Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Απλά πράγματα...λέμε τώρα.Ναυτικός στο επάγγελμα όπου λιμάνι και wifi!!!

Έχουμε και λέμε:

omnidirectional wifi 2,4Ghz,vertical Beamwidth 6, Input Impedance 50,11dbi

καλώδιο 5m RG58 C/U 50ohm

Access Point TL-WA701ND (λογικά σε client Mode)

Κάτι μου βρωμάει.Έγινε μέτρηση συνέχεια του καλωδίου διότι το έφτιαξα εγώ (n type to rs-sma)όλα καλά.

όπως καταλαβαίνετε η κεραία είναι σε κάποιο ύψος Χ (γύρω στα 8 μέτρα απο την επιφάνεια της θάλασσας)

αλλά για κάποιο λόγο δεν έχω καλή λήψη ίσως και μηδενική.

Θα ήθελα τα φώτα σας.Η μέγιστη απόσταση που θέλω να λάβω είναι γύρω στο 1 χλμ.

Επεξ/σία από ficis82
Δημοσ.

Καταρχήν έχεις απώλεια περίπου 4,5dB από τον τύπο του καλωδίου. Καλύτερα είναι για πάνω από ένα μέτρο αποστάσεις να χρησιμοποιείς καλώδιο χαμηλών απωλειών (π.χ. LMR-400/600).

Οι Omni κεραίες δεν κάνουν για συνδέσεις μεγάλων αποστάσεων. Μέχρι 300 μέτρα σε ανοικτό χώρο είναι εντάξει. Από εκεί και πάνω είναι λαχείο η σύνδεση.

Επιπρόσθετα μια κεραία με 11dBi κέρδος, σημαίνει ότι ο λοβός εκπομπής είναι στενότερος και άρα πρέπει να περιορίζει την ικανότητα λήψης ως προς τον κάθετο άξονα. Ναι μεν μπορεί να επικοινωνεί μακρύτερα, αλλά υπό προϋποθέσεις δεν θα πιάνει κοντινές εκπομπές.

Τέλος για τέτοιες αποστάσεις δεν αρκεί μόνο ο δικός σου εξοπλισμός, αλλά και η εκπομπή της άλλης πλευράς να είναι ικανή για να φθάσει μακρυά (π.χ. εξωτερική κατευθυντική κεραία, λίγος θόρυβος κλπ).

Αν μιλάμε για εκπομπές από απλά ασύρματα router μέσα από κτίρια, τότε σύνδεση είναι δυνατή μόνο σε μικρές αποστάσεις και με προϋποθέσεις.

Δημοσ.

ευχαριστώ γα την απάντηση σου.απλά να σου πω ότι συνήθως με την κάρτα δικτύου του υπολογιστή και με καλό καιρό

πιάνω κάποια δίκτυα απο αυτά που θέλω τα οποία είναι σε μεγάλη απόσταση.πάνω απο 500μέτρα. Αυτό για το καλώδιο θα το κοιτάξω

και ίσως το κάνω αντικατάσταση.

Αν είναι εύκολο να μου εξηγήσεις κάποιος εν συντομία τι στο καλό είναι αυτό το Bullet και αν κάνει για την περίπτωση μου.

Παίζω με Linux (ubuntu) και έλεγα αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα σαν διαγνωστικό για την περίπτωση μου.

Δημοσ.

Το bullet είναι ένα εξωτερικό ΑΡ που συνδέεται μόνο με ένα καλώδιο δικτύου στον υπολογιστή σου ή στο 701 που έχεις.

Είναι σαφώς καλύτερη λύση από αυτή που τώρα χρησιμοποιείς. Πάνω σε αυτό θα βιδωθεί άμεσα η κεραία που έχεις.

Καλύτερα πάντως για τη χρήση που θέλεις είναι μια κεραία με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κέρδος, ώστε να έχεις την βέλτιστη απολαβή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...