Προς το περιεχόμενο

Logitech G502 Proteus Core Review

crmaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επανέρχομαι μετά από πολλούς μήνες με αφορμή το post σου, μιας και το G500 πλέον τα έχει φτύσει και με το νόμο. Σχεδόν όλα τα αριστερά κλικ πρακτικά γίνονται register δύο φορές.

Άνθρακας ο θησαυρός ε;

Είναι μαλάκες οι τύποι τελικά, δεν μπορώ να καταλάβω τι διάολο κάνουν με τα microswitch.

Το δεύτερο G700 που πήρα μεταχειρισμένο αντέχει ακόμα, αλλά έχει ένα περίεργο bug, χάνει την usb για λίγα δευτερόλεπτα, σαν να σκάει ο driver (ακούγεται και ο χαρακτηριστικός ήχος των windows όταν συνδέεις κάτι σε usb) και επανέρχεται.

Δεν συμβαίνει συχνά ευτυχώς (μια φορά την ημέρα ας πούμε), και δεν είμαι και πολύ σίγουρος αν φταίει το mouse ή ο driver.

Την επόμενη φορά πάντως θα δοκιμάσω την τύχη μου με κάποιο razer αν μου περισσεύουν τα ευρώ.

Αν ..δεν, θα πάρω καμιά κινεζιά και όσο αντέξει.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Logitech ειναι πολύ πίσω απο τη razer.

Αφού δεν έπεσε το site να μας πλακώσει...

Σεβαστό να σου αρέσει ή να σε βολεύει η μία ή η άλλη μάρκα (ή έστω κάποιο μοντέλο), αλλά μη τα λέμε έτσι αυτά?

Πολύ πίσω σε τί?

Σε αξιοπιστία?

Σε ποιότητα κατασκευής?

Σε εργονομία?

Σε support?

Σε λογισμικό?

Το ΜΧ518 μου κλείνει 10+έτη βιασμού σε fps/rts από εμένα και τον αδερφό μου (πλέον), το G500 μου ήδη 3+ χωρίς το παραμικρό θέμα.

Το G15 μου έχει φάει ολόκληρη κούπα καφέ μέχρι μέσα-μέσα...ανοίχτηκε, πλύθηκε, δεν ακούει τπτ.

Θέματα προφανώς και μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε με οποιαδήποτε εταιρεία.

Από σχόλια πάντως σε site/forum κυρίως εξωτερικού, ειδικά τη Razer, Beats by Dr.Dre(+Apple) την χαρακτηρίζουν...

Καταρχας μονο και μονο που εχεις 3 χρονια εγγυηση vs 2 της Razer(και που σε αρκετες περιπτωσεις εχει γινει αλλαγη και μετα το τελος της εγγυησης απο μεριας logitech)λεει νομιζω πολλα.

Για το After Sales support δεν εχω να πω πολλα ειδικα και απο προσωπικη εμπειρια που μου απαντησανε σε μικρο προβλημα ακουστικων G230 σε 10 μολις λεπτα!

Οσο για την Razer οχι μονο εχουν βγει παρα πολλα προιοντα της ελατωματικα(ειδικα παλια που ειχε 1 χρονο μολις εγγυηση πρεπει να ειχε βγαλει τα λεφτα χαρη στα ελλατωματικα προιοντα)σε σχεση με Logitech αλλα και το Support της δεν ειναι και το καλυτερο δυνατο για τα χρηματα που πληρωνεις.

Παντως η Logitech απο πλευρας Support μαζι με Corsair και Dell θεωρουνται εκ των κορυφαιων στον χωρο.

Εγώ πάντως σε ένα G15 που είχα (αυτό με τα 18 macro keys), ελάχιστο χαμομήλι έπεσε και πήγε άκλαφτο. Ούτε καν μέλι δεν είχα βάλει, σκέτο χαμομηλάκι που κάνει και καλό στο λαρύγγι. Δεν χάλασε τελείως, αλλά προφανώς διαβρώθηκαν επαφές κλπ και σταμάτησαν να δουλεύουν κάμποσα κουμπιά.

Αυτό και το θέμα με τα microswitches των ποντικιών. Κατά τ' άλλα συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Άλλωστε ακόμα και μετά από αυτά τα προβλήματα, πάλι Logitech παίρνω (στο σπίτι G19 keyboard και G500, G700, G502 ποντίκια, G25 τιμονιέρα, ηχεία Logitech 7.1, στη δουλειά G710+ μηχανικό κλπ).

• 1 μήνα μετά...

Εξαιρετικό ποντίκι! Σε ένα χρόνο χρήσης δεν έχει παρουσιάσει κανένα απολύτως λειτουργικό πρόβλημα. Το μόνο που με χαλάει είναι το μπλε χρώμα και η ροδέλα που θα την προτιμούσα πιο σφιχτή. Και κάτι άλλο, η ροδέλα έχει ξεθωριάσει και έχει αρχίσει να φαίνεται από κάτω το μέταλλο. Εν πάση περιπτώση τσιμπάει ένα 9.5/10

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ μετά από μερικές εβδομάδες συμβίωσης θα έλεγα ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Μερικές σκόρπιες παρατηρήσεις (η αγαπημένη μου συνήθεια...)

• Δεν θα έλεγα ότι το μέγεθος ή, κυρίως, το σχήμα του με ξετρελαίνουν. Έχω ακριβώς από δίπλα το G500 και το τελευταίο εφαρμόζει τέλεια στο χέρι μου και τη παλάμη λόγω της καμπυλότητάς του. Αντιθέτως δεν έχω πιάσει ποτέ τον εαυτό μου να... αράζει το χέρι του πάνω στο G502.
  • Θεωρώ πως η ροδέλα του G500 είναι συνολικά καλύτερη. Αυτή του 502 μου φαίνεται αρκετά σφιχτή και, εν αντιθέσει με τη γνώμη του φίλου victor@ss, θα την προτιμούσα πιο μαλακή αλλά και πιο ήσυχη. Σε mode κύλισης έχουν ακριβώς την ίδια αίσθηση.
  • Μου αρέσει πολύ ο (μαγνητικός) τρόπος που ανοίγει η καταπακτή για τα βαράκια. Πολύ πρωτότυπο.
  • Όταν το συνέδεσα για πρώτη φορά, η αρχική μου σκέψη ήταν "αμάν, έχει γούστο να μην σβήνει αυτό το μπλε φως!" Χωρίς μάλιστα να πολυπιστεύω ότι γίνεται. Τελικά η εφαρμογή της Logitech με διέψευσε περιτράνως αφού όχι μόνο ελαττώνει τη φωτεινότητα του LED αλλά μπορεί ακόμα και να το απενεργοποιήσει ύστερα από κάποια λεπτά.
  • Εξαιρετική ιδέα το προστατευτικό σκληρό πλαστικό εκεί που το καλώδιο συνδέεται με το σώμα του ποντικιού. Είναι ακριβώς το σημείο στο οποίο το καλώδιο του G500 είχε τσακίσει και όδευε προς σίγουρη βλάβη μετά από λίγο καιρό (άσχετα αν τελικά με πρόλαβε το προβληματικό αριστερό microswitch). Τουλάχιστον τώρα έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
  • Μου αρέσει που η εφαρμογή της Logitech συνεργάζεται και με το πληκτρολόγιο G19, οπότε κάθε φορά που αλλάζω το DPI setting στο ποντίκι βλέπω τη σχετική ένδειξη στην LCD οθόνη.
  • Τα πλαϊνά κουμπιά του ποντικιού μού αρέσουν περισσότερο από του G500.

Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα δεν αφορά στο ίδιο το ποντίκι αλλά στο mouse pad που αγόρασα μαζί με αυτό. Ή μάλλον στον συνδυασμό των δύο. Το pad είναι το Perixx DX-1000L και έχει το πρόβλημα πως δεν συνεργάζεται καλά με την υφή του καλωδίου του ποντικιού. Η τελευταία δεν είναι ακριβώς λεία αφού το καλώδιο είναι σχεδόν σαν σκοινί (αν και είναι πιο λείο από του G500), με αποτέλεσμα όταν κινείται πάνω στο mouse pad να το γδέρνει και το ποντίκι να σκαλώνει.

Στην αρχή νόμιζα πως έφταιγε η κάτω μεριά του 502. Τελικά όμως συνειδητοποίησα ότι είναι αποκλειστικά θέμα του καλωδίου με το pad. Ίσως με τον καιρό φαγωθεί λίγο και βελτιωθεί η κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση όμως το προηγούμενο mouse pad (Steelseries QcK) δεν αντιμετώπιζε τέτοιο θέμα.

Τεσπά, αυτά τα ολίγα. Αρκετά ικανοποιημένος από την αγορά του 502, ειδικά στην τιμή που το αγόρασα (62 ευρώ από γερμανικό Άμαζον). Συνολικά όμως πιστεύω πως το καλύτερο ποντίκι που είχα ποτέ ίσως ήταν (ή μάλλον είναι, αφού δουλεύει ακόμα μια χαρά) το G700.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1

Γράψε, γράψε. Τα θετικά του ποντικιού τα ξέρουμε μέσες άκρες. Πολλοί από όσους σκέφτονται να το αγοράσουν μάλλον θα ενδιαφέρονται περισσότερο για τα κουσούρια του.

1: το βάρος του ποντικιού είναι μεγαλύτερο στην δεξιά πλευρά παρα στην αριστερή, οποτε όση σηκώνουν το ποντίκι συχνά για να κάνουν reposition τον cursor στην αρχή ίσος τους φανεί κάπως άβολο..

2: Στην αρχή δεν με βόλευε το grip για τον αντίχειρα επειδή είχα συνηθίσει ένα microsoft του 2007 αλλα αυτό συνηθίζεται πολύ εύκολα..

3: επειδή ποτε δεν είχα mousepad, είχα ένα το οποιο δεν με βόλευε, ήταν πλαστικό με τις μικρές τις τελίτσες πάνω  που άμα το ξύσις κάνει ΧΡΙΤΣ ΧΡΙΤΣ, ήταν άχρηστο σαν mousepad γενικά επειδή γλίστραγε κι όλας..

στην θέση του είχα μια κόλα A4 σαν εναλλακτική επειδή βαριόμουν να πάω να αγοράσω mousepad, και μετά το συνήθισα :P, το g502 δεν κάνει πάνω στην κόλα A4 λόγο του σχεδιασμού του στο κάτω μέρος που δεν είναι λείο, ξυνη την κόλα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη τριβή και να μην κουνιέται εύκολα το ποντίκι..

:P

1: το βάρος του ποντικιού είναι μεγαλύτερο στην δεξιά πλευρά παρα στην αριστερή, οποτε όση σηκώνουν το ποντίκι συχνά για να κάνουν reposition τον cursor στην αρχή ίσος τους φανεί κάπως άβολο..

2: Στην αρχή δεν με βόλευε το grip για τον αντίχειρα επειδή είχα συνηθίσει ένα microsoft του 2007 αλλα αυτό συνηθίζεται πολύ εύκολα..

3: επειδή ποτε δεν είχα mousepad, είχα ένα το οποιο δεν με βόλευε, ήταν πλαστικό με τις μικρές τις τελίτσες πάνω  που άμα το ξύσις κάνει ΧΡΙΤΣ ΧΡΙΤΣ, ήταν άχρηστο σαν mousepad γενικά επειδή γλίστραγε κι όλας..

στην θέση του είχα μια κόλα A4 σαν εναλλακτική επειδή βαριόμουν να πάω να αγοράσω mousepad, και μετά το συνήθισα :P, το g502 δεν κάνει πάνω στην κόλα A4 λόγο του σχεδιασμού του στο κάτω μέρος που δεν είναι λείο, ξυνη την κόλα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη τριβή και να μην κουνιέται εύκολα το ποντίκι..

:P

Νταξ αυτα δεν ειναι αρνητικα του ποντικου :)

1) το ρυθμιζεις οπως θες με τα σχετικα βαριδια που σου δινονται.

2) Το λες και μονο σου,συνηθιζεται :)

3)Αμα παρεις τετοιο ποντικι,σημαινει οτι εισαι gamer! Gamer ΧΩΡΙΣ mousepad δεν γινεται :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...