Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και απο μενα, θα ηθελα την βοηθεια σας, εχω το παραπανω motherboard που χτες ξαφνικα αποφασισε να βγαλει cpu unit(για οσους δεν ξερουν εχει οθονιτσα στο πισω μερος της) εχει εναν core2 duo e7500 και 4 kingston 2gb 800mhz(1.8v), vga radeon 4670 512dd4, απο θεμα hardware δεν εχς αλλαξει κατι, ξαφνικα μετα απο ενα restart πεθανε και δεν κανει ουτε post στο bios, Τα φωτα σας γιατι δεν ειμαι για νεο mobo τωρα

Δημοσ.

CPU Unit ή CPU INIT?

Όπως και να έχει, βγάλε τον απο το ρεύμα, βγάλε την μπαταρία απο την μητρική και σε 2 λεπτά βάλε την πάλι, βάλε ρεύμα και δοκίμασε.

Άμα δεν γίνει κάτι, βγάλε τις μνήμες και βάλε μια μόνο στο πιο απομακρυσμένο slot απο τον επεξεργαστή (κατα προτίμηση μνήμες χαμηλής συχνότητας όσο γίνεται).

Μπορείς να δοκιμάσεις και clear CMOS απο το Jumper.

Μπορείς να βγάλεις όλα τα περιττά απο την μητρική (cd - hdd - κονέκτορες για έξτρα θύρες - κάρτες PCI κτλπ) και να δοκιμάσεις πάλι.

Μετά αμα πάλι κάνει τα ίδια δοκίμασε άλλο επεξεργαστή.

Τροφοδοτικό ποιο έχεις;

• Like 1
Δημοσ.

Coolermaster 650watt μιας εβδομαδας, αυτο δουλευει καλα. Το σκεφτηκα και το μετρησα, κανονικα δινει ρευμα

Επεξεργαστη δοκιμασα και εναν αλλο που ηξερα οτι δουλευει και τα ιδια δεν γουσταρει να ξεκινησει

Δημοσ.

Ως κατοχος της συγκεκριμενης μητρικης(παροπλισμενη πλεον), εχω ψαξει και εχω εφαρμοσει σχεδον οτι υπαρχει στο ιντερνετ χωρις αποτελεσμα.Δυστυχως η asus στη συγκεκριμενη μητρικη εκανε γτπ δουλεια.Συγκεκριμενα απο οτι εχω καταλαβει η μητρικη οποτε ηθελε εδινε χαμηλοτερο ρευμα στις ραμ με αποτελεσμα να μην λειτουργουν αρα να μην μπορουν να αποσυμπιεσουν το bios και τρεξουν.Νομιζω οτι στην τελευταια εκδοση του Bios διορθωνοταν το προβλημα αρα οποιος το περνουσε δεν ειχε θεμα.Οποτε βρηκα στο εβαυ τσιπακια bios με την τελευταια εκδοση με κανα 10ρικο και μαλλον θα παραγγειλω ενα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

αντε και το παραγγελνω πως κανω την αντικατασταση?

Αν πω χαζομαρα δεν θελω ντοματες, οθονη δεν εχω, το εχω συνδεδεμενο σε μια οθονη-τηλεοραση με καλωδιο hdmi υπαρχει περιπτωση να εχει γυρισει σε default θυρα την dvi-vga της καρτας γραφικων?

Δημοσ.

Το είχα δοκιμάσει και αυτό τότε που πέρασε απο τα χέρια μου και μένα αυτή... Πήρα άλλο bios αλλά δεν δούλεψε...  Εγώ το κόβω για θέμα του chipset (nvidia γαρ) αλλά ποιος ξέρει στην τελική...

Χρήστο (_c) βρες ένα VGA να είσαι σίγουρος αλλά αφού σου λέει CPU INIT στο display δεν μπουτάρει η μητρική....

Δημοσ.

οκ το καταλαβαινω να εχει παραδωσει το chipset και να μην την αφηνει να δωσει εικονα αλλα γιατι να δινει σφαλμα απο τον επεξεργαστη?

Δημοσ.

To chipset τα ελέγχει όλα, αυτό σου δείχνει τα σφάλματα, άμα κάτι δεν πάει κάτι καλά εκεί δεν ξέρεις τι αντίκτυπο θα έχει στην λειτουργία του pc, μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα στον επεξεργαστή.

Δεν αποκλείεται βέβαια να είναι και κόλληση κάπου στο σόκετ, πολλά μπορεί, το θέμα είναι οτι δεν αξίζει να ψάξεις γιατί δεν θα βγάλεις άκρη...

Απο οτι θυμάμαι μερικοί λέγανε οτι την άφησαν εκτός ρεύματος και χωρίς μπαταρία για ολόκληρο το βράδυ και το πρωί που το σύνδεσαν πήρε αλλά δεν ξέρω... Εμένα δεν πήρε. 

• Like 1
Δημοσ.

παντως οι 680i πεθαιναν απο θερμοκρασιες του NB . την ειχα την extreme δεν ειχα προβληματα αλλα ειχα custom ανεμιστηρι μονιμα στο ΝΒ και αλλο ενα στο SB δν παλευοταν η ζεστη 

• Thanks 1
Δημοσ.

Έχει ανεμιστηράκια κανονικά που το βάζεις σε nb αλλά αν δεν μπει δεν ξέρω... 

Όπως και να έχει, δοκίμασε να βγάλεις το bios chip, άμα σου βγάζει ακόμα CPU INIT κλάφτα....

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...