Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι ok και αυριο το εργοστασιο εκλεισε.... και ζησανε αυτοι καλά και εμείς καλύτερα.....

Οσο αγοραζουμε  δεν προκειται  να μειωθει ουτε το ωραριο ουτε η παραγωγή.. ετσι δεν ειναι??

• Like 2
Δημοσ.

Όταν τα αλάνια εκεί στο Μπιμπιτσί (?) βρουν μη διεφθαρμενη μεγαλοεταιρια με υπερικανοποιημενους εργάτες με οκτάωρο, άριστες συνθήκες εργασίας και διάλλημα για τσιγάρο τοτε να βγουν περιτραννα να το φωνάξουν. Τώρα που γίνεται το ακριβως αντίθετο από τη βιομηχανική επανασταση πριν κατι αιωνες περιπου μέχρι σήμερα δεν κανει αίσθηση.

Θέλω να πω, το μεγάλου μήκους ρεπορτάζ, μπορει ναι μεν να λέει πολλά αλλά ουσιαστικά δε λέει τιποτες.

Αμερικάνοι....

• Super Moderators
Δημοσ.

Η apple δε σεβεται τους πελατες της και πολλαπλασιαζει την τιμη απο τον ανταγωνισμο για να δωσει προιοντα με τεχνητους περιορισμους και διαπρατει επικες μονοπωλιακες πρακτικες, θα σεβαστει τα ανθρωπινα δικαιωματα?

Δεν είναι εργάτες της Apple όμως. Και εκτός από προϊόντα της Apple κατασκευάζουν και πολλών άλλων επίσης. Οι εργαζόμενοι ανήκουν στην Foxconn και αυτή είναι υπεύθυνη για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, μαζί με το κράτος στο οποίο βρίσκεται η εταιρία.

• Like 4
Δημοσ.

Είμαι σίγουρος πως τα ίδια και ίσως χειρότερα συμβαίνουν σε αρκετά αν όχι τα περισσότερα εργοστάσια της Κίνας. Το γεγονός όμως ότι η Apple παρουσιάζει τον εαυτό της ως work friendly company δείχνει για εμένα το μέγεθος της υποκρισίας τους.

• Like 1
Δημοσ.
Δεν είναι εργάτες της Apple όμως. Και εκτός από προϊόντα της Apple κατασκευάζουν και πολλών άλλων επίσης. Οι εργαζόμενοι ανήκουν στην Foxconn και αυτή είναι υπεύθυνη για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, μαζί με το κράτος στο οποίο βρίσκεται η εταιρία.

Δεν είναι έτσι, δουλεύω σε μια απο τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε κάποια απο τα ιδιωτικά έργα που αναλαμβάνουμε οι πελάτες απαιτούν απο εμάς να παρέχουμε τα μέγιστα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους μας και τους τιμάει αυτό, είμαι σίγουρος ότι και η Apple αν ήθελε θα Το έκανε.

• Like 2
Δημοσ.

Πέφτουμε από τα σύννεφα για τις συνθήκες εργασίας στην Κίνα, όταν αυτό είναι το μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αυτής της χώρα, το φθηνό σκλαβοπάζαρο. Τουλάχιστον σήμερα έχουν να φάνε και να διασκεδάσουν λίγο και δεν πεθαίνουν κατά δεκάδες εκατομμύρια από την πείνα.

• Like 7
Δημοσ.

Και ο CEO της εταιρίας ποντάρει στους συγκεκριμένους, όπως κάθε καπιταλιστική μάστιγα που σέβεται τον εαυτο της.

Όχι να μας το παίξει και θιγμένος όμως.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...