LouCi4er Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπερα παιδια,πριν καμια εβδομαδα αγορασα την καρτα του τιτλου.Απο την πρωτη μερα εχω προβληματα και θελω την βοηθεια σας για να διαπιστωσω αν το προβλημα ειναι στην καρτα ή οχι.Καταρχην το συστημα: Phenom ii x2 555 unlocked Phenom ii x4 B55 Asrock M3A785GXH/128M Geil 2x2GB cl7 1600Mhz Thermaltake Toughpower 750W W0116 Coolermaster CM 690 II Advanced OCZ Vertex II 90GB Dell U2311H Sapphire R9 290 Tri-X(UEFI) Πριν παρω την 290 ειχα απο το 2010 την 5870 παλι της Sapphire και δεν εκανε ποτε το παραμικρο.Επισης ο επεξεργαστης δουλευει και αυτος απο το 2010 ξεκλειδωτος στα 4.0Ghz παλι χωρις προβλημα. Θα μου πειτε τι την ηθελα αυτη την καρτα,εκτος του οτι την βρηκα σε πολυ καλη τιμη,μεσα σε κανενα τρημηνο το πολυ θα αλλαχτουν ολα τα υπολοιπα εκτος του κουτιου και της οθονης.Τεσπα,στο προβλημα τωρα.Με το που βαζω drivers αρχιζει και κανει restarts ο υπολογιστης.Ουτε BSOD,ουτε τιποτα,στην επιφανεια εργασιας κολλαει το ποντικι και μεσα σε 5 δευτερολεπτα κανει restart μονο του.Καπου διαβασα οτι παιζει ασυμβατοτητα με τα παλαιοτερα motherboards και αν βαλεις Χ8 την PCI-E,δουλευει.Το εκανα και οντως σταματησαν τα restarts αλλα οχι και τα προβληματα. Αν βαλω παιχνιδι,μεσα σε 10-15 λεπτα κολλαει ολο το συστημα και ακουει μονο απο το reset του κουτιου,το ιδιο κανει και σε αναπαραγωγη πολυμεσων αλλα πολυ πιο συντομα,ουτε 3 λεπτα vlc δεν αντεχει.Το παραδοξο ειναι οτι τρεχει Valley μια χαρα,δοκιμασα 30 λεπτα και δεν εκανε το παραμικρο.Να το δεχτω οτι το τροφοδοτικο ισως εχει πεσει λογω ηλικιας,να το δεχτω οτι ισως ειναι ασυμβατη με την μητρικη μου.Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως μπορει και βγαζει 30 λεπτα Valley χωρις να κανει κιχ. Θα δοκιμασω το απογευμα να τρεξω και κανενα furmark και θα ενημερωσω.Να πω οτι πριν λιγο την δοκιμασα σε pc φιλου μου με παρομοιο συστημα και καινουργιο Tt Smart 630W και η συμπεριφορα της ηταν ακριβως η ιδια,λες και ημουν στον δικο μου υπολογιστη.Κατι αλλο που παρατηρησα,η καρτα στο idle ριχνει την ταχυτητα της PCI-E στο Χ1 και οταν χρειαζεται τοτε ανεβαινει στο Χ8.Ειναι φυσιολογικο αυτο? Thanks in advance.
johzaf Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Καταρχήν δοκίμασε να τρέξεις τον επεξεργαστή σε normal κατάσταση και όχι overclock. Το τροφοδοτικό σου πρέπει να είναι ικανό να δώσει αρκετό ρεύμα, μη ξεχνάς ότι μόνο η κάρτα σου θέλει περίπου 20 -22 Α. Μη ξεχάσεις να βάλεις την μνήμη ram σε normal τάση και αν έχεις φορτώσει τους drivers πολλές φορές να σιγουρεύεσαι ότι οι προηγούμενοι απεγκαταστήθηκαν σωστά.
LouCi4er Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Σε ευχαριστω για την απαντηση.Το συστημα ειναι απο φορματ,οι οδηγοι περασμενοι μονο μια φορα.Εχω δοκιμασει επισης και με απλα ξεκλειδωτο τον επεξεργαστη χωρις κλοκαρισμα,και με ολα default στο bios(επεξεργαστης κλειδωμενος).Γενικα απο ρυθμισεις πιστευω εχω κανει οτι μπορουσα να βρω.Την μητρικη την εχω απο το 2010 και την εχω μαθει απ εξω.Οσο για το τροφοδοτικο αν η καρτα χρειαζεται 22A δεν νομιζω οτι εχει θεμα.Συμφωνα με τον κατασκευαστη βγαζει 18Α στην καθε 12αρα(εχει 4 12αρες). Να μην ειναι συμβατη η καρτα με την μητρικη ειναι το μονο που μπορω να σκεφτω,αν αφησουμε στην ακρη την περιπτωση να ειναι το προβλημα στην καρτα.Αυτο που λεω στο πρωτο ποστ σχετικα με την ταχυτητα της pci-e το παρατηρησε κανενας?
pano Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Φίλε LouCi4er,έτσι για να αποκλείσουμε όσο μπορούμε το θέμα με τα ρεύματα(αν και δύσκολο να φταίει αυτό, αφού είπες ότι και στο pc του φίλου σου έκανε τα ίδια),ποιά βύσματα του τροφοδοτικού έχεις συνδέσει στην κάρτα; Aν έχεις συνδέσει τα δύο εξάπινα(το ένα με τον μετατροπέα 6pin to 8pin που παρείχε το τροφοδοτικό),δοκίμασε να συνδέσεις το 8πινο με molex με τον μετατροπέα που σου δίνει η κάρτα.
LouCi4er Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Πανο,κοιταξα λιγο το manual του τροφοδοτικου και λεει οτι το 8πινο το χρησημοποιουμε παντα.Απ' οτι καταλαβα τα 4 rails χωριζονται:Ενα εχει το 8πινο,ενα τα 2 6πινα,ενα τα περιφεριακα και ενα για την μητρικη-επεξεργαστη.Δεν ειμαι και σιγουρος αλλα μαλλον ετσι πρεπει να ειναι.Ο ανταπτορας που λες ειναι για να μετατρεπει την 8πινη σε 6πινη και οχι το αναποδο,για να χρησημοποιεις παντα την 8πινη ασχετα με το τι υποδοχες εχει η καρτα.Γιαυτο και λεω οτι το 8πινο πρεπει να ειvαι σε ξεχωριστο rail.Την καρτα την εχω συνδεσει με το 8πινο και με ενα 6πινο. Ενα update.Επειδη στου φιλου μου την MSI μετα το ρεσταρτ μας εβγαζε μηνυμα για Hyper Transport error(η δικια μου Asrock δεν εβγαζε κανενα μηνυμα),το εψαξα και ειδα οτι σχετιζεται με μη επαρκες ρευμα σε επεξεργαστη-ΝΒ-μνημες.Ανεβασα λοιπον τα ρευματα σε μνημες,επεξεργαστη και τα λοιπα εκει που τα ειχα οταν ειχα τον επεξεργαστη στα 4Ghz.Υποψιν οτι τωρα τον εχω στα 3.2.Μεχρις στιγμης παει πολυ καλα το θεμα,δουλευει κανονικα.Θα το αφησω λιγο και θα γραψω συμπερασματα.
pano Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Έχεις δίκιο,δεν κοίταξα καλά την περιγραφή του τροφοδοτικού,εν πάσει περιπτώσει αφού την κατάφερες και δούλεψε όλα καλά τότε. Εύχομαι καλές γιορτές να έχεις.
LouCi4er Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Που τετοια τυχη,να δουλεψει,παλι τα ιδια μου κανει.Ετρεξα και ενα Prime 95 για μια ωρα και ειναι σταθερο το μηχανημα.Παντως απο την πρωτη μερα που την εβαλα,εκανα προοδο.Εκει που εκανε restart μεσα σε 5-10 δευτερολεπτα,καταφερα να την κανω να δουλευει για καμια ωρα.Τεσπα,μπηκε στο κουτι της η 290 και την θεση της πηρε παλι η 5870(σκυλι ειναι η ατιμη).Δεν καθομαι μεσα στα Χριστουγεννα να παλευω με τον υπολογιστη.Μετα τις γιορτες θα παρω μητρικη(μιας και μου κανει κατι κολπα που και που,ασχετα με την καρτα) και τροφοδοτικο επειδη κοντευει 5 χρονια.Αν κανει παλι τα ιδια,παει για αλλαγη. Σε ευχαριστω για τον χρονο σου,καλες γιορτες και σε σενα.
3DJIN Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 πριν ξοδεψεις για μητρικη,πηγαινε βαλτη σε καποιο pc φιλου μπας και... Bios update στη μητρικη και μετα load safe defaults εκανες?
LouCi4er Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Την δοκιμασα σε συστημα φιλου με παρομοια specs(αυτο σημανει ιδιο chipset,ιδιο cpu κτλ) και εκανε ακριβως τα ιδια,η 280Χ που εχει αυτος,του δουλευει κομπλε.Η μαλακια που εκανα ηταν οτι δεν πηρα την δικια του 280Χ να την δοκιμασω στο δικο μου συστημα,θα δω μηπως το κανω αυριο.Bios εχω το τελευταιο και load defaults εκανα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα