H1llzFr4D Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Χαιρετώ τους insomniacs! Μετά από μια σχετική οικονομία, καταφερα να μαζέψω μερικά χρήματα, και τώρα καλοβλέπω την αγορά νέου υπολογιστή (μετά από άπειρα χρόνια). Έχω καιρό να ασχοληθώ με τα τεκτενόμενα στον τομέα του hardware, αλλά μαγείρεψα μια σύνθεση, και θα ήθελα μερικές απόψεις για τις επιλογές μου. Παραθέτω πρώτα την φόρμα: Το ποσό που διαθέτουμε: 700-800€ Χρήση του υπολογιστή: Gaming, programming (C, C++ κλπ), HD movie streaming (σε 32" TV), surfing. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: games, compilers, autocad, ίσως και dual-boot με arch-linux που με ενδιαφέρουν. Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Ναι. Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι. Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Μένω σχετικά κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Δεν έχω πρόβλημα αν είναι απο διαφορετικά καταστήματα, με την παρούσα σύνθεση τα περισσότερα κομμάτια είναι από το digital-master.gr και ένα από το vision-studio.gr Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα? Θα το συναρμολογήσω μόνος μου (είναι η μισή χαρά της υπόθεσης άλλωστε ) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Όχι, έχω ήδη license για windows. Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? Ναι και ναι. Θέλω το PC να είναι όσο αναβαθμίσημο γίνεται σε αυτά τα λεφτά. Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Πολύ πιθανό να κάνω, αλλά δεν είναι 100% απαραίτητο. Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? Και πάλι, πολύ πιθανό αλλά όχι απαραίτητο. Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Όχι, θέλω να είναι από το μηδέν.Τώρα, για την σύνθεση που έχω μαγειρέψει ως τώρα: MoBo: Gigabyte GA-970A-UD3P 86,92€ CPU: AMD FX-8320 135,53€ GPU: MSI GeForce GTX760 2GB Twin Frozr IV OC 196,06€ RAM: G.Skill 8GB DDR3 1866Mhz CL10 75,90€ HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB (WD10EZEX) 55,19€ PSU: XFX 550W Core Ed. 63,16€ Σύνολο: 612,76€ Για οθόνη έχω δει κάποιες 23ρες στα 100€ αλλά θα ήθελα βοήθεια για την επιλογή της.Για ηχεία, κουτί, πληκτρολόγιο & ποντίκι θα δω πως θα τα βολέψω με τα υπόλοιπα χρήματα που θα μου μείνουν. Λογικά θα πάρω φτηνά (ίσως κάποιο σετάκι microsoft για ποντικι+πληκτρολόγιο) και θα είναι το πρώτο πράγμα που θα αναβαθμίσω στο PC (γλυκοκοιτάζω το G502 της Logitech, και απο πληκτρολόγιο έχω ακούσει καλά λόγια για το φτηνο skiller της sharkoon). Γενικώς θα εκτιμούσα μερικές απόψεις για την παρούσα σύνθεση. Ιδιαίτερα για το combo CPU-mb δεν είμαι σίγουρος, σκεφτόμουν να πάω σε 8350 αλλά ειναι +30€ και δεν ξέρω αν τα αξίζει. Επίσης, έχω δει για CPU cooler το hyper 212 evo της CM, χρειάζεται να το πάρω απο τώρα ή είναι αρκετό το stock της cpu (προφανώς δεν θα πάω για overclocking με το stock). Απλά γενικώς κοιτάζω να μην ξεφύγει η τιμή ιδιαίτερα. Το πλάνο μου είναι να πάρω γενικά τα κομμάτια και έπειτα να προχωρήσω σιγά σιγά σε προσθήκες και αναβαθμίσεις (mouse+kb, SSD, +8GB RAM, cpu cooler), μιας και το χρειάζομαι σχετικά άμεσα. Αν περάσουν και κανα δυο χρονάκια και δω οτι τραβάει ίσως να του κολλήσω ένα καλύτερο psu και μια 2η 760 σε SLI. Ευχαριστώ οποιονδήποτε σπαταλήσει τον χρόνο του για να μου απαντήσει! (Έχω βάλει κάποια μέρη σε για ευκολοτερη αναγνωση)
Kostas93 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Ο 8350 δεν αξίζει τα παραπάνω χρήματα. Η σύνθεση που έχεις φτιάξει γενικα είναι καλή,κάρτα γραφικών εγώ θα άλλαζα,σε αυτά τα χρήματα κυκλοφορούν πολύ ισχυρότερες amd.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 http://www.e-shop.gr/vtx3d-radeon-r9-280-x-edition-3gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.510020δες και καποια τετοια καρτα,λιγο καλυτερη της gtx 760
H1llzFr4D Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Ο 8350 δεν αξίζει τα παραπάνω χρήματα.Η σύνθεση που έχεις φτιάξει γενικα είναι καλή,κάρτα γραφικών εγώ θα άλλαζα,σε αυτά τα χρήματα κυκλοφορούν πολύ ισχυρότερες amd. http://www.e-shop.gr/vtx3d-radeon-r9-280-x-edition-3gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.510020δες και καποια τετοια καρτα,λιγο καλυτερη της gtx 760 Δυστυχως απότι βλέπω είναι προσωρινή προσφορά, και αφού σκοπεύω να πάρω το PC μετά την πρωτοχρονιά δεν πρόκειται να την προλάβω. Θα έχω τα μάτια μου ανοιχτά για κάτι παρόμοιο παρόλα αυτά, δεν ξέρω πολλά από κάρτες amd αλλά απότι κατάλαβα η R9 280 είναι χειρότερη της 760 και η R9 280X καλύτερη; Επίσης έχετε καμια πρόταση για οθόνη; Έχω κάνει μερικές αναζητήσεις για 23" 1920x1080 στα 100Ε αλλά δεν ξέρω σε ποιά να καταλήξω.
Kostas93 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Στις 21.5 ίντσες έχει το eshop μια πολύ ωραία LG ips, δυστυχώς ειμαι από το κινητό και ειναι λίγο δύσκολο να την βρω,πάντως τιμή είχε 115 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Αν δε σε ενοχλεί να πέσεις σε ίντσες είναι καλή περίπτωση,αλλιώς σε 23αρα θα κοιτάξω το βράδυ να δω τι υπάρχει.
H1llzFr4D Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Στις 21.5 ίντσες έχει το eshop μια πολύ ωραία LG ips, δυστυχώς ειμαι από το κινητό και ειναι λίγο δύσκολο να την βρω,πάντως τιμή είχε 115 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Αν δε σε ενοχλεί να πέσεις σε ίντσες είναι καλή περίπτωση,αλλιώς σε 23αρα θα κοιτάξω το βράδυ να δω τι υπάρχει. Λες για αυτή; Δεν μου φαίνεται άσχημη, απλά έχω συνηθίσει σε 23αρα, και μιας και ειναι καινούργιος υπολογιστής δεν θα ήθελα να πέσω σε μικρότερη. Παρ'όλα αυτά, ούτως η άλλως στο μέλλον θα ήθελα να πάρω μια 27αρα και να κρατήσω οποια πάρω τώρα για δευτερη, οπότε μπορεί η 21,5αρα να είναι ό,τι πρέπει γι'αυτό. Απλά δεν είμαι 100% σίγουρος αν και πότε θα κάνω κάτι τέτοιο, μιας και προέχουν άλλες αναβαθμίσεις. Εγώ στο skroutz αυτή βρήκα, στα 135 βέβαια αλλά ειμαι πρόθυμος να δωσω ενα 20ευρω παραπάνω εφόσον τα αξίζει.
Kostas93 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 βασικά αυτή στο skroutz είναι ίδια με αυτή που σου είπα (που είναι αυτή που βρήκες) μόνο που είναι 23 ίντσες. Την εχει φίλος την 21.5 και είναι πολύ καλή οπότε φαντάζομαι πως και η 23αρα θα είναι μια χαρά. Την έχει και το you που είναι πολύ καλό κατάστημα οπότε ναι, φαντάζομαι πως αξίζει τα παραπάνω χρήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα