Προς το περιεχόμενο

Aναζήτηση σωστής μηχανής/φακού

Rocco2K10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω μια φωτογραφική μηχανή με μοναδικό σκοπό τη φωτογράφιση αντικειμένων σε φόντο. Θα ήθελα να μου προτείνετε αν ξέρει κάποιος κάποια που να κάνει "focal", να εστιάζει στο αντικείμενο μπροστά και να "θολώνει" το background. 

Σκέψεις, προτάσεις, υποδείξεις δεκτές :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδη θελεις να εχεις το λεγομενο Bokeh…..

Ακομα και τα τελευταια κινητα το κανουν αυτο…..

Κοινως, σχεδον ολες οι φωτογραφικες το κανουν αυτο…...

Για τι budget μιλαμε ?

Το bokeh δεν έχει καμία σχέση με το out of focus που κανουν τα κινητά κ σχεδόν όλες οι φωτογραφικές. Οπότε ξεκαθάρισε τι από τα 2 θέλεις για να γίνουν κ οι ανάλογες προτάσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανως στα 200 αποκλειουμε DLSR….. 

οποτε κοιτας για mirrorless ή καμια καλη compact.

Eσυ εχεις καμια κατα νου ?

Επεξ/σία από Unabomber

Όχι, δεν έχω δει καμία, γιατί δε ξέρω καθόλου από φωτογραφικές και δε γνωρίζω ποια μπορεί να το κάνει και με ποιο φακό.

Τι έχετε να προτείνετε;

Όταν λες αντικείμενο, τι μέγεθος εννοείς; Γιατί άλλο φακό θα χρειαστεις για αυτοκίνητο, άλλο για κόσμημα, άλλο για έντομα. Επίσης τι θα τις κάνεις τις φωτογραφίες; Αν είναι μόνο για ιντερνετ ίσως την βγάζεις και με μεταχειρισμένη dslr 6MP+φακό μανουαλ. Aν θες μεγάλες εκτυπώσεις ξέχνα το. Είναι για χόμπι ή για επαγγελματική χρήση και προϊόντα;

Γίνε πιο συγκεκριμένος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παίρνεις μια μεταχειρισμένη MIrrorless με 150-200( βρίσκεις καινούργιο μοντέλο )  ευρώ παίρνεις έναν αντάπτωρα για μ42 πας μια βόλτα μοναστηράκι βρίσκεις κανέναν ρώσικο 135 2.8 η helios 58 2 με 10-30 ευρώ και έχεις όσο bokeh θέλεις 

αν δε είναι μικρά τα αντικείμενα αγοράζεις και macro extension tube ( 5 euro απο ebay) 

Επεξ/σία από hayas88
  • Like 2

παίρνεις μια μεταχειρισμένη MIrrorless με 150-200( βρίσκεις καινούργιο μοντέλο )  ευρώ παίρνεις έναν αντάπτωρα για μ42 πας μια βόλτα μοναστηράκι βρίσκεις κανέναν ρώσικο 135 2.8 η helios 58 2 με 10-30 ευρώ και έχεις όσο bokeh θέλεις 

αν δε είναι μικρά τα αντικείμενα αγοράζεις και macro extension tube ( 5 euro απο ebay) 

πολυ σωστος ο hayas. απλα να προσθεσω οτι για να δουλεψει με ευκολια τους μ42 καλο ειναι η μηχανη που θα επιλεξει να εχει focus peeking

απο οτι βλέπω στις αγγελείες πωλείτε και μια α5000 πολύ σύγχρονη και καλή μηχανή προσφέρει πολλά περισσότερα απο όσα ζητάς αλλά αν έχεις σκοπό να ασχοληθείς αξίζει με πολλές ευκολίες wifi nfc κλπ

αλλά και καμιά ποιο φθινή και παλιά τύπου nex 3n μια χαρά θα την κάνει την δουλειά τις... πλέον όλες νομίζω έχουν focus peaking...

καλό είναι να πάρεις και ενα τρίποδο γιατί το βάθος πεδίου ( δηλαδή η περιοχή που θα είναι εστιασμένη με φακούς 135 Klp θα είναι πολύ μικρή οταν μιλάμε για μικρό αντικείμενο τύπου πορτρέτο  

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...