Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο υπολογιστής μου (αυτός που βλέπετε στην υπογραφή) κάνει περίεργες επανεκκινήσεις. Συνήθως λίγα λεπτά αφού τον ανοίξω (7-8 λεπτά) ή μπορεί να τύχει και σε άσχετες περιπτώσεις. 
Κάνει σαν να τον τραβάς από την πρίζα και ξανανοίγει (δεν πετάει μπλε οθόνη).

Έκανα τεστ με το OCCT και στα 13 δευτερόλεπτα σταματάει και μου γράφει:

Core #1 over maximum Value! Value Reached: 90, Max Value: 85

Να σημειώσω ότι έχω τον i7 4790k κι έχω βάλει πάστα, όπως επίσης είναι καλά κουμπωμένη η ψήκτρα (έχω μαμά).

Στο Speccy δεν μου βγάζει πρόβλημα θερμοκρασίας... 

Δημοσ.

Γενικά δεν φημίζονται για καλά temps οι intel αλλά έτσι στο ξαφνικό να κάνει επανεκκινήσεις προφανώς θέλει ξανά τσεκάρισμα η ψύκτρα και η πάστα (λύσιμο και ξαναδέσιμο).Τον δουλεύεις stock?

Δημοσ.

Ναι, δεν τον έχω πειράξει καθόλου. Και με μαμίσια ψήκτρα εξάλλου δεν θα μπορούσα να κάνω o/c .
Λες να θέλει αλλαγή ψήκτρας;

Δημοσ.

Ναι, δεν τον έχω πειράξει καθόλου. 

Κακό αυτό,μπες στο bios και δες αν κάνει αυτόματο turbo,που λογικά αφού είναι Z μητρική θα κάνει,

απενεργοποίησε το και δες τι κάνει, αν έχεις τα ίδια ξανά βλέπεις της ρυθμίσεις μπας και κάπου δίνει παραπάνω ή λιγότερο ρεύμα (πολλαπλασιαστή ή οτιδήποτε)από ότι θα ήταν καλό.

Δες και της ρυθμίσεις για τον ανεμιστήρα μπας και είναι βαλμένα σε κάνα quiet προφίλ και έχουν χαμηλές στροφές,τώρα που το σκέφτομαι κοίτα αυτό πρώτα,αφού το turbo είναι και χρήσιμο. 

Δημοσ.

Κλείσε για αρχή το turbo και δες τι γίνετε.

intel turbo boost technology την απενεργοποιείς

Το έκανα. Έτρεξα το OCCT και πάλι τα ίδια. Απλά πλέον δεν σταματάει στα 13 δευτερόλεπτα αλλά στο ένα λεπτό και 12 δευτερόλεπτα.

Το μήνυμα τώρα είναι:

Core #1 over maximum Value! Value Reached: 87, Max Value: 85

Δημοσ.

Λοιπόν, με ενεργοποιημένο το turbo η θερμοκρασία όταν μπαίνω στα bios είναι 58-60 βαθμούς!!! Χωρίς το turbo είναι 41-42 !
Γενικά δεν είναι πολύ;

Η βλακεία είναι ότι με το κουτί που έχω δεν υπάρχει (όπως μου είπαν) καμία καλή ψήκτρα να πάρω και δεν έχω τώρα τα χρήματα και για καινούριο κουτί...

Το κουτί μου είναι αυτό:

http://www.coolermaster.com/case/mid-tower/centurion-590/

Δημοσ.

Όπως είπα και πριν,είναι πολλά τα πράγματα που μπορείς να κοιτάξεις.

Οι ανεμιστήρες π.χ. τελικά είναι στο φουλ;

Το vcore νομίζω είναι πολύ ψιλά στο 1.3V και είναι και αυτός παράγοντας για ψιλές θερμοκρασίες.

Λίγο που κοίταξα στο νετ μιλάνε για ~1,15 με 1,2 

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2195949/4790k-standard-vcore-vrin.html

Γενικά ίσως θα ήταν καλό να ψάξεις κάποιο tutorial για overclockin για να πάρεις μια ιδέα του τι πρέπει να κοιτάξεις.

Και εδώ στο φόρουμ αν ανοίξεις ένα νέο θέμα (και με λινκ σε αυτό εδώ) που να εξηγεί το πρόβλημά σου θα το δούνε ποιο πολλά άτομα που ξέρουν καλά από o/c και θα έχεις καλύτερες ελπίδες για σωστή καθοδήγηση. 

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...