να γινει συγκριση ειτε αλλαξε καναλι στο ασυρματο.γιατι 20 ms διαφορα απο ρουτερ σε ρουτερ χωρις να εχει αλλαξει κατι στην γραμμη μου φαινεται αρκετα δυσκολο εως απιθανο.

Εν κατακλειδι ή δες παλι μηπως πετυχες καμια ωρα αιχμης ή κανα προβλημα και για αυτο ειδες τετοια διαφορα στο Ping αν και δυσκολο αυτες τις μερες να πετυχεις φορτο στο δικτυο,ή βαλε και τα 2 ξανα και κανε συγκρισεις αλλα κανοντας Ping τα ιδια sites .οι δοκιμες με ethernet για αρχη για να ειναι σιγουρο το αποτελεσμα και μετα με wireless>αν με wireless δεις διαφορα παιξε με καναλι για αρχη και μετα βλεπουμε.

Επισης μια διαφορα στο Ping Θα μπορουσε να δικαιολογηθει και απο κανα προβλημα με καμια γραμμη προς τον εξω κοσμου απο την πλευρα του παροχου ή κανα προβλημα απο την πλευρα που εκανες το Ping.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...