Προς το περιεχόμενο

VDSL modem router σε ΑDSL γραμμη

BigMen 2007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα σου επαναλαβω για μια ακομα φορα οτι ΔΕΝ υπαρχει παροχη VDSL στην περιοχη μου... Απλα συμβαινει λογω dooble καρτων στο KV. O OTE δεν δινει "επισημα" VDSL απο την συγκεκριμενη καμπινα και δεν ειναι θεμα συμβολαιου μου. Αν ζητησεις VDSL συμβολαιο σου λενε οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στην περιοχη... Οριστε και   εικονα απο τον "ελεγχο διαθεσιμοτητας" του ote.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η υπηρεσία ήδη είναι ενεργοποιημένη στην καμπίνα, αδιάψευστος μάρτυρας ο συγχρονισμός στην εικόνα που έδωσες.

Ναι, οι κάρτες είναι διπλές και, ανάλογα το CPE του χρήστη, παρέχουν το αντίστοιχο πρωτόκολλο που το έχεις επιβεβαιώσει ότι από την ίδια καμπίνα, στην ίδια πόρτα και στην ίδια γραμμή, σε καθαρό ADSL έχεις μικρότερο συγχρονισμό λόγω μάσκας, ενώ σε VDSL που δεν υπάρχει μάσκα πιάνεις το μέγιστο.

Το ότι στην περιοχή σου ο ΟΤΕ δεν παρέχει εμπορικά πακέτα σε VDSL είναι άλλο πράγμα. Απλά σήμερα το DSLAM έχει περιορισμό συγχρονισμού με προφίλ στα 24/1. Όταν αύριο-μεθαύριο δοθεί εμπορικά η υπηρεσία, θα αλλαχθεί το προφίλ στο DSLAM, παρέχοντας ταχύτητες ανάλογες των πακέτων που θα ισχύουν τότε.

Ισχύει σε όλες τις αναβαθμισμένες καμπίνες και άσχετα αν η υπηρεσία VDSL παρέχεται στους πελάτες ή όχι.

Ανάλογα τον εξοπλισμό του χρήστη, ο συγχρονισμός γίνεται στο αντίστοιχο πρωτόκολλο και αυτό διότι και τα 2 είναι ενεργοποιημένα.

Παντως, ετσι για να ξερουμε και που παταμε εμεις οι δυτικοι πολιτισμενοι θειστες της χωρας μας που λεγεται Ελλαδα, προχθες γυρισα απο ρουμανια, εντελως τριτοκοσμικη χωρα σε σχεση με μας (Ετσι θελουμε εμεις να λεμε δλδ) που εχουν ιντερνετ 1gbps με 20 ευρω το μηνα..........

Παντως, ετσι για να ξερουμε και που παταμε εμεις οι δυτικοι πολιτισμενοι θειστες της χωρας μας που λεγεται Ελλαδα, προχθες γυρισα απο ρουμανια, εντελως τριτοκοσμικη χωρα σε σχεση με μας (Ετσι θελουμε εμεις να λεμε δλδ) που εχουν ιντερνετ 1gbps με 20 ευρω το μηνα..........

Αυτα ειναι... και εμεις εδω ασχολουμαστε με... vdsl ρουτερ σε adsl γραμμη μηπως πιασουμε τα 24... :lol: :lol:  :lol:  

• Like 1

o ote Μπορει να μην το δινει επισημα για να μην μπλεξει με εεττ οτι κοινως δινει vdsl 24/1 ..απο την στιγμη ομως που σε πελατες δινει vdsl router αμα το ζητησουν και επισης δεν κανει Lock για να μην γινει sync σε vdsl2 και το αφηνει και μαλιστα βαζει και Policy 24/1 αυτο σημαινει οτι οκ γινεται εν γνωση τους.αλλιως πολυ απλα ή θα συγχρονιζε 30 η 50 ή πολυ απλα δεν θα αφηνε να γινει training σε vdsl.

o ote Μπορει να μην το δινει επισημα για να μην μπλεξει με εεττ οτι κοινως δινει vdsl 24/1 ..απο την στιγμη ομως που σε πελατες δινει vdsl router αμα το ζητησουν και επισης δεν κανει Lock για να μην γινει sync σε vdsl2 και το αφηνει και μαλιστα βαζει και Policy 24/1 αυτο σημαινει οτι οκ γινεται εν γνωση τους.αλλιως πολυ απλα ή θα συγχρονιζε 30 η 50 ή πολυ απλα δεν θα αφηνε να γινει training σε vdsl.

Αυτο που λες οτι δινει vdsl router ειναι γεγονος??? Μηπως ηταν γνωστος ο ΟΤΕτζης?  Εγω ζητησα 3 φορες απο το τεχνικο τμημα (και μαλιστα αντικατασταση με ολοκαιρουρια adsl ΖΤΕ που ειχαν στειλει) ... μια για μενα και 2 για πελατες και μου απαντησαν ολες τις φορες, οτι με adsl συμβολαιο που υφισταται αυτη τη στιγμη στη γραμμη, χορηγειτε αντιστοιχο adsl ρουτερ μιας και επισημως δεν υπαρχει παροχη vdsl 24/1, και ουτε καν το αναφερουν ακομα και σε ατομα με προβληματα στη γραμμη... Για μενα μου χαρισε φιλος τεχνικος του ΟΤΕ το speedport που δουλευω, και για τους πελατες αγορασα (για την μια μαλιστα πριν λιγες μερες απο εδω...)

Αυτο που λες οτι δινει vdsl router ειναι γεγονος??? Μηπως ηταν γνωστος ο ΟΤΕτζης?  Εγω ζητησα 3 φορες απο το τεχνικο τμημα (και μαλιστα αντικατασταση με ολοκαιρουρια adsl ΖΤΕ που ειχαν στειλει) ... μια για μενα και 2 για πελατες και μου απαντησαν ολες τις φορες, οτι με adsl συμβολαιο που υφισταται αυτη τη στιγμη στη γραμμη, χορηγειτε αντιστοιχο adsl ρουτερ μιας και επισημως δεν υπαρχει παροχη vdsl 24/1, και ουτε καν το αναφερουν ακομα και σε ατομα με προβληματα στη γραμμη... Για μενα μου χαρισε φιλος τεχνικος του ΟΤΕ το speedport που δουλευω, και για τους πελατες αγορασα (για την μια μαλιστα πριν λιγες μερες απο εδω...)

Το έχουμε εξηγήσει-αναλύσει πως έγινε, δεν μπορείς να ζητήσεις κατι τέτοιο, απλα δεν είναι εφικτό

Στο adslgr αναφέρθηκε ότι σε συνδρομητή ADSL (από αστικό κέντρο) που ζήτησε ενεργοποίηση το MyWiFi, ο ΟΤΕ του έστειλε νέα συσκευή (Speedport W764V Ci) που είναι συμβατή με VDSL και φυσικά συγχρόνισε αμέσως στο μέγιστο (24/1).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο adslgr αναφέρθηκε ότι σε συνδρομητή ADSL (από αστικό κέντρο) που ζήτησε ενεργοποίηση το MyWiFi, ο ΟΤΕ του έστειλε νέα συσκευή (Speedport W764V Ci) που είναι συμβατή με VDSL και φυσικά συγχρόνισε αμέσως στο μέγιστο (24/1).

Ναι το διαβασα... Με μια ματια που εριξε στο ote.gr ειδα οτι τα  συμβατα ρουτερ για  το MyWiFi ειναι μονο τρια μεταξυ των οποιων και το Speedport W724V Ci και το ΖΤΕ  H108ΝS που δινει σημερα... Αρα μεγαλυτερη πιθανοτητα νομιζω να βρεθουν με ρουτερ VDSL, μαλλον ειναι παλιοτεροι συνδρομητες με μη συμβατα ρουτερ, που ανακοινωνουν στον ΟΤΕ πως θελουν να ενεργοποιησουν την υπηρεσια, ζητωντας αντικατασταση εξοπλισμου...

Επεξ/σία από goana12

Πριν απο λιγες μερες μου δωσανε και μενα μεσω ενος φιλου ενα vdsl speedport W724V router και απο εκει που ειμουν 

στα 15 mbps πηγα απροβληματιστα στα 24/1.Φυσικα ειμουν σε καμπινα και το μονο που εχουν να κανουν για να δουλεψει

ειναι να ανοιξουν τα vlan απο τα κεντρικα...

Πριν απο 4 χρονια ειχα παει και κλειδωναν στα 45mbps τωρα πηγαν στο 1gbps ?? Πωωω πολυ μπροστα !!!

• 3 εβδομάδες αργότερα...

και να μην σου δωσουν ακομα ,με καμποσα λεφτα παιρνεις ενα tp link που ειναι καλυτερο απο αυτα που δινουν και τελειωνεις.αλλα αμα χαλασει ή αυτο που ειπαν με το mywifi ισως ειναι ενας λογος για να σου δωσουν.

• 1 χρόνο αργότερα...

Καλησπέρα πόδια αν και ψιλό παλιό το θέμα θα ήθελα να ρωτήσω

1ον εάν δουλεύει κάποιο router VDSL σε ADSL γραμμή

Διότι βλέπω ο ΟΤΕ σκάβει και αλλάζει τα καφάο στην περιοχή μου..

Επίσης υπάρχει περίπτωση εάν είμαι σε άλλο πάροχο να δουλέψει σε θέμα ταχυτήτων;

Καλησπέρα πόδια αν και ψιλό παλιό το θέμα θα ήθελα να ρωτήσω

1ον εάν δουλεύει κάποιο router VDSL σε ADSL γραμμή

Διότι βλέπω ο ΟΤΕ σκάβει και αλλάζει τα καφάο στην περιοχή μου..

Επίσης υπάρχει περίπτωση εάν είμαι σε άλλο πάροχο να δουλέψει σε θέμα ταχυτήτων;

τα περισσοτερα vdsl router ειναι και vdsl και adsl οποτε παιζουν και σε adsl.στο Manual ή στα specs το βλεπεις.

αν αλλαξουν τα καφαο τα παλια με τα νεα kv αν μεινεις adsl στο 99 τις 100 των περιπτωσεων δεν κερδιζεις κατι.αν βαλεις vdsl απο το kv του οτε ασχετα σε ποιον παροχο θα πας ναι θα παιξεις καλυτερα.και οτε να ησουν δεν θα κερδιζες αν παρεμενες σε adsl(εκτος σπανιων περιπτωσεων) που σε χαλια περιοχες δινουν vdsl 24/1 είτε adsl απο το kv λογω οτι απο το αστικο κεντρο ειναι πολυ μακρια και χαλια τιμες συγχρονισμου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...