Προς το περιεχόμενο

LInux Editors

bazinga13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους,εκανα μια αναζητηση για το συγκεκριμενο θεμα και δεν βρηκα πολλα πραγματα.Θα θελα την γνωμη σας για τον Vi και τον Emacs,ποιον απο τους 2 θεωρειτε ποιο ευχρηστο?Με μια αναζητηση που εκανα στο ιντερνετ ειδα οτι ο Vi ειναι σαφως πολυ μπροστα και με διαφορα απ τον Emacs

Ποια η γνωμη σας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλο ειναι να γνωριζει καποιος τα βασικα του vi (vi και οχι vim), γιατι η συγκεκριμενη εντολη ειναι κατι σαν το "cat", θα την βρεις σε οποιο Linux/BSD/Unix βαλεις.

Απο κει και περα... nano απο εμενα.

• Like 3

Εξαρτάται τη χρήση. Αν το μόνο που θες είναι μια στο τόσο να αλλάζεις κάποιο configuration file, τότε το nano είναι μια χαρά. Το να μάθεις vim ή emacs για κάτι τέτοιο είναι σιγουρα overkill. Αν όμως θέλεις να κάνεις σοβαρό text-editing (πχ προγραμματισμός) τότε το nano είναι αστείο.

Αλήθεια, code highlight το nano προσφέρει; Αν όχι τότε εγώ θα πρότεινα κάτι άλλο

Μια φορά ασχολήθηκα με το vimtutor και καλύτερη επένδυση δε θα μπορούσα να έχω κάνει.

Κυρίως για το λόγο που αναφέρει ο loic, αλλά το χρησιμοποιώ και γενικότερα για όλα τα αρχεία κειμένου.

Για προγραμματισμό χρησιμοποιώ kwrite, κάνει τον καλύτερο χρωματισμό από όλα τα προγράμματα του είδους που έχω δεί, το ίδιο ισχύει φυσικά και για το kate.

• Like 1

Όχι :P

Ίσως δεν το διευκρίνησα καλά... Τα χρώματα λίγο-πολύ αλλάζουν στους περισσότερους editors, όμως το kwrite χρωματίζει ξεχωριστά περισσότερα strings, statements, commands απ' ότι άλλοι editors που έχω δεί.

Τσουκου. Aυτό που λες έχει να κάνει με το theme και όχι με τον editor. Βρες ποιο theme χρησιμοποιείς και θα το βρεις και στους αλλους editors.

ΥΓ. Δεν στο λέω φυσικά για να σου αλλάξω editor... Πρώτος νόμος του Computer User ειναι να χρησιμοποιείς ό,τι σε βολεύει (AKA «γιατί μπορώ!»). Απλά το καθήκον με καλεί! :P :D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...