Προς το περιεχόμενο

VDSL modem router σε ΑDSL γραμμη

BigMen 2007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλώς φιλε ευχαριστώ.

Κάπου είδα οτι προτείνεις router td-w9980 καθώς και ένα draytek 2760

Δεδομένου οτι το δεύτερο είναι πανάκριβο είμαι ανάμεσα στο

td-w9980 Για ίσως μελλοντική αναβάθμιση σε VDSL αλλά και support ADSL στα 67€ Χωρίς support απο τεχνικό.

ASUS DSL-N14U @wind 34.90€ Μόνο ADSL με ανοιγμένο θέμα στο φόρουμ και πολύ καλά λόγια...

Τώρα είμαι με ένα ZTE ZXHN H108NS...

Που πιστεύεις είναι καλύτερα να πάω; Η να παραμείνω με την κινεζιά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

το zte βγαλτο ετσι και αλλιως.το asus απλα ειναι adsl δεν εχει vdsl. αλλα οκ ειναι πολυ πιο φτηνο απο το 9980.επισης υπαρχουν και asus vdsl αν θες asus υποχρεωτικα.αν δεν σκοπευεις να βαλεις συντομα vdsl μπορεις να παρεις και το asus.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω 24αρα συνδεση αλλα ποιανω 6 με 8 λογο προβληματικης γραμμης κ απο οτι μου χει πει τεχνικος του οτε εαν βαλω ενα vsdl-adsl ρουτερ μπορουν να μου το συγχρωνησουν  στο 24 (με κολπο) εαν αγορασω ενα  ZTE ZXHN H168N (ξεκλειδωτο για ολα τα δυκτια) σαν φτηνη λυση (το βρίσκω 20 ευρο) , για να μην μπω σε διαδικασία να ξεσυνδεω ρουτερ για να το δουν για βλαβη να ερθουν θα  μου κανει δουλεια?

Επεξ/σία από petritis31

εχω 24αρα συνδεση αλλα ποιανω 6 με 8 λογο προβληματικης γραμμης κ απο οτι μου χει πει τεχνικος του οτε εαν βαλω ενα vsdl-adsl ρουτερ μπορουν να μου το συγχρωνησουν  στο 24 (με κολπο) εαν αγορασω ενα  ZTE ZXHN H168N (ξεκλειδωτο για ολα τα δυκτια) σαν φτηνη λυση (το βρίσκω 20 ευρο) , για να μην μπω σε διαδικασία να ξεσυνδεω ρουτερ για να το δουν για βλαβη να ερθουν θα  μου κανει δουλεια?

στην ουσια αυτο που κανει ο οτε ειναι να σε ριξει στο Kv και να σου δωσει vdsl αλλα με ταχυτητα 24/1 αντι για 30 ή 50.οποτε για αυτο θελει vdsl router.το βασικο ειναι να το κανει ο οτε αυτο.επισης και ο οτε θα μπορουσε να σου εδινε vdsl router αφου νομιζω πλεον και στους adsl χρηστες δινει το speedport 2 entry Που ειναι vdsl.μπορεις να το κανεις αλλα τωρα αν θα το κανει πραγματι ο οτε αυτο δεν μπορω να στο πω.ξερω οτι το εχουν κανει και αλλες φορες και το εχουν αναφερει και μελη εδω μεσα.θα μπορουσαν να σου δωσουν και adsl απο το kv αλλα δεν θα ησουν ακριβως 24/1 λογω οτι μειωνουν το Output power για θεματα crosstalk με τους παροχους.

Πως να το κάνουν οι άλλες εταιρείες;

Αφού δεν έχουν μέχρι σήμερα δικές τους καμπίνες και δίνουν VDSL από τις αντίστοιχες του ΟΤΕ μέσω χοντρικής.

Η αλλες εταιρίες δεν το κανουν εγω εχω nova και γραμμές καινουριες vdsl..και καμπινες.. .

απο το kv του οτε μπορει και ενας τριτος παροχος να δωσει vdsl ειτε 30 ειτε 50.

ο οτε λιγο πλαγιως μπορει για δικους τους πελατες να δωσει σε καποιο ειτε adsl απο το kv ωστε να μην του αυξησει την τιμη και να ειναι χαρουμενος ο πελατης ειτε να του δωσει 24/1 αλλα σε vdsl ωστε να μην χρειαζεται να μειωσει το output power.

• 3 χρόνια αργότερα...
Στις 23/11/2016 στις 4:14 ΜΜ, poulinos είπε

στην ουσια αυτο που κανει ο οτε ειναι να σε ριξει στο Kv και να σου δωσει vdsl αλλα με ταχυτητα 24/1 αντι για 30 ή 50.οποτε για αυτο θελει vdsl router.το βασικο ειναι να το κανει ο οτε αυτο.επισης και ο οτε θα μπορουσε να σου εδινε vdsl router αφου νομιζω πλεον και στους adsl χρηστες δινει το speedport 2 entry Που ειναι vdsl.μπορεις να το κανεις αλλα τωρα αν θα το κανει πραγματι ο οτε αυτο δεν μπορω να στο πω.ξερω οτι το εχουν κανει και αλλες φορες και το εχουν αναφερει και μελη εδω μεσα.θα μπορουσαν να σου δωσουν και adsl απο το kv αλλα δεν θα ησουν ακριβως 24/1 λογω οτι μειωνουν το Output power για θεματα crosstalk με τους παροχους.

Έχω μείνει λίγο πίσω στις εξελίξεις σχετικά με το internet , αν γνωρίζει κάποιος να βοηθήσει :

Έχω το πακέτο Nova3play sports , που δίνει ταχύτητες έως 24Mbps. Χρησιμοποιώ το router ASUS DSL-N55U ( https://www.e-shop.gr/asus-dsl-n55u-dual-band-wireless-n600-gigabit-adsl-modem-router-pstn-p-PER.616228 ) ,που αναγράφει ότι σηκώνει ταχύτητες έως 600Mbps. Είναι σκέτο ADSL , όχι VDSL.

Η ερώτησή μου είναι αν μπορώ να συνεχίσω να χρησιμοποιώ ένα ADSL router σαν ASUS το που ήδη έχω , εάν αναβαθμίσω την σύνδεσή μου σε 50Mbps.

Το ρωτάω γιατί στο site της Nova γράφει ότι για την συγκεκριμένη σύνδεση χρειάζεται VDSL router.Θα έχω μειωμένες ταχύτητες αν αφήσω το ASUS , ή θα υπάρχουν και άλλα τυχόν προβλήματα συμβατότητας ?

( --- Υ.Γ : Σε αρχικό στάδιο με ενδιαφέρει μόνο να αναβαθμίσω τις δυνατότητες της γραμμής μου , και όχι να την αξιοποιήσω στο μέγιστο , συνεπώς δεν θα με πειράξει μια  πτώση στην ταχύτητα της σύνδεσης , π.χ. , αν αντί για 50Mbps το υπάρχον ASUS μου δίνει ας πούμε .... 40Mbps. )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To Asus που έχεις είναι μόνο για ADSL, άρα ταχύτητα συγχρονισμού έως 24Mbps. Από εκεί και πάνω, αναγκαστικά θέλεις σύνδεση VDSL.

Τα 600 που αναφέρεις είναι άσχετα και αφορούν την ονομαστική ταχύτητα σε ασύρματη σύνδεση του Router με άλλη ασύρματη συσκευή και όχι στο διαδίκτυο, του οποίου η ταχύτητα εξαρτάται από τον συγχρονισμό.

Οι συσκευές VDSL δουλεύουν είτε σε VDSL σύνδεση είτε σε ADSL. Έχουν δηλαδή προς τα πίσω συμβατότητα. Το ανάποδο δεν γίνεται, δηλαδή να δουλέψει ADSL συσκευή σε γραμμή VDSL.

Επεξ/σία από jkoukos
  • Thanks 1

• 1 χρόνο αργότερα...

Συγνώμη να κάνω ένα Rez για να μην ανοίγω άλλο.

ApEcj0Tz5WrO122g_Cy5qvBue3jUAOKJ_UbPN05D

Εγώ είμαι για αγορά MODEM ROUTER, με FORTHNET 24άρα που κλειδώνω στα ταπεινά μου 10mbps και δεν έχω το παραμικρό παράπονο. Έχω αποσυνδέσεις και ο τεχνικός μου λέει πως είναι σίγουρος πως το Modem Router μου "χάνει την IP". Εμένα στη γειτονιά μου δεν έχουν καν VDSL πάνω από 50 και γενικά με τα 10mbps είμαι υπερκαλυμμένος.. αλλά έλεγα αφού θα αγοράσω που θα αγοράσω, να πάρω κάτι διαχρονικό.

Κάνει VDSL ή / και ADSL2+ Modem Router για σύνδεση παλιότερη; ADSL; Είναι backwards compatible;

2 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Συγνώμη να κάνω ένα Rez για να μην ανοίγω άλλο.

ApEcj0Tz5WrO122g_Cy5qvBue3jUAOKJ_UbPN05D

Εγώ είμαι για αγορά MODEM ROUTER, με FORTHNET 24άρα που κλειδώνω στα ταπεινά μου 10mbps και δεν έχω το παραμικρό παράπονο. Έχω αποσυνδέσεις και ο τεχνικός μου λέει πως είναι σίγουρος πως το Modem Router μου "χάνει την IP". Εμένα στη γειτονιά μου δεν έχουν καν VDSL πάνω από 50 και γενικά με τα 10mbps είμαι υπερκαλυμμένος.. αλλά έλεγα αφού θα αγοράσω που θα αγοράσω, να πάρω κάτι διαχρονικό.

Κάνει VDSL ή / και ADSL2+ Modem Router για σύνδεση παλιότερη; ADSL; Είναι backwards compatible;

Ναι, δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις, για να δουλέψει στην adsl, να ειναι συμβατό με ANNEX A. Το επισημαίνω, καθώς υπάρχουν στην αγορά και συσκευές, όπως πχ τα Fritzbox που βγαίνουν με 2 εκδόσεις, ANNEX A & ANNEX B (γερμανική έκδοση). 

Στο 90% των modem που πουλιούνται στην ελληνική αγορά, δεν θα συναντήσεις κάποιο πρόβλημα με μη συμβατότητα λόγω ANNEX B.

• 5 μήνες μετά...

Έχει μείνει στα χέρια μου αυτό το modem της wind zyxel vmg8623-t50b.

Επειδή το Thomson adsl της Νόβα που έχω χάλασε το ασύρματο αν το αντικαταστήσω με της wind; θα χρειάζονται τίποτα ρυθμίσεις να κάνω;

3 hours ago, eft said:

Έχει μείνει στα χέρια μου αυτό το modem της wind zyxel vmg8623-t50b.

Επειδή το Thomson adsl της Νόβα που έχω χάλασε το ασύρματο αν το αντικαταστήσω με της wind; θα χρειάζονται τίποτα ρυθμίσεις να κάνω;

vpi 8 vci 35 username,password. and ready

On 04/02/2022 at 18:34, eft said:

Ευχαριστώ πολύ το σύνδεσα και δουλεψε κατευθείαν χωρις να ρυθμίσω κάτι 

συνηθως τα Profile για 8/35 ειναι ετοιμα.αν ο παροχος σου δεν εχει Radius για να ζητησει Username password Οπως πχ cosmote,nova τοτε ναι δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα και παιζει απευθειας.αλλιως συνηθως ειτε φτιαχνεις νεο profile ειτε κανεις edit το παλιο και βαζεις Username/password.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...