loic Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Αγορασα πριν λιγες εβδομαδες ενα Αcer Aspire V3-772 και το ανοιξα για να του αλλαξω δισκο. Βλεποντας οτι εχει θεση για δευτερο δισκο (δεξια), αποφασισα να βαλω αλλον εναν. Για αυτον τον λογο... πηρα τηλεφωνο στην εξυπηρετηση της Acer, προκειμενου να μου δωσουν το part number του εξαρτηματος για να παρω στον προμηθευτη και να το παραγγειλω. Προς μεγαλη μου εκπληξη ομως, η τηλεφωνητρια μου ειπε "δεν βλεπω να υπαρχει κατι σχετικα με αυτο που ζητατε". Οταν της ειπα... "τότε γιατι εχει θεση για δευτερο δισκο?", δεν ηξερε τι να μου πει. Τι λετε ρε παιδες? Οντως δεν θα εχουν το συγκεκριμενο εξαρτημα ή απλα η τηλεφωνητρια δεν ηξερε? Μου κανει εντυπωση γιατι ακομα και στο BIOS, αναφερεται στο boot order για παραδειγμα... και "HDD 1" αλλα και "HDD 2". Μια εικονα για να καταλαβετε για τι ακριβως προκειται: (Αριστερα ο δισκος με τη θηκη/υποδοχη και δεξια η δευτερη θεση).
zio10 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 πάρτο από το ebay, πιο εύκολα θα βγάλεις άκρη 1
spook Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Γιατί δεν βάζεις έναν ssd να είσαι άρχοντας; Εδώ εγώ που δεν έχω 2η θέση κατάργησα το dvd για να έχω 2 δίσκους διαθέσιμους.Ποιανού εξαρτήματος το part number ψάχνεις;
loic Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 zio... αν υπαρχει σε ελληνικο μαγαζι/σκρουτζομαγαζο, θα το προτιμουσα. Αλλα... δεν ξερω πως να το ψαξω το συγκεκριμενο part, εχει κανεις καμια ιδεα? spook... αν δεις την εικονα, ειναι αυτο το γκρι μεταλλικο που "τυλιγει" τον δισκο, μπαινει δηλαδη ο δικος μεσα στο μεταλλικο πλαισιο... και με βιδες, κουμπωνει. Πως διαολο το λενε?
spook Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Βρήκα έναν τύπο που λέει ότι το ήδη υπάρχον bracket είχε sn 13N0-7NM0302. Στο ebay βγάζει αποτέλεσμα, αλλά ο τύπος που το πουλάει μάλλον θέλει να βγάλει πολύ κέρδος... Διάβασε το άρθρο του πρώτου τύπου αν έχει όρεξη αναλύει από ότι κατάλαβα τι έκανε για να εγκαταστήσει 2ο δίσκο χωρίς bracket...Edit: Με λίγο παραπάνω ψάξιμο και σε άλλα site του εξωτερικού βλέπω ότι η τιμή του bracket παίζει στα 30usd-euro-gbpβρήκα και ένα review που έκανε ένας αγοραστής και αναφέρει το ίδιο sn όπως και το γεγονός ότι αν θες να αγοράσεις θα κοστίσει 40-30 usd 1
loic Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Thanks, να'σαι καλα. Δεν θα κατσω να διαβασω ολο αυτο το σεντονι, ειναι σιγουρα το part που εχει το e-bay. Ξερετε τι μου εχει βαλει ψυλλους στ'αυτια οτι δεν ηξερε η τηλεφωνητρια για ποιο part να ψαξει? Πριν 2-2,5 χρονια ειχα ξαναπαρει 2-3 φορες στο support της Acer (για αλλο laptop), και ειχα πετυχει την ιδια, ολες τις φορες που πηρα. Εχει μια ξενικη προφορα, για Ιταλικη μου φαινεται... Τοτε λοιπον ηθελα ενα dvd bezel (το μπροστινο τμημα δηλαδη του dvd-recorder που προσαρμοζεται στο καθε laptop), και στην αρχη της το ειπα περιφραστικα οπως τωρα στην παρενθεση, και δεν το ειχε καταλαβει. Οταν της ειπα τη λεξη bezel ομως, το βρηκε. Πιστευω οτι και τωρα αυτο εγινε. Οποτε θα παρω καποια στιγμη και θα της πω την μαγικη λεξη bracket, και ισως να βγαλουμε ακρη. Και μαντεψτε ποσο εκανε το dvd bezel... 27 ευρω! 27 ευρω για ενα μικρο πλαστικο! Φυσικα και... ΔΕΝ το πηρα ποτέ! EDIT: spook... το ξερω οτι βαρανε στ'αυτια για τετοια εξαρτηματα, εξ'ου και η ιστορια με το bezel...
spook Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Αν είχε 27 το bezel φαντάζομαι πόσο θα κάνει το bracket από την Acer.... Καλή τύχη στην τηλεφωνική σου επικοινωνία. Επίσης έπεσε το μάτι σε μια παράγραφο από ένα άρθρο στο οποίο έλεγε ότι to bay0 είναι sata3 ένα το bay1 είναι sata2.
zio10 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 hard disk caddy ή hdd caddy και το μοντέλο σου ψάξτο
loic Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Ρε μαγκες, να ρωτησω... Οι SSD ειναι πιο "χοντροι" απο τους κλασσικους 2,5αρηδες? Μηπως δηλαδη ενας SSD πεφτει "κουτι" στην θεση του δευτερου δισκου? Αμα ειναι να παρω εναν SSD για πρωτο, και στη δευτερη θεση να βαλω τον HDD... zio... τα hdd caddy εχουν υποδοχη ρευματος οπως αυτη που εχουν τα DVD recorders, ετσι δεν ειναι? Οποτε υποθετω οτι δεν θα ταιριαζει καθολου στη συγκεκριμενη θεση... @spook... thank's again!
xristoforos89 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 ποιον 2.5'' αρη φοραει το λαπτοπ σου επανω; αν ειναι στα 9.5 Μιλιμετρ, τοτε θα χρειαστεις και το μπρακετ μιας και οι ssd ειναι στα 7μιλιμετρ. Αυριο θα εχω στα χερια μου ενα παρομοιο acer και θα του κουμπωσω στην 2η θεση εναν ssd. Σιγα μην του παρω και μπρακετ παρεα. Οι ssd kingston εχουν και ενα πλαστικο μαζι (οχι ακριβως μπρακετ) το οποιο το κολλας πανω στον ssd και απο 7μιλ. παει στα 9.5'. Θα το δοκιμασω αυριο το μεσημερακι και ενημερωνω.
loic Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Το laptop ηρθε εργοστασιακα με WD Blue 1 TB, και εκανα αλλαγη σε WD Black 750 GB. Οι WD απ'οσο ξερω ειναι 9.5 χιλιοστα, οποτε αφου θελουν και bracket, φανταζομαι δεν θα ταιριαζει με τιποτα ενας SSD. Τωρα που το σκεφτομαι και το ξανα-βλεπω, δεν φτανει μονο να ειναι bracket, πρεπει να ειναι το συγκεκριμενο braket που μπαινει δεξια, αφου η αποσταση δεξια-αριστερα (στην καθε πλευρα) δεν ειναι ιδια... Σωστα τα λεω ή οχι? @xristoforos... θα περιμενω την... "εμπειρια" σου.
zio10 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 κούμπωσε ένα δίσκο πάνω και βάλτου ένα μικρό κομμάτι ταινία διπλής όψης να μην πάει πουθενά όσο κάνει η θήκη κάνει ένας σκληρός! 1
loic Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δεν ειναι κριμα ρε συ zio? Ενα χιλιαρικο κανει το μηχανημα (998.90 για την ακριβεια), συν τον Black, συν αλλα 8 GB που του εβαλα και πηγε στα 16, συν μια ασυρματη καρτα που του αλλαξα (ειχε Atheros και του εβαλα Intel Ultimate 6300) ωστε να εχω προσβαση σε dual band δικτυα... ... με λιγα λογια, μου κοστισε πολυ για να μην δωσω λιγα ακομα για ενα bracket, ωστε να αποφυγω τις "γυφτιες". Τεσπα... θα δω τι θα κανω, ισως να στειλω e-mail στην Acer, δεν θελω να ξαναπεσω στην ιδια τηλεφωνητρια. 1
xristoforos89 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Τεσπα... θα δω τι θα κανω, ισως να στειλω e-mail στην Acer, δεν θελω να ξαναπεσω στην ιδια τηλεφωνητρια. Παντα η ιδια τηλεφωνητρια θα σου πεφτει. Και στην samsung, που εχει ως σερβις την αλμαν, η ιδια βγαινει. Ιταλοφερνει η προφορα και παιζει να μην ξερει τα βασικα (θυμαμαι ειχα ρωτησει για εναν φορτιστη για το λαπτοπ και μου απαντουσε αλλα αντι αλλων). btw, αυτο εδω το πλαστικο εχω. http://www.hardwareheaven.com/wp-content/uploads/2014/08/kingston-v310-ssd-base.jpg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα