Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι να σου προτεινουμε.Σαπιος ο σκληρος δισκος 320gb οταν στα χρηματα αυτα μπορεις να παρεις 1TB.Επισης δεν υπαρχει καποια συγκριση μεταξυ τους.

Παντως στα χρηματα των παραπανω 2 εγω θα προτεινα την μεση καλυτερη λυση τον http://www.skroutz.gr/s/5097572/Crucial-MX100-256GB-SSD.html

Δημοσ.

Καμία σχέση ο ssd με τον μηχανικό , ο ssd ειναι πιο γρήγορος αλλα το μονο μείον ειναι οτι δεν εχει μεγάλη χωρητικότητα και αν ανέβεις σε gb θα πληρώσεις πολλά χρήματα. Είναι καθαρά τι θέλεις εσυ αν τον θέλεις μονο για τα windows και ορισμένα βασικά προγράμματα ειναι μια χαρά και πας με κλειστά μάτια εκει , αν θέλεις μεγάλη χωρητικότητα πρέπει να πάς αναγκαστικά σε μηχανικό.

Το αλλο που μπορείς να κάνεις και ειναι το καλύτερο ειναι ενας ssd για λειτουργικό και βασικά προγράμματα και σαν 2ο δίσκο εναν μεγάλο μηχανικό για ολα τα υπόλοιπα

• Like 1
Δημοσ.

Μην ξεχνάς ότι ο δίσκος (hdd) είναι black. Γνωρίζω ότι ο ssd δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής αλλά είναι πιο γρήγορος.

Το θέμα είναι έχουνε μικρές ή μεγάλες διαφορές στην ταχύτητα; Βγάλε τους δίσκους από το παιχνίδι. Πάρε απλά

τον τίτλο HDD vs SSD. Τι με συμφέρει;

Καμία σχέση ο ssd με τον μηχανικό , ο ssd ειναι πιο γρήγορος αλλα το μονο μείον ειναι οτι δεν εχει μεγάλη χωρητικότητα και αν ανέβεις σε gb θα πληρώσεις πολλά χρήματα. Είναι καθαρά τι θέλεις εσυ αν τον θέλεις μονο για τα windows και ορισμένα βασικά προγράμματα ειναι μια χαρά και πας με κλειστά μάτια εκει , αν θέλεις μεγάλη χωρητικότητα πρέπει να πάς αναγκαστικά σε μηχανικό.

Το αλλο που μπορείς να κάνεις και ειναι το καλύτερο ειναι ενας ssd για λειτουργικό και βασικά προγράμματα και σαν 2ο δίσκο εναν μεγάλο μηχανικό για ολα τα υπόλοιπα

Έχω 4TB σκληρό. Το πρόβλημα είναι ότι για να περάσω windows πρέπει να γίνει mbr από gpt και αν γίνει mbr διαβάζει μόνο τα 2TB

Δημοσ.

Μην ξεχνάς ότι ο δίσκος (hdd) είναι black. Γνωρίζω ότι ο ssd δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής αλλά είναι πιο γρήγορος.

Το θέμα είναι έχουνε μικρές ή μεγάλες διαφορές στην ταχύτητα; Βγάλε τους δίσκους από το παιχνίδι. Πάρε απλά

τον τίτλο HDD vs SSD. Τι με συμφέρει;

Έχω 4TB σκληρό. Το πρόβλημα είναι ότι για να περάσω windows πρέπει να γίνει mbr από gpt και αν γίνει mbr διαβάζει μόνο τα 2TB

Μαλλον τα εχεις μπερδεψει.Ο ssd εχει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης και μαλιστα προσφατα βγηκε μελετη που απεδειξε οτι θεωρητικα παντα,μπορει να αντεξει δεκαετιες. Λογω της κατασκευης του ειναι μακροβιοτερος,αυτο ουτε συζητηση.

Το μονο προβλημα ειναι οι ψηλες τιμες και η μικρη χωρητικοτητα που διατιθεται ο ssd.

Γενικα ενας εξυπνος χρηστης οπως ειπε και ο Spank, χρησιμοποιει τον ssd για προγραμματα και τον μεγαλυτερης χωρητικοτητας μηχανικο δισκο για αποθηκη.Στα games δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα.

Στο τι συμφερει εσενα δε μπορει καποιος να απαντησει αν δεν γνωριζει την χρηση που κανεις στον υπολογιστη.Αλλα καθε χρηστης καθε ειδους θα ειχε ωφελος απο την ραγδαια αυξηση σε ανταποκριση που θα ειχε ο υπολογιστης του.Ο μονος τυπος χρηστη που δεν θα ειχε ωφελος απο την αγορα ssd,ειναι ενας πιτσιρικας που το μονο που κανει ειναι να παιζει απαιτητικα games.Αυτος θα τα εριχνε ολα σε ακριβη καρτα γραφικων.

Σχετικα με τους Western Digital Black,που ειναι απο τους δισκους που εκτιμω λογω εμπειριας και λογω εγγυησης,θεωρω οτι οι τιμες που διατιθενται εδω και κατι μηνες, ειναι επιεικως απαραδεκτες και δεν προκειται να ξαναγορασω ουτε κατα διανοια αν δεν ριξουν τις τιμες τους.Ο καταναλωτης πρεπει,ασχετως χρηματικης ικανοτητας να εχει την καταλληλη νοοτροπια και να μην ειναι προβατο.

• Like 1
Δημοσ.

Μαλλον τα εχεις μπερδεψει.Ο ssd εχει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης και μαλιστα προσφατα βγηκε μελετη που απεδειξε οτι θεωρητικα παντα,μπορει να αντεξει δεκαετιες. Λογω της κατασκευης του ειναι μακροβιοτερος,αυτο ουτε συζητηση.

Το μονο προβλημα ειναι οι ψηλες τιμες και η μικρη χωρητικοτητα που διατιθεται ο ssd.

Γενικα ενας εξυπνος χρηστης οπως ειπε και ο Spank, χρησιμοποιει τον ssd για προγραμματα και τον μεγαλυτερης χωρητικοτητας μηχανικο δισκο για αποθηκη.Στα games δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα.

Έχω SSD και επειδή έκανα πολλά φορμάτ χάλασε μέσα σε 1 χρόνο... ούτε ταχύτητα σε boot έχει μου πέφτουνε τα fps στο LoL.

Και όχι δεν έχει να κάνει με το pc όπως θα δείτε και από την περιγραφή... Τρέχω Adobe Suite (Premiere κτλπ)

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να μετατρέψεις τον δίσκο,χρειάζεται να έχεις δισκάκι εγκατάστασης που είναι φτιαγμένο για gpt.

(ή να το μετατρέψεις εσύ το δισκάκι εγκατάστασης ώστε να δουλεύει με gpt)

Κατά τα άλλα πάρε έναν ssd αν θες καλύτερη ανταπόκριση από το σύστημα και πολύ ποιο γρήγορο φόρτωμα, ξεκίνημα από τα windows. 

• Like 1
Δημοσ.

+1 με αυτο που λεει ο TheELF και μια διευκρίνηση για ακόμη μια φορά ο ssd δεν εχει μικρότερη ουτε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής απο τους αλλους δίσκους οτι υσχύει για τους μηχανικούς το ίδιο ειναι και για τους SSD

Δημοσ.

Έχω SSD και επειδή έκανα πολλά φορμάτ χάλασε μέσα σε 1 χρόνο... ούτε ταχύτητα σε boot έχει μου πέφτουνε τα fps στο LoL.

Και όχι δεν έχει να κάνει με το pc όπως θα δείτε και από την περιγραφή... Τρέχω Adobe Suite (Premiere κτλπ)

Εγγυηση δεν εχει ο δισκος?Οταν λες πολλα φορματ, ποσα εννοεις? Γιατι εγω στον δικο μου δεν εχω κανει ποτε φορματ. Το φορματ πρεπει να γινεται σπανια ειτε σε ssd ειτε σε μηχανικο δισκο οταν υπαρχει σοβαρος λογος.Αλλα ουτως η αλλως μπορει να σου ετυχε ελαττωματικο κομματι.Πηγαινε τον για αλλαγη.

Δημοσ.

Ε λολ,τι σχεση εχει ο Ssd με το Lol..... Επισης ολοι οι Ssd εχουν τουλαχιστον 3 χρονια εγγυηση αρα εισαι μεσα στην εγγυηση αν σου χαλασε..

Δημοσ.

και μια διευκρίνηση για ακόμη μια φορά ο ssd δεν εχει μικρότερη ουτε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής απο τους αλλους δίσκους οτι υσχύει για τους μηχανικούς το ίδιο ειναι και για τους SSD

Συγνωμη αλλα αυτο νομιζω δεν ισχυει. Εσωτερικα οι μηχανικοι δισκοι εχουν μετακινουμενο υλικο και επομενως λιγοτερη ζωη σε αντιθεση με τους ssd που ειναι αλλη η δομη τους και εξαγουν πολυ λιγοτερη ζεστη που ειναι ο νουμερο ενα λογος θανατου ενος δισκου.Μπορει να ειναι υπερβολικος καπως ο αριθμος αλλα η βιομηχανια λεει  περιπου 2 εκατομμυρια ωρες χρησης για εναν ssd. :)

Οι ssd δεν εχουν εσωτερικα μετακινουμενα μερη και εκλυουν πολυ λιγοτερη θερμοτητα,αρα εχουν πολυ περισσοτερη ζωη.

Δημοσ.

Προσωπικά δεν εχω διαβάσει πουθενά οτι οι ssd εχουν μικρότερο χρόνο ζωής και ουτε το εχω διαπιστώσει στην πράξη , αντίθετα θα έλεγα εχει τύχει να συναντήσω μηχανικούς δίσκους με τα ίδια χρόνια με τον ssd και να εχουν πεθάνει ενω οι ssd οχι.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά δεν εχω διαβάσει πουθενά οτι οι ssd εχουν μικρότερο χρόνο ζωής και ουτε το εχω διαπιστώσει στην πράξη , αντίθετα θα έλεγα εχει τύχει να συναντήσω μηχανικούς δίσκους με τα ίδια χρόνια με τον ssd και να εχουν πεθάνει ενω οι ssd οχι.

Αυτο λεω και εγω. Αλλα με μπερδεψε η προηγουμενη σου διατυπωση,σορρυ τοτε το ιδιο λεμε. :)

+1 με αυτο που λεει ο TheELF και μια διευκρίνηση για ακόμη μια φορά ο ssd δεν εχει μικρότερη ουτε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής απο τους αλλους δίσκους οτι υσχύει για τους μηχανικούς το ίδιο ειναι και για τους SSD

Αυτο με μπερδεψε.Απο οτι ξερω οι ssd ζουν πολυ περισσοτερο,με σωστη χρηση βεβαια και κατα κανονα γιατι παντα υπαρχουν οι εξαιρεσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...