Ledis Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Αν σκοπεύεις να βάλεις περισσότερες γραμμές xDSL, θέλεις router με πολλαπλές WAN θύρες. Το καλό με τα routerboard είναι ότι κάθε θύρα του μπορεί να οριστεί είτε ως LAN είτε ως WAN. Επιπλέον εκτελεί και Load Balancing των 2 ή παραπάνω συνδέσεων, ανάλογα το φόρτο του δικτύου. Με 40€-50€ μόνο απλά ασύρματα router παίρνεις, όχι πλήρες πακέτο Unifi και Routerboard. Ανάλογα τον αριθμό των ταυτόχρονων συνδεδεμένων συσκευών και το συνολικό bandwidth στο διαδίκτυο, θέλεις και την κατάλληλη επεξεργαστική ισχύ. Θα έλεγα σου κάνει το RB951Ui-2HnD (~55€) που έχει και ασύρματο για πιθανή χρήση. Τα Unifi παίζουν περίπου στα 65€. Άρα σύνολο θέλεις γύρω στα 200€ μαζί με τα υλικά εγκατάστασης. Επιπλέον είναι το κόστος του συμβατού θερμικού εκτυπωτή. Αν έχετε τις γνώσεις μπορείτε με λίγη βοήθεια και σχετικούς οδηγούς στο διαδίκτυο να το στήσετε μόνοι σας. Διαφορετικά, όπως έγραψε και ο @Ledis, καλύτερα να αποταθείτε σε κάποιον επαγγελματία του χώρου, διότι το RouterOs και το hotspot δεν είναι plug-and-play. Δεν θα μπορούσε να το θέσει καλύτερα. Απλός θέλω να προσθέσω ότι αν χρησιμοποιήσεις Mikrotik Access Point, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το CapsMam (Access Point Controller που τρέχει μέσα στο Mikrotik) χωρίς να χρειάζεται PC για να στήσεις το UniFI Controller.
jkoukos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δεν υπάρχει προς το παρόν δυνατότητα να γίνει ρύθμιση των Unifi μέσω του CAPsMAN. O Unifi Controller χρησιμοποιεί Java και το πρότυπο CAPWAP για να συνδεθεί με τα Unifi, αποθηκεύοντας τις πληροφορίες σε βάση δεδομένων MongoDB. Η μόνη περίπτωση για να τρέξει ο Unifi Controller σε RouterOS είναι μέσω της λειτουργίας MetaRouter, αλλά θέλει πολύ επεξεργαστική ισχύ. Όπως έγραψα και προηγούμενα, μπορούμε να έχουμε τον Unifi Controller σε έναν υπολογιστή (ή στο Cloud) και όποτε θέλουμε να ρυθμίσουμε κάτι στις συσκευές, τότε μόνον να ανοίγουμε την εφαρμογή. Δεν χρειάζεται να τρέχει συνεχώς και δουλεύει σε λειτουργικά συστήματα Windows, Mac και Linux. Ακόμη και σε Raspberry Pi με ΑΡΜ αρχιτεκτονική.
Ledis Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δεν υπάρχει προς το παρόν δυνατότητα να γίνει ρύθμιση των Unifi μέσω του CAPsMAN. O Unifi Controller χρησιμοποιεί Java και το πρότυπο CAPWAP για να συνδεθεί με τα Unifi, αποθηκεύοντας τις πληροφορίες σε βάση δεδομένων MongoDB. Η μόνη περίπτωση για να τρέξει ο Unifi Controller σε RouterOS είναι μέσω της λειτουργίας MetaRouter, αλλά θέλει πολύ επεξεργαστική ισχύ. Όπως έγραψα και προηγούμενα, μπορούμε να έχουμε τον Unifi Controller σε έναν υπολογιστή (ή στο Cloud) και όποτε θέλουμε να ρυθμίσουμε κάτι στις συσκευές, τότε μόνον να ανοίγουμε την εφαρμογή. Δεν χρειάζεται να τρέχει συνεχώς και δουλεύει σε λειτουργικά συστήματα Windows, Mac και Linux. Ακόμη και σε Raspberry Pi με ΑΡΜ αρχιτεκτονική. Απλός θέλω να προσθέσω ότι αν χρησιμοποιήσεις Mikrotik Access Point, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το CapsMan Αναφέρθηκά για την Χρήση CapsMan με Access Point της Mikrotik, Οχι με UniFi
jkoukos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Αα ΟΚ τότε, δεν το κατάλαβα αρχικά. Η μόνη εναλλακτική λύση που βλέπω, αντί του Unifi, είναι το RBcAP2n, μόνο που σαν καινούργιο μοντέλο δεν υπάρχουν (τουλάχιστον δεν βρίσκω) πληροφορίες από χρήστες. Έχουν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, με μόνη διαφορά ότι το RB παίζει μέχρι 72/150Mbps (20/40MHz) έναντι των 150/300Mbps του Unifi. Βέβαια σε περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη, αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία.
telemaxos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Εγω μάλλον με συνδυασμό unifi kai routerboard θα το κάνω. Αυτό που μου πρότεινες έχει αυτήν την λειτουργία που μετατρέπει το Ethernet σε ADSL? Το ethernet που θα συνδέσω το routerboard me to Unifi μέχρι ποσα μέτρα αντέχει.Χωρίς παρεμβολές? Ευχαριστώ
jkoukos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Η συσκευή του παρόχου θα δουλεύει ως απλό modem και ως router θα παίζει το routerboard. Μπορεί να πάρει έως 4 διαφορετικές συνδέσεις, οπότε δεν έχεις πρόβλημα με αυτό. Το καλώδιο δικτύου δεν έχει θέμα μέχρι τα 100 μέτρα και παίζει άνετα.
telemaxos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Αρα το hotspotsystem.com/Αntamedia δεν χρειάζεται αφού θα έχω του RouterOs, ωραία :-) . Από εκτυπωτές έχω εναν κλασσικο με Α4 σελίδες, αυτός μου κάνει ή λες να αγοράσω κανα thermal printer (αν ναι ποιόν οικονομικό)? ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
haris013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 καλησπέρα, για να μην κάνω νέο θέμα αφού βλέπω εδώ αρκετούς γνώστες θα ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να βρώ υλικό για να διαβάσω και να μάθω να σετάρω microtik? έχετε λινκς που προτείνετε κλπ? εγώ έχω γενικές γνώσεις δικτύων και ασχολούμαι κυρίως με ubiquiti και λίγο με cisco. με ενδιαφέρουν όμως και τα microtik και κυρίως radius server, voucher κλπ. κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη
jkoukos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Στο Wiki βρίσκεις τεράστια θεματολογία. 1
telemaxos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Ας το κλειδώσουν το θέμα πήρα τις απαντήσεις μου Ευχαριστώ (Και τέλος να ξερεις ότι άλλη συμφωνία κάνεις για home use me ton OTE και άλλη για μεταπώληση) βλέπε ΟΤΕ WIFI HOTSPOT)
poulinos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 σβηστηκαν ολα τα ασχημα Post.Καποιοι να προσεχουν πως γραφουν για να μην κανουν βολτα τετοιες μερες που ειναι .το θεμα κλειδωνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις