Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να με βοηθήσετε σε κάτι που θέλω να φτιάξω...

Θέλω να πάρω μια led ταινία και να την βάλω κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας ώστε να φωτίζεται ο πάγκος της και έχω κάποιες απορίες όπως:

• Επειδή θα τοποθετηθεί εκατέρωθεν του απορροφητήρα (άρα θα υπάρχουν υδρατμοί) αλλά και επειδή είναι κουζίνα θα πρέπει να είναι αδιάβροχη (IP65) αυτή που θα πάρω ή και με μια IP20 είμαι καλυμμένος?

• Η ταινία θα κοπεί σε 2 σημεία. Αν πάρω αδιάβροχη θα έχω κάποια δυσκολία στην σύνδεση των κομματιών μεταξύ τους? Το λέω γιατί έχει την σιλικόνη από πάνω και οι επαφές στο σημείο κοπής θα είναι εμφανείς μόνο από την κάτω πλευρά, από την πάνω θα έχει την σιλικόνη και τα connectors με τα οποία έχω σκοπό να την συνδέσω (δεν ξέρω να χρησιμοποιώ κολλητήρι) νομίζω για να πιάσουν και να γίνει η σύνδεση θέλουν και τις 2 πλευρές των επαφών της ταινίας να είναι σε επαφή με τον connector. Κάνω λάθος???

• Θα αγοράσω μια πεντάμετρη ταινία την οποία δεν θα την χρειαστώ ολόκληρη, νομίζω θα χρησιμοποιήσω 3.5 - 4m. Πειράζει αν πάρω μεγάλο τροφοδοτικό??? Δηλαδή αν η 5050 60led θέλει 1.2A/m στα 4m εγώ θέλω 5Α. Πειράζει επειδή δεν βρίσκω τέτοιο τροφοδοτικό να πάρω ένα έτοιμο σταθεροποιημένο στα 6.5Α?

Ευχαριστώ πολύ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1- Αν είναι καλή η ταινία δεν χρειάζεται αδιάβροχη

2- Ναι από την κάτω δεν κολλάει και δεν μπαίνει και εύκολα κονεκτορ, θέλει πατέντα.

3- Οχι δεν πειράζει αλλά το 6.5 Amper τροφοδοτικό είναι και "θηρίο" και ακριβό!

Επίσης αν η ταινία είναι καλή πράγματι θέλει 1,2Α/μ αλλά αν είναι της πλάκας θέλει λιγότερο! Αυτός είναι και ένας από τους τρόπους να ξεχωρίζουμε τις καλές ταινίες!

Επεξ/σία από harris78
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ φίλε που έβαλα ταινία στην κουζίνα έλιωσα την σιλικόνη στο σημείο της σύνδεσης με το κολλητήρι έκανα την σύνδεση και έβαλα θερμοσυστολικο για να ειμαι σίγουρος

Επεξ/σία από dimitrisx93
Δημοσ.

Σωστά δεν μπαίνει κονεκτορας λόγω σιλικόνης, θέλει λιώσιμο η σιλικόνη και κόλλημα καλώδιο κατευθείαν από την πάνω μεριά.

Δημοσ.

Είναι υποχρεωτικό από 'τι καταλαβαίνω να πάρω ip65, έτσι?

Το ξέρω για το ebay αλλά το βιάζομαι και θέλω να έχουν πιστοποίηση ή τουλάχιστον εγγύηση! Το birdsphone το διάλεξα γιατί με βολεύει... Υπάρχουν κάπου πιο φθηνά?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκεί είχαμε κάνει κουβέντα για τις ταινίες...

http://www.insomnia.gr/topic/503434-%CE%BA%CF%81%CF%85%CF%86%CE%BF%CF%82%CE%B1%CF%84%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3/

Σου προτείνω 5630 ταινία και όχι 5050 και επίσης δεν πιστεύω θα έχεις πρόβλημα με τους υδρατμούς με απλή. Εγώ απλές έχω βάλει στην κουζίνα. Αν θες λεπτομέρειες στείλε μου πμ.

Επεξ/σία από harris78

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...