GoLdMaNn Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα παιδια έχω το εξής πρόβλημα.Μου έδωσε ενας φίλος ένα πολύ παλιό pc για να το σουλουπώσουμε λιγο και αποφάσισα να του βάλουμε έναν SSD και 2 Gb Ram DDR-400 μιας και η μόνη χρήση του υπόλογιστή θα ειναι μεταφορά και εκτύπωση δεδομένων.Το pc εχει εναν Intel Celeron 2.6Ghz με μια μητρικη πολυ παλια δεν ξερω ακριβως μοντελο. Οταν λοιπον,εγκαθιστω την μνημη και τον Ssd και βαζω το dvd των windows για το format,αρχιζουν τα προβληματα.To DVD-ROM που είχε πανω το pc δεν διαβαζε το DVD και μου έβγαζε DISK BOOT FAILURE,PLEASE INSERT SYSTEM DISK.Ε παλιο ηταν το dvd-rom λεω και γω μπορεί να χάλασε η να μην διαβαζει τις συγχρονες μορφες dvd(+,- κτλ κτλ).Οπότε βαζω ενα δικό μου,καινουρίο dvd-rw που έχω και συνειδητοποιώ οτι ο υπολογιστης δεν εχει θυρες sata και οτι ο σκληρος δισκος έτρεχε απο εναν adaptor IDE-SATA.Οπότε δεν υπήρχε αλλη θύρα SATA διαθέσιμη για το DVD-RW.Παρόλα αυτα για να δω οτι όλα ειναι σωστά τοποθετημένα πριν κάνω την επόμενη κινήση,εβαλα τα windows να bootαρουν χωρις σκληρο δισκο και με το καινουριο Dvd-rw και ετρεχε κανονικα τα windows απο το dvd.Μετα στην θυρα Sata έβγαλα το dvd-rw ,εβαλα τον ssd και τον αναγνωριζαν κανονικα τα bios.Οπότε και λέω όλα καλά,το μονο που μένει ειναι να βρουμε αλλό ένα extension με θύρες sata. Οπότε αγορασαμε http://www.dshop.gr/pegasus/products01/show00.php?code=3063&pcode=SHOW_PROD3063DSHOW_PROD3063&h=oAQH2h7yw αυτο εδω το εξαρτημα για να λύσουμε το πρόβλημα με τις θύρες.Το εγκαθίστω,λοιπόν,σήμερα και το αναγνωριζει κανονικα ο υπολογιστής αλλα ελα που ήθελε drivers.Παω λοιπόν να εγκαταστήσω drivers στο υπαρχον λογισμικό και μολίς ακολουθώ πιστα τις οδηγίες και πατάω το setup.exe freezαρει η οθόνη και μετα απο λιγο μου πετάει error Τhis application is not compatible with Windows 32 bit η κατι τετοιο τελοσπαντων.Κατι το οποιο ειναι αδυνατον μιας και ειναι για 32 bit το setup. Τοτε σηκωσα τα χερια ψηλά και του είπα οτι εγω δεν μπορώ να κάνω κάτι και ειπα να απευθυνθώ και εδώ πριν το Pc παει σε ένα τεχνικό που φαντάζομαι θα βρει μια ακρη.Ευχαριστω για την υπομονη να διαβάσετε το σεντονι και ελπίζω να βρεθεί ακρη
GoLdMaNn Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Εγκατάσταση από usb δοκίμασες? Ναι,flasharα το usb,αλλά η motherboard στο boot priority δεν είχε τετοια επιλογή.Υπάρχει περίπτωση να λέγεται κάπως αλλιώς?
javavall Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δες κάτι τέτοιο - > https://www.raymond.cc/blog/doing-the-impossible-boot-computer-from-usb-or-cdrom-even-if-bios-not-supported-using-plop/
driftingcris Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Δοκιμασες να τα κάνεις εγγαταστα έξω από τα παντζούρια? Boot from dvd n shit?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα