Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προφανώς και threads για partitions έχουν ανοιχτεί δεκάδες αλλά δεν κατάφερα να βρω

αυτό που ψάχνω:

Θέλω λοιπόν ένα πρόγραμμα που να μπορεί να κάνει move τα partitions έτσι ώστε μετά να μπορέσω να κάνω rezise κάποιο άλλο partition.

Πιο συγκεκριμένα, η δομή των partitions μου είναι αυτή που φαίνεται στην εικόνα.
Εγώ θέλω να μεταφέρω το μεγάλο partition των 600GB ανάμεσα από αυτά των 85 και 200 ώστε μετά να μπορέσω να τα αυξήσω καθώς με την συγκεκριμένη δομή δεν γίνεται.

post-123340-0-38937700-1418722311_thumb.jpg

Δοκίμασα τις free εκδόσεις των:

• Easeus Partition Master 10
  • MiniTool Partition Wizard Home Edition
  • Paragon Partition Manager 2014 Free

Όλα κάνουν resize αλλά για την λειτουργία move απαιτείται paid έκδοση.

1. Επειδή κουράστικα να ψάχνω και να δοκιμάζω προγράμματα αν γνωρίζει κάποιος ας μου προτείνει ένα free πρόγραμμα που να κάνει με κάποιο τρόπο αυτό που θέλω και να είναι αξιόπιστο.
  2. Επίσης επειδή δεν έχω και τρομερή εμπειρία στο partitioning αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει μερικά tips ώστε να το κάνω με ασφάλεια και να μην καταστρέψω το partition του λειτουργικού ή χάσω αρχεία.

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά στο Gparted http://gparted.org/

GParted enables you to easily manage your disk partitions:

• Create partition tables, (e.g., msdos or gpt)
  • Create, move, copy, resize, check, label, set new UUID, and delete partitions
  • Enable and disable partition flags, (e.g., boot or hidden)
  • Align partitions to mebibyte (MiB) or traditional cylinder boundaries
  • Attempt data rescue from lost partitions

Καλό θα ήταν να πάρεις backup πριν δοκιμάσεις το οτιδήποτε!

Δημοσ.

thanks, θα το δοκιμάσω μόλις βρω χρόνο.

ΟΚ για το backup των data, όμως για τα άλλα partitions με λειτουργικό, recovery και τέτοια (βλέπε εικόνα post #1) πως μπορεί να πάρει κανείς backup?

Δημοσ.

Πιο συγκεκριμένα, η δομή των partitions μου είναι αυτή που φαίνεται στην εικόνα.

Εγώ θέλω να μεταφέρω το μεγάλο partition των 600GB ανάμεσα από αυτά των 85 και 200 ώστε μετά να μπορέσω να τα αυξήσω καθώς με την συγκεκριμένη δομή δεν γίνεται.

Πολύ κακή ιδέα αφού μετά πολύ πιθανόν δεν θα δουλεύει το recovery αφού περιμένει να το βρει σε συγκεκριμένη θέση.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι με κάποιο από τα προγράμματα( π.χ. το minitools το κάνει σίγουρα) να κάνεις resize το διαμέρισμα των 600gb ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ δηλαδή να το μικρύνεις από την αρχή του διαμερίσματος, αν θες να μεγαλώσεις το C μπορείς να μετακινήσεις τα υπόλοιπα διαμερίσματα που είναι μετά το c χωρίς να τους αλλάξεις μέγεθος αυτό σημαίνει το move,δεν μπορείς να «πηδήξεις» κάποιο διαμέρισμα απλά μπορείς να το μεταφέρεις συνολικά μπρος πίσω εφόσον υπάρχει χώρος.

• Like 2
Δημοσ.

Πολύ κακή ιδέα αφού μετά πολύ πιθανόν δεν θα δουλεύει το recovery αφού περιμένει να το βρει σε συγκεκριμένη θέση.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι με κάποιο από τα προγράμματα( π.χ. το minitools το κάνει σίγουρα) να κάνεις resize το διαμέρισμα των 600gb ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ δηλαδή να το μικρύνεις από την αρχή του διαμερίσματος, αν θες να μεγαλώσεις το C μπορείς να μετακινήσεις τα υπόλοιπα διαμερίσματα που είναι μετά το c χωρίς να τους αλλάξεις μέγεθος αυτό σημαίνει το move,δεν μπορείς να «πηδήξεις» κάποιο διαμέρισμα απλά μπορείς να το μεταφέρεις συνολικά μπρος πίσω εφόσον υπάρχει χώρος.

Μα τόσο δύσκολο είναι πια να αναβαθμίσει κανείς τον δίσκο του? Έχει 10 μέρες που παιδεύομαι.

Σχετικά με αυτό που λες,

• Αν κατάλαβα καλα, αν το κάνω δεν θα δουλεύει μετά το recovery οπότε προτείνεις να μην το κάνω? Θα έχω πρόβλημα και με τον τρόπο που λες ή εννοείς πως θα είχα αν μετέβαλα την σειρά των partitions?
  • Αν ισχύει η πρώτη εκδοχή, τότε σε δίσκους που έχουν recovery partition δεν μπορείς να κάνεις αναβάθμιση?
  • Δηλαδή όταν θα ψάχνει το recovery θα ψάχνει το section που δίσκου και όχι το γράμμα του partition?
Δημοσ.

Δεν κάνει να αλλάξεις την σειρά των διαμερισμάτων,τα recovery ψάχνουν με βάση το νούμερο του διαμερίσματος αν περιμένει να βρει τα αρχεία στο δεύτερο(μάλλον εδώ στον τρίτο είναι;Στο D ; ) στην σειρά διαμέρισμα τότε πρέπει και να είναι εκεί,δεν ξέρω αν δουλεύουν όλα τα recovery με αυτόν τον τρόπο και αν έχουν κάποιο πρόγραμμα για αυτήν την δουλειά που σου επιτρέπει να διαλέξεις εσύ το διαμέρισμα αλλάζει το θέμα αλλά το ποιο ασφαλές είναι να κρατήσεις την σειρά.

Δεν βλέπω και που έχεις ελεύθερο χώρο για να επεκτήνεις κάποιο διαμέρισμα.

Μόνο στο 200άρι βλέπω να έχει ακόμα λίγο χώρο ελεύθερο. 

Αν ισχύει η πρώτη εκδοχή, τότε σε δίσκους που έχουν recovery partition δεν μπορείς να κάνεις αναβάθμιση?

Η αλλαγή μεγέθους του c δεν είναι και αναβάθμιση,μπορείς να καθαρίζεις που και που τον c και να μην κάνεις τα πάντα εγκατάσταση σε αυτόν,σχεδόν όλα τα προγράμματα/παιχνίδια σου δίνουν επιλογή για custom εγκατάσταση για να τα περνάς όπου θες.
Δημοσ.

Δεν κάνει να αλλάξεις την σειρά των διαμερισμάτων,τα recovery ψάχνουν με βάση το νούμερο του διαμερίσματος αν περιμένει να βρει τα αρχεία στο δεύτερο(μάλλον εδώ στον τρίτο είναι;Στο D ; ) στην σειρά διαμέρισμα τότε πρέπει και να είναι εκεί,δεν ξέρω αν δουλεύουν όλα τα recovery με αυτόν τον τρόπο και αν έχουν κάποιο πρόγραμμα για αυτήν την δουλειά που σου επιτρέπει να διαλέξεις εσύ το διαμέρισμα αλλάζει το θέμα αλλά το ποιο ασφαλές είναι να κρατήσεις την σειρά.

Ναι στον D είναι το Recovery. Οπότε για ασφάλεια θα κρατήσω την σειρά ίδια και απλά θα τα μετακινήσω.

Δεν βλέπω και που έχεις ελεύθερο χώρο για να επεκτήνεις κάποιο διαμέρισμα.

Μόνο στο 200άρι βλέπω να έχει ακόμα λίγο χώρο ελεύθερο.

Το partition με τα 600GB είναι όλο ελεύθερο. Οπότε λέω με μετακινήσω τα partitions D και E στο τέρμα εντελώς του 600 και να μείνει ο ελεύθερος χώρος μετά τα C και Β ώστε να τον μοιράσω σε αυτά.

Παραθέτω λίστα με τα partitions και τον ελεύθερο χώρο τους για να φαίνονται καλύτερα.

post-123340-0-29259300-1418895030_thumb.jpg

Η αλλαγή μεγέθους του c δεν είναι και αναβάθμιση,μπορείς να καθαρίζεις που και που τον c και να μην κάνεις τα πάντα εγκατάσταση σε αυτόν,σχεδόν όλα τα προγράμματα/παιχνίδια σου δίνουν επιλογή για custom εγκατάσταση για να τα περνάς όπου θες.

Ναι δεν έχεις άδικο αλλά προτιμώ όλα τα προγράμματα να είναι εγκατεστημένα στο C και όλα τα Data σε άλλο partition. Εξάλλου δεν είναι ότι είχα χώρο στα άλλα partitions και ήταν μόνο ο C γεμάτος. Όλα γεμάτα ήταν οπότε χρειάζόταν μια αναβάθμιση χώρου.

Ένας άλλος προβληματισμός σχετικά με το recovery partition είναι το τί γίνεται αν χαλάσει πχ ο δίσκος. Χάνω και τα windows? Να κρατήσω ενα back σε κάποιον άλλο δίσκο με acronis? Θα το κάνει restore όμως μετά ή θα έχει προβλήματα σχετικά με την σειρά των partitions ή άλλα τέτοια?

Δημοσ.

Αφού είναι άδειος ο G τι ταλαιπώρησε άδικα;

Σβήσε εντελώς το g μετέφερε το D και το E (και το B) όσο δεξιά θες και μεγάλωσε to C.

Δες στα προγράμματά σου κατά κανόνα υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που περνάει το recovery σε usb/dvd για την περίπτωση που χαλάσει ο δίσκος.

Δημοσ.

Αφού είναι άδειος ο G τι ταλαιπώρησε άδικα;

Σβήσε εντελώς το g μετέφερε το D και το E (και το B) όσο δεξιά θες και μεγάλωσε to C.

Δες στα προγράμματά σου κατά κανόνα υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που περνάει το recovery σε usb/dvd για την περίπτωση που χαλάσει ο δίσκος.

Ναι κάτι τέτοιο σκεφτόμουν να κάνω εξ αρχής αλλά η πληροφορία της μη αλλαγής της σειρά των διαμερισμάτων ήταν πολύ σημαντική για την περίπτωση που μου ερχόταν είτε να κάνω και επιπλεόν διαμέρισμα είτε να μεταφέρω κάποιο αλλάζοντας την σειρά.

Βρήκα και την εγγραφή του Recovery σε δίσκους από ένα πρόγραμμα.

thanks

Δημοσ.

Ακόμα ταλαιπωρούμαι με αυτό το θέμα... :mad: 
Μου την έχει δώσει που χρειάζεται τόσος κόπος γι αυτό το απλό πράγμα που προσπαθώ να κάνω.

Έκανα backup σε όλα τα partitions με το acronis και μετά
bootαρα το GParted από το cd του.

Μόλις φόρτωσε τις συσκευές όμως μου έβγαλε το παρακάτω πρόβλημα:

post-123340-0-31648500-1419181915_thumb.jpg

Πατώντας να το αγνοήσει μου βγάζει την δομή των διαμερισμάτων με την παρακάτω μορφή:

post-123340-0-94674200-1419181972_thumb.jpg

Σε αντίθεση με την σωστή δομή που είναι η παρακάτω:

post-123340-0-51321000-1419182414_thumb.jpg

post-123340-0-65522900-1419182513_thumb.jpg

Το διαμέρισμα Ε δεν φαίνεται στην πρώτη εικόνα λόγω μεγέθους αλλά είναι δίπλα απ το D.

Δηλαδή το πρόβλημα είναι ότι δεν αναγνωρίζει τα διαμερίσματα B,D,Ε

Τί φταίει? Εντός των windows είναι όλα καλά με τον δίσκο.

Καμιά ιδέα??Άλλο free πρόγραμμα να δοκιμάσω υπάρχει??

Δημοσ.

Τελικά μετά από δοκιμές 800 προγραμμάτων τα κατάφερα με το miniTool Partition wizard.

Αυτή είναι η νέα δομή των parttion μου.

Αυτό που δεν γνωρίζω και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα είναι στις 2 τελευταίες στήλες με τα primary/logical - Active/Boot/None κτλ που δεν ξέρω τι είναι το καθένα και αν είναι οκ σε μένα.

post-123340-0-55086900-1419200473_thumb.jpg

Δημοσ.

Η πληροφορια που μπορω να δωσω ειναι οτι ετσι ακριβως ειναι και σε εμενα ,οποτε ειναι οκ.Τωρα το active & boot δεν ξερω τι ειναι ακριβως , προφανως καποιο κρυφο του συστηματος το οποιο , ξανα προφανως, δεν το πειραζουμε καθολου  :P

Ριχνε που και που καμμια ματια εδω  http://giveawayradar.weebly.com/ , δινουν πολυ συχνα εμπορικα partition tools , εγω εχω τσιμπησει το minitool pro και αλλα (πληροφοριακα )

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...