Προς το περιεχόμενο

Δεν κάνει boot


JimxxZe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαίρεται παιδιά, μόλις χθές το βράδυ αποφάσισα να περάσω τα ubuntu σε ένα εξωτερικό δίσκο που έχω, για να δω πως είναι και να πειραματιστώ λίγο. Αφού τα εγκατέστησα σε ένα partition, μετά όποτε δεν είχα συνδεδεμένο μέσω Usb τον εξωτερικό δεν μπορούσα να κάνω boot τα windows που έχω στο εσωτερικό ssd διότι έβγαζε no such device error.

 

Βρήκα έναν οδηγό για τη επίλυση  του θέματος μέσω του repair disc (bootrec.exe -> fixMbr) και μετά από αυτό τα windows φόρτωναν μια χαρά όπως και πριν. Όμως τώρα δε μπορώ να φορτώσω τα ubuntu! Έβαλα τον δίσκο priority 1 αλλά και πάλι δεν βγάζει την οθόνη (GRUB λέγεται; )όπως μου έβγαζε για να επιλέξω ποιο λειτουργικό να φορτώσω...

 

Τι πρέπει να κάνω; ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Grub λέγεται αυτό που μπαίνει από το ubuntu και που βγήκε και έλεγε no such device επειδή έψαχνε το εξωτερικό δίσκο για να ξεκινήσει,εσύ με το fixmbr ξανά πέρασε το αντίστοιχο bootloader τον windows που δεν έχει ιδέα ότι υπάρχει ubuntu εγκατάσταση.

Δοκίμασε με το easybcd τώρα που μπαίνεις στο windows που θα φτιάξει ένα μενού με βάση τον windows loader.   

 

Έπρεπε στην εγκατάσταση του ubuntu να επιλέξεις να μπει ο boot loader στον ίδιο δίσκο με την εγκατάσταση,έτσι θα έπρεπε μεν να αλλάζεις δίσκο από το Bios κάθε φορά που θα ήθελες να μπεις στο ubuntu αλλά θα είχες καθαρά τα windows.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό είναι για να σου φτιάξει το grub που το έσβησες ήδη,μάλλον μπορείς με αυτό να του περάσεις grub στον εξωτερικό αλλά θα πρέπει να σου πει κάποιος που ξέρει ή να το ψάξεις στο net,αφού εγώ δεν το έχω και τόσο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα ποιό είναι το προβλημά του, εγώ έφτιαξα 2 partitions ένα EXT4 και ένα swap όπως είδα στις οδηγίες, δε θυμάμαι να πείραξα τίποτε άλλο. Αυτό γιατί πήγε και εγκατέστησε το MBR στο εσωτερικό σκληρό δίσκο c;

Πως γίνεται να βάλω το MBR του ubuntu μόνο στο εξωτερικό έτσι ώστε όταν δηλώνω να κάνει Boot από αυτόν να βγάζει το GRUB. Πωωω απλά πράγματα και τα κάνουν δύσκολα, ή απλά εγώ είμαι τελείως άσχετος (μάλλον αυτό είναι)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν επιλέγεις τα διαμερίσματα για το ubuntu έχει και μια επιλογή για το αν θα γράψει τον grub στον δίσκο εκκίνησης (που είναι ορισμένος από το bios) ή αν θες να το γράψεις στο ίδιο δίσκο/διαμέρισμα όπου γίνεται η εγκατάσταση,αν δεν το ξέρεις ότι υπάρχει δύσκολα το αντιλαμβάνεσαι, πρέπει να το ξέρεις δηλαδή από πριν. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωχ ναι έχεις δίκιο, στο κάτω μέρος είχε την επιλογή για master load θέση. Γράφω μέσω ubuntu, τελικά μέσω του repair disc είχε επιλογή να κάνει reinstall το GRUB στο εξωτερικό δίσκο και τώρα όλα μια χαρά! Εύκολο τελικά :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...