Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Link or it didn't happen.

Παντού dark themes, για κώδικα συγκεκριμένα custom παραλλαγή του WekeRoad Ink. Παράδειγμα σε PHP:

jCqwj5K.png

Παλιότερα ψείριζα και τα fonts αλλά πλέον Consolas is good enough.

Το κακό με τα Dark Themes είναι ότι υπάρχουν 100αδες εκδοχές χρωμάτων fonts. Προσωπικά μου αρέσει πολύ το Dark της Visual Studio που ανέβασε το παιδί πάνω αλλά δεν μπορώ με τίποτα αυτά τα χρώματα που έχεις εσύ. (το πορτοκαλί-σκούρο για λέξεις κλειδιά)

Φυσικά αυτά αλλάζουν.

Όσο για το λινκ, 2 άρθρα στο Ιντερνετ διάβασα, δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστα.

http://ux.stackexchange.com/questions/53264/dark-or-white-color-theme-is-better-for-the-eyes

Αυτό που με απασχολεί εμένα είναι αν το σκούρο χρώμα σε χαλαρώνει με την κακή έννοια. 

Άλλο "είμαι χαλαρός και έχω το μυαλό καθαρό" και άλλο "είμαι χαλαρός, το μυαλό μου έχει πάψει να λειτουργεί  και μάλλον θα κοιμηθώ σε λίγο". 

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προσωπικά τα Dark τα απεχθάνομαι δεν τα βάζω πουθενά και αν ενα σιτε, φορουμ, σελιδα κλπ εχει Dark και δεν μπορώ να το αλλάξω απλα τα ξεχνάω

Δημοσ.

Αν και δεν είμαι προγραμματιστής, αλλά system administrator και περνάω τις περισσότερες ώρες μου πίσω από κονσόλες Unix να αναφέρω ότι το default και το πιο ξεκούραστο για το μάτι είναι μαύρο φόντο και λευκά γράμματα.

Δημοσ.

αν και χρησιμοποιώ σε κάθε IDE διαφορετικό στυλ, πολύ ωραίο το μαύρο στο Visual Studio αλλά και το default του Eclipse είναι μια χαρά μετά από πολλές ώρες δουλειά.

Βέβαια έχω εγκατεστημένο σε όλα τα pc που δουλεύω το Source.png Πηγή: flux οπότε δεν έχω θέμα με το λευκό στην οθόνη..

Δημοσ.

Λευκο φόντο, με μαυρο/μπλε κειμενο. Αμα βαλω μαυρο φοντο κ μετα απο ωρα κοιταξω αλλου (πχ σε φως ή λευκο τοιχο ή κανω alt-tab στο google/facebook) ζαλιζομαι

• Like 1
Δημοσ.

Την εποχή του DOS προτιμούσα τα σκούρα μπλε με λευκή γραμματοσειρά themes (γνωστά τότε ως Ocean themes), στα Windows και εφεξής χρησιμοποιώ Dark themes (σχεδόν σε όλα τα IDE μου).

Δημοσ.

Νομίζω πως ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιλογή background color είναι το φως που υπάρχει στο δωμάτιο. Δηλαδή, αν έχεις τα πάντα σβηστά και το μόνο φως που υπάρχει είναι απο την οθόνη τότε τo άσπρο φόντο θα σου βγάλει τα μάτια, οπότε επιλέγεις κάποιο dark theme, αντίστοιχα κ για το αντίστροφο, αν υπάρχει αρκετό φως μεσα στο δωμάτιο τα σκούρα backgrounds θα σε κουράσουν, οπότε επιλέγεις lights themes. Πέρα απο το φως του δωματίου νομίζω πως και η φωτεινότητα της οθόνης παίζει κάποιο ρόλο. Δηλαδή, λευκό background και υψηλή φωτεινώτητα, τέλειωσες σε λίγα λεπτά :P . Προσωπικά χρησιμοποιώ τα default λευκά backgrounds με αρκετά χαμηλή φωτεινότητα οθόνης.   

Δημοσ.

Νομίζω πως ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιλογή background color είναι το φως που υπάρχει στο δωμάτιο. Δηλαδή, αν έχεις τα πάντα σβηστά και το μόνο φως που υπάρχει είναι απο την οθόνη τότε τo άσπρο φόντο θα σου βγάλει τα μάτια, οπότε επιλέγεις κάποιο dark theme, αντίστοιχα κ για το αντίστροφο, αν υπάρχει αρκετό φως μεσα στο δωμάτιο τα σκούρα backgrounds θα σε κουράσουν, οπότε επιλέγεις lights themes. Πέρα απο το φως του δωματίου νομίζω πως και η φωτεινότητα της οθόνης παίζει κάποιο ρόλο. Δηλαδή, λευκό background και υψηλή φωτεινώτητα, τέλειωσες σε λίγα λεπτά :P . Προσωπικά χρησιμοποιώ τα default λευκά backgrounds με αρκετά χαμηλή φωτεινότητα οθόνης.

Το flux που ανέφερε ένας φίλος παραπάνω, καθώς κι ένα άλλο παρόμοιο software που δεν θυμάμαι τώρα το όνομά του, βοηθάει ακριβώς σε αυτόν τον τομέα. Αλλάζει τα χρώματα ανάλογα την ώρα της ημέρας.

Δημοσ.

όχι απλά βοηθάει, δεν μπορώ να ξανά κάτσω σε υπολογιστή χωρίς flux και να δουλέψω νύχτα.

επίσης έχω φωτισμό πίσω από τις οθόνες για να μην τυφλώνομαι..

Δημοσ.

Δηλαδή, αν έχεις τα πάντα σβηστά και το μόνο φως που υπάρχει είναι απο την οθόνη τότε τo άσπρο φόντο θα σου βγάλει τα μάτια

Αν το μόνο φώς που υπάρχει είναι από την οθόνη αντίο μάτια. Ακόμα κι αν υπάρχει λυκόφως (π.χ. φως ημέρας αλλά κλειστές περσίδες) στο μισάωρο αισθάνομαι κουρασμένος σα να κοιτούσα οθόνη 12 ώρες σερί.

Δεν ξέρω αν σε άλλους φαίνεται ΟΚ αλλά αν αγαπάει κανείς τα μάτια του πάντα πρέπει να υπάρχει φωτισμός στο χώρο και κατά προτίμηση πίσω από την οθόνη. Προσωπικά χρησιμοποιώ φωτιστικό γραφείου που βλέπει στον τοίχο ή αν χρειάζεται stealth mode ανοίγω τα led strips που έχω βάλει στην πλάτη των οθονών (είναι λίγο αδύναμα για τα γούστα μου αλλά από το τίποτα τεράστια διαφορά).

• Like 1
Δημοσ.

Dark παντού.

Σε Windows:

Visual Studio (ευτυχώς που βγάλανε default από το 2012 και μετά. Πριν χρειαζόταν custom)

Notepad++ (Plastc Code Wrap ή Monokai)

Sublime (default ... το ίδιο και σε linux)

Σε linux:

Numix theme συνολικά με ενεργοποιημένο το dark styl απο gnome.

Gedit με το dark

JetBrains IDEA (Darcula theme)

Eclipse (με το dark που έχει βγάλει από το Luna και μετά νομίζω)

Όταν βρίσκομαι σε μη dark θέλω τουλάχιστον να είναι κάπως γκρι.

Το τελείως λευκό νοιώθω ότι με στραβώνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...