Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενταξει το ολο λαθος ηταν που ανεφερα τη λεξη WoW, απο εκει και μετα πηρε την κατω βολτα ολο το thread.

Που να ελεγα καμια φραση του στυλ "WoW was the first MMO" εκει να δεις φωτιες.

• Like 1
  • Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ νομίζω πως απλά το gaming δεν είναι κάτι που περιορίζεται σε visual-motor skills πλέον. Σε οποιοδήποτε παιχνίδι έχεις την δυνατότητα να παίξεις με βάση  reaction, στρατηγική, ή υπομονή ή κάποιο συνδυασμό των τριών αναλόγως με το τι έχεις καλύτερα.

Μπορείς στο BF4 να κάτσεις σε μια ταράτσα και να βαράς από κάτω με frag shots και c4 στο ασανσερ, μπορείς να τρέχεις προβλέποντας τις κινήσεις και τα spawn με την πλάτη στον τοίχο και τα μάτια στο ρανταρ; και μπορείς και να καμπεριάσεις  με mortar ξερω γω.

Πρακτικά σε αυτό χωρούν και οι άνδρες και οι γυναίκες. Οι γυναίκες έχουν καλύτερη περιφερειακή όραση, οι άνδρες καλύτερη όραση στο δυνατό φως. Οι γυναίκες βρίσκουν καλύτερα τη θέση τους στον χάρτη, οι άνδρες έχουν καλύτερο προσανατολισμό. Οι γυναίκες θα μάθουν από τα λάθη τους καλύτερα και θα βγάλουν περισσότερα συμπεράσματα, οι άνδρες θα τα πάνε καλύτερα στο τασκ χωρίς επανάληψη. Το μεγάλο θέμα είναι όμως το πως μαθαίνουμε να μαθαίνουμε με βάση το gender-role μας. Ένας άνδρας θα μάθει καλύτερα τα απλά υδραυλικά του σπιτιού ξερωγω επειδή πολύ απλά του είπαν πως τα αγόρια τα μαθαίνουν εύκολα αυτά. Δεν υποστηρίζεται από την επιστήμη αυτό. Βασικά υδραυλικά είναι, φούσκα σε ένα καζανάκι και πίθηκο μαθαίνεις να αλλάζει. Το gender role όμως είναι αυτό που θα σου επιβάλλει ή απαγορεύσει να ανοίξεις το καζανάκι και να προσπαθήσεις να το φτιάξεις(ως το σημείο που θα βρωμίσει η τουαλέτα βέβαια μετά αναλαμβάνει δράση το fight or flight, οπότε ή το φτιάχνεις ή μετακομίζεις).

Και αυτό για εμένα, είναι το χειρότερο παράδειγμα της επίδρασης του gender role:

Οι περισσότερες γυναίκες πλέον ναι, για gaming εννοούν το candy crush και όσο για υπολογιστές δεν ξέρουν καν να στέλνουν ένα mail, επειδή οκ, δεν έχουν αρκετά ανεπτυγμένο εγκέφαλο ή απλά δεν τους νοιάζει ρε παιδί μου. Γουστάρουν αυτό που κάνουν, ό,τι κι αν είναι αυτό. Το να προσπαθεί κάποια κοπέλα να αποδείξει πως είναι gamer, το βρίσκω περίεργο και χαμένο κόπο.

Ειλικρινά είναι θλιβερό ποστ αυτό, εκτός αν είναι κάποια ειρωνία που δεν καταλαβαίνω. Και απορώ ειλικρινά που δεν απάντησε καμία γυναίκα, όχι για το gaming, αλλά για την ουσία ρε παιδί μου.
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρακτικά σε αυτό χωρούν και οι άνδρες και οι γυναίκες. Οι γυναίκες έχουν καλύτερη περιφερειακή όραση, οι άνδρες καλύτερη όραση στο δυνατό φως. Οι γυναίκες βρίσκουν καλύτερα τη θέση τους στον χάρτη, οι άνδρες έχουν καλύτερο προσανατολισμό. Οι γυναίκες θα μάθουν από τα λάθη τους καλύτερα και θα βγάλουν περισσότερα συμπεράσματα, οι άνδρες θα τα πάνε καλύτερα στο τασκ χωρίς επανάληψη. Το μεγάλο θέμα είναι όμως το πως μαθαίνουμε να μαθαίνουμε με βάση το gender-role μας. Ένας άνδρας θα μάθει καλύτερα τα απλά υδραυλικά του σπιτιού ξερωγω επειδή πολύ απλά του είπαν πως τα αγόρια τα μαθαίνουν εύκολα αυτά. Δεν υποστηρίζεται από την επιστήμη αυτό. Βασικά υδραυλικά είναι, φούσκα σε ένα καζανάκι και πίθηκο μαθαίνεις να αλλάζει. Το gender role όμως είναι αυτό που θα σου επιβάλλει ή απαγορεύσει να ανοίξεις το καζανάκι και να προσπαθήσεις να το φτιάξεις(ως το σημείο που θα βρωμίσει η τουαλέτα βέβαια μετά αναλαμβάνει δράση το fight or flight, οπότε ή το φτιάχνεις ή μετακομίζεις).

Και αυτό για εμένα, είναι το χειρότερο παράδειγμα της επίδρασης του gender role:

Δεν χωράει «επιστήμη» σε απλά πράγματα. Το ότι τα δύο φύλα έχουν βιολογικές-εξελικτικές διαφορές μεταξύ τους δεν δικαιολογεί την απουσία θηλυκών γκέιμερς σε πιο «σύνθετα» γκέιμς. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι ίσως επηρεάζει στο να μην υπάρχουν πρωταθλήτριες γκέιμερς, αλλά στο απλό χόμπι δεν δικαιολογείται. Για παράδειγμα (υποθετικό παράδειγμα, μη με ζαλίσετε), μπορεί οι άνδρες να κλωτσάνε καλύτερα από τις γυναίκες, άρα μπορεί να είναι λογικό να είναι περισσότεροι οι άνδρες μπαλαδόροι σε επίπεδο πρωταθλήματος. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο.

Το ίδιο πράγμα ισχύει και για το γκέιμινγκ. Σε επίπεδο χόμπι είναι απλά γλαφυρό να μιλάμε για διαφορές στο DNA. Το μόνο βάσιμο αίτιο είναι η απόδοση των ρόλων που ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία και τίποτα περισσότερο, imho.

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ.

Ε το ίδιο λέμε.

(σορρυ με διέκοψαν)

Απλά εγώ λέω πως με τον σύνθετο τρόπο που μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις των games ακόμη και σε επίπεδο pro αν δεν υπήρχαν τα gender roles δεν θα υπήρχε διαφορά στην απόδοση.

Aς μην ξεχνάμε τον αθλητισμό ως παράδειγμα.

Δημοσ.

Ενταξει το ολο λαθος ηταν που ανεφερα τη λεξη WoW, απο εκει και μετα πηρε την κατω βολτα ολο το thread.

Που να ελεγα καμια φραση του στυλ "WoW was the first MMO" εκει να δεις φωτιες.

ΓΙΑΤΙ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ;

/ontopic

Ναι.

Μπορεί.

Δημοσ.

Και απορώ ειλικρινά που δεν απάντησε καμία γυναίκα, όχι για το gaming, αλλά για την ουσία ρε παιδί μου.

Μην απορείς. Από ζυγισμένη επιλογή, γιατί αν εσύ το βρήκες μία φορά θλιβερό, για εμένα περνάει σε επίπεδο που δεν μου είναι εφικτή καν ψύχραιμη/πολιτισμένη απάντηση, όχι απλά τη στιγμή που το διάβασα, αλλά ούτε καν τώρα. Οπότε χωρίς περαιτέρω ανάλυση, απλά αυτό, να μην μείνεις με την απορία τουλάχιστον.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...