Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σευχαριστω Νικο εχω αντιμετοπισω αλλα προβλημα στο δικο μου.

Στο πσ που εφτιαξα δουλευει καλα και αφισα πανω του τα 2x2gb samsung και 1x2gb Adata.

Στο δικο μου πσ που αφισα τα 2x2gb g/skill και αλλο 1x2gb Adata μου εκλισε το πς και μου εβγαλε αυτην την οθονη.

WP_000605.jpg

Εβγαλα το adata και δουλευει κανονικα. Ενω το πσ που φτιαξαμε τρεχει κανονικα με τα 2χ2 + 1χ2.

Θελω να σε ρωτισω στη δικο μου που εχω την AsRock 870 Extreme3 τα slots πανε 1-3 2-4;

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Βάλε και την τρίτη (χάνεις το duall channel έτσι βέβαια) και μπες στο bios να δεις τα timings που έχει βάλει η μητρική για τις μνήμες.

Μετά βρες τα χαρακτηριστικά των μνημών σου και δες αμα είναι σωστά.

Αλλιώς πες μου ποιες είναι ακριβώς οι μνήμες σου και τα timings να δούμε.

Δημοσ.

Σε timings πάντως καλά είναι, έχει βάλει τα πιο αργά, σε τάση πιστεύω 1.5 θα έχει δώσει η μητρική απο μόνη της (ψάξε το αλλά τόσο πρέπει να είναι), άρα συχνότητα δες να είναι στα 667 και πρέπει να είναι κομπλέ.

Δοκίμασε την τρίτη μνήμη στο άλλο slot που είναι τώρα ελεύθερο. Αλλιώς άφησε μόνη της την adata και τρέξε bootable memtest μπας και έχει θέμα.

PS τα σλότ πάνε 1-2 3-4.

Δημοσ.

Η καρτελα στο μπιος λεει αυτα.

WP_000615.jpg WP_000614.jpg

Τα σλοτ τα ειχα 1/3 και στο 2 ειχα το adata (πριν το προβλημα) αφισα στο 1/3 το g.skill. Οταν τα εκανα 1/2 το πσ κολλισε 2 φορες ενω τα ξαναγυρισα στο σλοτ 1/3 και δουλευει. 
Βαζω μια εικονα το τι μου δειχνει η μητρικη.

WP_000618.jpg

Δημοσ.

Βάλε την μία μνήμη στο 1 και τις άλλες 2 στα 3-4 (το 2 κενό δηλαδή) και δοκίμασε.

Μετά κάψε ένα memtest86+ σε ένα σιντί να το τρέξεις στις μνήμες το βράδυ.

Δημοσ.

Αφού πέρασε ένα pass και πρόβλημα να έχει καμία τους δεν είναι μεγάλο.

Όπως και να έχει, τώρα έτσι όπως είναι μνήμες σου πετάει μπλε οθόνες ακόμα;

Το παράξενο της υπόθεσης είναι που λέει @128bit, εσύ σε single channel τις τρέχεις (64) που τα βρήκε τα 128; Για δες τις ρυθμίσεις μην έχει καμια επιλογή να το πας χειροκίνητα σε single channel.

Δημοσ.

Άμα σου κάνει νούμερα ξανά πείραξε τα παρακάτω:

OCTweaker - Memory timing - channel interleaving και γύρνα το σε disabled, άμα δεν στρώσει πάλι γύρνα το σε auto.

Αλλιώς παίζει να έχει θέμα το δεύτερο slot που είναι τώρα κενό...

Δημοσ.

Καλη χρονια και χρονια πολλα σε ολους.

Νικο με την adata ακομα και στο 4ο σλοτ μου κολλαει το πσ αν και οχι στο επομενο μισαορο οπως οταν βρισκεται στο δευτερο σλοτ.
Τωρα εχω βγαλει το adata και μεχρι στυγμης δουλευει σταθερα.
Οποτε παω για ενα αλλο κιτ.

Δημοσ.

Καλή χρονιά.

Μπέρδεμα...

Βάλε τότε τις καλές στο 1-2 και άμα βρεις τις ίδιες βάλε τες πάλι στο 3-4, τα κιτάκια καλό θα είναι να είναι τα ίδια. Και αυτός με τις 2 adata βάλε το στο άλλο pc να έχει και αυτό 8GB.

Δημοσ.

ωαχνω αλλα δεν βρισκω ιδιο κιτ g.skill. Αν προσθεσω 2x4 στην ιδια συχνοτητα και ετερια;

Εκανα καποια αλλα memtest σημερα σε διαφορετικα σλοτ με αυτα τα αποτελεσματα.

g.skill στο 1ο και 2ο σλοτ  WP_000625.jpg

g.skill στο 3ο και 4ο σλοτ  WP_000626.jpg

g.skill στο 3ο και 4ο σλοτ + Adata sto 2o  WP_000628.jpg

g.skill στο 3ο και 4ο σλοτ + Adata sto 1o  WP_000627.jpg  αλλα οταν καταλαθος τα ειχα ξαναβαλει σε αυτην την θεση και με περρισοτερη ωρα μου εβγαλε αυτο WP_000623.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...