Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα αποφάσισα να μου κανώ και 'μένα ένα δωράκι.  :P

Το έψαξα αρκετά και κατέληξα σε 2 επιλογές. Την Link.png Site: Asus VG248QE και την Link.png Site: BenQ XL2411Z . Από ότι διακρίνω είναι και οι δύο παρόμοιες στα χαρακτηριστικά τους. 

Η Asus έχει υποδοχή για DisplayPort ενώ η BenQ όχι. Υπάρχει μεγάλη διαφορά αμα χρησημοποιώ DisplayPort σε αντίθεση με HDMI/DVI; Εμπεριέχεται καλώδιο DP στην Asus;

Αμα υπάρχει καμία αλλή πρόταση για οθόνη θα ήθελα πολύ να την δω. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Καλημέρα στα ίδια λεφτά για ένα gaming σύστημα που φτιάχνω έχω διαλέξει την Eizo foris fs 2434 που εδώ έρχεται στα 359 αλλά την βρίσκω 299 απο γερμανικό αμαζον.

Δημοσ.

Τι παιχνιδια παιζεις κυριως και απο τι αποτελειται το υπολοιπο σου συστημα???

Osu! και FPS όπως CS:GO, League of Legends (εντάξει αυτό δεν είναι και τόσο σημαντικό) και διάφορα άλλα. Γενικώς απαιτούν πολύ γρήγορα αντανακλαστικά.

Το συστημά μου είναι:

i7-3770k [email protected]

Gigabyte Radeon HD 7970 GHz Edition 

MSI Z77 MPower

16GB G.Skill@1600MHz

Δημοσ.

Μαλιστα. Λοιπον και οι 2 οθονες ειναι πανω κατω ιδανικες για Fps παιχνιδια και σχεδον πανομοιοτυπες.Κοινως θα ακουσεις καλα λογια και για τις 2 στο Internet.Αυτα τα παρακατω Link Ισως σε βοηθησουν καλυτερα στα υπερ και τα κατα της καθεμιας

http://linustechtips.com/main/topic/128576-help-please-asus-vg248qe-or-benq-xl2420z-or-benq-xl2411z/ BenQ

http://www.overclock.net/t/1496197/asus-vg248qe-or-the-benq-xl2411zAsus

Σε γενικες γραμμες παντως δεν προκειται να πολυ βγαλεις γνωμη καθως και για τα 2 Monitor πανω κατω τα ιδια πραγματα λενε.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, αυτά τα forum posts τα έχω διαβάσει και εγώ, η μόνη απορία που έχω είναι στις υποδοχές, υπάρχει κανένα πλεονέκτημα στο DisplayPort που δεν έχει το HDMI/DVI-I DL;

Δημοσ.

Να σου πω την αληθεια εγω το μονο που ξερω ειναι οτι Dvi>All εκτως και αν θες το Hdmi για μεταφορα ηχου πχ για ηχεια.

Δημοσ.

displayport > τελευταίες εκδόσεις hdmi > dvi > προηγούμενες εκδόσεις hdmi (γενικά)

αλλά επειδή πρέπει να ξέρεις τι hdmi έχεις και ποιες οι διαφορές μεταξύ κάθε τύπου (πχ το dvi διατηρεί κάποια πλεονεκτήματα έναντι και των τελευταίων εκδόσεων hdmi), είναι πιο ασφαλές το:

displayport > dvi > hdmi

το θέμα είναι ότι οι διαφορές φαίνονται στις ανάλογες απαιτήσεις προφανώς

μάλλον δεν περιλαμβάνεται καλώδιο displayport μαζί με την οθόνη που έχει τέτοια σύνδεση οπότε αν δεν έχεις δικό σου καλώδιο και επειδή μιλάμε για τέρμα refresh rate και το hdmi παίζει όντως να μην σε καλύπτει σε αυτή τη πλευρά πας προς dvi που μάλλον θα σε καλύπτει

αν θες να το αποσαφηνίσεις πλήρως ρίχνεις μια ματιά στα manual των οθονών

αν η οθόνη κυμαίνεται σε επίπεδα που περιορίζονται από κάποιο καλώδιο αυτό θα αναφέρεται 100%

edit: άστο το επιβεβαίωσα, το hdmi το ξεχνάς εντελώς και πας προς dvi (ή displayport φυσικά)

btw δεν είμαι σίγουρος αν ρωτάς για να επιλέξεις μεταξύ δύο διαφορετικών οθονών επειδή η μία έχει displayport ή αν ρωτάς σε περίπτωση που πάρεις αυτή που έχει displayport αν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσεις (υποθέτω ότι η κάρτα σου έχει φυσικά)

Δημοσ.

Προχώρα για την benq.Νεότερο μοντέλο από την asus(3 χρονιά κοντά η asus ενω η benq 1 χρονο).8bit panel ενώ η asus 6bit.Καλύτερα χρώματα η benq από την asus(όσο καλά μπορεί να είναι σε tn panel).Μην  ανχωνεσε για το display port,μια χαρά θα κάνεις την δουλειά σου με το dvi.

Η οθόνη προορίζετε πιο πολύ σε fps παιχνίδια ,τα  120 η 144 hz είναι όλη η μαγεία.

Για csgo δεν θα έχεις θέμα από την απόδοση,για άλλα games όπως bf4 θα δυσκολευτεί η κάρτα σου να κρατά τα fps ψηλά.Μονο αν ρίξεις τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού .Πρέπει να κρατάς ψηλά τα fps για να αποφύγεις περιπτώσεις lag και stuttering.

Πρόσεξε στην benq να είναι με v2 firmware γιατί το v1  ειχε τα θεματακια του.

Για οπουδήποτε άλλη απορία εδώ είσαι:

http://forums.blurbusters.com/viewforum.php?f=13&sid=4a1f32560978bfc727a0b17c5fc56f26

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...