Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βασικά πρόσεξε καλά το μήκος τις κάρτας που θα πάρεις καθώς νομίζω οτι το κουτί σου δεν έχει άπλετο χώρο.(νομίζω οτι δεν χωράει την gtx 970 g1).Εγώ θα σου πρότεινα απο cpu-mobo ή να μείνεις όπως είσαι ή να το γυρήσεις σε intel.Επειδή είχα το ίδιο setup η συγκεκριμένη mobo δεν αφήνει τον επεξεργαστη ούτε σε στοκ συχνότητα να δουλέψει στο 100% κάνοντας σκαμπανεβάσματα.Ενα stress test με το occt θα σε πείσει.Απο την άλλη αν πάς για καλή μητρική am3+ και 8320 ξεφεύγεις στα λεφτά οπότε καλύτερα να πάς σε intel που είναι και καλύτερος ειδικά στο gaming.Για ραμ θα έλεγα να πουλήσεις αυτές που έχεις και να πάρεις 2 τεσσάρες.Για κάρτα γραφικών με τις τιμές που έχουν οι 970 στην ελλάδα καλύτερα να πάς σε 290 που τις δίνουν κοντά στα 300.Επειδή είχα 290 και πήγα σε 970 να σου πώ οτι έχουν μικρή διαφορά στις επιδόσεις η οποία όμως μπορεί να αυξηθεί αν κάνεις oc την 970.Η 290 που είχα δεν έπαιρνε και πολύ oc γιατι ψήνοταν(είχα την xfx DD).Η πιο ουσιαστική διαφορά που είδα πάντως είναι ο θόρυβος και οι θερμοκρασίες(και είναι λογικό λόγο πολύ μικρότερης κατανάλωσης..)

Δημοσ.

andrapos ευχαριστώ για την απάντηση την 290 την παίρνει ίσα ίσα το κουτί , λίγο δύσκολα να πάω σε ιντέλ λόγο χρημάτων και δεν ξέρω έχω μια αδυναμία στην amd  έτσι και αλοιώς είναι πολύ συγκεκριμένα όσα θέλω απο το pc με εναν 8320 μια 290 και μια καλή mobo που δεν θα με κόβει πιστέυω είμαι οκ για 2-3 χρόνια . εσυ πια mobo προτεινεις που να μην με κοβει και να ειναι σχετικα πληρεστερη.

thanks

Δημοσ.

παιδιά εχω προχωρήσει σιγά σιγά στην αγορά τελικά του 8350 και αυτές της μέρες θα πάρω και τα αλλά . Κάτι τελευταίο μια γνώμη για μια καλή μητρική θέλω που να μην με κόβει πουθενά θέλω και να είναι πληρέστερη

Δημοσ.

ναι είχα ανοίξει και πάλι ζητούσα βοήθεια για αναβάθμιση δεν την έκανα όμως τότε και τώρα που υπάρχουν τα χρήματα ζήτησα βοήθεια για την τελική επιλογή. Δεν καταλαβαίνω το σχόλιο σου.

Δημοσ.

ναι είχα ανοίξει και πάλι ζητούσα βοήθεια για αναβάθμιση δεν την έκανα όμως τότε και τώρα που υπάρχουν τα χρήματα ζήτησα βοήθεια για την τελική επιλογή. Δεν καταλαβαίνω το σχόλιο σου.

Το σχολιο μου κολλαει στο οτι η ολη λογικη του να ανοιξεις ενα θεμα για αναβαθμιση Pc ειναι αν θες να αγορασεις το Pc αμεσα. Αν πχ θες να το αγορασεις μετα απο μηνες(οπως πχ στο παραδειγμα που ειχες ανοιξει πριν 3 μηνες)δεν εχει λογικη καθως και νεα πραγματα εχουν βγει(βλεπε καρτες γραφικων απο Nvidia)και οι τιμες εχουν αλλαξει.Απλα τα πραγματα.

Κοινως δεν μπορουμε να προτεινουμε καθως δεν γνωριζουμε τι μπορει να εχει βγει ή τι τιμες θα εχουν τα πραγματα μετα απο μηνες...

Δημοσ.

δίκιο έχεις τέλος πάντων τώρα θα την κάνω την αναβάθμιση που υπάρχουν και τα λεφτά. Λίγο πολύ είχα ήδη στο μυαλό μου πια κομμάτια θέλω και απλά παρακολουθούσα της τιμές τους εσυ τι προτείνεις

Δημοσ.

andrapos ευχαριστώ για την απάντηση την 290 την παίρνει ίσα ίσα το κουτί , λίγο δύσκολα να πάω σε ιντέλ λόγο χρημάτων και δεν ξέρω έχω μια αδυναμία στην amd  έτσι και αλοιώς είναι πολύ συγκεκριμένα όσα θέλω απο το pc με εναν 8320 μια 290 και μια καλή mobo που δεν θα με κόβει πιστέυω είμαι οκ για 2-3 χρόνια . εσυ πια mobo προτεινεις που να μην με κοβει και να ειναι σχετικα πληρεστερη.

thanks

Πως γινεται να ειναι δυσκολο να πας σε Intel λογω χρηματων οταν κοιτας για 8320 και μητρικη των 220ευρω???μηπως χανω κατι??

Κοινως με αυτα που θες πας σε

Σε  Ram κοιτα σε 2x4gb στα 1600Mhz,ή αν θες για 16Gb για δικους σου λογους κοιτα σε

http://www.e-shop.gr/gskill-f3-12800cl10d-16gbxl-16gb-2x8gb-ddr3-pc3-12800-1600mhz-ripjawsx-dual-channel-kit-p-PER.555886

http://www.msystems.gr/index.php?category=1513&product=17710

Σε Ssd οι παρακατω

http://www.skroutz.gr/s/5097572/Crucial-MX100-256GB-SSD.html

http://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi.html?from=catspan&keyphrase=Samsung+850

Τροφοδοτικο εισαι μια χαρα.

Τωρα στην καρτα γραφικων θα προτεινα να πηγαινες σε R9 290 μερια καθως ειναι αρκετα φθηνοτερη της 970.Αν θες 970 θα προτεινα να παρεις την φθηνοτερη δυνατη να γλυτωσεις χρηματα μιας και το οικονομικο ειναι ενα θεμα.

Αν σου αρεσει σχεδιαστηκα η Msi 970 μπορεις να δεις την http://www.skroutz.gr/s/4423303/MSI-Radeon-R9-290-4GB-Gaming-V308-002R.htmlστα 305ευρω ειναι πολυ καλη η τιμη. Απο περιεργεια τι Monitor εχεις???

Και για μητρικη θα ελεγα να δεις μια μεχρι τα 100ευρω εκτως αν θες να ασχοληθεις παρα πολυ με το Oc.Παρολα αυτα μιας και δεν βλεπω να το αναφερεις θα χρειαστεις και μια ψυκτρα για τον 8350.

Τελος αν σε ενδιαφερει τοσο πολυ ο ηχος που λες,τον καλυτερο ηχο τον εχεις αν αγορασεις εξωτερικη καρτα ηχου.

Το ποσό που διαθέτουμε: 

ii) Tη χρήση του υπολογιστή : ίντερνετ, παιχνιδια, πολλές ταινίες, λίγο photoshop.
(αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι : Oχι

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: photoshop, Nero, office, mtorrent.

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Τώρα ειναι σε μια Lg 55 FHD 3D LB650V , Θα πάρω monitor https://www.skroutz.gr/s/5863314/LG-25UM55-P.htmlκατι τέτοιο σκέφτομαι δεν θέλω 23 ίντσες ποιά wide προτείνετε μέχρι 250 ευρώ για παιχνίδια και ταυτόχρονη εργασία σε δυο παράθυρα ?

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Oχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Είμαι αθήνα διαφορετικά μαγαζιά για να έχω τιμές σκρούτζ.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Απο εμένα

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? 8.1 και άμα βγει καμιά καλή προσφορά να τσιμπίσουμε τα 10

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού Οχι

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας  Μικρο με τα στοκ προγράμματα .

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού Οχι δεν νομίζω

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: 

Το pc τώρα αποτελείτε απο.
Kουτί:  Zalman z11 plus 
GPU: AMD 7770 GHZ EDITION
CPU: AMD FX 6300
RAM: Corsair XMS3 4GB KIT DDR3-1600 (2x2GB)
HDD:Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" SATA ΙΙΙ
PSU:Corsair Builder Series CX750 80Plus Bronze
MOBO: GA-970A-D3 (rev. 1.4)
DVD: Eνα lg απλό και ενα bluray lg αυτό LG CH12NS30
 ψυκτρα  Zalman CNPS7X
Θέλω να πάρω την 290 tri-x εχω φάει σκαλωμα και να αλλαξω απο 6300 σε 8320 αξίζει ? θελω απο 4 γκικα να παω σε 8 η 16 αν και ειναι πιο ακριβα , και θελω να παρω εναν ssd 120 ή 256 μονο για τα windows αντε και κανα παιχνιδι. και κάτι ακομα θελω να παιζω ολα τα καινουργια παιχνιδια αν οχι ultra τουλαχιστον high στης ρυθμίσεις . Σκεφτόμουν και για αλλαγη μητρικης ποια ειναι η πιο πληρέστερη ; εχω κολήσει με της παρακατω αξιζουν ομως ; 
Asus Crosshair V Formula-Z αν αξιζει θα μαζεψω και θα την παρω 
MSI 970 Gaming ( πολυ μου αρεσει)
Gigabyte 990FXA-UD5
Θελω να εχω πολυ καλο ηχο επισης , επλιζω να με κρατησουν ολα αυτα 2-3 χρονια για ολα οσα θελω .
Ευχαριστω για τον χρόνο σας.

Επισης για τις παραπανω μητρικες που αναφερεις,αξιζουν μονο αν θες να ασχοληθεις πολυ σοβαρα με Oc,αν εχεις γενικα ακριβο συστημα και το οικονομικο δεν ειναι θεμα.Σε γενικες γραμμες και φθηνοτερες μητρικες μια χαρα κανουν την δουλεια τους για παιχνιδια και αυτο μπορουν να στο επιβεβαιωσουν και ολοι οι κατοχοι εδω στο Insomnia.

Δημοσ.

Αν επιμένεις να μείνεις σε fx για σοβαρή μητρική πολλοί προτείνουν την sabertooth της asus αλλα μαζί με την αγορά του 8350 πραγματικά ξεφεύγεις.Πρόσεξε γιατί το oc δεν είναι τόσο απλή υπόθεση,ειδικά αν σκέφτεσαι να ανεβάσεις τον 8350 κοντά στα 5ghz(κάτι τέτοιο μου δίνεις να καταλάβω..)να έχεις υπόψην οτι θα πρέπει να είσαι τυχερός κατ αρχήν αλλά και τυχερός να είσαι και να τον ανεβάσεις τόσο μην νομίζεις οτι αυτό θα γίνει με νορμαλ θερμοκρασίες και κατανάλωση.Θα έχεις φτιάξει ένα pc που ο επεξεργαστής του καίει καμιά 200αριά watt σε load και σε συνδιασμό με την ζεστή r9 290 θα κάνεις το κουτί σου φούρνο.Ενώ αν πάς σε i5 με περίπου τα ίδια χρήματα θα έχεις και καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια,και πολύ μικρότερη κατανάλωση αλλά και καλύτερες θερμοκρασίες.Εγώ στο λέω επειδή μάλλον πάς να δώσεις κανά 300άρι+ για επεξεργαστή-μητρική και δεν αξίζει κατα τη γνώμη μου.Και δεν είμαι κολημένος με intel,ίσα ίσα η αρχική μου πρόταση είναι να παραμείνεις ως έχεις απο cpu-mobo μιας και σε παιχνίδια μικρές διαφορές θα δείς(αν δείς).Καλύτερα ξεκίνα με κάρτα γραφικών και ram που θα δείς τρελές διαφορές και αν δεν μείνεις ευχαριστημένος το ξανασκέφτεσαι..

Δημοσ.

λοιπόν πήρα τον 8350 παω από 4 σε 8 γκιγκα παίρνω και την 290 και έναν ssd άμα πάρω και την msi z70 gaming δεν θα είμαι κομπλέ σε όλα όσα θέλω να αλλάξω και ψυχτρα δεν θα εχω ένα πολύ καλό μηχάνημα μετά? Και στην τελική και καθόλου να μην τον κάνω οc τον 8350 εντάξει δεν θα σκασω κιόλας

για μόνιτορ μετά τα χριστούγεννα τώρα το γράφω και στην αρχή

Δημοσ.

λοιπόν πήρα τον 8350 παω από 4 σε 8 γκιγκα παίρνω και την 290 και έναν ssd άμα πάρω και την msi z70 gaming δεν θα είμαι κομπλέ σε όλα όσα θέλω να αλλάξω και ψυχτρα δεν θα εχω ένα πολύ καλό μηχάνημα μετά? Και στην τελική και καθόλου να μην τον κάνω οc τον 8350 εντάξει δεν θα σκασω κιόλας

Μην πας σε msi,για μένα κοίτα αυτήν:

http://www.e-shop.gr/gigabyte-ga-970a-ud3p-retail-p-PER.526958

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...