Heatspreader Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Θα ήθελα να μετατρέψω όλες μου τις ταινίες (δεν είναι πολλές) σε h.265 ώστε να γλιτώσω χώρο στο δίσκο μου. Αφού υπάρχει νέο πρότυπο γιατί να μην το εκμεταλλευτώ. Οι ταινίες που έχω είναι mkv h.264 συνήθως 1080p με DTS ήχο ή σπανιότερα Dolby Digital. Δοκίμασα να κάνω μετατροπή με το Handbrake σε μία από αυτές πειράζοντας άθελα μου τον ήχο και από 14.4GB μου βγήκε 2.8, χωρίς να δω κάποια διαφορά στην ποιότητα εικόνας αν και με χαμηλότερο bitrate. Γνωρίζω ότι το h.265 προσφέρει σε χαμηλότερο bitrate ίδια ποιότητα, αλλά πόσο χαμηλότερο;Με λίγα λόγια αυτό που ρωτάω είναι κάποιες θεωρητικά σωστές ρυθμίσεις όπου κατά τη μετατροπή δεν θα χάσω καθόλου σε ποιότητα εικόνας. Τον ήχο ok, θα τον αφήσω όπως είναι. Η ταινία που έκανα μετατροπή είναι το Oblivion. Παρακάτω τα στατιστικά.
TheELF Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Με λίγα λόγια αυτό που ρωτάω είναι κάποιες θεωρητικά σωστές ρυθμίσεις όπου κατά τη μετατροπή δεν θα χάσω καθόλου σε ποιότητα εικόνας. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα,εξαρτάτε πάντα από το αρχικό υλικό και από το που θα την δεις,σε μικρό παράθυρο εσύ τώρα δεν βλέπεις διαφορά αλλά αν την βάλεις σε καμιά μεγάλη tv ίσως να απογοητευτείς. Πάντως το preset στο medium και το crf στο 23 είναι τα default για HD,από εκεί και πέρα πρέπει να πειραματιστείς για να βρεις αυτό που σου κάνει εσένα. 1
Neo106 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Ειναι ακομη σε πολυ πρωιμο σταδιο το h265, πολυ unoptimized(υποθετω μιλαμε παντα για την x265 υλοποιηση). Σε κανα χρονο και βαλε ισως να αξιζει η μετατροπη(απο bluray απευθειας ομως, οχι απο ηδη κωδικοποιημενο υλικο). Εγω στη θεση σου απλα θα καταβαζα τις ιδιες ταινιες, σε rip χαμηλοτερου bitrate. 1
Heatspreader Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα,εξαρτάτε πάντα από το αρχικό υλικό και από το που θα την δεις,σε μικρό παράθυρο εσύ τώρα δεν βλέπεις διαφορά αλλά αν την βάλεις σε καμιά μεγάλη tv ίσως να απογοητευτείς. Πάντως το preset στο medium και το crf στο 23 είναι τα default για HD,από εκεί και πέρα πρέπει να πειραματιστείς για να βρεις αυτό που σου κάνει εσένα. Θέλω να πω ότι τα Rip από Bluray σε mkv h264 είναι ίδια με την πηγή. Δεν χάνει σχεδόν καθόλου. Ποια ρύθμιση είναι αυτή; Ειναι ακομη σε πολυ πρωιμο σταδιο το h265, πολυ unoptimized(υποθετω μιλαμε παντα για την x265 υλοποιηση). Σε κανα χρονο και βαλε ισως να αξιζει η μετατροπη(απο bluray απευθειας ομως, οχι απο ηδη κωδικοποιημενο υλικο). Εγω στη θεση σου απλα θα καταβαζα τις ιδιες ταινιες, σε rip χαμηλοτερου bitrate. Δηλαδή δεν κάνει σωστή συμπίεση;
Neo106 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δηλαδή δεν κάνει σωστή συμπίεση; Η συμπιεση ειναι οντως πιο αποδοτικη, ωστοσο το encoding ειναι τραγικα αργο ακομη, δεν αξιζει. Χωρια τα bugs-artifacts που μπορει να σου πεταξει στην πορεια. Μπορεις καλλιστα να χρησιμοποιησεις x264 με placebo settings. 2
micos000 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Καλύτερα ξανακατέβαστες σε bdrip των 4gb.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα