kanadesu Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Λοιπόν έφτιαξα νέο pc και το άνοιξα πρίν απο λίγο,απλά παρατηρώ πώς κάνει έναν χαζό θόρυβο όπως στο προηγούμενο hardware και έχω την εντύπωση ότι είναι ο hdd στον οποίο δεν έκανα αλλαγή. Συγκεκριμένα ακούγεται να γρυλίζει και το ένιωσα έντονα όταν άνοιγε το pc,το νιώθεις να το κάνει αρκετές φορές παράλληλα.Να πώ ότι δεν χρησιμοιποιώ ssd και τα windows και όλα είναι με τον hdd(ένας blue wd).Καλά ssd θα αγοράσω απο εβδομάδα δεν το συζητώ αλλά έλεγα μήπως να πάρω και νέο hdd. Να είναι ο hdd λέτε η κάποιο απο τα ανεμηστηράκια?Είχα πάει το pc για service,εσωτερικό καθαρισμό και ο ο τεχνικός πέρα απο τον ssd και ένα ανεμιστηράκι που είχα χαλάει,δεν βρήκε άλλο πρόβλημα στον υπολογιστή. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2014 από kanadesu
mafiozoskotsos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Κατέβασε το Hard Disk Sentinel και τσέκαρε την υγεία του σκληρού δίσκου 1
kanadesu Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Μου τον βγάζει 100% σε επίδοση και υγεία,να κοιτάξω κάτι άλλο? Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2014 από kanadesu
mafiozoskotsos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Η σκληρή δίσκοι κάνουν θόρυβο σαν τρίξιμο επειδή έρχονται σε επαφή με το κουτί αλλά αν εχει 100% υγεία είσαι μια χαρά μάλλον κανένας ανεμιστήρας έχει θέμα αν δε σε ενοχλεί ο θόρυβος ας το έτσι
robin54 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Αφού ο δίσκος ειναι το μόνο κοινό στο παλιό και στο νέο σύστημα , μάλλον αυτός είναι ο ένοχος. Ανοιξε το κουτι και προσπάθησε να καταλάβεις από που έρχεται. Εν αναγκη βγαλε το σκληρο επανω στο κουτί (συνδεδεμένο βέβαια) , για να ξεχωρίσεις τον ήχο.
kanadesu Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Απο τον hdd έχω την εντύπωση πώς έρχεται διότι άνοιξα το κουτί και ναί αυτός θα είναι ο ένοχος. Κοίτα δεν έχω θέμα αλλά απο την στιγμή που έκανα την αναβάθμιση περίμενα καλά αποτελέσματα και εκεί. Πέρα απο το τρίξιμο που ακούγεται και εντάξει την παλεύω,κάνει και τον κλασικό ήχο που κάνουν οι κονσόλες,αυτό φαντάζομαι το κάνουν οι ανεμιστήρες. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2014 από kanadesu
De@th L0rd Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Αν δε θες θόρυβο από τους ανεμιστήρες υπάρχουν λύσεις φθηνότερη -> ακριβότερη. 1.Καλύτεροι ανεμιστήρες 2. Παθητική Ψύξη 3. Καλύτεροι ανεμιστήρες με λαστιχένιες βίδες + fan controller από μητρική ή εξωτερικό. Την υδρόψυξη δε τη βάζω γιατί ο θόρυβος που κάνει η αντλία για μένα είναι πολύ πιο σπαστικός από το θρόισμα του ανεμιστήρα.
robin54 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Αν δεν το ανοιξεις να ψαξεις δεν θα βρεις λυση. Μπορει να ειναι και ανεμιστήρας που θελει λιγο σφιξιμο ή λαδωμα ή άλλαγμα.
mafiozoskotsos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Και καινούριο δίσκο να πάρεις μπορεί να κάνει θόρυβο μπορείς να πάρεις Anti-vibration Hard Drive Screws για να απορροφάνε τους κραδασμούς τον δίσκων 1
kanadesu Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Παρατήρησα πώς το fan της cm που βρίσκεται πάνω στο άνοιγμα του κουτιού και δίπλα στην κάρτα γραφικών,κάνει κάποιον θόρυβο αν πλησιάσεις το κουτί.Βέβαια δεν ξέρω αν είσαι σε φυσιολογικά επίπεδα η έχει κάποιο πρόβλημα λόγω ότι δεν έιχα άλλο κουτί παλιότερα για να συγκρίνω. Τέλος πάντων,αν κάποια στιγμή θελήσω να κάνω αλλαγή όλα τα fans,λέτε να μπορώ να βρώ κάτι για το συγκεκριμένο κουτί? Σε γενικές γραμμές δεν με ενοχλεί υπερβολικά αν ο hdd καμία φορά κάνει τρίξιμο η οτι οι ανεμηστήρες κάνουν τα δικά τους!Όμως θα μου άρεσε να ήταν τελείως αθόρυβο όπως και να το κάνουμε,απο την στιγμή κιόλας που θα υπάρχουν λύσεις.
andrapos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Βασικά μην έχεις την εντύπωση οτι αν αλλάξεις ανεμιστηράκια θα γίνει εντελώς αθόρυβο το κουτί γιατί παίζει και το κουτί το ρόλο του,και η ψυκτρα του επεξεργαστή αλλά και η ψύκτρα της κάρτας γραφικών.Αποψή μου αν δεν είναι ενοχλητικός ο θόρυβος να μην πειράξεις τίποτα.
kanadesu Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 δεν τον λές ενοχλητικό να σου σπάει τα νεύρα,απλά ακούγεται αυτός ο αέρας όπως στις κονσόλες αν μπορώ να ταιριάξω το παράδειγμα σωστά.
andrapos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Ναι είναι λογικό να ακούς αυτό τον αέρα καθώς μέσα το κουτί έχει ανεμιστήρες..Και αν θές να μην ακούγεται τίποτα(σχεδόν τίποτα)θα πρέπει να έχεις εκτώς απο ήσυχους ανεμιστήρες και ήσυχο κουτί και ήσυχη ψύκτρα επεξεργασή και ήσυχη κάρτα γραφικων.Οπότε όπως καταλαβαίνεις μάλλον δεν αξίζει να επενδύσεις τόσα χρήματα για ένα αεράκι που ακούγεται.Αν δεν είχες φτιάξει ακόμα το pc θα έλεγα ναι να πάρεις ήσυχα parts,αλλά τώρα τι,να τα αλλάξεις όλα;Φυσιολογικός είναι ο θόρυβος που περιγράφεις..
kanadesu Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Ναι θα μείνω όπως είμαι,ίσως κάποιο απο τα fans να έχει κανά θεματάκι αλλά δεν χρειάζεται να το σκέφτομαι αφού δεν είναι τόσο κακό. Όταν κάποια στιγμή πάρω καινούριο κουτί και βάλω μία καλή ψύκτρα πιστεύω θα έχω καλύτερα αποτελέσματα. Απλά ξεκίνησε όλο αυτό σε φάση πώς έκανα μία αναβάθμιση και περίμενα για κάποιον λόγο να είναι αρκετά αθόρυβο το pc μου,βέβαια δεν έχουν σχέση αυτά μιάς και άλλα πράγματα ευθύνονται για να είναι αθόρυβο. Με έκαναν και υσήχασα πάντως τα λόγια σου.
andrapos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Βασικά για να καταλάβεις ποιός απο τους ανεμιστήρες σε ενοχλεί μπορείς να τους σταματήσεις έναν έναν για λίγο με το δάχτυλο και να δείς πότε θα σταματήσει ο θόρυβος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα