Προς το περιεχόμενο

VDSL modem router σε ΑDSL γραμμη

BigMen 2007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάτι τελευταιο... Ξέρω οτι για το καλώδιο Ethernet δεν έχω απώλειες μέχρι τα πρωτα 100 μετρα.. Στο τηλεφωνικό καλωδιο μεχρ ποσά μ πρεπει να είναι για να μην έχω απώλειες;;

δεν υπαρχει standard νουμερο.προσπαθουμε να μην αλλαζουμε το εργοστασιακο των 2 μετρων χωρις να σημαινει οτι και στα 10 δεν θα παιξει?απλα ποιοτικα ειναι χαλια καλωδιο και χαλαει ευκολα και δεν ειναι twisted και ειναι λεπτο και ειναι πολυκλωνο οποτε δεν θελουμε να ειναι μεγαλο.αν θελουμε μεγαλο τηλεφωνικο τοτε υπαρχουν 2λυσεις.η μια ειναι αφηνεις το ρουτερ με κοντο καλωδιο και ριχνεις μεγαλο Utp μεχρι το pc.και η δευτερη λυση αμα δεν σου κανει η πρωτη διοτι δεν θα βλεπεις το ρουτερ ειναι αντι για τηλεφωνικο παιρνεις Utp του βαζεις rj11 clip σε ενα απο τα 4 ζευγαρια και το εχεις σαν τηλεφωνικο.οποτε ετσι παιζεις καλυτερα διοτι ειναι twisted ειναι καλυτερα μονομενο ειναι μονοκλονο αν και υπαρχουν και πολυκλωνα(αλλα οκ ειναι καλυτερα απο το πολυκλωνο τηλεφωνικο) ..etc.

Τα 100μ ισχυουν οταν μεσα σπο το καλωδιο περνας data ip οχι τηλεφωνικό, οι απώλειες στο τηλεφωνικό παίζουν με τα χλμ

το καλωδιο απο την καρτα του παροχου μεχρι το πριζακι σου ναι μεν χρησιμοποιειται σαν τηλεφωνικο αλλα ειναι μονοκλονο και το βασικο ειναι twisted.το τηλεφωνικο δεν ειναι twisted οποτε οι απωλειες μεγαλωνουν πολυ γρηγορα.συν ολα τα αλλα μειον του τηλεφωνικου καλωδιου οτι χαλαει ευκολα,ειναι λεπτο και ολα αυτα που γραφω πιο πανω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και τελικα γινεται... :) οι υπάλληλοι του οτε ειχαν δικιο... το ρουτερ συγχρονισε στα 24.5mbps οπως βλεπετε και στο screenshot..

Έξω από το Σπίτι σου είναι το Καφάο? 

Attainable Rate (Up/Down): 41398 / 114296 !!!

Εγώ Πάνω από ένα χρόνο έπαιζα έτσι μέχρι που τελικά πριν 2 μήνες μου δώσανε VDSL 50

Και τελικα γινεται... :) οι υπάλληλοι του οτε ειχαν δικιο... το ρουτερ συγχρονισε στα 24.5mbps οπως βλεπετε και στο screenshot..

οπως ειπαμε ειναι τελικα.vdsl αλλα σε Policy adsl ωστε

α.να μην εχει θεμα με τους παροχους

β.να μην κατεβαζει το output power που σε εκανε να εχεις προβληματα και να μην συγχρονιζεις 24/1

γ.να μην σου αυξησει την τιμη και να σε κρατησει σαν πελατη που αμα δεν υπηρχε το kv μπορει να πηγαινες σε αλλο παροχο για πιο φτηνα.ενω ο οτε και λιγο πιο ακριβος να βγαινει τωρα ξερεις οτι απο το kv θα παρεις 24/1 εγγυημενα με αυτον τον τροπο.

πολυ καλό!!! Απλα κουμπωσες το ρουτερ και επαιξε σε vdsl η τους πηρες και κανα τηλ;

μαλον απευθειας αλλα καλο ειναι να μας πει.αλλα νομιζω ο οτε παιζει χωρις να πειραξει κατι και vdsl και adsl με τις data card που εχει.

Ειναι αυτο που ανέφερα σε προηγούμενο ποστ μου, παντως εισαι απο τους τυχερούς

σιγα σιγα παντου μπαινουν kv.αυξανουν οι περιοχες.

Έξω από το Σπίτι σου είναι το Καφάο? 

Attainable Rate (Up/Down): 41398 / 114296 !!!

Εγώ Πάνω από ένα χρόνο έπαιζα έτσι μέχρι που τελικά πριν 2 μήνες μου δώσανε VDSL 50

αν εχεις και σωστη καλωδιωση τα φτανεις τα 100mbit σε attainable.πολυ που δεν τα φτανουν απο kv ειναι λογω λαθος καλωδιωσης στο σπιτι με αποτελεσμα να τους ριχνει το attainable.απλα δεν τους πειραζει γιατι εχουν το 30 και το 50 απλα με μικροτερα margin.οι περισσοτεροι δεν γνωριζουν οτι η vdsl καλωδιωση ειναι διαφορετικη απο την adsl.

ειχες πιλοτικο και στο ειχαν ξεκλειδωτο και λες οτι πανω απο ενα χρονο επαιζες ετσι?εκτος αν δεν καταλαβα κατι.

Το ρουτερ απλα το σύνδεσα πανω και άφησα τα πραγματα να παρουν τον δρόμο τους...:P πριν το βάλω στην γραμμή το σεταρα με τους κωδικούς και το κουμπωσα.. Αναγνώρισε απο μονο του το πρωτοκολλο VDSL και πλεον παίζω σε αυτές τις ταχύτητες.. Απλα το θέμα είναι αμα το θέλει ο ΟΤΕ ή με τον καιρό θα του βάλουν χερι οι πάροχοι και θα βάλει περιορισμό και στην "24αρα VDSL"..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν εχεις και σωστη καλωδιωση τα φτανεις τα 100mbit σε attainable.πολυ που δεν τα φτανουν απο kv ειναι λογω λαθος καλωδιωσης στο σπιτι με αποτελεσμα να τους ριχνει το attainable.απλα δεν τους πειραζει γιατι εχουν το 30 και το 50 απλα με μικροτερα margin.οι περισσοτεροι δεν γνωριζουν οτι η vdsl καλωδιωση ειναι διαφορετικη απο την adsl.

ειχες πιλοτικο και στο ειχαν ξεκλειδωτο και λες οτι πανω απο ενα χρονο επαιζες ετσι?εκτος αν δεν καταλαβα κατι.

Όχι δεν είχα πιλοτικό.

Ενημερώθηκα από ένα φίλο, τεχνικό του ΟΤΕ για το mini DSLAM που εγκατέστησαν (400μ Απόσταση), και προμηθεύτηκα VDSL Router.

Αρχικά συγρονιζέ, αλλά δεν είχα σύνδεση (Δεν έπερνε IP), το έδωσα σαν Βλάβη και έπειτα λειτουργούσε κανονικά.    

Επεξ/σία από Ledis

Όχι δεν είχα πιλοτικό.

Ενημερώθηκα από ένα φίλο, τεχνικό του ΟΤΕ για το mini DSLAM που εγκατέστησαν (400μ Απόσταση), και προμηθεύτηκα VDSL Router.

Αρχικά συγρονιζέ, αλλά δεν είχα σύνδεση (Δεν έπερνε IP), το έδωσα σαν Βλάβη και έπειτα λειτουργούσε κανονικά.

Επαιζες δηλαδή κανονικά στα 100; είχα ακούσει και εγώ για περιπτωσεις που είχαν ξεχάσει να βάλουν προφίλ στο ADSL και επαιζαν στα 25 κ πανω.. Πάντως αν το δώσεις βλάβη και το δουν μπορούν να στο limitαρουν

Το ρουτερ απλα το σύνδεσα πανω και άφησα τα πραγματα να παρουν τον δρόμο τους... :P πριν το βάλω στην γραμμή το σεταρα με τους κωδικούς και το κουμπωσα.. Αναγνώρισε απο μονο του το πρωτοκολλο VDSL και πλεον παίζω σε αυτές τις ταχύτητες.. Απλα το θέμα είναι αμα το θέλει ο ΟΤΕ ή με τον καιρό θα του βάλουν χερι οι πάροχοι και θα βάλει περιορισμό και στην "24αρα VDSL"..

δεν νομιζω να του βαλουν χερι.θα σου πει δινω 24 αρι vdsl.οι συχνοτητες ειναι vdsl δεν ειναι adsl οποτε δεν σας επηρεαζω για να αλλαξω το output power.θα πει δωστε και εσεις 24αρι vdsl απο το αστικο κεντρο.το μονο που δεν ξερω αν μπορουσαν να του πουν ειναι οτι αυτος δινει vdsl 24/1 ενω δεν το δινει σαν επιλογη πακετου στον isp για vdsl απο το kv και για οσους δινουν απο το kv διαμεσω OTE.απο το αστικο κεντρο δινει οτι θελει ο καθενας.

Όχι δεν είχα πιλοτικό.

το sync no ip ειδικα πιο παλια οταν ειχαν βαλει zte dslam adsl αν θυμαμαι καλα ηταν συνηθισμενο.τωρα πιο σπανια το βλεπεις.σε σενα μπορει να μην ειχε γινει configure η πορτα σου οποτε για αυτο 114mbit/44mbit και sync no ip.αυτο θα πει ταχυτητα.επισης καποιοι που ηταν πιλοτικα στην αρχη για το vdsl ελεγαν οτι ο οτε συνεχιζε να μην τους χρεωνει και κατι τετοια.απλα νομιζα μην στο ειχαν δωσει πιλοτικα οποτε σου δωσαν και οσο πιανει η γραμμη σου max χωρις policy

Επαιζες δηλαδή κανονικά στα 100; είχα ακούσει και εγώ για περιπτωσεις που είχαν ξεχάσει να βάλουν προφίλ στο ADSL και επαιζαν στα 25 κ πανω.. Πάντως αν το δώσεις βλάβη και το δουν μπορούν να στο limitαρουν

σωστα εχει ξαναγραφτει αυτο και σε περιπτωσεις adsl πιο παλια που ηταν πακετα 2 mbit,1 mbit,768kbit που τους ειχαν σε λαθος πακετο και οταν επαιρναν για βλαβη βεβαια το βλεπαν και πισω στο κανονικο πακετο,τωρα στο 24 αρι και να μην βαλεις Policy δεν θα παει πολυ παραπανω.ειχα δει σε adsl 27 mbit down χωρις policy αλλα ημουν μεσα στο αστικο κεντρο ακριβως πανω στο οριο.δεν ξερω αν πηγαινε παραπανω αλλα δεν νομιζω.στον πελατη εξω θα ειναι δυσκολα να πας πολυ παραπανω απο τα 24 λογω οτι θα εισαι εστω και 100 μετρα μακρυα απο τον οτε.ενω στο vdsl απο το kv μπορεις να το λιωσεις.

• 2 μήνες μετά...

Καλημερα και χρονια πολλα.με βαση αυτα που γραφετε γιατι και εγω πρωτη φορα τα ακουσα μαλλον καταλαβα τι κανει ο οτε.

Στο kv η καρτα που δινει vdsl συνηθως μπορει να δωσει και adsl οπως γινεται με τα ρουτερακια που παιζουν τα περισσοτερα και vdsl αλλα και adsl.αν ο οτε σου γυρισει το οριο να παιξει σε adsl τοτε για να μην σκισει τους παροχους χαμηλωνει πολυ το transmit power για να μην κανει παρεμβολες σε οποιον πελατη παιζει απο το ακ.αποτελεσμα ειναι ο πελατης παροτι ειναι κοντα στο kv να μην κλειδωνει 24 mbit αλλα να κλειδωνει λιγοτερο.17 Mbit και κατω συνηθως εχω ακουσει.αν εσυ δεν θες vdsl επειδη ειναι πιο ακριβη ο οτε κανει το παρακατω.σου γυρναει το οριο σε vdsl σου δινει vdsl εξοπλισμο αλλα αντι να σε αφησει να συγχρονισεις στα 30/2,5 ή στα 50/5 σε βαζει να συγχρονισεις στα 24/1 που ειναι το adsl.το vdsl παιζει σε αλλες συχνοτητες απο το adsl οποτε δεν υπαρχει θεμα crosstalk συν οτι απο το Kv επιτρεπεται να δινει vdsl σε οτι πακετο θελει .οποτε ο οτε σου λεει στα ιδια λεφτα σου δινω adsl 24/1  απλα το ονομαζω vdsl.ετσι ειναι νομιμος  αφου στην ουσια ειναι vdsl 24/1.

για αυτο και σας ειπαν οτι θελετε vdsl εξοπλισμο.

και ναι οσο ξερω και εγω και η καρτα αλλα και το router το vdsl ειναι και για annex a αλλα και για annex b ταυτοχρονα.ωραιο κολπο ο ΟΤΕ για να κανει τον κοσμο να γυρισει σε αυτον.σου λεει σχεδον με τα ιδια λεφτ απου δινεις στον παροχο εγω σου δινω 24/1 που θα το πετυχεις στο 99,9 % των περιπτωσεων.

Επαναφερω το θεμα για καποιες διευκρινησεις απο προσωπικη πειρα...

Μολις προχτες συνδεθηκα σε καμπινα του ΟΤΕ που δινει αυτη τη στιγμη ΜΟΝΟ ADSL (οχι VDSL) στους πελατες του... H ταχυτητα μου ειναι 17-18 mbps αναλογως το ρουτερ...

Επειδη ετυχε να εχω για καποιες δοκιμες εδω και ενα μηνα, ενα ολοκαινουριο ρουτερ VDSL (Speedport W 724V)... δανεικο απο εναν φιλο τεχνικο του ΟΤΕ το εβαλα στη γραμμη. Αμεσως κλειδωσε σε VDSL με φουλ ταχυτητα 24576/1024. Να τονισω οτι ΔΕΝ ρυθμισα το παραμικρο και ουτε ζητησα καποια ρυθμιση απο τον ΟΤΕ. Ολα εγιναν αυτοματα... Αν απο το modulation επιλεξω μονο ADSL τοτε κλειδωνει στα 17,3 mbps. Οριστε και φωτογραφια...

statistika_royter.png

• Like 1

η καμπινα δινει και vdsl αλλο που μπορει ο οτε να μην θελει να δωσει 30/2,5 ή 50/5. οπως βλεπεις συγχρονιζεις σε vdsl profile ασχετα που σε κοβουν στα  24/1 που ειναι το vdsl.

• Like 1

η καμπινα δινει και vdsl αλλο που μπορει ο οτε να μην θελει να δωσει 30/2,5 ή 50/5. οπως βλεπεις συγχρονιζεις σε vdsl profile ασχετα που σε κοβουν στα  24/1 που ειναι το vdsl.

Πραγματι ετσι ειναι... Οπως μου ειπε και φιλος τεχνικος του ΟΤΕ, οι καρτες ολων των καμπινων πλεον υποστηριζουν και ADSL & VDSL. Αναλογως τι ρουτερ βαζεις συγχρονιζεις στο μεγιστο δυνατο προφιλ χωρις καμμια ενεργεια απο μερους σου. Παραλληλα συγχρονιζεις και στη μεγιστη "ενεργοποιημενη" ταχυτητα που μπορεις να πιασεις. Βεβαια δεν συμφερει τον ΟΤΕ να δινει ADSL σε ολες τις καμπινες, και το κανει μονο σε προβληματικες περιοχες οπως η δικη μου, και απ' οτι μου ειπε ο προ'ι'σταμενος του τεχνικου τμηματος θα αργησουν πολυ να δωσουν VDSL (και αν θα δωσουν...)Και αυτο γιατι προτιμαει να δινει ΜΟΝΟ στους πελατες του καλες ταχυτητες ADSL. Βαζοντας vdsl ειναι υποχρεωμενος απο την ΕΕΤΤ να βαλει μεσα και τους εναλλακτικους με χαμηλο κερδος, κανοντας τους "μαγκες" με δικες του επενδυσεις, οπως μου ειπε χαρακτηριστικα...

Και εγω ημουνα ΗΟL και περιμενα απο τον Σεπτεμβρη να δοθει διαθεσιμοτητα και να παρω vdsl σε χαμηλοτερη τιμη... Ελα ομως που ο ΟΤΕ το ειχε προβλεψει απ' οτι φαινετε...lol.gif

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Βαζοντας vdsl ειναι υποχρεωμενος απο την ΕΕΤΤ να βαλει μεσα και τους εναλλακτικους με χαμηλο κερδος, κανοντας τους "μαγκες" με δικες του επενδυσεις, οπως μου ειπε χαρακτηριστικα...

Καλα οτι ο οτε κανει τα παντα για να βγαζει λεφτα ειναι γνωστο.οποτε για αυτο και 24/1 αλλασε vdsl απο το καφαο.αλλα τωρα αυτο το με δικες του επενδυσεις γκουχου γκουχου.η σωστη εκφραση θα ηταν με λεφτα του ελληνικου λαου που μας τα παιρνε τοσα χρονια συν ολα τα λεφτα που παιρνει και απο τους παροχους.γιατι τα λεφτα δεν ειναι μονο οι γραμμες.πολλα εκατομμυρια σε ευρω ειναι και οι βλαβες.

Καλα οτι ο οτε κανει τα παντα για να βγαζει λεφτα ειναι γνωστο.οποτε για αυτο και 24/1 αλλασε vdsl απο το καφαο.αλλα τωρα αυτο το με δικες του επενδυσεις γκουχου γκουχου.η σωστη εκφραση θα ηταν με λεφτα του ελληνικου λαου που μας τα παιρνε τοσα χρονια συν ολα τα λεφτα που παιρνει και απο τους παροχους.γιατι τα λεφτα δεν ειναι μονο οι γραμμες.πολλα εκατομμυρια σε ευρω ειναι και οι βλαβες.

Συμφωνω εν μερη..Ειναι ενα θεμα που σηκωνει πολυ συζητηση.. Με λεφτα του Ελληνικου λαου εφτιαξε οτι υποδομη προλαβε οσο ηταν δημοσια υπηρεσια. Αυτες τις υποδομες ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΕ να τις παρεχει ΔΩΡΕΑΝ σε ολες τις εταιριες. Το οτι πληρωνετε ο ΟΤΕ για την συντηρηση και τις βλαβες αυτων των εγκαταστασεων ειναι λογικο νομιζω απο την στιγμη που τις φτιαχνουν δικοι του υπαλληλοι... Δεν νομιζω να θεωρει λογικο καποιος οτι δεν πρεπει να πληρωνουν τιποτα οι παροχοι, και ολα αυτα τα χιλιομετρα χαλκου και υποδομων που χρησιμοποιουν ολοι, να τα συντηρει με δικο του κοστος ο ΟΤΕ...

Εκει που τιθετε θεμα συζητησης ειναι απο την στιγμη που εγινε ιδιωτικη εταιρια και χρηματοδοτει πλεον τα εργα της κατα ποσο ειναι "υποχρεωμενη" να τα διαθετει σε αυτους που δεν εδωσαν ουτε ευρω για το καθε εργο...  Ειναι σαν να φιαξεις ενα μαγαζι με δικα σου λεφτα, και να ερθει ο γειτονας και να σου πει οτι θα το χρησιμοποιει κι αυτος γιατι ετσι οριζει ο νομος... Υστερα απ' οσο γνωριζω δεν απαγορευεται σε καμμια εταιρια να φτιαξει για παραδειγμα τις δικες της καμπινες. Γιατι δεν επενδυει καμμια αλλα τα περιμενουν ετοιμα ???

Οπως προειπα...θεμα για μεγαλη συζητηση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...