stratigos24 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Χαλασε ο σκληρος στο laptop του τιτλου. Τι θα επιλεγατε? Θελω κατι με max τιμη τα 50 ευρω (δεν θελω να προταθει καποιος ssd). Ο προηγουμενος που ειχε, ηταν ενας western digital αλλα δεν θυμαμαι στροφες. Ο ανθρωπος που το εχουμε παει, εχει ετοιμο να βαλει εναν Hitachi Travelstar Z5K500 αλλα δεν εχει θεμα να του πω και καποιον αλλον και ελεγα να παω σε κατι με 7200 στροφες και ας πεφταμε λιγο σε gb αν χρειαζοταν. Πχ western digital scorpio blue 320gb κλπ. Για πειτε καμια γνωμη. Edit: Εδω για τον Hitachi Travelstar Z5K500 ενα review και κατω κατω συγκριτικο σε ταχυτητες με καποιους αλλους hdd της κατηγοριας. Edit2: και ο scorpio blue στις 5400 ειναι? Edit3: Κοιταξα και αυτον Z7K500 της Hitachi που ειναι στις 7200 και ειδα να εχει καλες επιδοσεις, αλλα στα αποτελεσματα κατω κατω λεει οτι δεν μπορει να φτασει τον scorpio blue και οτι εχει και αυξημενη καταναλωση σε σχεση με αυτους που ειναι στις 5400. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2014 από stratigos24
phanispal Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Ρίξε μια ματιά εδώ να πάρεις μια ιδέα. Green και Blue είναι στις 5200-5400rpm, οι Black στις 7200. Οι άλλες δύο κατηγορίες δε νομίζω πως σε ενδιαφέρουν.
stratigos24 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Ναι το είδα πριν. Green με τίποτα γιατί διαβάζω και περίεργα. Μάλλον για z7k500 ή σε κάποιον Scorpio blue. Ναι, οι άλλοι δεν με ενδιαφέρουν.
stratigos24 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Γιατι ο κατοχος του θελει πιο πολυ τα gb παρα τις επιδοσεις. Εγω αν ημουν στη θεση του, θα εβαζα εναν crucial mx100 256gb.
Tablet Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 εάν τα 256 είναι λίγα για δε του προτείνεις ένα εξωτερικό 500αρι; και μέσα ας έχει και 120 ssd που λέει ο λόγος.. Θα δει τεράστιες διαφορές στη ταχύτητα στο θόρυβο αλλά και κάποια μικρή στην αυτονομία του laptop. δεν αξίζει macbook pro yosemite και μηχανικό σκληρο..Σα να έχει άλλο computer θα νιώθει 1
phanispal Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Θα πρέπει να ανεβάσει και το budget βέβαια. 1
Tablet Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 ναι σημαντικό αυτό δε μας είπε budget ο φίλος
mistr4l Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 ναι σημαντικό αυτό δε μας είπε budget ο φίλος Θελω κατι με max τιμη τα 50 ευρω (δεν θελω να προταθει καποιος ssd). Το έχει πει. Απλά ο κάτοχος δεν μπορεί να καταλάβει ακόμα πως ο SSD είναι απαραίτητος. Η λύση SSD + external hdd για τα δεδομένα είναι μονόδρομος. Εκτός από το να το προτείνουμε λοιπόν, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Κάποια στιγμή, όταν δει μηχάνημα με SSD και κάνει την σύγκριση, θα καταλάβει.
stratigos24 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Παιδια, θελει να δωσει εως 50 οπως ειπα και μεταξυ μας, δεν θα καταλαβαινε τιποτα απο θεμα διαφορας στην ταχυτητα. Και σε φιλο μου που εβαλα εναν crucial mx100, του λεω πως σου φαινεται το laptop τωρα (αφου το ειχε δουλεψει καμια 10αρια μερες) με τον ssd και μου λεει, τα ιδια, δεν βλεπω καμια διαφορα. Απλα, δεν καταλαβαινει τη διαφορα στη χρηση που του κανει. Πχ, παει στο μαγαζι του το πρωι, παταει να ανοιξει, φευγει, ξαναπαει μετα απο 10 λεπτα να κατσει και εχει ανοιξει. Ε, δεν εχει δει οτι πριν ανοιγε σε 4 λεπτα και τωρα σε 1 λεπτο. Αλλα και στη χρηση που κανει (παιζει κανα candy crash, βλεπει κανα βιντεο, σερφαρει) παλι δεν καταλαβαινει κατι. Τωρα, το apple ειναι της αδερφης μου. Ε, παρομοια χρηση με τον κυριο απο πανω, οποτε... Και πριν καλα ελεγε πηγαινε και οτι ηταν πολυ γρηγορος και να σας πω, μια χαρα οντως πηγαινε, πιο ελαφρυ λογισμικο, ολα τα εκανε οπως πρεπει, δεν αργουσε και ανοιγοκλεινε στα μπαμ. ΥΓ: Ευχαριστω οπως και να χει για τις απαντησεις. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2014 από stratigos24
Tablet Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 οπότε όποιο hdd και να βάλεις το ίδιο είναι. κοίτα απλα να είναι 7200rpm / 32 cache. 1
stratigos24 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Τελικα εβαλε αυτον τον z5k500 στις 5400. Δεν ειχα χρονο να παω να παρω εγω αλλο σκληρο αυτες τις μερες και βιαζοτανε το laptop η sister. Παντως, το δοκιμασα εχθες και ειναι οκ. Δεν ειδα καπου να καθυστερει κλπ. Οπως πηγαινε, παει. Αργοτερα, μιας και ειδα οτι αλλαζει ευκολα o σκληρος και στο mac book (δεν προσεξα οτι θελει να ανοιξεις μονο τις κατω βιδιτσες και βρισκεις κατευθειαν το σκληρο οπως και στα περισσοτερα laptop αλλα και επειδη δεν ασχοληθηκα, δεν ηθελα να το ανοιξω και να γινει καμια μ@λ@κι@, ποιος την ακουει μετα ) ισως κανει εξωτερικο σκληρο αυτον τον hitachi και της βαλω εναν ssd.
arc Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Αφου έκανες αλλαγή σε μηχανικό έπρεπε να πας απευθείας σε 7200 στροφές και θα έβλεπες και διαφορά σε ταχυτητες, με μειονέκτημα μεγαλύτερη καταναλωση μπαταρίας (αν το δουλευει συχνά εκτός ρεύματος). Ο ssd σίγουρα θα δώσει ακόμα καλύτερε επιδόσεις αλλά μειωμένη χωρητικότητα
stratigos24 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Ναι, το σκεφτηκα και εγω οτι μπορει να κραταει καπως λιγοτερο η μπαταρια αν βαζαμε εναν 7200. Βεβαια, δεν μπηκε 5400 για αυτο το λογο, απλα δεν ηξερα οτι ειχε παει το mac σε τεχνικο για να κοιταξω και εγω τιποτα και μολις το εμαθα, δεν ειχα χρονο να παω να βρω εναν αλλο σκληρο και ετσι εβαλε αυτον που ειχε ο ανθρωπος ετοιμοπαραδοτο. Ναι, το δουλευει με μπαταρια παρα πολυ και μπορω να πω κραταει (ή τουλαχιστον κρατουσε, αλλα δεν πιστευω να αλλαξε κατι τωρα) απειρα η μπαταρια του. Ναι, για τον ssd τα ξερω, εχω και στον σταθερο μου απο τοτε που βγηκε ο vertex 2 (τωρα τον εχω βαλει στο laptop της μανας μου και πεταει). Δεν ξερω κατα ποσο θα τον χρειαστει η αδερφη μου. Τελεια της φαινεται να πηγαινει και εγω που το δουλεψα εχθες, μια χαρα ειναι. Σιγα τι κανει πια στο mac... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα