Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξερω για τι δουλεια το εχεις το λαπτοπ αλλα με τον p7350 κανεις ανετα δουλεια γραφειου (net, office, καμια ταινια).

Με τα 3gb ram εισαι καλυμμενος για τις παραπανω δουλειες.

Αν του βαλεις εναν ssd, οπως ειπωθηκε παραπανω, θα δεις τρομερες διαφορες και η αναβαθμιση cpu θα 'ξεχαστει'.

Δημοσ.

αυτα;

ναι, στη δευτερη ηθελα συγκεκριμενα του επεξεργαστη (αυτη την ηθελα για να δω αν μπορει να συμπερασμα για την μικρη πιθανοτητα να ειναι κολλημενος ο επεξεργαστης στη μητρικη)

ηθελα να πω λοιπον οτι οπως φαινεται και απο το πρωτο απο τα 2 screenshots και επιβεβαιωνεται απο το wikipedia

(http://en.wikipedia.org/wiki/Penryn_%28microprocessor%29#Variants) o P7xxxx ειναι penryn-3m TDP 25W η σειρα Τ9xxx ειναι penryn TDP 35W οποτε δεν ξερω κατα ποσο θα μπορουσαν να υπαρχουν ασυμβατοτητες με το bios και τον επεξεργαστη και πιθανα με την ψυξη του

o p8600 τωρα φαινεται να εχει τα ιδια specs με τον p7350 (penryn-3m, 25W TDP) και δειχνει να ειναι λιγο καλυτερος σε επιδοσεις και δεν ειναι πολυ ακριβος στo ebay (οπως και ο p8800)

Δημοσ.

Προσωπικά επειδή έχω κάνει την συγκεκριμένη αλλαγή -από P7450 σε T9900- επιτρέψτε μου να σχολιάσω τα παραπάνω.

Πέρα από τα 10 watt επιπλέον που καταναλώνει ο T9900 και που είναι απολύτως συμβατά, με το Intel PM45 chipset, υπάρχει και ο όρος TJunction, που αφορά στη θερμική «ανοχή» του κάθε επεξεργαστή. Ο T9900, έχει ένα TJunction της τάξης των 105C, ενώ ο P7350 βρίσκεται 15 ολόκληρους βαθμούς κάτω, δηλαδή στους 90C. Αυτό σημαίνει ότι ο P7350 υπερθερμαίνεται και δίνει εντολή system shutdown, πολύ ευκολότερα και νωρίτερα απ' ότι τα μεγαλύτερα αδέλφια του. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο T9900 θα δουλεύει σε «ασφαλέστερο» πεδίο θερμοκρασίας από τον P7350, παρά τις όποιες ανεπάρκειες του συστήματος ψύξης ενός στριμωγμένου laptop, με λιγότερα ή και καθόλου shutdown, στους ίδιους φόρτους εργασίας.

Προϋπόθεση βέβαια, η φρέσκια και ποιοτική thermal paste και οι καθαροί από σκόνη, με πίεση αέρα -και όχι ηλεκτρικές σκούπες πινελάκια κλπ- αεραγωγοί και πτερύγια του ανεμιστήρα.

Επίσης όσον αφορά στον P8800 σε σχέση με τον T9900, η διπλάσια L2 cache του δεύτερου, 6Mb έναντι 3Mb, τον κάνει no-brainer επιλογή αφού με σκορ 2264 στο Passmark, υποσκελίζει αρκετούς σύγχρονους i3s, i5s ακόμα και i7s -τον 620LM, τον 610 και τους U 680 και U 660.

Η διαφορά με τον P7350, είναι κάθε άλλο παρά ανεπαίσθητη, είναι χαοτική και επαναλαμβάνω ότι αξίζει η μετάβαση... Μία ακόμα ψήφο για τον SSD και τα 8Gb RAM, με επιφύλαξη αν τα τελευταία μπορεί να τα δεχτεί το μηχάνημα και -πλην gaming- το laptopάκι θα πάρει αέρα 4 χρόνια ακόμα, ζωή.

Δημοσ.

chipset ειναι το πμ45! απο που μπορω να αγορασω επεξεργαστη ομως; το λαπτοπ το εχω λυσει πολες φορες για καθαρισμα!

T9400 και P8700 είναι τα καλύτερα VFM που μπορείς να βρείς (με τον P8700 ακόμα καλύτερο VFM ειδικά λόγω του ότι είναι και 25W στο ίδιο ρολόι, οπότε το λάπτοπ θα ζεσταίνεται και λιγότερο και θα έχεις και καλύτερες αυτονομίες στη μπαταρία.

Αν σε ενδιαφέρει ο P8600 ή P8700 στείλε μου ΠΜ γιατί παίζει να έχω κανέναν να κάθεται για τέτοιου είδους αναβαθμίσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...