ManKal Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Γεια και χαρά στο forum. Θα ήθελα τη βοήθειά σας για τη σύνθεση ενός υπολογιστή που θέλω να πάρω άμεσα. Το διαθέσιμο ποσό, όπως θα διαβάσετε, στην παρακάτω φόρμα είναι αυστηρά 700 ευρώ. Το λοιπόν, θα δουλεύω τη μισή μέρα πάνω στο pc. Ο chrome είναι ανοιχτός συνεχώς, με περισσότερα από δέκα tabs παράλληλα ανοιχτά. Το photoshop παίζει επίσης παράλληλα όλο αυτό το διάστημα. Για όλα αυτά χρειάζομαι την καλύτερη δυνατή ταχύτητα- ανταπόκριση των επιλογών μου. Μνήμη ή CPU; Από παιχνίδια σχεδόν τίποτα. Football Manager μόνο, το οποίο θα ήθελα αν είναι δυνατόν να το παίζω χωρίς κολλήματα, όπως συμβαίνει τώρα. i) Το ποσό που διαθέτουμε: 700€ αυστηρά (αλλιώς θα πέσει παντόφλα από τη γυναίκα). ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι: Καθημέρινη 10ωρη και βάλε χρήση. Ιντερνετ (πολλά tabs παράλληλα συνεχώς), photoshop και λίγο video edit. Από παιχνίδια μόνο football manager iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Photoshop. iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Θα ήθελα μια οθόνη όχι ιδιαίτερα ακριβή. Αν το pc θα είναι με διαφορά καλύτερα με τα παραπάνω χρήματα, ας μην μπει καν. Έχω μια παλιά acer. v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ένα καινούργιο ποντίκι θα το ήθελα, αλλά επίσης δεν καίγομαι. vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση): Plaisio, msystems. vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Να συναρμολογηθεί από το κατάστημα. viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Όχι. ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? Διπλή κάρτα γραφικών αποκλείεται. Το πολύ πολύ καμιά μνήμη. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας Όχι xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού Όχι xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Υπάρχει ένα παλιό pc του 2008, αλλά δεν θέλω κάτι απ’ αυτό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
pnick Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Σε τί επίπεδο δουλεύεις PS; Αν έχεις κάποια σχέση επαγγελματική με το θέμα, θα χρειαστείς 16gb μνήμης και πολύ καλή οθόνη. Οπότε το budget δεν επαρκεί για κάτι αξιόλογο, κατά την γνώμη μου. Όχι από Πλαίσιο καλύτερα. Μικρή ποικιλία και όλα τσιμπημένα.
ManKal Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δεν είναι για επαγγελματική χρήση όπως το αντιλαμβάνεσαι. Φτιάχνω περισσότερο τα χρώματα σε κάποιες φωτογραφίες. Γι αυτό και δεν τρελάθηκα για οθόνη. Από ποιο κατάστημα λες; Πρότεινέ μου μια σύνθεση.
Razor333 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Αφου δεν πας για oc μπορεις να παρεις πιο οικονομικη mobo, επισης υπερβολικα ακριβα για 8gb τα 95€ και μονο στα 1333MHz, δες στο eshop εχει 2x4gb 1600MHz ram πιο οικονομικα, κουτι ειναι καθαρα γουστου βεβαια, αλλα μπορεις και απο εκει να γλυτωσεις καποια λεφτα, μπορεις να παρεις το coolermaster silencio 352 στα 60€ το πολυ παιζει. Η extra ψυκτρα επισης δεν σου χρειαζεται αφου δεν θα κανεις oc και 80€ για 128gb ssd ειναι πολλα, δωσε κατι παραπανω και πανε στα 256GB, οσο για την καρτα ή ανεβα στην 750 ή αν δεν σε νοιαζουν τα παιχνιδια μεινε με την ενσωματωμενη ή παρε το πολυ μια rv240 στο 50αρικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα