Jage Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους. Φιλαράκι με pc (AMD 4200, AM2 socket) του παθαίνει ζημιά ο controller (έτσι αποφάνθηκε ο τεχνικός) καθότι δεν διάβαζε τους sata HDD και οι μνήμες δεν παίζαν σε όλα τα slot. Το πηγαίνει για φτιάξιμο και ο τεχνικός του λεει πως ξεφορμαρίστηκε ο σκληρός και έχασε όλα τα αρχεία του. Ειναι λογικό??? Να σημειωθεί πως ο σκληρός του δίσκος ήταν χορισμένος σε 2 partition και μετά το "φτιάξιμο" του τεχνικού ήταν μόνο 1 ! Μπορεί να οφείλεται όντως σε δυσλειτουργία του chipset και του controller της μητρικής ή ο τεχνικός έκανε μαιμουδιές?
mafiozoskotsos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Χαχα!!! ξεφορμαρίστηκε ο σκληρός... εγώ τουλάχιστον δε γνωρίζω τέτοιο ορό Έκανε μαλακία ο τεχνικός έκανε φορμάτ τον σκληρό και διέγραψε τα δεδομένα
Haldol Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δε μπορείς να ξέρεις με σιγουριά. Αυτό που λέμε "format" είναι απλά η εγγραφή λίγων bytes στην αρχή του δίσκου, που περιγράφουν τα partitions. Όπως όλα τα δεδομένα, έτσι και αυτά, μπορούν να σβηστούν. Λίγο πιο δύσκολα βέβαια, μιας και δεν επεμβαίνει ο χρήστης ή τα προγράμματά του σε εκείνο το σημείο, αλλά είναι εφικτό. Οπότε ναι, το "ξεφορμαρίστηκε" ο δίσκος από μια άποψη στέκει. Από την άλλη, αποκλείεται να έγινε αυτό. Απλά τα βρήκε σκούρα ο "τεχνικός" (ο θεός να τον κάνει) και τράβηξε ένα format να ξεμπερδέψει.
EddieObscurant Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 o "τεχνικός" την έκανε την δουλειά
Jage Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με τον "τεχνικό" ? Δουλειά δεν έγινε, παρά ζημιά. Btw, τα slot της μνήμης ακόμα δεν παίζουν. Όσο για τα αρχεία, δοκίμασα με recuva να επαναφέρω τίποτα αλλά γίνεται χαμός...
mafiozoskotsos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Με τον "τεχνικό" δε ξέρω τι θα κάνετε πάντως τα αρχεία μπορεί και να χαθήκαν μπορείς να δοκιμάσεις διάφορα προγράμματα για data recovery άλλα αν έχουν γραφτεί δεδομένα στον σκληρό τότε πιθανών θα έχουν χαθεί μερικά αρχεία πάντως δε χάνεις κάτι να δοκιμάσεις εγώ έχω να σου προτείνω ένα πρόγραμμα που δεν είναι δωρεάν αλλά κάνει πολύ καλή δουλεία "Mini Tool Power Data Recovery" και σίγουρα υπάρχουν αρκετά αξιόλογα δωρεάν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα