Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λυκοβρυση συμβολη Λ.Ειρηνης και Λελας Καραγιαννη (130 μετρα απο το σπιτι μου) στον Σκλαβενιτη .

Κανουν εργα και σταματησα να ρωτησω . Με "σπασμενα" ελληνικα ενας εργατης μου ειπε οτι αλλαζουν ΚΑΦΑΟ αλλα θα πρεπει να περαστουν και οπτικες ινες που δεν ξερει ποσο θα αργησουν . Ειναι σωστο αυτο για vdsl ??

Με ποιο παροχο οταν ολοκληρωθει μπορω να παρω vdsl ?? Στο adsl.gr διαβασα  μονο ΟΤΕ , Hol και Wind ??

Αν ναι γιατι μονο με αυτους ??

Ειναι δυνατον ???

Ευχαριστω.    

post-40980-0-11354000-1419004182_thumb.jpg

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν πράγματι είναι για ΚΑΦΑΟ τότε μόνο η Hol η Wind και ο ΟΤΕ δίνουν από εκεί. Οι υπόλοιποι δινουν από το Αστικό τους κέντρο. Πιθανώς επειδή δεν θέλουν να ξοδέψουν χρήματα για να νοικιάζουν γραμμές από τα ΚΑΦΑΟ.

Δημοσ.

Οι OTE, HOL και Wind μπορούν να δώσουν VDSL από τα ΚΑΦΑΟ (ή KV). Έτσι έχουν συμφωνήσει.

Από 'κει και πέρα κι οι άλλες εταιρίες (π.χ. Forthnet, Cyta) δίνουν VDSL, αλλά μόνο από τα Αστικά Κέντρα. Προφανώς, αν δεν μένεις δίπλα σε κάποιο ΑΚ, αν είναι να βάλεις VDSL, το καλό είναι να το παίρνεις από το KV (που πιθανότατα θα υπάρχει πολύ κοντά στο σπίτι που μένεις), ώστε να κλειδώνεις στο ταβάνι των 50 mbps και να το απολαύσεις όπως πρέπει. Διαφορετικά, αν ας πούμε το παίρνεις από ΑΚ και έχεις και κάποια σεβαστή απόσταση από αυτό, προφανώς δε θα κλειδώσεις στα 50 αλλά αρκετά παρακάτω, οπότε θα πληρώνεις VDSL και θα έχεις π.χ. 25 ή 30 ή 35 mbps, πράγμα που δε συμφέρει.

Δημοσ.

Μαλιστα...Μενω 3,5χλμ περιπου απο ΑΚ οποτε αν ενεργοποιηθει αυτο το νεο ΚΑΦΑΟ και μπει σε λειτουργια μονο με αλλαγη παροχου απο cyta που ειμαι θα μπορω να εχω vdsl .

Δημοσ.

Οι OTE, HOL και Wind μπορούν να δώσουν VDSL από τα ΚΑΦΑΟ (ή KV). Έτσι έχουν συμφωνήσει.

Από 'κει και πέρα κι οι άλλες εταιρίες (π.χ. Forthnet, Cyta) δίνουν VDSL, αλλά μόνο από τα Αστικά Κέντρα. Προφανώς, αν δεν μένεις δίπλα σε κάποιο ΑΚ, αν είναι να βάλεις VDSL, το καλό είναι να το παίρνεις από το KV (που πιθανότατα θα υπάρχει πολύ κοντά στο σπίτι που μένεις), ώστε να κλειδώνεις στο ταβάνι των 50 mbps και να το απολαύσεις όπως πρέπει. Διαφορετικά, αν ας πούμε το παίρνεις από ΑΚ και έχεις και κάποια σεβαστή απόσταση από αυτό, προφανώς δε θα κλειδώσεις στα 50 αλλά αρκετά παρακάτω, οπότε θα πληρώνεις VDSL και θα έχεις π.χ. 25 ή 30 ή 35 mbps, πράγμα που δε συμφέρει.

Μαλιστα...Μενω 3,5χλμ περιπου απο ΑΚ οποτε αν ενεργοποιηθει αυτο το νεο ΚΑΦΑΟ και μπει σε λειτουργια μονο με αλλαγη παροχου απο cyta που ειμαι θα μπορω να εχω vdsl .

Ναι σε μια απο τις τρεις, αλλα πιστευω θα πρέπει να περιμένεις πολλούς μηνες ακομα

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

στην αρχη αλλαζει το καφαο και μπαινει Kv.μετα πρεπει να γινει εγκατασταση του dslam μεσα,πρεπει να δωθει ρευμα και πρεπει να περαστει και ινα.οποτε αν το ειδες τωρα ε 2-3 μηνακια θα τα περιμενεις πιστευω ανετα.

Δημοσ.

Το νεο ΚΑΦΑΟ μπηκε και ο χωρος ειναι καθαρος τωρα γυρω γυρω....Εδω και καμμια 10αρια μερες..Ακογεται και καποιος θορυβος απο μεσα ...Δεν ξερω αν ειναι απο ανεμιστηρες ή κατι αλλο .

post-40980-0-76184900-1420407339_thumb.jpg

Δημοσ.

Η διαδιακσία είναι:

- Ο ΟΤΕ σκάβει, ξηλώνει το παλιό KV και βάζει στη θέση του το νέο.

- Μετά (ή παράλληλα) περνάνε την οπτική ίνα (σκάβουν μια μακρυαααααά τρύπα πλάτους 10cm κατά μήκος του δρόμου και περνάνε ένα χοντρό πορτοκαλί σωλήνα με την οπτική ίνα).

- Μετά ο ΟΤΕ τσιμεντάρει το λάκο γύρω από το KV και ενημερώνει τη ΔΕΗ πως το έργο είναι έτοιμο από τη μεριά του.

- Μετά έρχεται η ΔΕΗ και ΞΑΝΑΣΚΑΒΕΙ(!!) για να περάσει ρεύμα στο KV από την πλησιέστερη κολώνα.

- Μετά ο ΟΤΕ κάνει τις δοκιμές κλπ και παραδίδει το KV προς χρήση για VDSL (όλο αυτόν τον καιρό η τηλεφωνία και το ADSL συνεχίζουν να παίζουν αφού χρησιμοποιούν την παλιά υπάρχουσα καλωδίωση, με διακοπή μόνο 1-2 ώρες κατά την αντικατάσταση του KV). Για την ακριβή ημερομηνία, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να βάζετε κάθε λίγες ημέρες τη διεύθυνση σας στη σχετική σελίδα του OTE μέχρι να βγάλει διαθεσιμότητα.

• Like 1
Δημοσ.

Αφού λες ότι ακούς θόρυβο από ανεμιστήρες, έχει ηλεκτροδοτηθεί η καμπίνα. Υπομονή θέλει και σύντομα θα ενεργοποιηθεί για υπηρεσία.

Πάντως να γνωρίζεις ότι χρειάζονται κάποιοι σχετικοί έλεγχοι-δοκιμές από τους τεχνικούς και στη συνέχεια δίνονται προς χρήση, όχι μία-μία αλλά όλες μαζί μιας περιοχής.

Οι καμπίνες και ο εξοπλισμός είναι του ΟΤΕ. Οι  άλλοι πάροχοι νοικιάζουν από αυτόν την υπηρεσία VDSL.

Forthnet και Cyta μέχρι σήμερα δεν θέλουν να την νοικιάζουν (πληρώνοντας έξτρα) και για τον λόγο αυτό την παρέχουν μόνο από το αστικό κέντρο με δικό τους εξοπλισμό.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

όταν καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής και της Θεσσαλονίκης όμως, δεν θα μπορούν να κάνουν κι αλλιώς...

• Like 1
Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή, λόγω του ανταγωνισμού, θα το κάνουν.

Όπως ξεκίνησε και η HOL να το παρέχει από αστικό κέντρο, που αρχικά το έδινε αποκλειστικά από καμπίνα.

• Like 1
Δημοσ.

Το νεο ΚΑΦΑΟ μπηκε και ο χωρος ειναι καθαρος τωρα γυρω γυρω....Εδω και καμμια 10αρια μερες..Ακογεται και καποιος θορυβος απο μεσα ...Δεν ξερω αν ειναι απο ανεμιστηρες ή κατι αλλο .

ναι ειναι ανεμιστηρες και συνηθως η πλευρα που εχει τις γριλιες εχει και τα fan.χωριζεται στα δυο.στην μια ειναι οι ρεκγλετες στην αλλη το dslam.ακομα δεν εχω καταφερει να βρω φωτογραφια με τα μηχανηματα γαμωτο .μονο με τις ρεγκλετες εχω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...