Silverage Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Καλήσπέρα. Είπα να δοκιμάσω να κάνω και εγώ λίγο overclocking μιας που είναι χειμώνας. CPU: Core i5 3570k MB: Asus P8Z77- V LX Έκανα ότι και Site: και την πρώτη φορά αναβόσβησε 3-4 φορές και μου εμφάνισε στο POST overclocking failed. Αφού κατέβασα τον πολλαπλασιαστή στο 42 και έβαλα το cpu voltage στο 1.2v ξαναέκανε τα ίδια αλλά τελικά με έβαλε μέσα στα windows. Άνοιξα cpu-z και μου έδειχνε συχνότητα 3.9GHz και core voltage 0.98v. Ξαναμπήκα στο bios να δω τί παίζει και είχαν αλάξει απο μόνα τους.Η RAM είχε πάει στα 1800MHz απο τα 1866 που είναι κανονικά, το BCLK είχε γίνει 103, είχε ενεργοποιηθεί το CPU C6 REPORT, το CPU VOLTAGE είχε γίνει AUTO και ο πολλαπλασιαστής 41. Τα άλλαξα αλλά πάλι τα ίδια μου κάνει. Τί γίνεται;
TheELF Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Το μηχάνημα σου δεν δέχεται της ρυθμίσεις που βάζεις αυτό σημαίνει το overclocking failed ,επαναφέρει μόνο του το Bios της ρυθμίσεις στης προκαθορισμένες. Ξεκίνα από της ρυθμίσεις που έχει από το αυτόματο και ανέβαζε σιγά σιγά της ρυθμίσεις να βρεις το όριο.
Silverage Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Λοιπόν το πείραξα λίγο ακόμα και απ'ότι φαίνεται παίζει στα 1.24v και 4.2GHz. Αρχικά μου έβγαλε bsod αλλά ανέβασα το LLC στο medium και με ένα 20 λεπτο prime95 φαίνεται να παίζει κανονικά. Αυτό που με απασχολεί είναι οτι στο cpu-z όταν ζορίζει το prime95 το core voltage πέφτει στο 1.2v. Μήπως έχω μεγάλο voltage; Μήπως να το ρίξω, γιατί ο τύπος το είχε 1.27 για τα 4.5GHz.
Silverage Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Τελικά είναι σταθερό στα 4.4GHz και 1.24v ακριβώς. Αν το πάω 4.5GHz ή κατεβάσω σε 1.23v γαμιέται ο Δίας. Δεν πειράζει όμως, +1GHz δεν είναι και άσχημα.
conkal Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 διαβασε καποιον οδηγο πριν κανεις αυτα που κανεις , προφανως δεν εχεις κανει αρκετα το διαβασμα σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα