Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, ένας φίλος μου έχει εστιατόριο και θέλει να δίνει ίντερνετ επι πληρωμή στους πελάτες του. Σκεφτόμαστε οτι οι πελάτες θα μπορούν να αγοράζουν μοναδικους κωδικούς (vouchers/tickets) και μετα να τους βαζουν στην splash page του ανοιχτού WiFi και να έχουν πρόσβαση για συγκεκριμένη ωρα

Πχ 2/ωρα

Τι εξοπλισμο χρειάζομαι υπάρχει περίπτωση εγώ που είμαι άσχετος να μπορέσω να το στεισω η χρειάζομαι εξειδικευμένη εταιρία (αν ξέρετε καμμία στειλτε μου pm).

Δημοσ.

εξαρτατε ποσα ξερεις για να κανεις αυτην την δουλεια.ο εξοπλισμος ειναι αναλογος τι εξοπλισμο θα χρειαστει και αναλογως τι μαρκα εξοπλισμο θα παρει.σκοπος ειναι επειδη θα βγαζει λεφτα απο αυτο να παιζει και σωστα οποτε οι τσιγκουνιες δυστυχως σε αυτον τον τομεα δεν υπαρχουν αλλο τοσο επειδη θα το χρεωνει.μετα χρειαζεται και Radius server για να βαζει ο πελατης τους κωδικους και να συνδεεται.πχ 2 παροχοι που ξερω οτι στηνουν Hotspot(hol/forthnet) το κανουν με hp controller/access points αλλα μιλαμε για 300 ευρα το καθε access point.καποιος αλλοςμπορει να σου λεγε καντο με Mikrotik ή με Ubiquiti.επισης θα πρεπει να σκεφτει ο φιλος σου οτι θα πρεπει να εχει και καλο bandwidth ειτε δηλαδη vdsl ειτε 2 γραμμες adsl.επισης το θεωρω λιγο λαθος να το δινει επι πληρωμη οταν στα περισσοτερα που πας ειναι δωρεαν.

Δημοσ.

Κοίτα σκεφτόμαστε να χρησιμοποιησουμε 2 unifi ubuquiti ap sta 115 ευρώ μίας και το μαγαζί είναι μεγάλο. Νομίζω πως μεσα απο το unifi controller μπορεί να γίνει η ολη διαδικασία η αλλιώς θα χρησιμοποιησουμε προγραμμα οπως το antamedia η καλύτερα hotspotsystem.com (αυτο δεν ειναι και ο radius server).

Αν απευθύνουμε σε εταιρία αυτός προτιμάει το OTE WIFI HOTSPOTS.

Δημοσ.

αν θελει να το παρει ετοιμο παει σε Isp.αν θελει να το στησει μονος του τοτε ναι υπαρχει και η λυση που λες.δεν ειναι μεγαλο το κοστος αλλωστε για να πεις οτι δεν μπορει να το πληρωσει ο ιδιος οποτε να το πληρωσει ο Isp και να υπαρχει σαν ενοικιαση.ο Radius ειναι για τις καρτες με τους κωδικους.καποιοι controller ναι εχουν μεσα ετοιμο radius>δεν το εχω ψαξει παραπανω μια που σε Hot spot που εχω δει ο Radius ηταν σε server και απλα στον controller εδινες την Ip του radius.

Δημοσ.

ΤοRB2011UiAS-RM μεR outerOs τι ακριβώς είναι και αν το αγοράσω και συνδέσω τα 2 unifi outdoor access points σε αυτό ουσιαστικά,το σύστημα με τα vouchers θα λειτουργεί αρμονικά με τα unfi και οι πελάτες απλώς θα εισάγουν το κωδικούς και έτοιμο.Χρειάζομαι τόσο ακριβό??

Thanks

(συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός :fear: )

Δημοσ.

Εγώ μιλάω για λύση Καθαρά με προϊόντα της Mikrotik (Όσον αφορά το UniFi, δεν γνωρίζω αν ο UniFi Controller υποστηρίζει Vouchers).

Για μία μικρή εγκατάσταση, θα πρότεινα την Χρήση http://routerboard.com/RB2011UiAS-2HnD-IN (το οποίο έχει ενσωματωμένο Access Point) και ένα http://routerboard.com/RB951Ui-2HnD για 2ο Access Point. 

Στο RB2011, εγκαθιστάς το UserManager, ενώ μπορείς να προμηθευτείς και ένα εκτυπωτή http://www.handlink.com.tw/products_WG-500P-M.php, ρυθμίζοντας ένα Profile (Προκαθορισμένα Προφίλ)  σε κάθε πλήκτρο (Μεγ. 3 Profil), το πατάς και εκτυπώνει το Ticket.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Για να στηθεί το παραπάνω σύστημα, χρειάζεται κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό για την παραμετροποιηση. 

Δημοσ.

Θεωρώ ως καλύτερη λύση, την χρήση ενός Roterboard (με ή άνευ WiFi) ως κεντρικού router, manager κλπ και των Unifi ως εξωτερικών ΑΡ, χωρίς χρήση των δικών τους Controller.

Δημοσ.

Θεωρώ ως καλύτερη λύση, την χρήση ενός Roterboard (με ή άνευ WiFi) ως κεντρικού router, manager κλπ και των Unifi ως εξωτερικών ΑΡ, χωρίς χρήση των δικών τους Controller.

Και εγώ αυτό σκέφτομαι, ουσιαστικά αυτο που κανω εγω να συνδέσω τα 2 unifi στο routerboard, τα συνδέω μαζί μέσω του Unifi Controller και μετά ότι είναι να κάνω το κάνω μέσω του RouterOS, έτσι? :huh:  :huh:  :shifty:

Δημοσ.

Όπως τα γράφεις είναι. O Unifi Controller χρειάζεται μόνο για την ρύθμιση των ΑΡ και μετά τον αφήνεις στην ησυχία του, μέχρι την επόμενη φορά που θα χρειαστούν πάλι κάποια ρύθμιση. Δηλαδή μέσω αυτού θα τους ορίσεις διευθύνσεις, ασφάλεια, SSID κλπ.

Όλα τα υπόλοιπα, που έχουν να κάνουν με το δίκτυο και το hotspot, μέσω του RouterOs.

Δημοσ.

Τότε μου φαίνεται απλό

Σε καθε routerboard switcher μπορώ να συνδέσω μόνο μια γραμμη ίντερνετ? γιατί στο μέλλον μπορεί να θέλω να βάλω και2η γραμμή adsl σε αυτήν την περίπτωση τι γίνεται?

Δημοσ.

Τότε μου φαίνεται απλό

Σε καθε routerboard switcher μπορώ να συνδέσω μόνο μια γραμμη ίντερνετ? γιατί στο μέλλον μπορεί να θέλω να βάλω και2η γραμμή adsl σε αυτήν την περίπτωση τι γίνεται?

Αν σκοπεύεις να βάλεις περισσότερες γραμμές xDSL, θέλεις router με πολλαπλές WAN θύρες. Το καλό με τα routerboard είναι ότι κάθε θύρα του μπορεί να οριστεί είτε ως LAN είτε ως WAN.

Επιπλέον εκτελεί και Load Balancing των 2 ή παραπάνω συνδέσεων, ανάλογα το φόρτο του δικτύου.

Επίσης ποσα λεφτά πρέπει να διαθέσω. Πανω απο 40 50? μπορείτε να προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο...?

Με 40€-50€ μόνο απλά ασύρματα router παίρνεις, όχι πλήρες πακέτο Unifi και Routerboard.

Ανάλογα τον αριθμό των ταυτόχρονων συνδεδεμένων συσκευών και το συνολικό bandwidth στο διαδίκτυο, θέλεις και την κατάλληλη επεξεργαστική ισχύ. Θα έλεγα σου κάνει το RB951Ui-2HnD (~55€) που έχει και ασύρματο για πιθανή χρήση. Τα Unifi παίζουν περίπου στα 65€.

Άρα σύνολο θέλεις γύρω στα 200€ μαζί με τα υλικά εγκατάστασης. Επιπλέον είναι το κόστος του συμβατού θερμικού εκτυπωτή.

Αν έχετε τις γνώσεις μπορείτε με λίγη βοήθεια και σχετικούς οδηγούς στο διαδίκτυο να το στήσετε μόνοι σας. Διαφορετικά, όπως έγραψε και ο @Ledis, καλύτερα να αποταθείτε σε κάποιον επαγγελματία του χώρου, διότι το RouterOs και το hotspot δεν είναι plug-and-play.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...