kostasb82 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Γειά σας! Ειμαι νέος αρχιτεκτονας και ψαχνω να βρω ένα αντικατάστατο του Autocad σε λογική τιμη και όχι να πρέπει να δώσω 5500€ με το καλημερα... Επιθυμω να εχει 3d δυνατότητες γιατι εχω συνηθισει να δουλευω το 3d σε περιβαλλον autocad και μετα να το στέλνω σε blender για render κτλ. Ψάχνοντας βρήκα τα Turbocad, progecad, bricscad αλλά δεν ξέρω ποιο ταιριάζει καλύτερα σε εμένα Ποιο έχει το μικροτερο learning curve? Ποιο μοιαζει πιο πολύ με autocad? Εσεις με τι δουλεύετε?
NikosKallithea Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Γιατι δεν ψάχνεις κάποιον άλλο τρόπο για το autocad Δεν ξέρω και πολλα απο αρχιτεκτονική αλλα νομίζω οτι ολα ειναι συμβατά με το autocad. κατι τοπογραφικά gps κλπ, οπότε θα ειναι λιγο άκυρο να δουλεύεις με κάποια αλλη εφαρμογή
kostasb82 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 ξερεις τι, ολοι οσοι ξερω με σπασμενα δουλευουν, αλλα εγω ψιλοφοβαμαι λιγο καμια εφοδο της εφοριας/καταγγελία... επισης θα ηθελα επειδη ειμαι λιγο παρανοικος να εχω το κεφαλι μου ησυχο... βασικα κατι για να κανω 3d modelling ψάχνω με παρομοια snaps, ακριβεια στις διαστασεις με autocad οι περισσοτερες δουλειες εκει εξω δεν χρειαζονται ρεντερ κτλ απλα εμενα μου αρεσει να τα κανω.... 1
NikosKallithea Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Επειδη αυτο το διάστημα και εγω ασχολούμαι με ενα σπιτι δικο μου, εχω ενα προγραμματακι free, δεν στο πρότεινα όμως γιατι νομίζω ειναι πολυ ερασιτεχνικό και δεν ξερω αν ειναι καλο για τις απαιτήσεις σου Ειναι αυτο http://www.sweethome3d.com/el/ Επίσης το autocad το δινουν νόμιμα και σε φοιτητές κάποιων σχολων, απο εκει μήπως βρεις καμία ακρη
oneofthem Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 αν θέλει να είναι νόμιμος, τα student edition δεν κάνουν αφού οι όροι χρήσης τους περιορίζονται για εκπαιδευτικούς και όχι επαγγελματικούς σκοπούς επίσης θα πρεπε να δει πρώτα αν είναι full version ή όχι και σε τι τιμή μπορεί να τα πάρει γιατί σε κάποιες εταιρείες ούτε αυτά είναι φθηνά (οι σχολές συνήθως παίρνουν πακέτα που περιέχουν διάφορα μέσα) - στο θέμα μας, progeCAD αλλά, είναι δύσκολο να ξέρουμε τι χρειάζεσαι γιατί εξαρτάται από τις συγκεκριμένες ανάγκες σου επίσης πρέπει να καταλάβεις είναι ότι αν πας σε εναλλακτικό πρόγραμμα, θα πρέπει να εκπαιδευτείς εκ νέου παρόμοιες λειτουργίες θα υπάρχουν αλλά δεν θα ξέρεις πού να τις βρεις, πώς να τις αξιοποίησεις, και αυτό έχει ένα learning curve πρέπει να το δοκιμάσεις πρώτα, είτε με student edition (αν είναι free) είτε διαβάζοντας manual ή βλέποντας video είτε δοκιμάζοντάς το σπασμένο για να δεις και να κρίνεις αν θα το αγοράσεις
kostasb82 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Ψάχνοντας , πιστευω το bricscad ειναι λιγο καλυτερο γιατι εχει και την εντολη presspull την οποια χρησιμοποιω κατα κορον στο autocad... νομιζω στα 540 ευρω ειναι η 2d/3d εκδοση.... to turbocad με ελκυε λογω τιμης αλλα ειναι τελειως διαφορετικο περιβαλλον και το progecad καλο εχει και το flatshot για να βγαζεις 2d σχεδια απο το 3d αλλα δεν εχει αυτο το presspull....
oneofthem Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 αυτό που ονομάζει press pull το autocad, σε άλλα προγράμματα, συνήθως περιλαμβάνεται στο extrude ή μπορεί να υπάρχει global επιλογή για εμφάνιση των εργαλείων σε interactive μορφή, πιου είναι το ίδιο αλλά επειδή μιλάμε για architecture cad κι εγώ έχω εμπειρία από industrial manufacturing cad, θα πρέπει να το κοιτάξεις ο ίδιος πάντως δεν γίνεται να επιλέξεις χωρίς να δοκιμάσεις ο ίδιος σε συγκεκριμένα project τα προγράμματα και μάλιστα για αρκετό καιρό, αυτό ξέχνα το και μην πας να αγοράσεις ότι νομίζεις πως σου κάνει με μια ματιά εκτός κι αν χρησιμοποιείς μόνο βασικές λειτουργίες για αυτό είπα πως κανείς δεν μπορεί να σου πει τι σου κάνει, μπορεί να σου κάνουν και όλα ανάλογα με τις ανάγκες σου απλά αν βρεις στο μέλλον κάτι που είναι απαραίτητο και δεν το χεις, δεν ξέρεις αν θα υπάρχει χρόνος για να πας σε άλλο πρόγραμμα πάλι μπες εκεί στα forum κάθε προγράμματος και κάντα μπάχαλο μέχρι να σου απαντήσουν αν υπάρχουν αυτά που ψάχνεις αφού σου απαντήσουν, κάτσε βρες σε guides ή help files πώς γίνονται οι λειτουργίες στην πράξη γιατί υπάρχουν όλα αλλά μπορεί στο ένα πρόγραμμα να γίνεται κάτι με μια κίνηση και στο άλλο να θέλει μια κίνηση για κάθε κομμάτι που εμπλέκεται πχ εγώ θα έκανα αυτόν το κόπο, anyway good luck
cthulhucarbide Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Λοιπόν μάγκες. ψάχνω ένα πρόγραμμα εναλλακτικό του autocad για τον παρακάτω λόγο: Θέλω να φτιάξω κάτι μεντεσέδες και άλλα απλά κινητά μηχανικά μέρη και θέλω ένα πρόγραμμα που όχι μόνο να τα σχεδιάσω αλλά να υπάρχει η δυνατότητα να κινούνται στον πρόγραμμα ώστε να φαίνεται η θέση τους σε διάφορα σημεία και ακραίες θέσεις. Υπάρχει κάτι απλό και (σχετικά) free ? Δεν με ενδιαφέρει η κίνηση να γίνεται σε τρισδιάστατα αντικείμενα, αρκεί και στις δύο διαστάσεις
MauroPaltoudias Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2021 από MauroPaltoudias
nkarama Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Fusio360. Ακόμα και με την free έκδοση, κάνει όλα αυτά που είπες και πολλά άλλα... Απλά με το "απλό" σε χαλάει λιγάκι... αλλά και εσύ μόνο απλό δεν είναι ένας μεντεσές... 1
cthulhucarbide Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Θέλω να σχεδιάσω μια άρθρωση η οποία θα περιστρέφεται + - 90 μοίρες γύρω από ένα κέντρο. Πάνω θα έχει μια ακίδα, οπότε θέλω να δω που θα πέφτει η ακίδα στις ακραίες θέσεις ώστε εκεί να βάλω πχ ένα κουμπί. Αυτά στις δύο διαστάσεις διότι δεν θα το δει κάποιος ώστε να πρέπει να έχω το αντικείμενο ολοκληρωμένο. Το θέλω απλά για να το δω εγώ. Θα κοιτάξω κάποια στιγμή το fusio360
nkarama Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 8 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Θέλω να σχεδιάσω μια άρθρωση η οποία θα περιστρέφεται + - 90 μοίρες γύρω από ένα κέντρο. Πάνω θα έχει μια ακίδα, οπότε θέλω να δω που θα πέφτει η ακίδα στις ακραίες θέσεις ώστε εκεί να βάλω πχ ένα κουμπί. Αυτά στις δύο διαστάσεις διότι δεν θα το δει κάποιος ώστε να πρέπει να έχω το αντικείμενο ολοκληρωμένο. Το θέλω απλά για να το δω εγώ. Θα κοιτάξω κάποια στιγμή το fusio360 Να το κοιτάξεις. Κάνεις παπάδες. Εμένα μου φαίνετε βουνό να κάνω ένα Join αλλά το πιάνω μια στο τόσο και μόνο για κάποια βασικά σχήματα... αν το μάθει κάποιος λογικά θα του φανεί παιχνιδάκι... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα