poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Συμφωνω εν μερη..Ειναι ενα θεμα που σηκωνει πολυ συζητηση.. Με λεφτα του Ελληνικου λαου εφτιαξε οτι υποδομη προλαβε οσο ηταν δημοσια υπηρεσια. Αυτες τις υποδομες ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΕ να τις παρεχει ΔΩΡΕΑΝ σε ολες τις εταιριες. Το οτι πληρωνετε ο ΟΤΕ για την συντηρηση και τις βλαβες αυτων των εγκαταστασεων ειναι λογικο νομιζω απο την στιγμη που τις φτιαχνουν δικοι του υπαλληλοι... Δεν νομιζω να θεωρει λογικο καποιος οτι δεν πρεπει να πληρωνουν τιποτα οι παροχοι, και ολα αυτα τα χιλιομετρα χαλκου και υποδομων που χρησιμοποιουν ολοι, να τα συντηρει με δικο του κοστος ο ΟΤΕ... Εκει που τιθετε θεμα συζητησης ειναι απο την στιγμη που εγινε ιδιωτικη εταιρια και χρηματοδοτει πλεον τα εργα της κατα ποσο ειναι "υποχρεωμενη" να τα διαθετει σε αυτους που δεν εδωσαν ουτε ευρω για το καθε εργο... Ειναι σαν να φιαξεις ενα μαγαζι με δικα σου λεφτα, και να ερθει ο γειτονας και να σου πει οτι θα το χρησιμοποιει κι αυτος γιατι ετσι οριζει ο νομος... Υστερα απ' οσο γνωριζω δεν απαγορευεται σε καμμια εταιρια να φτιαξει για παραδειγμα τις δικες της καμπινες. Γιατι δεν επενδυει καμμια αλλα τα περιμενουν ετοιμα ??? Οπως προειπα...θεμα για μεγαλη συζητηση... ναι ειναι μεγαλο θεμα απλα με πιανει το παραποονο για δυο λογοους.α. οσο ο οτε ηταν μονοπολιο πληρωναμε minimum 100 ευρω τηλεφωνο + dial up.επρεπε να βγουν οι εναλλακτικοι για να δουμε adsl και να ξεφυγουμε απο τα 2 Mbit.επισης νευριαζω που δεν πεφτουν λεφτα να αλλαχτουν τα σιδερενια box Με πλαστικα και κατι τετοια.ειναι οτι στον οτε εχουν δωθει δισ. οταν ηταν δημοσιος και τι ειδαμε?να πληρωνουμε και την dial up ενα σκασμο λεφτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 ναι ειναι μεγαλο θεμα απλα με πιανει το παραποονο για δυο λογοους.α. οσο ο οτε ηταν μονοπολιο πληρωναμε minimum 100 ευρω τηλεφωνο + dial up.επρεπε να βγουν οι εναλλακτικοι για να δουμε adsl και να ξεφυγουμε απο τα 2 Mbit.επισης νευριαζω που δεν πεφτουν λεφτα να αλλαχτουν τα σιδερενια box Με πλαστικα και κατι τετοια.ειναι οτι στον οτε εχουν δωθει δισ. οταν ηταν δημοσιος και τι ειδαμε?να πληρωνουμε και την dial up ενα σκασμο λεφτα. Τουλάχιστον σήμερα (ας αφήσουμε τα παλια) να ευχαριστείς τον οτε και κυρίως την εεττ που κρατάει ψηλά τα τιμολόγια του οτε και έχουν δουλειά οι εναλλακτικοί,, προφανώς αν πέσουν οι τιμες του οτε οι εναλλακτικοί θα εξαφανιστούν όπως εξαφανίστηκαν και κάποιοι στο παρελθόν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 απλα ναι το δικτυο του χαλκουη θα πρεπε να διαχειριζεται απο τριτη εταιρεια και οχι απο τον οτε εφοσον δεν μιλαμε για κρατικο πλεον.anyway ας τα πουμε σε κανα αλλο θεμα μην χαλασουμε αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Ο ΟΤΕ δεν υποχρεούται και δεν παρέχει καμία υπηρεσία δωρεάν και καλά κάνει. Αυτό που υποχρεούται ως ΣΙΑ (πάροχος με σημαντική ισχύ στην αγορά) κι έχει αποδεχθεί, είναι να παρέχει υπηρεσίες επί κοστολογημένης αμοιβής στους άλλους παρόχους. Στην σημερινή κατάσταση (και όχι μόνο στη χώρα μας) κανείς δεν μπορεί ν' ανταγωνιστεί τον κάθε ΟΤΕ, στο επίπεδο σύνδεσης του τελικού χρήστη. Το κόστος είναι τεράστιο να στηθούν άλλες 30.000 καμπίνες σε όλη την χώρα, όταν τον αριθμό αυτό ο ΟΤΕ τον έφθασε σε μια περίοδο 50+ ετών. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι να μην πωληθεί ως μια ενιαία εταιρεία, αλλά να σπάσει σε διάφορα μέρη έτσι ώστε το δίκτυο (τα καλώδια δηλαδή) να ήταν διαφορετική εταιρεία. Στην περίπτωση αυτή δεν θα υπήρχε αντίλογος από καμία πλευρά, αλλά και κανένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων. Οι κανόνες θα ήταν οι ίδιοι για όλους και θα μπορούσε να δώσει τα δικά του πακέτα, χωρίς να χρειάζεται έγκριση από την ΕΕΤΤ. Σήμερα όμως του ανήκουν τα πάντα, οπότε αναγκαστικά δεν μπορεί να πουλά στις ίδιες τιμές με τους εναλλακτικούς. Θα πρέπει να αποδεικνύει για κάθε πακέτο που βγάζει στην αγορά, πόσο είναι το πραγματικό κόστος, έτσι ώστε να δουλέψει ο ανταγωνισμός υπέρ του καταναλωτή. Βέβαια στην όποια απώλεια εσόδων λόγω αυτής της ρύθμισης, έχει το κέρδος από την παροχή υπηρεσιών προς τις άλλες εταιρείας. Με το VDSL έκανε την κίνηση ματ. Αφού οι άλλοι ούτως ή άλλως δεν μπορούν να τον ανταγωνιστούν στις καμπίνες που είναι το μεγάλο κομμάτι των συνδέσεων και αναγκαστικά θα νοικιάζουν από αυτόν την υπηρεσία, για πολλά χρόνια ακόμη. Όμως ο ίδιος ποτέ δεν θα μπορέσει να πουλήσει υπηρεσία χαμηλότερα από οποιονδήποτε άλλον. Χαμένος πάντως δεν είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 το κακο με τα kv ειναι οτι ξαναγυρναμε σε εποχη ΑΡΥΣ.παλι κρεμεσαι απο τον οτε ακομα και για ενα Lock unlock στο οριο ή ενα Reset στην καρτα .απλα το κακο ειναι οτι ο οτε κανει και αρκετα εσοδα με αρκετες κακες μεθοδους και βγαινουν πολλα λεφτα.καποια στιγμη θεωρητικα τρωει ενα προστιμο απο την εεττ που ειναι το 1/10 απο αυτα που εχει βγαλει και αμα πληρωθει κιολας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JTB_ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα παίδες. Λοιπόν στην περιοχή μου υπάρχει διαθεσιμοτητα για το VDLS και καμπίνα είναι στα 50 μέτρα απο μένα. Εγώ έχω 24 ADSL και συγχρονίζω στα 8-9. Αφού διάβασα αυτά που είπατε έψαξα και βρήκα ένα VDSL router Speedport που δίνει ο ΟΤΕ. Μέχρι στιγμής ήμουν με το Fritz!box 7140 και ημουν στο προφιλ μέχρι 12 για να μην εχω αποσυνδέσεις. Αφου πηρα το VDSL router το εβαλα πανω και ειδα οτι παλι συγχρονιζω στα 9. Πηρα τηλεφωνο τον ΟΤΕ και τους ειπα να με αλλαξουν προφιλ σε VDSL 24 επειδη εχω βαλει VDSL router. Η κοπελα δεν καταλαβε τι της ελεγα και μου ελεγε οτι δεν γινεται κλπ. Μου ειπε οτι απλα θα ενημερωσει να με βγαλουν απο το 12αρι προφιλ και θα το αφησουν ελευθερο. Θα γινει κατι με αυτο ή το VDLS 24 εχει καποιες αλλες προυποθεσεις εκτος απο το VDLS router για να παίξει. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Θα σε βαλουν σε 9 Profile.Παιρνεις αποο το αστικο κεντρο πιθανοτατα για αυτο δεν αλλαξε κατι.δεν σημαινει οτι σε εχουν ριξει στο Kv επειδη μπηκε Kv Καλησπέρα παίδες. Λοιπόν στην περιοχή μου υπάρχει διαθεσιμοτητα για το VDLS και καμπίνα είναι στα 50 μέτρα απο μένα. Εγώ έχω 24 ADSL και συγχρονίζω στα 8-9. Αφού διάβασα αυτά που είπατε έψαξα και βρήκα ένα VDSL router Speedport που δίνει ο ΟΤΕ. Μέχρι στιγμής ήμουν με το Fritz!box 7140 και ημουν στο προφιλ μέχρι 12 για να μην εχω αποσυνδέσεις. Αφου πηρα το VDSL router το εβαλα πανω και ειδα οτι παλι συγχρονιζω στα 9. Πηρα τηλεφωνο τον ΟΤΕ και τους ειπα να με αλλαξουν προφιλ σε VDSL 24 επειδη εχω βαλει VDSL router. Η κοπελα δεν καταλαβε τι της ελεγα και μου ελεγε οτι δεν γινεται κλπ. Μου ειπε οτι απλα θα ενημερωσει να με βγαλουν απο το 12αρι προφιλ και θα το αφησουν ελευθερο. Θα γινει κατι με αυτο ή το VDLS 24 εχει καποιες αλλες προυποθεσεις εκτος απο το VDLS router για να παίξει. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JTB_ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Θα σε βαλουν σε 9 Profile.Παιρνεις αποο το αστικο κεντρο πιθανοτατα για αυτο δεν αλλαξε κατι.δεν σημαινει οτι σε εχουν ριξει στο Kv επειδη μπηκε Kv Και ποιοι μπαίνουν σε KV. Τα άλλα παιδια του φορουμ πως παιρνον απο το KV. Υπαρχει πιθανοτητα να βαλουν και εμενα. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
goana12 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα παίδες. Λοιπόν στην περιοχή μου υπάρχει διαθεσιμοτητα για το VDLS και καμπίνα είναι στα 50 μέτρα απο μένα. Εγώ έχω 24 ADSL και συγχρονίζω στα 8-9. Αφού διάβασα αυτά που είπατε έψαξα και βρήκα ένα VDSL router Speedport που δίνει ο ΟΤΕ. Μέχρι στιγμής ήμουν με το Fritz!box 7140 και ημουν στο προφιλ μέχρι 12 για να μην εχω αποσυνδέσεις. Αφου πηρα το VDSL router το εβαλα πανω και ειδα οτι παλι συγχρονιζω στα 9. Πηρα τηλεφωνο τον ΟΤΕ και τους ειπα να με αλλαξουν προφιλ σε VDSL 24 επειδη εχω βαλει VDSL router. Η κοπελα δεν καταλαβε τι της ελεγα και μου ελεγε οτι δεν γινεται κλπ. Μου ειπε οτι απλα θα ενημερωσει να με βγαλουν απο το 12αρι προφιλ και θα το αφησουν ελευθερο. Θα γινει κατι με αυτο ή το VDLS 24 εχει καποιες αλλες προυποθεσεις εκτος απο το VDLS router για να παίξει. Ευχαριστώ. Οπως προειπε και ο poulinos δεν φτανει να υπαρχει διπλα σου καμπινα. Θα πρεπει να δινει ADSL απο εκει και οχι απο το αστικο κεντρο. Αυτο γινετε σπανια και μονο σε προβληματικες περιοχες με ταχυτητες συνηθως 1,5-3 Mbit, κατι που αποκλειετε να συμβαινει σε σενα μιας και συγχρονιζεις γυρω στα 9 Mbit. Επισης στις συγκεκριμενες "προβληματικες" περιοχες ο ΟΤΕ συνηθως δεν διαθετει VDSL απο τις καμπινες αλλα μονο ADSL, για λογους που αναλυονται αν διαβασεις τα ποστ παραπανω απο την αρχη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Στις καμπινες ετσι και αλλιως μονο ο οτε δεν εχει προσβαση; αρα αυτο θα γινεται σε ολες τις εταιριες φτανει να κουμπωνεις σε καμπινα με vdsl ακομη κ για adsl. ενας παραπανω ειχε adsl 17mb γραμμη δηλ attenuation κοντα 20 κ μολις γυριζε vdsl mode του το μηδενιζε Το θεμα ειναι να σε τυχερος αλλιως ψαχνεις την τυχη σ αν ζητησεις να σου αλλαξουν βρογχο(π.χ. λογω αποσυνδεσεων μεγαλο attenuation) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Και ποιοι μπαίνουν σε KV. Τα άλλα παιδια του φορουμ πως παιρνον απο το KV. Υπαρχει πιθανοτητα να βαλουν και εμενα. Ευχαριστώ για ποιο λογο ο οτε εβαλε καποιους σε kv με vdsl και απλα τους εβαλε 24/1 δεν ξερω.σιγουρα θα το κανει με δικους του πελατες μονο.τωρα με ποια κριτηρια δεν ξερω.και θα πρεπει το Kv να παιζει οχι απλα να εχει γινει εγκατασταση. Οπως προειπε και ο poulinos δεν φτανει να υπαρχει διπλα σου καμπινα. Θα πρεπει να δινει ADSL απο εκει και οχι απο το αστικο κεντρο. Αυτο γινετε σπανια και μονο σε προβληματικες περιοχες με ταχυτητες συνηθως 1,5-3 Mbit, κατι που αποκλειετε να συμβαινει σε σενα μιας και συγχρονιζεις γυρω στα 9 Mbit. Επισης στις συγκεκριμενες "προβληματικες" περιοχες ο ΟΤΕ συνηθως δεν διαθετει VDSL απο τις καμπινες αλλα μονο ADSL, για λογους που αναλυονται αν διαβασεις τα ποστ παραπανω απο την αρχη... συνηθως τα Kv δινουν και adsl και vdsl.απλα ο οτε σε βαζει σε vdsl με Limit στα 24/1.αλλα vdsl παιζεις οχι adsl.(ασχετα που μπορεις να παιξεις και adsl).απλα αλλο πραγμα το mini dslam αλλο πραγμα τα kv.το Kv δινει και τα 2 .το mini dslam μπορει να δινει μονο adsl. μπορει μια περιοχη να εχει προβλημα και απλα να υπαρχει ενα Mini dslam>βλεπε ολυμπιακο χωριο.μπορει ομως μια περιοχη να εχει και αυτη προβλημα ναμην υπαρχει mini dslam και απλα να εχουν αλλαχτει τα καφαο με kv Στις καμπινες ετσι και αλλιως μονο ο οτε δεν εχει προσβαση; αρα αυτο θα γινεται σε ολες τις εταιριες φτανει να κουμπωνεις σε καμπινα με vdsl ακομη κ για adsl. ενας παραπανω ειχε adsl 17mb γραμμη δηλ attenuation κοντα 20 κ μολις γυριζε vdsl mode του το μηδενιζε Το θεμα ειναι να σε τυχερος αλλιως ψαχνεις την τυχη σ αν ζητησεις να σου αλλαξουν βρογχο(π.χ. λογω αποσυνδεσεων μεγαλο attenuation) Ναι μονο ο οτε.ο οτε δεν θα βαλει πελατη adsl πχ της Hol σε Kv για vdsl (με profile 24/1).αν το κανει θα γινει για δικους του πελατες. τωρα ο πιο πανω που επαιζε 17 μπορει να του εδωσαν απο Kv κανονικα για αυτο και σχεδον μηδενιστηκε αλλα ο συγκεκριμενος ισως να μπορουσε να παρει και απο το αστικο κεντρο.βεβαια σε καποια vdsl router του οτε βλεπεις ο αλλος να παιρνει απο το αστικο κεντρο και παλι να εχει 0 attenuation.Μαλλον για bug το βλεπω.ακομα καιαπο Kv να παρεις μου φαινεται χλωμο το 0 attenuation.Οταν εισαι μεσα στο αστικο κεντρο και πας στον γενικο κατανεμητη του οτε 80 μετρα μακρυα ηδη εχεις 2-3 attenuation.αυτο μπορει να μας το πει καποιος που εχει αλλαξει το ρουτερ του οτε με καποιο aftermarket αν εκει του βγαζει μηδεν ή οχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
goana12 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 για ποιο λογο ο οτε εβαλε καποιους σε kv με vdsl και απλα τους εβαλε 24/1 δεν ξερω.σιγουρα θα το κανει με δικους του πελατες μονο.τωρα με ποια κριτηρια δεν ξερω.και θα πρεπει το Kv να παιζει οχι απλα να εχει γινει εγκατασταση. συνηθως τα Kv δινουν και adsl και vdsl.απλα ο οτε σε βαζει σε vdsl με Limit στα 24/1.αλλα vdsl παιζεις οχι adsl.(ασχετα που μπορεις να παιξεις και adsl).απλα αλλο πραγμα το mini dslam αλλο πραγμα τα kv.το Kv δινει και τα 2 .το mini dslam μπορει να δινει μονο adsl. μπορει μια περιοχη να εχει προβλημα και απλα να υπαρχει ενα Mini dslam>βλεπε ολυμπιακο χωριο.μπορει ομως μια περιοχη να εχει και αυτη προβλημα ναμην υπαρχει mini dslam και απλα να εχουν αλλαχτει τα καφαο με kv Ναι μονο ο οτε.ο οτε δεν θα βαλει πελατη adsl πχ της Hol σε Kv για vdsl (με profile 24/1).αν το κανει θα γινει για δικους του πελατες. τωρα ο πιο πανω που επαιζε 17 μπορει να του εδωσαν απο Kv κανονικα για αυτο και σχεδον μηδενιστηκε αλλα ο συγκεκριμενος ισως να μπορουσε να παρει και απο το αστικο κεντρο.βεβαια σε καποια vdsl router του οτε βλεπεις ο αλλος να παιρνει απο το αστικο κεντρο και παλι να εχει 0 attenuation.Μαλλον για bug το βλεπω.ακομα καιαπο Kv να παρεις μου φαινεται χλωμο το 0 attenuation.Οταν εισαι μεσα στο αστικο κεντρο και πας στον γενικο κατανεμητη του οτε 80 μετρα μακρυα ηδη εχεις 2-3 attenuation.αυτο μπορει να μας το πει καποιος που εχει αλλαξει το ρουτερ του οτε με καποιο aftermarket αν εκει του βγαζει μηδεν ή οχι. Μια διευκρινηση για να μην ακουγονται ανακριβειες... Σε αυτους που παρεχει adsl απο καμπινα ο ΟΤΕ (οπως κι εμενα), ΔΕΝ τους βαζει σε προφιλ vdsl. Δεν υπαρχει θεωρητικα προφιλ vdsl 24/1. Δεν δινει καν ρουτερ vdsl για adsl απο KV, αλλα το κλασικο adsl ZTE ρουτερ, και ΔΕΝ αναφερει ποτε και πουθενα και σε κανεναν οτι υφισταται κατι τετοιο (εκτος ελαχιστων ισως εξαιρεσεων καποιων πελατων με ιδιαιτερα προβληματα). Του φτανει που λογω μικρων αποστασεων των συνδρομητων απο την καμπινα, θα εχει μεγαλες διαφορες στην ταχυτητα απο τους εναλλακτικους. Απλα οπως εχει ξαναναφερθει λογω του οτι οι καρτες υποστηριζουν και τα δυο πρωτοκολλα, καποιοι που ασχολουμαστε με την τεχνολογια το ξερουμε και το εφαρμοζουμε εχοντας vdsl 24/1. Τωρα αν κουμπωσει πελατη της Hol σε Kv η οποιουδηποτε εναλλακτικου, παλι το ιδιο θα συμβει. Θα εχει δηλαδη υψηλη ταχυτητα adsl και φουλ ταχυτητα με ρουτερ vdsl. Δεν το κανει ομως γιατι καταρχας οσο δεν παρεχει vdsl ΔΕΝ ειναι υποχρεωμενος απο την ΕΕΤΤ, και κατα δευτερον θα εχανε το προβαδισμα και πελατες (μιας και οι εναλλακτικοι ειναι φθηνοτεροι)... Και η τελευταια περιπτωση που ειναι να δινει κανονικο vdsl (και στους εναλλακτικους), που πλεον δεν συμφερει αυτους να νοικιαζουν vdsl γραμμες απο τον ΟΤΕ, και να χορηγουν adsl με φτηνοτερες τιμες στους πελατες.. Παντως στο adslgr.com διαβασα οτι υπαρχει μια συζητηση αυτον τον καιρο μεταξυ ολων των εμπλεκομενων με τον ΟΤΕ, και για παροχη adsl απο KV στους εναλλακτικους... Οποτε αναμεινατε εξελιξεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Σε αυτους που παρεχει adsl απο καμπινα ο ΟΤΕ (οπως κι εμενα), ΔΕΝ τους βαζει σε προφιλ vdsl. Δεν υπαρχει θεωρητικα προφιλ vdsl 24/1. Δεν δινει καν ρουτερ vdsl για adsl απο KV, αλλα το κλασικο adsl ZTE ρουτερ, και ΔΕΝ αναφερει ποτε και πουθενα και σε κανεναν οτι υφισταται κατι τετοιο (εκτος ελαχιστων ισως εξαιρεσεων καποιων πελατων με ιδιαιτερα προβληματα). Του φτανει που λογω μικρων αποστασεων των συνδρομητων απο την καμπινα, θα εχει μεγαλες διαφορες στην ταχυτητα απο τους εναλλακτικους. Απλα οπως εχει ξαναναφερθει λογω του οτι οι καρτες υποστηριζουν και τα δυο πρωτοκολλα, καποιοι που ασχολουμαστε με την τεχνολογια το ξερουμε και το εφαρμοζουμε εχοντας vdsl 24/1. Δεν το ξέραμε (παρόλο που ασχολούμαστε με την τεχνολογία) αλλά το μάθαμε από αναφορές των τεχνικών του ΟΤΕ, ότι με VDSL modem θα έχουμε τον μέγιστο συγχρονισμό. Μπορεί ο εξοπλισμός της καμπίνας να υποστηρίζει ταυτόχρονα και τα 2 πρωτόκολλα xDSL, αλλά ακόμα και η δικιά σου αναφορά αποδεικνύει ότι υπάρχουν διαφορετικά προφίλ σε κάθε περίπτωση. Σε ADSL υπάρχει περιορισμός (ελέω ΕΕΤΤ) με αποτέλεσμα να έχεις μεν υψηλό συγχρονισμό, αλλά όχι τον μέγιστο. Σε VDSL όμως και παρόλο που έχεις VDSL συγχρονισμό, η ταχύτητα σταματά στο μέγιστο (24/1) του συμβολαίου που ισχύει. Αυτό είναι ένα προφίλ, όπως άλλο είναι αν είχες 30/2,5 πακέτο σύνδεσης και άλλο αν είχες το σημερινό μέγιστο (50/5). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
goana12 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δεν το ξέραμε (παρόλο που ασχολούμαστε με την τεχνολογία) αλλά το μάθαμε από αναφορές των τεχνικών του ΟΤΕ, ότι με VDSL modem θα έχουμε τον μέγιστο συγχρονισμό. Μπορεί ο εξοπλισμός της καμπίνας να υποστηρίζει ταυτόχρονα και τα 2 πρωτόκολλα xDSL, αλλά ακόμα και η δικιά σου αναφορά αποδεικνύει ότι υπάρχουν διαφορετικά προφίλ σε κάθε περίπτωση. Σε ADSL υπάρχει περιορισμός (ελέω ΕΕΤΤ) με αποτέλεσμα να έχεις μεν υψηλό συγχρονισμό, αλλά όχι τον μέγιστο. Σε VDSL όμως και παρόλο που έχεις VDSL συγχρονισμό, η ταχύτητα σταματά στο μέγιστο (24/1) του συμβολαίου που ισχύει. Αυτό είναι ένα προφίλ, όπως άλλο είναι αν είχες 30/2,5 πακέτο σύνδεσης και άλλο αν είχες το σημερινό μέγιστο (50/5). Δεν διαφωνω σε κατι απο αυτα που λες... ειναι γνωστα. Εγω απλα τονισα οτι ο ΟΤΕ δεν διατυμπανιζει στους πελατες του, οτι μπορεις να εχεις μεγιστο κλειδωμα με VDSL ρουτερ. Θα μπορουσε να δινει VDSL (24/1) επισημα δινοντας αναλογο μοντεμ και φτιαχνοντας αναλογο προγραμμα. Αρα ειναι λαθος να λεμε οτι ο ΟΤΕ εβαλε καποιους σε kv με vdsl και απλα τους εβαλε 24/1... Απλα οποιος το γνωριζει επωφελειτε σε μεγιστο συγχρονισμο. Ο ΟΤΕ ειναι αμετοχος σε αυτο, δεν το προωθει (τουλαχιστον συστηματικα)... Και μια και αναφερεις δικο μου ποστ να σου θυμισω και παλι πως στην δικια μου καμπινα ΔΕΝ υπαρχει προγραμμα VDSL ... Δινει ADSL 24/1... Τωρα οσο αναφορα τους περιορισμους της ΕΕΤΤ ... σιγουρα επιβαλει μασκες για να μην επηρεαζονται οι εναλλακτικοι... Ομως επιτρεψτε μου να αμφιβαλω για το ποσο τις εφαρμοζει ο ΟΤΕ σε ολα τα KV. Ηδη στο συγκεκριμενο πελατης λιγα μετρα μακρια εχει 23 mbps... Εγω ημουν hol και πηγα ΟΤΕ γιατι με την ενεργοποιηση των καμπινων επεσα απο τα 6 στα 2 mbps... Καπου στο φορουμ ειχα ανοιξει και σχετικο θεμα θυμαμαι.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Κι όμως η εικόνα που έδωσες δείχνει πέραν κάθε αμφιβολίας ότι συγχρονίζεις σε VDSL2 (με VDSL modem) και απλά η ταχύτητά σου περιορίζεται στα 24/1 λόγω του ADSL συμβολαίου που έχεις. Αν είχες το 30άρι πακέτο θα συγχρόνιζες στα 30/2,5 κοκ. Ο ΟΤΕ εφαρμόζει (όπως σωστά αναφέρεις) μάσκες οι οποίες δεν είναι ίδιες για κάθε καμπίνα και γραμμή. Εξαρτάται από το crosstalk, που με τη σειρά του εξαρτάται από την ποιότητα των γραμμών σε κάθε περιοχή. Εξού δεν είναι ίδιος ο συγχρονισμός παντού αλλά παίζει ανά περιοχή, καμπίνα και γραμμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα