highpriest Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Σύμφωνα με το παρακάτω δημοσίευμα: http://blog.gsmarena.com/nokia-stop-developing-apps-windows-phone/ η Nokia σταματάει την αναβάθμιση here maps στα WP, υπεύθυνη των οποίων θα είναι πλέον η MS για την υποστήριξη τους. Η Nokia δεν αφήνει στην τύχη τους τους here maps, αφού αναλαμβάνει ήδη την πλήρη προώθηση και δωρεάν στο αντίπαλο λειτουργικό, android, ενώ σύντομα θα υπάρχει και έκδοση για ios. Ζόρικα τα πράγματα... Έγραφα και σε άλλο νήμα ότι χάνει σιγά σιγά η MS τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που είχε το λειτουργικό, χωρίς παράλληλα να εξαλείφει τα μειονεκτήματα και αυτό θα στοιχίσει τελικά σε πωλήσεις. Δυστυχώς φαίνεται να συμβαίνει ακριβώς αυτό. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2014 από highpriest 1
Kostas93 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 αν το κάνει αυτό θα είναι τεράτιο λάθος. Εμένα το κινητό NOKIA γραφει πάνω, όχι microsoft και απαιτώ να το υποστηρίξει.Έτσι όπως πάνε θα τους αγοράσει και αυτούς (και αυτο το τμήμα) η microsoft και θα ησυχάσουν μια για πάντα.
highpriest Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Μέχρι πριν απο 2-3 βδομάδες σκεφτόμουν πολύ ζεστά να συνεχίσω με wp μετά το 520 μου. Έλεγα για το 730. Αλλά σταδιακά άλλαξα γνώμη. Δυσκολο το μέλλον για τα wp, εκτός και αν η MS βρει κάποια ακρη προοσφέροντας κάτι που δεν έχουν οι άλλοι (όπως εως τώρα συνέβαινε με τους here maps). Υ.Γ Χάρτες αναβαθμισμένοι από MS. Αν κρίνω από την δουλειά που έχουν κάνει με τους bing maps δεν τα βλέπω καθόλου καλά ...
obi Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Highpriest με απογοητεύεις. Να διορθώσεις τον τίτλο γιατί δεν είναι καθόλου σωστός και παραπλανητικός. Είπαμε να βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο, αλλά όχι κι έτσι! Η Nokia εγκαταλείπει και αφήνει στη Microsoft την περαιτέρω εξέλιξη-υποστήριξη των HERE apps, αλλά θα εξακολουθήσει να παρέχει χάρτες με αναβαθμίσεις κανονικά για τα WP HERE apps. Δέχομαι ότι η Nokia έχει παράδοση στο να αφήνει ξεκρέμαστους τους πελάτες της, είτε με το Symbian, είτε με το Maemo, είτε με το Meego, είτε με το Asha, είτε με το WP και πάει λέγοντας. Μόνο που εδώ η Nokia έχει δεσμευτεί για μια 10ετία τουλάχιστον να δίνει αναβαθμίσεις χαρτών στη Microsoft και τα λογισμικά της (Bing, WIndows, Windows Phone κλπ) . Και η δέσμευση της Nokia προς τη Micorosft ήταν μέρος της συμφωνίας εξαγοράς και όχι από καμιά καλή θέληση. Και οι αναβαθμίσεις χαρτών από τη Nokia στα WP θα είναι με το αζημίωτο αφού θα εισπράττει αντίτιμο από τη Micoroft, δηλαδή η Microsoft πλήρωσε κέρασμα για τους χάρτες, εκεί που θα τούς πλήρωναν οι χρήστες των Windows, Windows Phone. Στην τελική, η κακιιά Microsoft χρηματοδοτεί την άσπιλη Nokia στις νέες της επιλογές. Ας αλλάξεις τον τίτλο για να μη δημιουργείς εντυπώσεις. Πρόκειται για μια παλιά ιστορία από το Σεπτέμβριο και τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα. http://www.neowin.net/news/nokia-were-winding-down-windows-phone-app-development-of-here-maps In a comment on WPCentral, HERE's Pino Bonetti has posted some clarifications surrounding the comments made by Sean Fernback: 1. HERE is powering Windows Phone and that's not gonna change (for at least 10 years)Microsoft entered a license agreement with HERE to use our mapping platform for at least 10 years. This is why you see HERE maps on Windows Phone not only in the HERE apps but also in the Facebook app, in the Foursquare app, in the Instagram app and many more, even in the Uber app. 2. Offline maps aren't going anywhere eitherLicensing our mapping platform doesn't mean that Microsoft is only using our data, but thy have access to our full capability, including the possibility to store maps offline. 3. The more people use HERE the better it gets for everyoneEvery cloud based service lives with user input. The more you use Amazon or Facebook, the better they get and we're not different. The more people use HERE, the better it gets for everyone. Don't you want better traffic info on your Windows Phone? That's why we have to enable also your friends with an iPhone or a Samsung Galaxy to use HERE so that everyone can take advantage. We used to develop for "Windows Phone first", now "all OS are equal". 4. The map apps on Windows Phone will get betterWe haven't stopped developing for Windows Phone, but we are discussing with Microsoft how to proceed. At the end, whether as a HERE app or not, your location experience on Windows Phone will improve. Btw, we updated the maps on Windows Phone just a short time ago and more updates are coming soon. ΥΓ: Με την ευκαιρία, οι Bing maps χρησιμοποιούν τη βάση δεδομένων της Navteq, η οποία δεν είναι άλλη... από τη HERE. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα rebranded προϊόν. Μου αρέσει η προκατάληψη, να είναι καλοί oi HERE maps και να μην είναι καλοί οι Bing maps. LOL Και με την ευκαιρία η επίσημη διάψευση στα τρομολάγνα καταστροφολογικά δημοσιεύματα. Η εκ νέου διάψευση. http://360.here.com/2014/12/09/drive-countries-windows-phone/ Drive in more countries with HERE for Windows Phone By Jere Suikkila, Dec 9, 2014 Today’s update of HERE Drive+ for Windows Phone brings voice-guided navigation for 18 new countries and territories: Algeria, Angola*, Bangladesh*, Burkina Faso, Côte d’Ivoire, Cyprus, Iraq, Libya, Mauritania, Mauritius, Nepal*, Paraguay, Saint Helena, Senegal*, Sri Lanka*, Suriname*, Zambia*, Zimbabwe*. This brings the total number of freely navigable countries to 118. Additionally, we have updated HERE Maps, HERE Drive+, HERE Transit, HERE City Lens for Windows Phone, and HERE Maps for Windows 8.1 will soon follow. This brings a range of stability and performance improvements across all the apps and we have made HERE Transit and HERE Drive+ free not only for all Windows Phone 8.1 smartphones but also for Windows Phone 8.0. With the update, the apps will use the new HERE account to keep your Collections in sync across all HERE-powered devices and the newly reinvented here.com. Migrating to a HERE Account on Windows and Windows Phone 8One of the most loved features of HERE applications is the ability to keep your Collections with you across screens and operating systems. The first time you launch the updated application, you can move your Collections to the new HERE account in a few simple steps. After accepting the terms and conditions, you’ll be prompted to sign in or to sign up to create a new HERE account. From now on, HERE apps will use the HERE account, so we recommend creating an account to share your favorites across your devices and keep them safe in the cloud. If you’ve only used HERE on Windows or Windows Phone, then you probably haven’t had the chance to create a HERE account yet. You can easily create a one now using an email address or your Facebook details (we will not post anything to Facebook without your permission). If you are logged in with your Nokia account on your tablet or smartphone, the app will ask if you wish to import your Collections. You can keep using the app right away, and you’ll be notified by email once the migration is completed. It might take a few minutes depending on how many places you have collected. You can also start the import process later within the application or complete it on here.com. But, because Nokia accounts will soon be discontinued, it’s important for you to migrate your Collections now. * Not all the roads in these countries have been mapped yet. You can use HERE, but full navigation won’t be available there. Update 1: the new HERE for Windows 8.1 is now available in the store, download it now to use the HERE account on your tablet or PC. Update 2: we have noticed some discussions in the blogosphere about HERE on Windows Phone. We want to clarify that we are committed to providing great products and consumer experiences for Windows based phones. We will continue to support our HERE apps to ensure that they will be compatible with future versions of Windows. 1
highpriest Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Προκατειλημμένος κατά της Microsoft; Εντάξει...αφού μου προσάφθηκε και αυτό, τα έχω ακούσει όλα πλέον! Εσυ για να λες ότι σε απογοητεύω πρέπει να είσαι παλιός γνώριμος από αλλού, ε; Αρα θα ξέρεις ότι γενικά είμαι υπέρμαχος της MS, κρίνοντας την πολλές φορές επιεικέστερα από όσο θα έπρεπε. Παρόλα αυτά, για το άδειασμα αυτό απο την Νόκια, δεν φταίει η ΜΣ. Η Νόκια αποδεικνύει ποια τελικά είναι και δικαιώνει όσους λέγαμε ότι τελικά η συμφωνία με τη ΜΣ συνέφερε παραπάνω την Νοκια, η οποία στο τέλος και εκκαθάριση έκανε σε ένα ζημιογόνο τμήμα, και απολύσεις με άλλον αποδιοπομπάιο τράγο, και φράγκα πήρε, και μπήκε ξανα στο παιχνίδι της κινητής τηλεφωνίας απο το παράθυρο με πλάγια μέσα, αλλά σύγχρονους όρους ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί χωρίς να έχει απο πίσω να πληρώσει χιλιάδες υπαλλήλους, και λιγότερο κρατικοδίαιτη έγινε. Όπως δηλαδή οφείλει να είναι μια παγκόσμια επιχείρηση σήμερα για να καταφέρει να επιβιώσει. Και διασφάλισε ότι δεν θα είναι και ο κακός της υπόθεσης, ώστε αύριο οι φίλοι της εταιρίας να στηρίξουν τα μελλοντικά της εγχειρήματα. Τελικά όμως αυτή η οπτική της ιστορίας (από την πλευρά μου τουλάχιστον, ξέρω πως κάποιοι άλλοι τα βλέπουν διαφορετικά, με την Νόκια σαν το θύμα), δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Υπάρχει άδειασμα και πρόβλημα.Το άρθρο γιατί να αλλάξει τίτλο; Δεν παρατάει η Νόκια την εξέλιξη των χαρτών για τα wp, σύμφωνα με το δημοσίευμα; Δεν έκανα εγώ το ρεπορτάζ. Το μεταφέρω όπως το διάβασα, για να το κουβεντιάσουμε. Μπορείς πολύ εύκολα να γράψεις ότι "δεν είναι έτσι, για αυτόν και για εκείνον τον λόγο". Μπορεί να είναι όπως τα λες και απλά να μην αναβαθμίζοναι οι χάρτες απευθείας από τους σέρβερ της Νόκια, αλλά να δίνει τις αναβαθμίσεις να τις περνάει η ΜΣ, και στην ουσία να μην έχει αλλάξει κάτι. Απο την άλλη μπορεί να αλλάξαν οι συνθήκες και πλέον η υποστήριξη καθαυτή να μην περνάει καν απο την Νόκια. Είναι πολύ λίγος ο χρόνος που πέρασε από την είδηση. Σε λίγα 24ωρα θα ξέρουμε τι ακριβώς εννοεί η είδηση. Προσωπικά πάντως βλέπω ένα άδειασμα στην MS που δεν μου αρέσει καθόλου. Υ.Γ Σοβαρά ρε συ....τι σχέση έχουν οι bing χάρτες με τους here maps; Δεν φτάνει μόνο να έχουν κοινά δεδομένα ή να είναι σε ίδια εταιρία. Μετράει και η υλοποίηση. Αλλιώς σήμερα όλοι θα μιλούσαμε για Bing maps.
obi Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Ο τίτλος είναι "Η Nokia σταματάει την αναβάθμιση χαρτών στα WP." Η Nokia απαντάει "we have noticed some discussions in the blogosphere about HERE on Windows Phone. We want to clarify that we are committed to providing great products and consumer experiences for Windows based phones. We will continue to support our HERE apps to ensure that they will be compatible with future versions of Windows." Το τί διάβασες τυχαία και αναπαράγεται (όχι από εσένα) διόλου τυχαία, δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει ποια είναι η πραγματικότητα. Αν θέλεις το θέμα τώρα εδώ να μιλάει για μυθοπλασίες δεν έχω καμία αντίρρηση. Το θέμα μπορεί να συνεχίσει με τρολαρίσματα και μόνο, από εδώ και πέρα. Όσο για την παρουσίαση του θέματος, δεν έβαλες τη φράση σε εισαγωγικά, ούτε αναφέρεις στον τίτλο ότι την αναπαράγει η συγκεκριμένη πηγή του δημοσιεύματος. Αυτά συνηγορούν στο να φαίνεται σαν να εμφανίζεις ως θέσφατο κάτι που έχει όμως διαψευστεί. Μέχρι και τελεία έβαλες, τί να συζητούμε, δεν το συζητάμε και καθόλου... LOL Και επι της ουσίας, δεν υπάρχει ουσία για να συζητήσουμε στο συγκεκριμένο θέμα. Απλά δεν ισχύει ο τίτλος. Αν θες να συμφωνήσουμε στα άλλα που λες για τη Nokia και την πώληση των Lumia στη MS, καμία αντίρηηση δεν έχω,ίσα ίσα που συμφωνώ. Απλώς το θέμα που άνοιξες ως αφορμή δεν ενδείκνυται, γιατί το παράδειγμα στον τίτλο θα είναι άκυρο. ΥΓ: Το αν οι Bing maps έχουν σχέση ή όχι, είναι πολύ απλό τόσο που δε χρειάζεται να το εξηγήσω. Μέχρι και για το Flight simulator αντλεί τη βάση δεδομένων στα προϊόντα της η Microsoft, κατόπιν συμφωνίας ετών με τη Nokia/Navteq.
ektor7 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Σύμφωνα με το παρακάτω δημοσίευμα: http://blog.gsmarena.com/nokia-stop-developing-apps-windows-phone/ η Nokia σταματάει την αναβάθμιση here maps στα WP, υπεύθυνη των οποίων θα είναι πλέον η MS για την υποστήριξη τους. Η Nokia δεν αφήνει στην τύχη τους τους here maps, αφού αναλαμβάνει ήδη την πλήρη προώθηση και δωρεάν στο αντίπαλο λειτουργικό, android, ενώ σύντομα θα υπάρχει και έκδοση για ios. Ζόρικα τα πράγματα... Έγραφα και σε άλλο νήμα ότι χάνει σιγά σιγά η MS τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που είχε το λειτουργικό, χωρίς παράλληλα να εξαλείφει τα μειονεκτήματα και αυτό θα στοιχίσει τελικά σε πωλήσεις. Δυστυχώς φαίνεται να συμβαίνει ακριβώς αυτό. Δεν ειναι ετσι τα πραγματα,οι αναβαθμησει των here apps απλα μπορει να μην γινονται απ'ευθειας απο την Nokia,αλλα μεσον την MS γιατι θα προστηθονται και δυνατοτητες/υπηρεσιες απο την ιδια την MS. Και πολλα απο τα nokia apps των WP εχουν ετσι κι'αλλιος περασει στα χερια της ms. Προκατειλημμένος κατά της Microsoft; Εντάξει...αφού μου προσάφθηκε και αυτό, τα έχω ακούσει όλα πλέον! Εσυ για να λες ότι σε απογοητεύω πρέπει να είσαι παλιός γνώριμος από αλλού, ε; Αρα θα ξέρεις ότι γενικά είμαι υπέρμαχος της MS, κρίνοντας την πολλές φορές επιεικέστερα από όσο θα έπρεπε. Παρόλα αυτά, για το άδειασμα αυτό απο την Νόκια, δεν φταίει η ΜΣ. Η Νόκια αποδεικνύει ποια τελικά είναι και δικαιώνει όσους λέγαμε ότι τελικά η συμφωνία με τη ΜΣ συνέφερε παραπάνω την Νοκια, η οποία στο τέλος και εκκαθάριση έκανε σε ένα ζημιογόνο τμήμα, και απολύσεις με άλλον αποδιοπομπάιο τράγο, και φράγκα πήρε, και μπήκε ξανα στο παιχνίδι της κινητής τηλεφωνίας απο το παράθυρο με πλάγια μέσα, αλλά σύγχρονους όρους ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί χωρίς να έχει απο πίσω να πληρώσει χιλιάδες υπαλλήλους, και λιγότερο κρατικοδίαιτη έγινε. Όπως δηλαδή οφείλει να είναι μια παγκόσμια επιχείρηση σήμερα για να καταφέρει να επιβιώσει. Και διασφάλισε ότι δεν θα είναι και ο κακός της υπόθεσης, ώστε αύριο οι φίλοι της εταιρίας να στηρίξουν τα μελλοντικά της εγχειρήματα. Τελικά όμως αυτή η οπτική της ιστορίας (από την πλευρά μου τουλάχιστον, ξέρω πως κάποιοι άλλοι τα βλέπουν διαφορετικά, με την Νόκια σαν το θύμα), δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Υπάρχει άδειασμα και πρόβλημα.Το άρθρο γιατί να αλλάξει τίτλο; Δεν παρατάει η Νόκια την εξέλιξη των χαρτών για τα wp, σύμφωνα με το δημοσίευμα; Δεν έκανα εγώ το ρεπορτάζ. Το μεταφέρω όπως το διάβασα, για να το κουβεντιάσουμε. Μπορείς πολύ εύκολα να γράψεις ότι "δεν είναι έτσι, για αυτόν και για εκείνον τον λόγο". Μπορεί να είναι όπως τα λες και απλά να μην αναβαθμίζοναι οι χάρτες απευθείας από τους σέρβερ της Νόκια, αλλά να δίνει τις αναβαθμίσεις να τις περνάει η ΜΣ, και στην ουσία να μην έχει αλλάξει κάτι. Απο την άλλη μπορεί να αλλάξαν οι συνθήκες και πλέον η υποστήριξη καθαυτή να μην περνάει καν απο την Νόκια. Είναι πολύ λίγος ο χρόνος που πέρασε από την είδηση. Σε λίγα 24ωρα θα ξέρουμε τι ακριβώς εννοεί η είδηση. Προσωπικά πάντως βλέπω ένα άδειασμα στην MS που δεν μου αρέσει καθόλου. Υ.Γ Σοβαρά ρε συ....τι σχέση έχουν οι bing χάρτες με τους here maps; Δεν φτάνει μόνο να έχουν κοινά δεδομένα ή να είναι σε ίδια εταιρία. Μετράει και η υλοποίηση. Αλλιώς σήμερα όλοι θα μιλούσαμε για Bing maps. Δε μπορει να αδειασει η Nokia την MS,χωρις να την τραβαει στα δικαστηρια και με την οικονομικη κατασταση που εχει τωρα η Nokia,μια δικαστικη αντιπαραθεση δεν ειναι και το καλυτερο που μπορει να της συμβει. Επεισης η MS οπως ειπε και ο obi,ειναι η μονη που πληρωνει για τους χαρτες,αν την χασει και αυτη,θα αναγκαστει ή να κανει paid στα υπολοιπα λογισμικα ή να το γεμισει διαφημησει(not cool σε εφαρμογη πλοηγησης)! Οπως ειναι τα πραγματα πιο ευκολα εγκαταλειπει το free στο στο android παρα το σιγουρο εισοδημα απο την MS. Γιατι μην ξεχναμε οτι εκτως απο τα wp υπαρχουν και τα windows που εχουν γεμισει το παζαρι με windows tablet και υβριδικες συσκευες. Υ.Γ.Την τελευταια φορα που ειδα να βγαινει ανακοινωση απο μια συμαντικη υπηρεσια,για σταματημα της υποστηριξης των windows mobile/windows phone,ηταν το Skype!!! Y.Γ2.Η μοιρα των here maps ειναι μια.Ή θα τους εξαγωρασει η google για να τους θαψει(λογο google maps) ή θα του εξαγωρασει και αυτους η ms για να αντικαταστησει το bing map,οπως εκανε και με το msn με το skype!Στα χερια της Nokia δε βλεπω να μενουν για πολυ ακομη!
highpriest Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Ορίστε, άλλαξε ο τίτλος. Το αν διαψεύστηκε στην πορεία από την Νόκια δεν το γνώριζα όταν το έβαλα εδώ προς συζήτηση, με τον τίτλο που είχε και το αρχικό άρθρο σε κεντρικό site κινητής τηλεφωνίας πρώτης γραμμής (gsmarena). Δεν είμαι ρεπόρτερ να πάρω σβάρνα τα site να δω αν ισχύει. Το ανεβάζω και μέσα απο την συζήτηση θα έβγαινε τι ισχύει και τι όχι. Σίγουρα πάντως δεν είμαι επίσημος συντάκτης του insomnia για να προσέχω που θα βάλω κόμμα και τελεία, ή αν έβαλα εισαγωγικά... Παρόλα αυτά η δεύτερη παράγραφος στο πρώτο ποστ (που είναι και προσωπική άποψη) συνεχίζει να ισχύει. Το συγκριτικό πλεονέκτημα των here maps χάθηκε για τα wp, αφού τους πήραν δωρεάν και οι android συσκευές. Η ομαλότητα στην χρήση και το alagαριστο λειτουργικό ήταν πέρσι ένα μεγάλο πλεονέκτημα στα wp για όσους ήθελαν να διαθέσουν κάτω απο 200 ευρώ, επειδη το android στα φθηνά μοντέλα σερνόταν. Ούτε αυτό ισχύει πλέον, μιας και κινητά android των 120 ευρώ πηγαίνουν πολύ ικανοποιητικά σε θέματα ταχύτητας. Στην έκδοση 10 νομίζω θα κριθεί η πορεία των WP αλλά δυστυχώς δεν βλέπω κινήσεις που να με εμπνέουν ότι θα γυρίσουν το παιχνίδι για την ώρα.
ektor7 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Στην έκδοση 10 νομίζω θα κριθεί η πορεία των WP αλλά δυστυχώς δεν βλέπω κινήσεις που να με εμπνέουν ότι θα γυρίσουν το παιχνίδι για την ώρα. To παιχνιδι ηδη ξεκινησε να παιζεται στο οικοσυστημα και οχι σε μεμονομενη αγορα. Τι πιστευεις οτι θα γινει αν το android περιοριστει μονο στα κινητα?Η google πρεπει να προσεξει ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να κρατησει την tablet κατηγορια,γιατι στη desktop ουτος ή αλλως,δεν μπορει να μπει και αν την χασει και αυτη,οσο μαμαουα και να γινει το android στα κινητα σιγα σιγα θα αρχισουν να το εγκαταλειπουν κοσμος και oem! Οσο και αν θελουν καποιοι να πιστευουν οτι ειμαστε στο τελος,στην πραγματικοτητα ειμαστε ακομη στα πολυ πολυ αρχικα σταδια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα